לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-10-2008, 02:28
  זוהן זוהן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.08
שאלה נואש מלנסות לעבור תפקיד

שלום רב לכולם.
הבעיות שלי התחילו לאחר הטירונות. את הטירונות שלי עשיתי בבה"ד חיל הים משום שאני בחיל הים ומי שבחיל הים עושה טירונות בבה"ד שבחיפה. למרות שפחדתי מהגיוס והמעבר מחופש למשמעת של צבא, אני חייב לציין שנהנתי בטירונות לעומת הקורס שבא אחריה. הכרתי הרבה אנשים שיחסית התחברתי אליהם במהלך הטירונות. אבל כאן נגמר החלק הטוב של הסיפור. לאחר הטירונות שובצתי לקורס מכונאי, מקצוע שאני שונא וכדי להוסיף לכך גם כל האנשים שהתחברתי אליהםבמהלך הטירונות שובצו לקורסים אחרים ונשארתי לבדי אם אנשים שהייתי אומר שאני לא מאוד מחבב או מתחבר אליהם עד סוף הקורס שזה שלושה חודשים. שנאתי כל רגע בקורס וכבר חיכיתי שהוא יסתיים. לקראת סוף הקורס נודע לי שאני משובץ ליד הבית ליומיות ושמירות פעם בשבוע ושבת 1 ל4 אז נהייתי פחות מדוכא. חשבתי שאם הזמן אני אסתגל למרות המקצוע והשמירות.אבל לא כך היה. אני פשוט לא מסוגל יותר להיות בבסיס הזה, במקצוע הזה ולעשות את השמירות האלה שיש בהן בלגן. כל יום מישהו מוציא גימלים או מבקש שיחליפו אותו או מוציא פטורים. לצערי או לא לצערי בעיות רפואיות שיכולות לפסול לי את המקצוע הזה אין לי. להגיש טופס 55 זה פשוט חסר סיכוי כי אולי יעבירו אותי בסיס אבל לא תפקיד, וזה עוד יותר גרוע. פרוטקציות שיכולות למשוך אותי גם אין לי. ניסיתי דרך קב"ן לפסול מקצוע אבל אני כבר בפגישה חמישית והעיניין לא מתקדם לשום מקום. אפשר למשוך ככה פגישות גם שנה ואני בנתיים אהיה בבסיס. לדבר אם המפקד ולבקש שיעבירו אותי זה חסר טעם אני לא אפרט פה למה. אני פשוט כבר לא יודע מה לעשות. אני לא רוצה ולא יכול להמשיך את השרות הזה. נמאס לי מהתפקיד, נמאס לי מהשמירות.
תייעצו לי מה אני יכול עוד לעשות שלא חשבתי עליו כדי לעוף משם.
תודה רבה רבה מראש לכל העוזרים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-10-2008, 23:16
  kobbar kobbar אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.08.08
היי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי זוהן שמתחילה ב "נואש מלנסות לעבור תפקיד"

היי, מה שכתבת מאוד עניין אותי,
כמה נקודות:

1. אני מבין מאוד למה אתה לא מתחבר.
אתה בחור חכם עם קב"א מאוד גבוהה ונתונים נורא גבוהים (רואים בכתיבה שלך).
מי שמגיע בדרך כלל לקורס מכונאים זה 3-4 אנשים מאוד מאוד מאוד חכמים שנדפקו, 5-6 אנשים סבבה בינוניים, ו-15 בררה-עמחה בלי מוטיבציה שעושים שכונה וההתנהגות שלהם גועל נפש.
אפשר להבין את הדיכאון.

2. פטור מנעליים קבוע לא פוסל אצלכם מקצוע?
חחחח... קבילה אחי, קבילה... אל תשתוק.
אני יכול להבין למה זה לא פוסל (הרבה בטח מוציאים ויוצאים ככה מהתפקיד),
אבל זה עניין של בטיחות אישית שלך, ואם נופל לך ציוד כבד על הרגל,
אוי ואבוי. והמפקדים שלך יאכלו אותה בגדול, זה אסור.
אסור לעבוד בלי נעל מתאימה (שהיא נעל צבאית גבוהה רגילה).

3. אני רואה שאתה הולך לכיוון הנפשי...
אם כבר התחלת, תמשיך עם זה, בסוף הקב"ן יישבר וימליץ על שינוי תפקיד.
תבקש לעבור לתפקיד שידבר אליך יותר, נסה ללכת לכיוון משרדי פקידותי.
תמשיך להציק לקב"ן.
תבקש מהמפקד שיעזור לך לצאת.
תבקש מההורים שלך שיתקשרו או ישלחו פקס.

דברים כאלה לוקחים זמן, לצה"ל יש מחסור גדול בכוח אדם ולא משחררים אנשים בקלות....
בסוף אתה תצליח, ייקח כמה חודשים...
אני לא מעודד אותך לפסול, אבל אם אתה לא יכול לסבול יותר שם, אז תמשיך עם הפגישות אצל הקב"ן, בסוף יעביר אותך... תבקש העברת בסיס ותפקיד.
ישן 18-10-2008, 05:30
  זוהן זוהן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.08
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי kobbar שמתחילה ב "היי"

תראה, אין לי מושג מה הקב"א שלי אבל שלחו לי מיונים לסטילי"ם, נ"מ, מודיעין, לגמא, לטייס ואת כולם לא רציתי משום שידעתי שאני פשוט לא אסתדר אם היציאות שם. אני לא יודע איך לקרוא לזה אבל פשוט קשה לי להיות בבסיס, כלומר לישון, אפילו יום אחד. אני פשוט משתגע מזה, נהיה מדוכא. אני יודע שיש אנשים שסוגרים 14 או 21 על ימין ועל שמאל אבל לי קשה לסגור אפילו יום, מה אני אעשה, אני פשוט לא בנוי לזה ואנשים שלא יודעים איך זה פשוט לא יבינו אותי. בצבא חשבתי שלפחות ישימו לב לזה שיש לי בגרות אם 38 יחידות, פיזיקה, מחשבים. איזה ישימו ואיזה לב, מכונאי לכל דבר. מה שעוד יותר מדכא אותי בכל הסיפור הזה הוא שאנשים שהיו איתי בקורס היו חצי בלי בגרות מלאה, עוד רבע ממב"ר והשאר איכשהו הרחיבו כמה מקצועות. אני הייתי בקורס אם הנתונים הכי גבוהים וגם הייתי מצטיין הקורס, שזה לא עזר לי בכלל. הרגשתי פשוט לא שייך. כל החיים שלי מאז שאני זוכר את עצמי אני התעסקתי אם מחשבים. פתאום משום מה אני צריך להתעסק במכונאות.
פטור מנעליים יהיה קשה עד אי אפשר בכלל להוציא משום שאין לי פלטפוס או בעיות אחרות ברגליים ולהגיד לרופא שפשוט כואבות לי הרגליים ובגלל זה אני רוצה פטור נעליים פשוט לא מציאותי.
ביום רביעי יש לי פגישה אם פסיכיאטר שקבעה לי הקב"ן לאחר הפגישה החמישית. אני אנסה לבקש ממנו לפסול את המקצוע ולעבור יחידה. אם לא אז אני פשוט כבר לא יודע מה לעשות יותר. אני לא בנאדם שרגיל להלחם אם המערכת וגם לא טוב בזה. אני פשוט אדפוק נפקדות כי לדעתי זה הפתרון האחרון שנותר לי כדי שמישהו ישים לב לבעיה שלי ולא יגיד שהכל יהיה בסדר וכלום לא ישתנה.
אני לא יודע אם להגיד לפסיכיאטר שאני אדפוק נפקדות או שאתאבד אם הוא לא יעזור לי, שלא יחשוב שאני מאיים עליו ולא יתן לי כלום בסוף או שהוא ירחם עלי. אני כבר הרבה זמן חושב על לדפוק נפקדות, עוד מאז הקורס אבל כל פעם התקווה שמשהו ישתנה עוצרת אותי, אבל אני כבר באמת נואש הפעם ופשוט הולך לעשות זאת.

נערך לאחרונה ע"י זוהן בתאריך 18-10-2008 בשעה 05:33.
ישן 18-10-2008, 13:49
  kobbar kobbar אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.08.08
שמע
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי זוהן שמתחילה ב "תראה, אין לי מושג מה הקב"א..."

שמע, לא ציינת מקודם שיש לך תור לפסיכיאטר.
אם כן, אז אתה בדרך החוצה.
קב"ן מפנה לפסיכיאטר כדי שהפסיכיאטר ימליץ על הורדת פרופיל.

אני חושב שזאת טרגדיה איך חייל כמוך שמהכתיבה שלו רואים כמה הוא איכותי בטירוף,
וגם ממה שאתה מספר על המיונים למודיעין, גמא, טיס, והבגרות עם ה-38 יחידות פיזיקה ומחשבים....
הגיע לכזה קורס. זה מזעזע. קשה להסביר מה הסיבות לזה.
יש הרבה חיילים כמוך וזה פשוט כל כך עצוב בשביל הצבא שהוא שולח חיילים כאלה, לכאלה מקומות שבאמת אנשים בלי בגרות ובלי מוטיבציה ובלי כלום מגיעים אליהם....
כור היתוך - נכון, אבל... יש גבול. זה מעליב בשביל חייל עם בגרות מעולה שהתמיין לטיס, להגיע לתפקיד שבו הוא מחזק ברגים כל היום. זה לא הגיוני!

אני חושב שאצל הפסיכיאטר תתנהג כמו שהתנהגת עם הקב"ן,
תגיד לו במפורש שאתה לא מסוגל נפשית להישאר במקצוע הזה ומבקש לעבור,
אתה לא יכול להיות יותר במצב הזה, אתה מתוסכל, מדוכא, לא אוכל,
רוצה להישאר בצבא ולשרת 3 שנים - אבל התפקיד מחרפן אותך ואתה משתגע ואתה לא מפסיק לסבול ולבכות, רק רוצה לעבור תפקיד ולעבור ליומיות.

יש לו את החוות דעת של הקב"ן להוריד לך פרופיל אז זה אמור להיות הליך פשוט, חותמת גומי...

בהצלחה.
ישן 18-10-2008, 16:59
  לוגיק לוגיק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.09.05
היה לי אותו דבר בשירות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי זוהן שמתחילה ב "נואש מלנסות לעבור תפקיד"

התחלתי קדצ טכני בחה"א ולאחר כחודש פרשתי כי פשוט לא התאים לי כל העסק הזה.
רצה ה"גורל" או צה"ל, וגייס אותי לחיל החימוש! איזה יופי מלהתעסק עם מטוסים קיבלתי
טנקים על הראש..ועוד על מגחי"ם.
פה אני מציין שהייתי ילד "אנטרים" בצו ה1 ובכך די הרסתי לעצמי את כל הסיכוי לתפקידים
יותר "איכותיים". לא עזרו טפסי 55 במהלך הקורס ומה לעשות הוסמכתי.
למזלי,ובזמנו הייתי צעיר כמוך ושמחתי מכך , הוצבתי ליד הבית ביומיות ושבוע שמירות פעם בחודשיים
בבסיס מסויים היי שם בדרום המרוחק.
מעבר לכך,לא עסקתי במקצוע. הרי זה לא שיש יותר מידי מה לעשות עם הכשרה כזו..
ובעקרון רצו להכשיר אותי לעוד מספר דברים שלא הסכמתי .
נקצר ונגיד שלא נהנתי ביחידה(למרות היומיות והכל) הייתי בחצי הדרוך לפטורים קבועים לפחות ב4 דברים
וגם אצל הקבן ביקרתי(עיניין פורמלי גרידא). בקיצור סבלתי במקום שירותי,פשוט כך, הייתי מגיע כל יום לבסיס
ורק מחכה שיגמר היום ואני הלך הבייתה.
אחרי כחצי שנה ביחידה(תוסיף הכשרה של 3 חודש) "נפל" לי האסימון. לא ראיתי את עצמי מחזיק מעמד
3 שנים כאלה והתחלתי לחשוב איך אני מוציא את עצמי מהבוץ הזה שנכנסתי אליו.
הפתרון היה קל.לעלות פרופיל ולעבור לקרבי.

עם פז"מ של שנה וחודש (ואחרי ה-ר-ב-ה כאב ראש מצד צה"ל) הצלחתי לקבל פרופיל 72.
חודש לאחר מכן אושר הטופס 55 שלי והתחלתי מסלול בתותחנים כעבור זמן מה.
הדבר היחיד שאני מתחרט הוא שלא התגייסתי ישירות לקרבי,והייתי צריך לשרוף שנה סתם
בשביל להבין את זה.
עצה שלי אלייך,ראית מה זה להיות גו'בניק , זה סתם ותלא נהנה מזה אם תפוסל מקצוע לא בטוח
שאתה מקבל קורס נוסף. ואז מה תנסר עצי דקל כל היום ותטאטא זבל?...ביזבוז זמן מוחלט.
תחליט מה שאתה,יש לך פה סיפור מאד דומה לשלך שנגמר אחרת.
נהנתי מכל רגע,גם ברגעים המעפנים והיו המון כאלה אבל זה מה שעושה תשירות בסופו של דבר לחוייה.
איך תרוצה לזכור את עצמך בתור אחד שהיה שבוז על צהל 3 שנים או אחד שאשכרה אמר
"וואלה נהנתי".
חפרתי.
יום טוב.

נערך לאחרונה ע"י לוגיק בתאריך 18-10-2008 בשעה 17:02.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:42

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר