לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-10-2008, 12:45
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר

חבר מתאריך: 02.07.05
מערכת "ברק 1" להגנת ספינות מתוצרת התעשייה האווירית השלימה בהצלחה סדרת ניסויי ירי

הודעה לעיתונות מהיום:

- מערכת נשק "ברק 1" להגנת ספינות מפני טילים מתוצרת התעשייה האווירית (תע"א) השלימה סדרה מוצלחת של ניסויי ירי חי, עם לקוח ישראלי ולקוח זר.

בספטמבר 2008, יירט טיל הברק 1 מתוצרת התע"א טילים תוקפים בארבעה ניסויים שונים. שיגורי מערכת הנשק בוצעו ע"י שני חילות ים (ישראלי וזר), והן נערכו משלוש ספינות שונות (ספינה אחת שיגרה שני טילים).

ארבעת ניסויי הירי בוצעו בארבעה תרחישים שונים, מקצתם מול מטחים, ונגד שני סוגי טילים המדמים מטרות של טילים לוחכי- ים. כל הניסויים הסתיימו בהצלחה מלאה.

מערכת ה"ברק 1" מיוצרת ע"י התעשייה האווירית, בשיתוף פעולה עם רפא"ל. מפעל מבת-טילים בחטיבת מערכות, טילים וחלל של התע"א משמש קבלן ראשי. מכמ"י התצפית ובקרת האש מיוצרים ע"י חטיבת אלתא מערכות, החברה-הבת של התעשייה האווירית.

ה"ברק 1" היא מערכת מתקדמת להגנת ספינות בפני טילים, ומשמשת גם מול טילי אוויר-קרקע. המערכת מספקת הגנה של 360º נגד טילים לוחכי-ים, טילי שיוט, פצצות חכמות, מטוסים ומסוקים. כל ספינה מצוידת במשגר ממנו נורה הטיל בשיגור אנכי ומהיר לטווחי יירוט מ-500 מטרים ועד 10 ק"מ. למערכת משקל נמוך ויכולת פעולה ביום ובלילה ובכל מזג אוויר.

מערכת ה-ברק 1 של התע"א נמצאת בפעילות מבצעית בחיל הים הישראלי ובמספר חילות ים זרים.בתמונה: שיגור טיל מדגם "ברק 1"

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-10-2008, 14:03
  Centurion Centurion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.03.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "מערכת "ברק 1" להגנת ספינות מתוצרת התעשייה האווירית השלימה בהצלחה סדרת ניסויי ירי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי טל ענבר
בספטמבר 2008, יירט טיל הברק 1 מתוצרת התע"א טילים תוקפים בארבעה ניסויים שונים. שיגורי מערכת הנשק בוצעו ע"י שני חילות ים (ישראלי וזר), והן נערכו משלוש ספינות שונות (ספינה אחת שיגרה שני טילים).

מעניין למה לא קוראים בשמו של אותו חיל הים הזר.

ציטוט:
ארבעת ניסויי הירי בוצעו בארבעה תרחישים שונים, מקצתם מול מטחים, ונגד שני סוגי טילים המדמים מטרות של טילים לוחכי- ים. כל הניסויים הסתיימו בהצלחה מלאה.

שוגרו ארבעה טילים בארבעה תרחישים שונים, ובחלקם מול מטחים (כלומר מטרות מרובות)... המספרים לא מסתדרים לי.

ישן 26-10-2008, 14:21
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.10.07
כל ההודעה הזו היא מוזרה ומהווה דוגמא איך לא מנסחים הודעה
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=טל ענבר]בספטמבר 2008,..."

זו הודעה מבולבלת ופשוט מוזרה שמהווה דוגמא איך לא לנסח הודעה (אפילו די מביך)

בהתחלה אנו מתבשרים ש :
ציטוט:
מערכת נשק "ברק 1" להגנת ספינות מפני טילים מתוצרת התעשייה האווירית (תע"א) השלימה סדרה מוצלחת של ניסויי ירי חי, עם לקוח ישראלי ולקוח זר.

בסוף ההודעה נזכרים לספר לנו שהמערכת שנמצאת בניסוי למעשה:
ציטוט:
מערכת ה-ברק 1 של התע"א נמצאת בפעילות מבצעית בחיל הים הישראלי ובמספר חילות ים זרים

בהתחלה ניתן להבין שמדובר בפיתוח חדש ובסוף ההודעה מתחילים לתהות על מה הניסוי? שדרוג, בדיקה, הדגמה?, זו מערכת חדשה?

ההגיון הרב בהודעה ממשיך בהצהרה :
ציטוט:
עם לקוח ישראלי ולקוח זר

הממממ... מעניין איזה לקוח ישראלי יש שמפעיל ספינות קרב??? (אל תגלו לי!!!!)

אבל בהמשך מתפזר הערפל ודובר תע"א זורק לנו עצם
ציטוט:
שיגורי מערכת הנשק בוצעו ע"י שני חילות ים (ישראלי וזר),

מתברר שאחד מחילות הים הישראלים (לא הישראלי) היה מעורב בניסוי וחיל הים השני לא היה ישראלי-הוא היה זר!!!

או שההודעה הזו היא נסיון בדיסאינפורמציה (ממש לא מוצלח) או שמישהו בתע"א צריך ללמוד איך לנסח הודעות ברורות שנכונות מבחינה לוגית ותחבירית ולא נשמעות כמו ניסוח של ילד בכיתה ד'.
תע"א מפרסמים הודעה ולאף אחד לא ברור על מה ההודעה אם זה כ"כ סודי אל תפרסמו הודעה ובטח שלא עם כ"כ הרבה סתירות.

אבל האמת... די משעשע

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 26-10-2008 בשעה 14:28.
ישן 26-10-2008, 14:43
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.10.07
התגובה היתה בבדיחות הדעת
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "יש עוד אפשרות"

התגובה היתה בבדיחות הדעת אבל מבוססת על טעויות תחביריות ולוגיות שאפשר היה להמנע מהן בקלות.
אני לא מצפה שבאמת יספרו לי מי הלקוח ומה בדיוק טיב הניסוי, אבל עדיין יש כל מני שגיאות מוזרות בהודעה כמו : "לקוח ישראלי" ואח"כ "שני חילות ים" ישראלי -לא הישראלי, מתברר שיש שני חילות בניסוי והשני זר -יש אופציה אחרת? אולי שני חילות ים ישראלים??

אלו טעויות תחביריות שצועקות לי בעין ופשוט מביכות.

אני מכיר את המערכת מפירסומים ויודע שהיא בשירות אבל היה ניתן לנסח את ההודעה בצורה קצת יותר הגיונית.
באמת נראה כאילו שילד בכיתה ד' כתב את ההודעה

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:37

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר