לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-03-2005, 22:05
צלמית המשתמש של A_Netanel
  משתמש זכר A_Netanel A_Netanel אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.01
ריסטים פתאומיים? מסכים כחולים בלי סיבה? נסו להציץ בלוח...

לפני זמן מה אחד המחשבים בבית שלי התחיל לתת הודעות שגיאה מעצבנות.. אמרתי לעצמי "נו.. וינדוז.. למה אפשר לצפות.. לא פירמטתי כבר שנה כמעט.." אז ביד קלה על ההדק התקנתי את מערכת ההפעלה המומלצת מבית מייקרוסופט, קרי חלונות איכס פי כולל חבילת שירות מספר שתים (SP2 בלע"ז).
במהלך ההתקנה כבר נתקלתי בבעיות, הפירמוט נתקע זמן רב מהרגיל. "אוקיי" אמרתי, "כנראה ההארדיסק דפוק, אין בעיה, נחליף!" חיש קל הבאתי הארדיסק נוסף שישב מאובק על אחד המדפים. הפירמוט עבר. "סבבה" אמרתי לי ונשענתי אחורה בציפיה למסך ההתקנה שיעלה... איזה יעלה ואיזה נעליים.. BSOD כחלחל מילא את המסך..
"הממ..." לא נעים...
טוב, אם זה לא מערכת ההפעלה, וכנראה גם לא ההארדיסק.. אז זה בטח הזיכרון! הבאתי ממקור עלום מודול זיכרון חדש (512MB DDR 2700) והתקנתי אותו במקום המודול ה"דפוק" (Corsair 256Mb 3000).
הופה! מערכת ההפעלה הותקנה בששון ושמחה! אין מאושר ממני עלי אדמות!
או לפחות עד שחלון ה Welcome התפוגג וצצה לה הודעת שגיאה. אמנם לא BSOD אבל עדיין לא נעים.. אחרי הכל התקנה חדשה לא?
טוב חפיף, מתקינים דרייברים, תוכנות שונות ומשונות.. המחשב עובד אבל עדיין מציג מידי פעם תלונות. שהולכות ונעשות תכופות יותר ומתחלפות עד מהרה בבוטים ובBSOD-ים...
בדקתי באינטרנט את קודי השגיאה. באתר של מייקרוסופט, בTech-Net, בפורומי חומרה בחו"ל.. האינדיקציה הכי קרובה שקיבלתי היתה ש"אולי זה משהו עם כרטיס המסך"..
טוב, אין בעיה! הוצאתי את כרטיס המסך (Geforce4 4200, גירסאת הSpecial Edition של SUMA) ושמתי לב שהמאורר לא זז! "אהההה!!! הנה הבעיה!" פתחתי את המאוורר, שימנתי אותו, חיברתי אותו למקור מתח חיצוני כיוון שהוא לא קיבל משום מה מתח מהכרטיס עצמו, הפעלתי את המחשב, ו.... גורנישט מיט גורנישט... Same Shit..
חשבתי שאולי הכרטיס נדפק לגמרי.. החלפתי גם אותו בכרטיס ישן אך תקין. נאדה. אותו הסיפור בדיוק.
בשלב זה התייאשתי קלות ואמרתי "ניתן לאנשים שזו העבודה שלהם להתעסק עם זה" הבאתי את המחשב לתיקון באחת החנויות בנתניה, ולאחר שהסברתי להם (הם כמובן חשדו בכל מה שכבר בדקתי) שהחלפתי הארדיסק, זיכרון, כרטיס מסך, ושטמפרטורת העבודה שלי סבירה לחלוטין. הצעתי להם לבדוק לוח חדש (את זה כבר אין לי בבית מסתובב ) כי עד כמה ששמתי לב הקבלים (capacitor) שעל הלוח היו נפוחים והיתה עליהם שיכבה דקה ומגעילה של חלודה.
אכן החליפו לי לוח (KM400-M2 של EliteGroup במקום הEpox 8K3A+ החמוד שהיה לי) וברוך השם והשבח לאל, הכל בא על מקומו בשלום. אפילו לא הצטרכתי להתקין שוב את מערכת ההפעלה.

מסקנה:
לפני שמתחילים לעשות Hot Swapping, העיפו מבט בלוח. קבלים ישנים עם האות X עליהם נוטים להתנפח (צריך פשוט לשים על הראש שלהם אצבע ולהרגיש אם זה לא שטוח לחלוטין) ולגרום לצרות הללו בדיוק. מנסיוני בצבא זה קורה *המון*. לוחות עם קבלים עם האות K עליהם כבר לא לוקים ברעה החולה הזו.

זהו. מצטער על המגילה, אבל נחה עלי המוזה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
Pinky: Ha ha ha ha, Troz!
Brain: What is troz?
Pinky: Why that's Zort in a mirror. Huh huh, Troz!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:40

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר