27-10-2008, 22:24
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
אז ככה.
היתרון הבולט של ביבי על פני מתחריו הוא , שאצלו אין מגזר ערבי גדול של מתפקדים בתוך המפלגה שצריך לתת להם דין וחשבון
גם לאחר הבחירות, בשום קונסטלציה המפלגה שלו לא תשען על הסיעות הערביות או על מרץ ולכן לא יהיה מנוע מעשיית צעדים ביטחוניים.
כולי תקווה שלא יהיה תלוי גם בקדימה. מפלגה מושחתת וחסרת אידאולוגיה זו ( עפ"י הצהרת מקימיה!) הרסה כל חלקה טובה בציבוריות הישראלית וממוקמת מבחינתי שמאלה מדינית למפלגת העבודה משום שמנהיגיה לא זקוקים ליצירת תוכנית מדינית כאמצעי להשגת חפות משחיתות.. אני מעדיף מישהו שהאידאולוגיה שלו בשמאל מאשר מישהו שהדבר היחיד שמעניין אותו היא השרדותו האישית.
מפלגת העבודה לפחות הוקמה על תשתית רעיונית -אידאולוגית מסוימת פרט ל "בואו נבחר כולנו לכנסת" ויש בה אישים שאני מאוד מעריך כמו - קולט אביטל, שלי יחימוביץ ועוד.
חוץ מזה יש לו קבלות מוכחות - כשעראפת השתולל אחרי פתיחת מנהרת הכותל, נתניהו הראה לו מה צה"ל מסוגל לעשות וערפאת ב-א-מ-ת נבהל. בניגוד לתקופת פרס, אצל ביבי היו הרבה פחות פיגועים - וכשהיו הוא היה מספיק בוגר כדי לנסות למגר אותם וגם הצליח באחוזים די נאים.
ביבי לא היה ולא יהיה ראש ממשלה מושלם. בניגוד לדעה הרווחת בציבור ( שהתגבשה לאחר המעבר לשיטת הבחירה הישירה - מה שהיה אסון קולוסאלי) מדינת ישראל היא דמוקרטיה פרלמנטרית - לי מ-א-ו-ד חשוב מי יהיו מועמדי המפלגה ולא רק מי יעמוד בראש. הרשימה היא שקובעת בסופו של דבר את הדרך המדינית, הבטחונית, הכלכלית והפוליטית - בדיוק כפי שראינו בממשלת שרון
אחד החסרונות של ביבי , הוא הניסיון המתמיד שלו לאתר לו חסידים חדשים ממחנות פוליטיים אחרים. תכונת קבלת האחר היא תכונה מאוד חיובית אצל בני אדם ומאוד רעה אצל מנהיגים. אם מישהו האמין ועדיין מאמין בנסיגות ללא תמורה, אין לו מה לחפש בליכוד. לכן הצהרתי כאן שלא אצביע ליכוד אם אראה שאנשים כמו אסף חפץ (איש שמאל שתפס טרמפ על ההצלחה הצפויה של הליכוד) יהיו במקום גבוה ברשימה.