לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-11-2008, 17:46
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי end__game שמתחילה ב "זה כמו האחד שזוכה בלוטו..."

למה קשה להאמין ?

אני לא כלכלן או אנליסט גדול, אבל אני יודע לעשות 1+1.
מסע הרכישות של גאידמק לא היה אקראי.
כל ההתנהלות שלו מאז פרץ לזרקורים היה מתוכנן ומתוזמן.
קניית ביתר ירושלים, התרומות, קניית החברות.
לפחות בהתחלה הוא נעזר ביועץ (משה תאומים) שכיוון אותו במסע הרכישות.

עד כמה שאני זוכר, את כל החברות (השתמשתי בכל) שהוא קנה הוא קנה במחיר גבוה ממחיר השוק.
זה משול דרך אגב למשכנתאות הסאב פריים מבחינת חוסר אחריות כלכלית.
שוק לא עולה לנצח, לא עולה תמיד, ולא קונים רק מעל השווי כאשר יש ספק או אי וודאות.
בלי להעליב, אבל מהצד נראה שגאידמק פרייאר וקונה הכל ביוקר.
כאשר החלו הצרות, הן הגיעו בצרורות. וכאשר אתה קונה הכל מעל, הצרות גדולות יותר.
כמו במשחק טטריס פשוט, כאשר לבנה אחת חסרה, כל התמונה צריכה לרדת למטה קומה אחת, ואז חסרה עוד לבנה, ועוד שתיים ,וכל התמונה יורדת הרבה שלבים למטה.
זה בערך מה שקרה לגאידמק.
שים לב שכל הטענות שלו על רדיפה של הבנקים והרגולציה, נעצרו בערך יום-יומיים לאחר שנשמעו.
אם היו דברים בגו, ולגאידמק היה הרבה כסף, הוא היה יכול להרחיב את הטענות.
אבל הבנקים לא התרגשו והעובדה שהוא מנושל לאט לאט מנכסיו.

מאד מוזר, שאחד מעשירי ישראל (כל עוד הוא מתגורר ועושה עסקים פה) עושה עסקים גרועים אחד אחרי השני. גם השווי שלו לפחות על פי פורבס היה לא ידוע.
גם התרומות המתוקשרות שלו, לא היו מקריות.
יש תורמים גדולים ממנו, שתורמים בשקט ובחושך ולא דואגים להצטלם אחרי כל תרומה.

בעיני, ההתנלות שלו תמוהה, אלא אם יש או היתה לו כוונה לשפוך פה כסף ככה סתם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-11-2008, 18:17
  Lance Lance אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "למה קשה להאמין ? אני לא..."

למה קל להאמין?

גאידמק, איש עסקים רוסי קר ומחושב בעל פני הפוקר פייס, שגדל בעידן הסובייטי,
עשה את הונו בעסקאות נשק עם מדינות עולם שלישי מסוכנות,
הוא לא נשמע לי כזה פרייאר כמו שאתה נוטה לצייר אותו.

אני לא מאמין שיש מיליארדר אחד בעולם (ואני לא מדבר על כאלה שעשו אקזיט חד פעמי או ירושה),
שלא יודע את המציאות מתחת לפני השטח, זו שלא מדווחים עליה בחדשות ובעיתונים, בעיקר משום שגם אלה שייכם להם.
גאידמק אמנם דג קטן בעולם הטייקונים העולמי, אבל גם הוא, כמו לבייב ואחרים - דאגו לכסף שלהם טוב מאוד,
זהו רק אינטרס הגיוני לגרום לנו לחשוב שהם איבדו את כספם, ושימו לב שבשנים הקרובות,
אתם תתחילו לראות נדידה של מיליארדרים מישראל, החל מגאיידמק, לבייב וכלה בתשובה ודנקנר
ישן 04-11-2008, 18:39
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "למה קל להאמין? גאידמק, איש..."

אני לא סותר או מנסה לסתור את התאוריות שלך, אפילו להפך, הביקורים שלי בפורום שלך יעידו על כך.

אבל לגבי גאידמק, לא צריכים להיות אנליסטים מבריקים בשביל לראות את שרשרת הכשלונות העסקיים שלו.
אם הוא רוצה לשמור את כספו, והחל בעשייה הזו כבר לפני מספר שנים (הרי הוא לא קיבל מייל לגבי NWO לפני חצי שנה) אז מעשיו האחרונים הם שטות עסקית גמורה.
בשביל לברוח מהארץ ולשמור על הכסף לא קונים חברות אחת אחרי השנייה מעל שווי השוק, ומוכרים אותן אחרי זה מתחת לשווי השוק שהיה בזמן הקניה. זה הפסד נומינלי, ריאלי, הפסד מכל אספקט וזווית.

גאידמק עשה עסקים גרועים, אין ספק שזה מוזר, זה מנתץ את התדמית הקשוחה של איש העסקים הקר המנוכר והמחושב. אפילו היציאות שלו לגבי שמעון גרשון מעידות על מעידות. איפה הקור רוח כשצריכים אותו ? רק הסבר של לחץ מתמשך ומתגבר יכולים להסביר את החולשות שהפגין על גבול ההתבזות התקשוריתית. זה ממש לא מאפיין מילארדר קר רוח שמתעסק באומנויות לחימה. זה מאפיים איש עסקים לחוץ שלא שולט על יצריו ומתפרץ בחוסר טאקט.
דווקא גאדימק לא מתאים לדמות שאתה מצייר של מילארדרים שדואגים לעתידם.
לגבי שאר הרשימה, כל אחד בפני עצמו עם הצרות שלו. וצרות יש לכולם. במיוחד לאלה שמתעסקים בנדלן בארה"ב ובאירופה (ע"ע רומניה ומה קורה שם עכשיו)
ישן 04-11-2008, 18:55
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "בוא נעשה הפרדה בין הפורום..."

בא נשאיר בחוץ, אבל אתה זה שציין שזהו רק אינטרס הגיוני לגרום לנו לחשוב שהם איבדו את כספם, ושימו לב שבשנים הקרובות.....וכו'.....אני דווקא ניסיתי להשאר בכללכה פשוטה

אני מסכים איתך שבשביל להיות מילארדר שעשה את הונו לבדו (ולא ירש) גאידמק עושה טעויות שקשה להסביר אותן. לאורך כל התגובות שלי אני מציין שההתנהלות שלו מוזרה ולא ברורה.
איזה מיליארדר קונה רק מעל שווי שוק, חותם על הסכמי עבודה שמבטיחים תמורה ללא ביצועים, ולאחר מכן מתלונן על ביצועים וכל שאר הדוגמאות שציינתי ולא ציינתי.
מה שכן, כנראה הכספים בחול לא יכולים להכנס לישראל, לכן כאשר אפקט הדומינו החל לפעול בארץ, הוא לא השכיל לתת צ'ק קטן (בשבילו) ולעצור את ההתדרדרות, אלא נתן לכל האבנים לקרוס אחת אחרי השנייה, עד מצב שבו הוא עומד אוטוטו בפני קבלת צו איסור יציאה מהארץ.
אני לא הצלחתי למצוא הגיון כלכלי ברכישותיו והתנהלותו.
ישן 04-11-2008, 19:00
  Lance Lance אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "בא נשאיר בחוץ, אבל אתה זה..."

ציטוט:
אבל אתה זה שציין שזהו רק אינטרס הגיוני לגרום לנו לחשוב שהם איבדו את כספם, ושימו לב שבשנים הקרובות.....וכו'.....אני דווקא ניסיתי להשאר בכללכה פשוטה

אני לא רואה סתירה כאן - זהו אינטרס כלכלי כמו גם ציבורי, זה חוסך שאלות, חוסך אינטריגות וקנאה שמובילה לחטטנות יתר.

ציטוט:
אני לא הצלחתי למצוא הגיון כלכלי ברכישותיו והתנהלותו.

ההגיון הוא פשוט, הוא מנסה לקנות מעמד שלטוני כדי לטפס מעלה,
אף מיליארדר לא ישים את "כל הביצים בסלסלה אחת", וזה יהיה נאיבי לחשוב שכל כספו נמצא בישראל,
כשעסקיו הם עסקים חובקי עולם שפרושים על מספר מדינות - בוא נפסיק להיות נאיבים, אנשים כמו גאידמק לא פושטים רגל, הם פשוט לא.
ישן 04-11-2008, 19:15
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "[QUOTE]אבל אתה זה שציין שזהו..."

ברור, ואני לא נאיבי, גם לא במקרה הזה.
אולי גאידמק ישראל פושט רגל.
אבל גאידמק אינטרשיונל מן הסתם חי ובועט (הוא משווק הביצים מספר אחת ברוסיה לא ? (עדיין ?)).
עדיין לא ענית לי לשאלה, או לא סיפקת הסבר מספק.
ברור שגאידמק מנסה לתפוס שלטון, וזו גם הסיבה שלקח יועץ ישראלי לשם כך, וקנה מוסדות, ותרם ברעש וצלצולים ועשה מסיבות נוצצות על מנת שיהיו מספיק אנשים שיעריצו אותו, ויש הרבה אנשים שמעריצים אותו, בכל שכבות האוכלוסיה.
אבל בבנק אי אפשר להפקיד הערצה, וגם קניית שלטון היא עסק שאמור להתנהל עם דוחות רווח והפסד, ותזרים מזומנים כמו שצריך ומאזן מאוזן.
אצלו התזרים שלילי, המאזן לא מאוזן ודוח רווח והפסד הפך לדוח הפסד והפסד.
הגיון כלכלי לא מצאתי.
איך אפשר להסביר את הנסיון לקנות את טיב טעם ?
האם הוא באמת רצה לקנות עסק שמצטייר כאנטי דתי (בעיני הדתיים והמסורתיים בלבד, לא בעיני החילוניים) רק בשביל לסגור אותו או להשבית אותו או לשנות את אופיו ובכך לרצות את הציבור שהוא חפץ ביקרו ?
המהלכים שעשה לא עושים לי שכל בתור איש עסקים שעשה את הונו בעצמו וביושר (בהנחה שהוא לא באמת קנה את חובה הלאומי של אנגולה למשל)

למה שלא יתחיל בקטן ויקנה את מגזין בננה ויסגור אותו ברעש גדול ?
כי גם הציבור שמעריץ אותו צבוע, יותר ממני כנראה. (הייתי חייב לסטות מהנושא אבל אתה לא חייב)
ישן 04-11-2008, 19:29
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "תראה אני לא דובר של גאידמק,..."

לא יודע מה הבנתך בכלכלה, אבל גם הבנתי לא גדולה מדי.
אני יודע לכתוב דוח רווח והפסד, יודע לייצר מאזן (מאוזן) ותזרים מזומנים זה משהו שאני עושה ביום יום.
אני עדיין לא מילארדר, אבל אני בטוח לא אהיה כזה אם אקנה חברות רק מעל שוויון, ובאחוזים מופרזים.
יעידו חברי שטענתי את הטענות האלה איך שהתחיל מסע הרכישות הזה. לא כתבתי אתה זה פומבית ככה שתאלץ להאמין או לא.
אני לא מצפה ממך לדברר אותו, אבל לתת חוות דעת כלכלית יכול כל אחד לתת, הנתונים מוצגים בפני כולם, וההפסדים גם.
משהו מריח לא טוב, אלא אם באמת יש רדיפה כל כך חזקה של השלטון (רגולציה, בנקים, תקשרות, כולם...) וגאידמק הוא אכן קורבן על לא עוול בכפו.
אין לי תשובה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:07

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר