לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-10-2008, 17:28
צלמית המשתמש של genisher
  משתמש זכר genisher genisher אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.02.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Levco שמתחילה ב "חרקים וסיגמא 150 :)"

הרבה דרמה יש בפריימים האלה, באמת שונה ומיוחד ממה שרגילים לראות באשכולות של "התחדשתי בעדשת מאקרו!"

שים לב שצילמת בשעה של 'שמש קשה', ולכן נוצרו לך צללים נוקשים ולא מרוככים על הדמויות.

קח למשל את התמונה הרביעית (שהיא האהובה עלי, דרך אגב) ותוכל לראות שלכל שערה בגב הזבוב יש גם צל שהיא מטילה על הגוף, יש איזורים מוארים/בהירים מאוד וכן איזורים כהים מאוד - אשר בשניהם נאבדו באופן מסוים הפרטים.

כמו כן, מדוע בשלוש התמונות האחרונות לא סגרת צמצם? תראה איזה מהירות מטורפת קיבלת שם...
אפשר היה לעשות צילום מקרו על קליע באוויר

"Take only Photographs, leave only Footprints"

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-10-2008, 22:57
צלמית המשתמש של Levco
  Levco Levco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Levco שלח הודעה דרך MSN אל Levco Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "לי זה יותר נראה כמו "שגיאה..."

קודם כל תודה על התגובה.

אוקי, שגיאה בחשיפה? טעות בעריכה? - ממש אבל ממש לא נראה לי.
אני צלם כבר מספיק זמן בשביל לדעת איך שאני רוצה לצלם או לערוך...

לא נמאס לראות צילומים של חרקים כשכל החרק בפוקוס עם פלאש ?
לא נמאס לראות צילומי שקיעה? לא נמאס לראות צילומי פרחים? או אולי חתולים כשכל אחת מן התמונות בחשיפה כזו שרואים את כל הפרטים?
נמאס.
ואולי רק לי נמאס מי יודע.
אז ככה שאני מנסה טכניקות שונות יש אנשים שמקבלים את הטכניקה הזו ויש אנשים שלא...כל אחד וההבט שלו.
אני חושב יותר בקטע של "אומנות" לא בקטע של "התמונה יצאה שרוף, חשיפת יתר חשיפת חסר" ודברים כאלה.

לצלם שפיריות כמו שהן כשרואים אותן במציאות - אז מה? מה יוצא לך מזה? שעוד בערך 2 מיליון אנשים ואולי יותר צילמו ככה בדיוק כמוך?

שמע אני לא בא להתווכח אני רק ממש אבל ממש ממש ממש לא מסכים עם מה שכתבת, זה הכל.

בשורה תחתונה, צילום בשבילי זה אומנות לא מדע מדוייק.

ישן 09-10-2008, 23:56
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Levco שמתחילה ב "קודם כל תודה על התגובה. :) ..."

אגיב בשני מישורים. הראשון יהיה האישי.
ראה את המילה הראשונה בתגובה שלי: "לי".
זאת אומרת, לא באתי וקבעתי כי הצילום שלך סובל מכל מה שפירטתי, אלא כתבתי שלי אישית זה נראה כך.
יש אנשים שיסכימו איתי, ויש אנשים שלא. זה יפה, זה מקובל וזה בסדר גמור.
אתה כמי שמעלה צילום לביקורת, חשוף גם ביקורת שלילית שבאה להציג את הפגמים בתמונה כדי שתלמד לשפר להבא. אתה יכול לקבל את הביקורת ובאמת לנסות לשנות את הצילומים לפיה, ואתה יכול שלא לקבל את הביקורת ולהמשיך לצלם כפי שאתה רוצה.
גם זה בסדר, וגם זה בסדר

במישור הטכני,
בנוגע לנמאס או לא נמאס גם זה מאוד אישי. לי לא נמאס אף פעם מצילום מקרו מלא בפרטים. לא משנה אם זו דבורה, שפירית, עכביש, זבוב, תולעת ....
אם הצילום יפה לי - אני אוהב. אני מאוד אוהב את עולם המקרו ומתחבר לפריימים כאלו בקלות.
התוצאות שקיבלת לא יכלו לצאת אחרת (כמעט) בתאורה שהיתה לך בשטח.
זו לא אשמתך, כמובן... אבל היה הרבה יותר יפה, לדעתי, לו היתה לך תאורה טובה יותר... רכה יותר, עם צללים פחות חזקים... תאורה שהיתה מורידה קונטרסט ומקפיצה את החרק מהרקע האחיד עם נושא מלא פרטים. בקרוב חורף, ענני גשם וכו' - זמן פנטסטי לצילומי מקרו. נסה ותווכח שזה הזמן האופטימלי לצילומי מקרו מעולים.

אין נושא 'משעמם'. גם שקיעות / פרחים ושפיריות יכולים תמיד להפתיע, לרגש ולחדש.
כל עוד אתה לא צר אופקים, אתה תוכל לקחת כל נושא ולעשות ממנו משהו חדש וטוב. לא חסרות דוגמאות בפורום לכך.
אם אתה לא מצליח ליצור פריים יפה, חדש ומרגש מנושא מסויים, האשמה היא ביכולת שלך לדמיין ולאלתר ולא אשמת הנושא 'החרוש'.

וצילום זה ועוד איך מדע מדוייק - רק שאתה פועל מתוך אינטואיציה ואתה לא יכול להסביר מדוע אתה אוהב קומפוזיציות מסויימות או תאורה מסויימת.
אם תלמד צילום ברמה קצת יותר רצינית, אתה תגלה עד כמה שזה בהחלט מדע מדוייק (או בכל מקרה חוקי היסוד).

ישן 10-10-2008, 04:21
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Levco שמתחילה ב "אני חושב שאתה מכיר אותי מספיק..."

רגע רגע... לבקו, אתה מבלבל כמה דברים בסלט אחד גדול ומאבד את מה שאמרתי.
נתחיל מההתחלה.
לא הבנתי ממה נעלבת.. מאיזו דיעה?
שאני חושב שזה נראה כמו פספוס בצילום או בעריכה?
אז שתדע לך שאני ממש ממש לא התכוונתי להעליב ואני מצטער אם נפגעת
אני לא נהנה להעליב חברים שלי, אבל אם העלית תמונות לביקורת בפורום, אתה צריך לקחת בחשבון שיש אנשים שלא יראו את האמנות שלך באותה עין כמוך... אתה חייב להסכים לזה כתנאי שימוש בפורום...

אני מסכים איתך שאמנות (לא אומנות... אומנות עם ו' זו התמחות מסויימת במקצוע מסויים) היא לא מדע מדוייק, אבל צילום הוא כן.
אני אשמח לפטפט איתך ארוכות אם תרצה בנושא (שאגב מאוד מעניין אותי גם) אבל זה האשכול שלך. אתה יכול לבחור להגיד לי שלא להספים לך את האשכול למוות ואני אכבד את בקשתך (ואז תאלץ לנדנד לי במסנג'ר ).

עוד טיפ קטן, נסה שלא לירוק לבאר ממנה אתה שותה.
התגובה שכתבתי נכתבה עם הרבה השקעה ובחירה מאוד זהירה במילים ובניסוח. קראתי אותה שוב ואני חושב שהיא טובה מאוד. היא לא פוגעת בך ומשאירה לך הרבה פתחי מילוט מה'קביעות' שקבעתי (כביכול) קודם. אני חושב שהייתי הוגן מאוד כלפיך, אבל לא כך היית כלפי.
לא רק שלא התייחסת לכל מה שכתבתי (מה שקצת מעליב בהתחשב בכך שאני כן השקעתי בך, ציפיתי לקבל בחזרה גם קצת השקעה במיוחד שזה אשכול שלך), אתה גם בחרת לבטל את הדיעה שלי כי הצילומים שלך אמנותיים יותר...
בכל זאת, עברתי לא דבר אחד ולא שניים בחיים. אם יש משהו שאתה חושב שאני לא מבין ואתה רוצה להסביר לי - או להיפך, בשמחה רבה. אבל לקבוע שמה שאני חושב הוא לא רלוונטי, זה מיותר.
מיותר בעיקר בשבילך כיוון שבסופו של דבר אתה לא מאפשר לי להסביר לך את נקודת ההשקפה שלי ואתה מפסיד ידע (שאני מוכן לתת בשמחה). דע לך שהרבה מאוד ידע אני ספגתי רק בגלל שאמרתי "אני לא יודע, ספר לי!" ומעט מאוד ידע (אם בכלל) צברתי ע"י אמרות כמו: "אני יודע יותר טוב".

ישן 10-10-2008, 14:57
צלמית המשתמש של Levco
  Levco Levco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Levco שלח הודעה דרך MSN אל Levco Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "רגע רגע... לבקו, אתה מבלבל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
רגע רגע... לבקו, אתה מבלבל כמה דברים בסלט אחד גדול ומאבד את מה שאמרתי.
נתחיל מההתחלה.
לא הבנתי ממה נעלבת.. מאיזו דיעה?
שאני חושב שזה נראה כמו פספוס בצילום או בעריכה?
אז שתדע לך שאני ממש ממש לא התכוונתי להעליב ואני מצטער אם נפגעת
אני לא נהנה להעליב חברים שלי, אבל אם העלית תמונות לביקורת בפורום, אתה צריך לקחת בחשבון שיש אנשים שלא יראו את האמנות שלך באותה עין כמוך... אתה חייב להסכים לזה כתנאי שימוש בפורום...

אני מסכים איתך שאמנות (לא אומנות... אומנות עם ו' זו התמחות מסויימת במקצוע מסויים) היא לא מדע מדוייק, אבל צילום הוא כן.
אני אשמח לפטפט איתך ארוכות אם תרצה בנושא (שאגב מאוד מעניין אותי גם) אבל זה האשכול שלך. אתה יכול לבחור להגיד לי שלא להספים לך את האשכול למוות ואני אכבד את בקשתך (ואז תאלץ לנדנד לי במסנג'ר ).

עוד טיפ קטן, נסה שלא לירוק לבאר ממנה אתה שותה.
התגובה שכתבתי נכתבה עם הרבה השקעה ובחירה מאוד זהירה במילים ובניסוח. קראתי אותה שוב ואני חושב שהיא טובה מאוד. היא לא פוגעת בך ומשאירה לך הרבה פתחי מילוט מה'קביעות' שקבעתי (כביכול) קודם. אני חושב שהייתי הוגן מאוד כלפיך, אבל לא כך היית כלפי.
לא רק שלא התייחסת לכל מה שכתבתי (מה שקצת מעליב בהתחשב בכך שאני כן השקעתי בך, ציפיתי לקבל בחזרה גם קצת השקעה במיוחד שזה אשכול שלך), אתה גם בחרת לבטל את הדיעה שלי כי הצילומים שלך אמנותיים יותר...
בכל זאת, עברתי לא דבר אחד ולא שניים בחיים. אם יש משהו שאתה חושב שאני לא מבין ואתה רוצה להסביר לי - או להיפך, בשמחה רבה. אבל לקבוע שמה שאני חושב הוא לא רלוונטי, זה מיותר.
מיותר בעיקר בשבילך כיוון שבסופו של דבר אתה לא מאפשר לי להסביר לך את נקודת ההשקפה שלי ואתה מפסיד ידע (שאני מוכן לתת בשמחה). דע לך שהרבה מאוד ידע אני ספגתי רק בגלל שאמרתי "אני לא יודע, ספר לי!" ומעט מאוד ידע (אם בכלל) צברתי ע"י אמרות כמו: "אני יודע יותר טוב".

אני מעריך מאוד את ההשקעה בתגובות, רק אין לך מה להעלב מכך שאני לא השקעתי...לך זה בא כנראה יותר בקלות...לי לוקח המון המון זמן לכתוב תגובה מושקעת, אז אני עונה בקצרה..מה לעשות.
גם את הידע שלך אני מעריך.
באמת, תודה

רק מה שממש הפריע לי זו השורה הזו באחת התגובות שלך: "אם תלמד צילום ברמה קצת יותר רצינית, אתה תגלה עד כמה שזה בהחלט מדע מדוייק (או בכל מקרה חוקי היסוד)."

ישן 10-10-2008, 11:09
צלמית המשתמש של צל99
  צל99 צל99 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Levco שמתחילה ב "אני חושב שאתה מכיר אותי מספיק..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Levco
ועצה שלי, כמישהו שהצילומים שלו קצת יותר אומנותיים, תפסיק לחשוב שצילום זה מדע מדוייק.
אומנות לא = מדע מדוייק
אומנות = אומנות

נקודה.

מה זה אומנות?

כשמתן מדבר איתך ממקום של הכללים הבסיסיים בעולם הצלום והמאקרו (ואני מניח שאתה יודע אותם - אין צורך להעלב) , הרי שיש מקום לדיון בין שיטות , השקפות טכניקות או מה שבא.

כשאתה כותב הצלום אומנותי, אין הרבה מקום לדעה אישית או טכניקה, אתה מציג את התמנה כתוצר סופי.
או שאתה אוהב או שלא. ובסופו של דבר רצוי שהצופה יאהב את התמונה או יקבל את התחושה שניסית להעביר
מתן כתב לך איך זה נראה בעיניו- ודי גם בעיני , אני מצטרף לדבריו, לא אהבתי את רוב הסט.
הרביעית מצוינת בעיני.
.
יום טוב.

למכירה 24-105L במצב מצוין.

ישן 12-10-2008, 18:23
  amonsito amonsito אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Levco שמתחילה ב "חרקים וסיגמא 150 :)"

שחר.. אתה צלם מוכשר מאוד.. רואים את זה לפי הקומפוזיציות המיוחדות שלך.
ותאמת אני מאמין בך... זה קצת לוקח זמן להתרגל למאקרו ותמיד בהתחלה מתלהבים מהבוקה היפה שהעדשה מפיקה.
בכל אופן אני רוצה להעיר כמה הערות:
א. אולי יש קצת בריחה של פוקוס.. הפוקוס לא יושב הכי טוב במקום.. אבל זה עיניין של תרגול ושל חצובה.. קח את החצובה איתך.. זה יכנה לך צילומים חדים ומרשימים מאוד... עוד משהו.. יש כזאת פונקציה שהמראה זזה שנייה לפני שהצילום מתבצע בפועל.. תבדוק אם יש לך את זה במצלמה... ואז זה מונע עוד רעידות מיותרות.
ב. הקומפוזיציות מצויינות.. אהבתי את הקונטרסטיות.. את הבחירה של הזויות.. יפה מאוד.. ואני בטוח שאתה עוד תפתיע אותנו עם תמונות עוצרות נשימה.
ג. Tamiro יש לך עכשיו מתחרה רציני במאקרו.. לפי הכרותי את שחר.. כשהוא רוצה הוא כמו רוטויילר לא עוזב חחחח
ד. מתן לשחר יש סגנון מסויים בכל הנוגע לכמות הפרטים.. אני דווקא רוצה שיביא משהו משלו.. משהו קצת שונה.. משהו קצת מיוחד. תן לילד לצמוח..

שחר.. מזל טוב על העדשה!
אני מחכה לצילומים הבאים שלך... אני נהנה תמיד מחדש.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:01

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר