לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-11-2008, 23:25
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי נוסטור שמתחילה ב "נו? מה אמרתי שהוא שמאלני..."

אולי מספיק עם ההכללות האלה על "השמאל"?
השמאל בישראל איננו מקשה אחת, יש בו זרמים שונים ורמות שונות, בדיוק כמו בימין. לו היית יודע מה אומר שמאל מבחינה כלכלית-חברתית, המשפט הזה כנראה לא היה יוצא לך מהמקלדת. שמאל זה לא רק אנרכיסטים מתנגדי גדר ומוסקים עבור הפלסטינאים. יש בארץ מס' לא מבוטל של מה שנקרא שמאל ציוני. אין ספק שהאנשים האלה, ואני בתוכם, נמצאים כיום במצוקה, שכן אין כיום שום גוף פוליטי שמייצג אותם באמת. אין היום בישראל מפלגת שמאל סוציאליסטית-ציונית, ואולי לכן יותר קשה לשמוע ולראות את הציבור הזה. בכל זאת הוא קיים, ואני חייבת לציין שהכללות כמו שאתה מביא כאן בפורום בהזדמנויות שונות, ואתה לא היחיד, מקוממות אותי כל פעם מחדש.
כמו שאני לא מכלילה את הימין כמקשה אחת, אלא ברור לי שהוא מורכב מזרמים שונים, ניצייים יותר או פחות, כך לא הייתי רוצה שיכלילו אותי.

מעבר לזה, בכל גוש פוליטי, ימני או שמאלי, יהיו אנשים טובים ויהיו חלאות. כמו שמבחינתי ליברמן הוא לא מדגם מייצג של הימין ולא בגללו אני אגיד שכל הימנים מרביצים לילדי שכניהם, כך אצפה שלא יכלילו מתכונה של חלאה כזאת או אחרת מהצד השמאלי של המפה על כלל תומכי השמאל (ועל מנת להסיר ספק - בורג הוא חלאה בכל מובן אפשרי - היה נכון "להיכנס" בו ולא בכלל השמאלנים באשר הם).

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-11-2008, 01:39
  end__game end__game אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "ועדיין, גם בחלוקה המדינית כאן..."

אגיד לך את האמת אני נוטה במישור הכלכלי יותר למודל הארופאי מאשר של ארצות הברית.

לכן אפשר להגיד שאני שמאלני באיזה שהוא אופן.
לגבי המדיניות של חוץ וביטחון אני ימני מאוד. מהטעם הפשוט שחבל ארץ כזה קטן לא יכולים להיות שני קבוצות אכלוסיה ששנאים אחד את השני עד מוות. גם שנאה זה לא משהו שאפשר להחליט באופן רציונלי להפסיק. ולמען האמת עד שנת 2000 או יותר נכון חודש אקטובר 2000 הייתי יותר בשמאל.
אבל היום אני מבין שמי שמכר לנו את אשליית השלום והשגשוג הכלכלי המדומה שיקר לי.
ולכן אלה שרוצים להגיע ל"הבנות" אם הערבים. טועים ומטעים.
ולמען האמת אין שום מקום שזה עבד באמת ששני עמים בעלי השקפות עולם שונות חיו בשלום באותו חבל ארץ.

ישן 03-11-2008, 09:54
צלמית המשתמש של Tallyco

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי נוסטור שמתחילה ב "מפריע לך שאומרים את המילה..."

לא הכתבתי דבר. אני נגד סתימת פיות, ותכתוב מה שבא לך. רק ביקשתי (זה מותר, לא?) שלהבא תנסה לחשוב טיפה מעבר לסיסמאות על ה"שמאל". לא מפריעה לי המילה שמאל, אבל כן מפריעות לי הכללות, שלפי תגובתך אלי, נובעות מבורות וחוסר ידע, ואף חוסר רצון לדעת. אם היית קורא את התגובה שלי עד הסוף, היית מוצא הסבר מעולה ל"מה זה שמאל שאיננו אנטי ציוני". תתפלא, יש שמאל ציוני בארץ. אפילו יש לו מס' נציגים פה בפורום (תחפש תחת הכינויים "hamora", "High_Hopes" ו-"קגנס". וכן, גם אני מחשיבה עצמי שמאל ציוני.
נוסטור, זו לא בושה להגיד, סליחה, לא ידעתי ואני מתנצל - להפך, זה מראה על רצון ללמוד ולגשר על פערים במקום להעמיק אותם....

מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

ישן 03-11-2008, 14:10
צלמית המשתמש של נוסטור
  משתמש זכר נוסטור נוסטור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.06.08
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "לא הכתבתי דבר. אני נגד סתימת..."

את הבורות והחוסר ידע תשאירי לי בבקשה אפילו שאתם השמאלנים מצאתם דרך ייחודית וחדישה לסנגר את עצמכם בביטויים,מעבר לכך בהודעה שלך הקודמת כן נעת בכיוון מסויים שכזה,זכותי על פי ראות עיניי להגדיר את השמאל איך שאני בוחר,ובשבילי כמו שאמרתי פעם אחת ואחזור שוב על כך אין הבדל בין השמאל השמאל המתון או השמאל הקיצוני,היה וזה לא מוצא חן בעיניך אל תגיבי.

השמות שציינת פה הם בחלקם שונאי עצמם ויהדותם,שמגינים בחירוף נפש על הפלשתינאים בני הבליעל,אז בבקשה בפעם הבאה אל תטיפי לי מוסר,וסליחה אני אפנה למי שראוי לכך במידע והיה וטעיתי,בינתיים עוד לא טעיתי בקביעה שהשמאל הוא זר גדול של צרות.

השמאל הציוני בארץ היה לפני 60-70 שנה,לא כיום נא לא לנסות לסנוור בהטעיות גם,כיום אין דבר כזה שמאל ציוני,יש רק שמאל אחד גדול שמחפש דרך להצדיק את קיומו במהלכים הרי אסון למדינת ישראל,ואת מצטדקת בזה?

בואי נגיד ככה,אני לא פונה אלייך את אל תפני אלי באם לא חרגתי מתרבות הדיבור כמו שהשמאל נוהג לעשות,בהשמצות/קללות/איומים.

ישן 03-11-2008, 22:59
צלמית המשתמש של נוסטור
  משתמש זכר נוסטור נוסטור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.06.08
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "התחלת לנהל את הפורום?"

LOOPY,אני לא נחמד כשמנסים להכתיב לי מה לכתוב ומה לא,ואין זה משנה בחור/בחורה,בינתיים זכותי להגיב כל עוד לא חרגתי מכך,אני נחמד לכאלה שנחמדים אלי,עובדה למה אינני מגיב רעות כלפי אף מנהל כאן אלא רק משבח אותכם? כי אני מאמין שרוב המנהלים כאן הם מלח הארץ,וחבר'ה מעולים לאתר ולחברה בכלל,אבל כשמנסים לתת לי סטירה בגלל דיעות אישיות שאינן כלולות בהשמצות/קללות/איומים רק תגובות נטו,יש גבול לכל תעלול.

בבקשה ראה לחריגות מהטעם הטוב של טלי לצערי:

" אולי מספיק עם ההכללות האלה על "השמאל"? " זכותי להכליל,זכותה לא להגיב או לנסות לשכנע אותי אחרת,אבל מאידך לנסות להכתיב אפילו שבתירוץ המשני שלה זה לא קיים זה גם לא יפה.

" אבל כן מפריעות לי הכללות, שלפי תגובתך אלי, נובעות מבורות וחוסר ידע, ואף חוסר רצון לדעת " ומה אם הצד השני? את הבורות והחוסר ידע אינני צריך לשמוע מבחורה בת 20,אני יודע טוב מאוד מי הם השמאל בארץ גדלתי תקופה מסויימת על תורתם ככה שבצורה שבה היא התבטאה חסר טעם טוב.

" בכל זאת הוא קיים, ואני חייבת לציין שהכללות כמו שאתה מביא כאן בפורום בהזדמנויות שונות, ואתה לא היחיד, מקוממות אותי כל פעם מחדש. " שמח לשמוע שאינני היחיד אבל מי יגיד לי כיצד להגיב,היה ואינני חורג מתרבות הדיבור כאן?

היה וזה נראה לך כפגיעה בחברה טלי אני מתנצל מראש כלפיה,סה"כ הגבתי בתגובה על תגובה,ואין לי אישית שום דבר נגדה חס וחלילה.

ישן 03-11-2008, 14:43
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
את מוכיחה את הטענות שלנו
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "אולי מספיק עם ההכללות האלה על..."

ציטוט:
יש בארץ מס' לא מבוטל של מה שנקרא שמאל ציוני. אין ספק שהאנשים האלה, ואני בתוכם, נמצאים כיום במצוקה, שכן אין כיום שום גוף פוליטי שמייצג אותם באמת. אין היום בישראל מפלגת שמאל סוציאליסטית-ציונית, ואולי לכן יותר קשה לשמוע ולראות את הציבור הזה
- כלומר, באופן מעשי, אין שמאל ציוני....אם אתם כ"כ רבים, מדוע אין מפלגה המייצגת אתכם? מדוע אתם מניחים למיעוט קולני לתפוס חזקה על השמאל בארץ? מאידך, אם אין לכם ייצוג, כנראה שאתם לא ממש רבים (לפחות, לא מספיק רבים כדי להשפיע פוליטית), ולכן אתם לא ממש רלוונטיים.
וזו הבעיה של השמאל דהיום.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 03-11-2008, 15:08
צלמית המשתמש של Tallyco

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "את מוכיחה את הטענות שלנו"

טעות בידך - העבודה היא בהחלט מפלגת שמאל (מדיני) ציונית, רק שמבחינתי האישית הם לא רלוונטיים, גם בגלל מס' אנשים ספציפיים, ובעיקר בגלל זניחת העקרונות הסוציאליסטיים.
לא טענתי שהשמאל הציוני הוא "אנשים רבים" אלא מס' לא מבוטל. חלק מהאנשים האלה יצביע למפלגת העבודה, חלק, שעדיין לא הבין שמרצ הקצינה שמאלה בשנים האחרונות, יצביע למרצ, חלק יצביע לקדימה (לא אמרתי שכל הציבור הזה אינטיליגנטי) וחלק, כמוני, שלא מוצאת עצמי מזדהה עם אף אחת מהמפלגות הנ"ל, מוצא את עצמו ללא מפלגה המתאימה להשקפת עולמו לקראת הבחירות הקרבות.
אני מניחה שלא תתפלא לשמוע שהפוליטיקה מחליאה רבים, ושלהקים היום מפלגה ולרוץ לכנסת, זה להכניס רש בריא למיטה חולה. מס' הפוליטיקאים מהשמאל שאכן נאמנים להשקפתי החברתית כלכלית הולך ומצטמצם (והשבוע הצטמצם עוד עם פרישתו של רן כהן). בימין המצב לא הרבה יותר טוב. רוב רובם של הפוליטיקאים הרצים היום ברשימה כזו או אחרת הוא אופורטוניסט מושחת ותאב בצע. זה נכון לשמאל ולימין, שלא לדבר על המפלגות החרדיות.

אני רוצה להיות מסוגלת להצביע למפלגה שגם תתאים לי מבחינה אידיאולוגית, וגם שתעמוד מאחורי המצע שלה ותפעל מתוך אידיאולוגיה ולא מתוך אופורטוניזם, תאוות כוח ושלטון. כיום אין מפלגה זאת (לפחות לא בעיני) ולכן מבחינתי האישית - אין גוף פוליטי שאני חשה שהוא מספיק מוסרי חברתית, נקי כפיים ואידיאולוגי שאכן יכול לייצג אותי.

מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

ישן 03-11-2008, 15:24
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
מפלגת העבודה כבר מזמן אינה מפלגה ציונית
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "טעות בידך - העבודה היא בהחלט..."

מפלגת העבודה איבדה את דרכה מזמן, ואינה ציונית - ובכך זנחה והשליכה לפח עבר ציוני מפואר, של בניה ועשייה, לטובת אופורטוניזם מחד ופוסט-ציונות (שלא לומר, אנטי-ציונות) מאידך.

ציטוט:
לא טענתי שהשמאל הציוני הוא "אנשים רבים" אלא מס' לא מבוטל
- אבל מה זה "מס' לא מבוטל"? אם אתם רבים מספיק כדי להיות כוח פוליטי, מדוע אינכם כוח כזה? מדוע אתם ממשיכים להצביע למפלגות שכביכול אינן מייצגות אתכם? (במאמר מוסגר - כוח פוליטי אין משמעותו בהכרח להקים מפלגה ולהיכנס לפוליטיקה, אלא להוות בסיס כוח שיחייב מפלגות קיימות להתיישר לפיו)
לפי ההסבר שלך, או שאתם מפולגים ומחולקים, או שאתם פשוט מעטים מדי - כך או כך, אינכם רלונטיים. השמאל של היום הוא השמאל של מרצ, של חד"ש, של האנרכיסטים, של ג'ף הלפר. אם אתם רוצים שיחשבו עליכם אחרת, הגיע הזמן לפעול. אחרת, אל תבואו בטענות למי שרואה אתכם כפי שאתם מציגים את עצמכם.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:01

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר