לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-10-2008, 22:24
  dude1990 dude1990 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.09.08
מידע מספר שאלות לגבי תהליכי מיון בחיל המודיעין! תודה לעונים.

מספר שאלות לגבי תהליכי מיון:

* באמת שאין לי מושג לגבי הסיטואציות הבאות והשאלות נשאלו כדי לקבל ידע נטו, אני מבקש בכל לשון של בקשה תשובות ענייניות בלבד.

1. אני מתמיין למסלול אל-אופ ובקרוב יש לי תחקיר בטחוני.
במידה ואני יעבור בעז"ה את התחקיר הבטחוני זה אומר שהתקבלתי רשמית למסלול או שיש שלבים נוספים?
תוך כמה זמן מקבלים תשובה על התחקיר הבטחוני?
מתי אני אדע אם התקבלתי למסלול או לא סופית?

2. אני מעוניין להמשיך במיונים למסלולים נוספים (למרות שהכי מעניין אותי אל-אופ) ורציתי לשאול:
אם אני אמשיך להתמיין למסלולים נוספים זה עלול לפגוע בקבלה שלי למסלול אל-אופ? למשל שחקים? או שזה במקביל ולא פוגע?

בסופו של דבר - אני אוכל לבחור לאן ברצוני ללכת או שיבחרו בשבילי?
אני צריך לחתום ויתור על מה שאני לא מעוניין כדי להבטיח את התקבלותי למסלול האחר?

3. מאוד חשוב לי השאלה הזאת!

כידוע לכם, חבצלות ותלפיות מקפיאים/חוסמים את שאר המיונים של חיל המודיעין.
אני מעוניין להתמיין למסלולים הללו אבל לא על חשבון הסיכוי שלי להתקבל למסלול אל-אופ.
אם אני אתמיין למשל לתלפיות, זה יכול לחסום את הקבלה שלי למסלול אל-אופ ובסופו של דבר להשאיר אותי קרח משני הצדדים? עלי לחתום ויתור על המסלולים הללו (תלפיות וחבצלות) כדי שלא יווצרו בעיות בהמשך?
כי אני ממש רוצה להיות במסלול אל-אופ אבל אני לא רוצה לבטל בהינף יד אופציות נוספות...

4. דרך אגב, המבחנים של תלפיות לפי מה שהבנתי יחסמו לי את כל שאר המיונים שאני מתמיין אליהם במידה ואני אעבור את השלב הראשון. זה יכול לגרום לפגיעה במיונים שונים או שזה רק מקפיא את ההתמיינות אליהם? [גאמ"א, אל-אופ, שחקים].

5. התמיינתי גם לפרויקט גאמ"א למסלולים אר"מ, ממ"ס ועוד איזה מסלול מסווג (לא הסכימו להגיד לי אפילו בראיון).
כתוב באתר של חיל המודיעין "נמצאו מועמדים מתאימים יותר" ואני מבין שזה אומר שניפו אותי מהמיון למסלולים אר"מ וממ"ס.
אני עדיין מתמיין למסלול המסווג אבל אין לי מושג לגביו ככה שאני גם לא בונה עליו.
לגבי אר"מ ציפיתי שזה יקרה כי פשוט אין לי את הידע הנדרש ואני כולה 5 יח"ל מחשבים ולא לומד להנאתי מחשבים בבית - אז אין לי תלונות.
אבל לגבי ממ"ס שזה מסלול שאתה עובר בו הכשרה מההתחלה ולא נדרש ידע קודם בתחום חוץ מאולי לימודים בבית ספר - מאוד בניתי שאני אתקבל אליו...
אני ועוד חבר שלי עברנו את המבחנים של גאמ"א והיינו בראיון הקצרצר שנשאלו בו רק פרטים כלליים לגבינו וממש טיפה נתונים אישיים (שנתבקשנו לכתוב בטופס לפני הכניסה לראיון).
אין לי באמת שום שמץ של מושג מה היה עלול להכשיל אותי ואת חבר שלי בראיון שבגללו העדיפו אנשים אחרים על פנינו, באמת שהראיון לא היה מקצועי בעליל וממש לא ציפיתי לזה.
הראיון גם לא בדק מאפיינים אישיותיים אם זה מה שאתם מנסים לטעון (חוץ מלציין תכונות טובות/רעות שיש לנו בטופס שלפני הראיון לא התעסקו בכלום).

עד פה ההקדמה, ומקווה שלא התייאשתם באמצע
יש בכלל סיכוי שאם אני אשלח ערעור לחיל המודיעין על הראיון של ממ"ס הם יקבלו אותו? מה לכתוב בערעור?
לשלוח אותו לפקס של חיל המודיעין פעם אחת ולחכות לתשובה? מה לעשות בקיצור?

תודה רבה לכל העונים !!!

נערך לאחרונה ע"י dude1990 בתאריך 18-10-2008 בשעה 22:39. סיבה: תיקון כותרת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-10-2008, 23:58
  dude1990 dude1990 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.09.08
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי shoko1 שמתחילה ב "אממ"

טכני/מקצועי - שאלו אותי כולה מה הידע שלי לגבי windows וציינתי בטופס ברמה נמוכה, ז"א הפעלה של תוכניות רגילות וכדו'...
אני יודע פסקל ברמה גבוה ועל זה לא שאלו אותי.
וציינתי גם ש- html ו- javascrupt אני יודע ברמה בינונית.
והם שאלו אותי שאלות בכלליות, אם בניתי אתר וכו'... וסיפרתי להם שכן, והעליתי אותו לאינטרנט בדומיין חינם.
בזה הסתכם הראיון המקצועי שלי... לא ממש חפרו בעברי והם ממש לא בחנו את הידע שלי (בשונה מאר"מ שבדקו טוב טוב) ולכן אני לא מייחס חשיבות מבחינה מקצועית וכידוע לך מלמדים בקורס מהבסיס את הכל ככה שידע קודם ממש לא חובה.

אישיותי - עברו איתי על הטופס ומה שכתבתי בו... תכונות רעות/טובות... חברים וכודו'... ממש לא יותר מידי...
אין לי מושג על מה יכלו להכשיל אותי...

לעומת אר"מ הראיון היה ממש חאפרי ולא מקצועי ואין לי מושג באמת ובתמים מה יכל להוות גורם בכישלון שלי.
אולי לך יש מושג? אתה עברת? מה הידע שלך בתחום?
ישן 19-10-2008, 04:56
  Yotamz Yotamz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.04.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי dude1990 שמתחילה ב "טכני/מקצועי - שאלו אותי כולה..."

יכלות להיות כמה אפשרויות:
- אפשרות אחת היא שהראיון הוא לא מה שקבע שאתה לא מתאים אלא נתונים אחרים שנלקחו ממקומות אחרים (למשל ציונים בבי"ס).
- אפשרות שניה היא שהידע שלך בווינדוס ברמה "נמוכה" (לפי ההגדרה שלך) לא מספיק כדי שיתייחסו אליך ברצינות במיון למסלול הספציפי הזה.
- אפשרות שלישית היא באמת כמו שהם אומרים - נמצאו מועמדים מתאימים יותר למסלול, כאלה שהיו יותר טובים ממך כבר בשלב הבסיסי הזה.

אני מזכיר לך שאתה בעצמך אמרת שאתה לא לומד להנאתך מחשבים, אני חושב שברור לך שהמסלול הזה דורש את זה וקצת יותר מזה.

אל תילחם על מסלול שאתה מראש לא חושב שיתאים לך.

בהצלחה בשאר המיונים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:21

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר