לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-10-2008, 12:28
  מורעל מג'ל מורעל מג'ל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.08
מערך מגל- טיב השירות בחירום ובבט'ש

אהלן!
אני בן יחיד בעל פרופיל 97, ומאחר שאימא שלי לא חותמת ליחידה קרבית, אז אני מתגייס בנובמבר לפי המנילה שלי כמכ מגל, עכשיו בזמן האחרון התחלתי ממש להרעיל את עצמי על התפקיד. לפי מה שהבנתי הכו'מ הוא חצי שנה ומקנים רמת רובאות 03. יש לי כמה שאלות, האם יש פה אנשים שיכולים לספר על היכרותם עם התפקיד? מה טיב השירות בשעת חירום(מלחמה) ובביטחון השותף? לפי מה שהבנתי בזמן שאין טירונות פלוגות מסיומות של מגל יוצאות לתגבר מערך ולעשות אבט'שים בשטחים? מה עושים מ'כים כשהם במילואים? כאילו איפה עושים את המילואים? ואיך מתבטאת הכפיפות לחיל הנדסה בתוך המערך(לפי מה שהבנתי אנחנו נחשבים מערך בתוך הנדסה וכפופים לקהנ'ר) ושעושים אתץ המילואים באב'כ לפעמים?
כמו כן שמעתי שמ'כים שחותמים קבע יכולים להגיע להדרכה בתוך מערך ההדרכה בחיל ההנדסה, האם חייב לחתום קבע בשביל להגיע לשם?(אפילו בסרטון תדמית של חיל ההנדסה באתר שלהם מופיע מג'ל)
אם מישהו יוכל לפרט בבקשה ממפגש אולי עם התפקיד.

תודה רבה מראש!

נערך לאחרונה ע"י מורעל מג'ל בתאריך 24-10-2008 בשעה 12:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-10-2008, 15:16
  SyPhEx DesiGn SyPhEx DesiGn אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מורעל מג'ל שמתחילה ב "מערך מגל- טיב השירות בחירום ובבט'ש"

על פריסת כוחות, איפה מעבים איפה, ומה עושים מתי לא תקבל כאן תשובה,
אבל אני יכול להגיד לך מנסיון אישי שלי , אני הייתי מ"כ וסמל מחלקה במגל,
אתה מתגייס למערך, עובר טירונות 03 ואימון מתקדם (זה בעצם בתכלס הקורס עצמו) סה"כ 5 וחצי חודשים בערך בבה"ד 12 בית הספר לפיקוד- צריפין. אחר כך אתה משובץ באחד משלושת הבט"רים של המערך- מחנה 80 באיזור פרדס חנה כרכור, ציר ואדי ערה , ניצנים וזיקים (שזיקים עתיד להתפרק בעתיד המאד קרוב). שם אתה נכנס לאחת הפלוגות ומפקד על מחזורי טירונות, האוכלוסייה של הפלוגה משתנה , לפעמים מקבלים בנות, לפעמים מקבלים בנים, חלק יותר בעייתיים חלק פחות, כמו כך יכול להיות שהפלוגה שלך תצא לסמכויות, שזה אומר לתקופה מסויימת כל הפלוגה תעבור לבסיס אחר להעביר שם טירונות לחיילים כמו בה"ד 20 (חימוש) או מערך ההובלה של צה"ל (טירונות של נהגי הובלה). ככה או ככה, אתה נכנס לפלוגה ולמחלקה כשאיתך עוד מ"כים/מ"כיות, סמל/ת ומ"מ...

שמע, בתכלס אני אגיד לך עכשיו, אני הייתי מ"כסמל המון זמן, ויחסית לבן טחנתי מחזורים לפני שיצאתי לקליעה אבל בסך הכל התפקיד הזה הוא מה שאתה עושה ממנו, אם אתה תיקח את זה לכיוון של לטחון ורע לי וזה תפקיד על הפנים וזה "3 שנים לעשות טירונות" זה אתה תסבול כל השירות שלך ותמרמר את עצמך ואת כל הסובבים אותך, או שאתה יכול לשמוע מאנשים עם נסיון במערך הזה שיגידו לך שהאנשים שאתה תעבוד איתם ומולם ולצידם הם אנשים מדהימים, התפקיד הזה של ' מ"כ טירונים/ג'ובניקים' הוא תפקיד חשוב ווכו' וכו'...

טוב שאתה מרעיל את עצמך על זה, באמת אתה תראה שזה תפקיד טוב, למרות שהוא טיפה שוחק מבחינת עבודה בשוטף, שעות שינה וכו' אבל כמו שאמרתי, זה להסתכל בקטן .. תסתכל בגדול

אם יש לך עוד שאלות שאל כאן או אם אתה לא רוצה לחפור פה בפורום אתה יכול לשלוח הודעה פרטית.

ישן 24-10-2008, 22:16
  SyPhEx DesiGn SyPhEx DesiGn אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.10.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי מורעל מג'ל שמתחילה ב "ואיפה עושים מילואים?וקבע?"

קבע בתור מש"ק קליעה לא יחתימו אותך רוב הסיכויים ...
בבט"רים אין כל כך הרבה תקנים לקבע (בתור נגד מין הסתם) אלא אם כן אתה יוצא לקצונה ואתה ממשיך בתור מפקד מחלקה באחד הפלוגות בבט"רים .. זה משהו אחר ..

מילואים- מוציאים אנשים לקראת שחרור לקורס או של אב"כ או של חילוץ והצלה, בקשר למילואים עצמם, משהו לא רציני בפיקוד העורף אם אני זוכר נכון ...

סך הכל, בלי קשר למילואים או קבע, עזוב מה שאומרים לך כאן, תעשה את המסלול הרגיל של קורס מ"כים -> מ"כ -> סמל -> רס"פ בלי לחתור ליציאה מהתפקיד וכו' ...

בהצלחה !

נ.ב.- יש קשר לקה"נר , לפני כמה זמן השתתפנו ביום ספורט קה"נר היה מצחיק .

ישן 01-11-2008, 16:26
  Double-D2 Double-D2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מורעל מג'ל שמתחילה ב "מערך מגל- טיב השירות בחירום ובבט'ש"

גם אני מ"כ במגל, בזיקים(ונהנים).
אני עוד נחשב מ"כ צעיר, השבוע פתחתי את המחזור השני שלי, התפקיד בהחלט כמו שאומר מתיש, שוחק ושאר כל האמרות על הת"ש של המכים. אבל בסוף המחזור אתה מרגיש את הסיפוק שבתפקיד.

הקורס עצמו כמו שאמרו, חמישה וחצי חודשים, בבה"ד 12 בצריפין, בי"ס לפיקוד.
הקורס זה הדבר הכי מהנה בעולם. (בקשר לאבט"שים, כמט בכל קו"מ- קורס מכים, יוצאים לאבט"ש).

המערך כפוף לחיל ההנדסה אך ורק ע"י כך שבעצם מפקד מגל הוא תחת מפקד הנדסה. והכסף שמגיע למערך עובר דרך הנדסה. אין שום קשר אחר אליהם....

אפשרויות הקידום בתפקיד: אפשר לעשות את הקידום הרגיל שזה מ"כ- סמל- רס"פ. ואפשר לאחר שנה בתפקיד המ"כ להתקדם לצפ"ה(צוות פיתוח הדרכה), מש"קי קליעה ולפעמים לפעמים יש גם אפשרות להגיע למדריך קמ"ג או מדריך א"ג.

שיהיה המון המון בהצלחה, וממה שאני מבין אתה מתגייס בנוב' לקו"מ כ"ט.
תבלה ואל תתן לאף אחד להשביז אותך על התפקיד!!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:08

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר