לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-11-2008, 06:32
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.10.07
יציאה לקורס מפקדי טנקים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי royz5 שמתחילה ב "שריון"

חיילים שבלטו לטובה והגיעו להשיגים טובים במהלך המסלול מבחינת שליטה בחומר התיאורטי, תפקוד בפועל בתרגילים, התנהגות טובה והצגת קווי אופי שמתאימים לפיקוד יזומנו ישירות לקורס מפקדי טנקי לאחר סיום המסלול.

האפשרות השניה היא לצאת לקורס מט"קים לאחר מחזור אחד או שניים בפלוגה מבצעית, כשגם במקרה הזה השיגיי החייל והתנהגותו משפיעים על ההחלטה להוציאו לקורס.

בשני המקרים
חייל שזומן לקורס מפקדי טנקים יזומן ראשית לתהליך מיון שנקרא "הכנה לקמ"ט"- זו לא הכנה לשמה אלא תהליך סינון על בסיס מקצועי.
אלו שבועיים של לימודים אינטסיביים אשר בהם החיילים לומדים כמעט את כל החומר התיאורטי שנלמד במסלול בכל תחום בטנק, תרגולות, דרכי פעולה ועוד, בסיום ההכנה מתקיימים סדרה של מבחנים עיוניים ומעשיים בתחומים שונים, בזמני ציון עובר בכל מבחן היה 80.
מי שעבר את ההכנה יוצא לקורס מפקדי טנקים.

מבחינת המשך לקורס קצינים, זה לא משנה אם החייל יצא בזימון ישיר (מיד לאחר תום מסלול) או מפלוגה מבצעית.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 11-11-2008 בשעה 06:58.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-11-2008, 13:31

צבאי קק"ש- קורס קציני שריון
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Lordgod שמתחילה ב "לא הבנתי בקשר לקורס קצינים ,..."

לקורס מפקדי טנקים יוצאים לאחר תום מסלול, בסיום הקמ"ט (קורס מפקדי טנקים) החניך מקבל דרגת סמל ומוכשר כמפקד טנק- תפקיד המקביל למ"כ בחי"ר (רק עם הרבה יותר כח אש )

לקורס קציני שריון (קק"ש) ניתן להתקבל רק אחרי סיום קמ"ט בהצלחה ובהתאם להשגים בקמ"ט והמלצות הסגל או המפקדים.
כמו כל הקצינים בזרוע היבשה חלקו הראשון של קורס הקצינים מתקיים בבה"ד 1 (בית הספר לקצינים)
צוערי קק"ש עושים את מסלול "להב" שהוא קורס קצינים לוחמים.

לאחר סיום קורס הקצינים בבה"ד 1 מקבלים הצוערים את סיכת המ"מ ועובדים להמשך השלמה חילית- בחיל השריון זהו הקק"ש המתקיים בבסיס שיזפון ואשר במהלכו הצוערים מוכשרים כמפקדי מחלקות בחיל השריון.
בסיום הקורס הקצינים הטריים מקבלים דרגת סג"מ (סגן משנה) ומפקדים על מחלקת טנקים (מ"מ).

מפקד המחלקה (מ"מ) מפקד על המט"קים והצוותים שלהם.
(בהמשך לשאלה המתבקשת כמה טנקים יש במחלקה, כמה מחלקות יש בפלוגה וכו', לא לפרט בנושא ולא לפרסם מספרים !!!)

הערה:
ניתן לצאת לקורס קצינים מיד לאחר סיום קורס מפקדי טנקים וגם לאחר שירות כמט"ק.

לסיכום - מסלול לקצונה בשריון
מסלול (טירונות, שלב מקצועות, צמ"פ) -> קורס מפקדי טנקים -> קורס קציני שריון (בנוי מבה"ד1 והשלמה חילית)

קישורים מאתר השריון עם מידע בנושא:
קורס מפקדי טנקים
בה"ד 1
קורס קציני שריון

(ויליאם רארף אינג')
(אלוף מיל' עוזי דיין)

נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 11-11-2008 בשעה 14:00.
ישן 11-11-2008, 17:52

אין לזה חשיבות
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Lordgod שמתחילה ב "ואז אחרי שעושים את הקורסים..."

אני חושב שאתה קצת מפספס את המטרה של המסלול הזה.
בסוף התהליך הבוגר הוא קצין המפקד על מחלקת טנקים ותחת פיקודו נמצאים מפקדי טנקים והצוותים שלהם, כולל כמובן הצוות שלו.

יש עליה בסיווג המקצועי, בשריון קוראים לזה "סוג מקצוע" (מקביל לרובאי בחי"ר) אם אני זוכר נכון מט"ק = סוג 8 אבל זה לא כמו בחי"ר ודי זניח מבחינת החייל.
מדובר בלא יותר מסמל לרישום בתיק של החייל שמראה באיזו רמת הכשרה הוא.

(ויליאם רארף אינג')
(אלוף מיל' עוזי דיין)

נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 11-11-2008 בשעה 18:00.
ישן 12-11-2008, 13:42
צלמית המשתמש של aces_are_high
  aces_are_high aces_are_high אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.11.08
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Lordgod שמתחילה ב "מה זה אין שום סוגי מבחנים ?..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Lordgod
מה זה אין שום סוגי מבחנים ? אין מבחנים ?
תסביר קצת את כל מה שאמרת XD

אוקיי.... התחלה
מסלול שריון-
4 חודשים טרונות+מקצועות
4 חודשים אמון מתקדם
לאחר מכן אלה שהסגל חושב שמתאימים(יותר אשיות והתבלטות מאשר מבחנים(בצורה ניכרת),מת"מ וצרכים של פל' מבצעיות באים בחשבון גם-צריך יותר תותחנים בגדודים ,לדוגמא, פחות מהם יצאו זימון ישיר לקמ"ט-אפילו שלדעת הסגל הם מתאימים) יצאו לקמ"ט ישר אחרי המסלול
לאחר מכן יש 3 שבועות של "טחינת קמ"ט" (או הכנה לקמ"ט) -שבהם גם מקבלים רגילות-בהם(תלוי במחזור ובמי שאחראי) עושים עב' שחורה(צביעה, אסוף אשפה והפעלות אחרות) כמו גם נווטים ודברים אחרים-זאת כן הכנה ולא תקופת מבחן..... בתחילת הקמ"ט יש שבועיים שבהם לומדים את שאר מקצועות הטנק והרחבות קמ"ט למקצועות(להזכיר במסלול לומדים מקצוע אחד בחודשיים)-בהם יש מבחנים ,לא שמעתי אף פעם על משהו שעף מהקמט בגלל חוסר הצלחה במבחנים.

ציון בקמ"ט נמדד הרבה הרבה(תוסיף עוד 4 כאלה)יותר על סמך יכולת פקודית ותפקוד מעשי באמונים(וכמובן מה שאר החניכים חושבים עליך וכמה הגננים תופסים ממך)-זה לא בית ספר. פער מקצועי קל יחסית להשלים -יכולת בשטח ואשיות מתאימה זה דבר שקשה להשיג.

לאחר מכן-יש כמה אפשרויות: הטובים ביותר נשארים גננים או יוצאים בזימון ישיר לבה"ד1(4 חודשים בה"ד ו4 חודשים השלמה חילית-קק"ש) ה"בסדר" נשארים בהכשרה או יוצאים למבצעית והגרועים-יוצאים ליתר(סמב"צים ועוד תפקידי כלום כאלה).

כמובן שלכל אורך כל הקורסים לעיל(מסלול,קמ"ט,קק"ש) יש הרבה מבחנים(בחלק מהקורסים יותר ובחלק פחות)-מעשיים ועיוניים-ההכה לקמ"ט היא לא קורס ואין שם מבחנים...

בתקווה שעניתי לך על כל השאלות,המט"ק הטוב בעולם-ובנאדם מדהים באופן כללי, aces_are_high

נערך לאחרונה ע"י aces_are_high בתאריך 12-11-2008 בשעה 13:46.
ישן 12-11-2008, 15:09
צלמית המשתמש של aces_are_high
  aces_are_high aces_are_high אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.11.08
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Lordgod שמתחילה ב "ביאסת אותי ... אולי זה בגלל..."

ההודעה האחרונה שלי נוגעת לתפקידי כלום שאותם מקבלים אם לא טובים בקמט-רוב המפקדים מקבלים תפקיד פקודי אחרי הקמ"ט,אמרתי שאפשר לחתום ויתור על פקוד והגיע לפל' מבצעית כחפ"ש ....

נתיחס להודעה האחרונה שלך-אתה רוצה להיות מטק או קצין במבצעית....-בתור קצין אני מבטיח לך שתראה פע' מבצעית(אחד היתרונות-וחלק מעידוד יצואה לקצונה),בתור מט"ק אפשר להפוך לעכברי ביסל"ש ולהיות בהכשרה כל החיים(מטק ברצף ואז סמל מחלקה ברצף ואז רס"פ או משה"ד ברצף-עד לשחרור),אבל אם באמת רוצים אפשר להתעקש ולצאת למבצעית.(מה שאני עשיתי)

ישן 12-11-2008, 15:15

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Lordgod שמתחילה ב "ביאסת אותי ... אולי זה בגלל..."

רוב בוגרי קורס מפקדי טנקים חוזרים לגדודים שם צריכים אותם.
בוגרים מצטיינים נשארים להדריך בקורס מפקדי טנקים
חלק מהבוגרים עוברים להיות מט"קים במקצועות וצמ"פ או מ"כים של טירוני שריון

אם ההישגים שלך טובים אין שום סיבה שלא תחזור לפקד על טנק בפלוגה מבצעית.
יותר מזה, אם בוגר קמ"ט מתעקש לחזור לגדוד והציונים שלו מספיק טובים אף אחד לא ימנע את זה ממנו.

(ויליאם רארף אינג')
(אלוף מיל' עוזי דיין)

נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 12-11-2008 בשעה 15:18.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:15

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר