24-10-2008, 15:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.10.04
|
|
על פריסת כוחות, איפה מעבים איפה, ומה עושים מתי לא תקבל כאן תשובה,
אבל אני יכול להגיד לך מנסיון אישי שלי , אני הייתי מ"כ וסמל מחלקה במגל,
אתה מתגייס למערך, עובר טירונות 03 ואימון מתקדם (זה בעצם בתכלס הקורס עצמו) סה"כ 5 וחצי חודשים בערך בבה"ד 12 בית הספר לפיקוד- צריפין. אחר כך אתה משובץ באחד משלושת הבט"רים של המערך- מחנה 80 באיזור פרדס חנה כרכור, ציר ואדי ערה , ניצנים וזיקים (שזיקים עתיד להתפרק בעתיד המאד קרוב). שם אתה נכנס לאחת הפלוגות ומפקד על מחזורי טירונות, האוכלוסייה של הפלוגה משתנה , לפעמים מקבלים בנות, לפעמים מקבלים בנים, חלק יותר בעייתיים חלק פחות, כמו כך יכול להיות שהפלוגה שלך תצא לסמכויות, שזה אומר לתקופה מסויימת כל הפלוגה תעבור לבסיס אחר להעביר שם טירונות לחיילים כמו בה"ד 20 (חימוש) או מערך ההובלה של צה"ל (טירונות של נהגי הובלה). ככה או ככה, אתה נכנס לפלוגה ולמחלקה כשאיתך עוד מ"כים/מ"כיות, סמל/ת ומ"מ...
שמע, בתכלס אני אגיד לך עכשיו, אני הייתי מ"כסמל המון זמן, ויחסית לבן טחנתי מחזורים לפני שיצאתי לקליעה אבל בסך הכל התפקיד הזה הוא מה שאתה עושה ממנו, אם אתה תיקח את זה לכיוון של לטחון ורע לי וזה תפקיד על הפנים וזה "3 שנים לעשות טירונות" זה אתה תסבול כל השירות שלך ותמרמר את עצמך ואת כל הסובבים אותך, או שאתה יכול לשמוע מאנשים עם נסיון במערך הזה שיגידו לך שהאנשים שאתה תעבוד איתם ומולם ולצידם הם אנשים מדהימים, התפקיד הזה של ' מ"כ טירונים/ג'ובניקים' הוא תפקיד חשוב ווכו' וכו'...
טוב שאתה מרעיל את עצמך על זה, באמת אתה תראה שזה תפקיד טוב, למרות שהוא טיפה שוחק מבחינת עבודה בשוטף, שעות שינה וכו' אבל כמו שאמרתי, זה להסתכל בקטן .. תסתכל בגדול
אם יש לך עוד שאלות שאל כאן או אם אתה לא רוצה לחפור פה בפורום אתה יכול לשלוח הודעה פרטית.