לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-11-2008, 02:27
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
שידרוג לוח-אם למעבד core 2 duo.

הלוח-אם של המחשב שלי איבד עוד שני ערוצי sata ונשארתי עם 2 מתוך 8. כל כמה זמן מפסיד לעבוד עוד ערוץ, בקרוב גם הערוץ השני והאחרון לא יעבוד כבר. היום כבר תיקנתי את ה grub של הלינוקס, כי הערוצים של ה sata של הכונן הוינדוס הפסיקו לעבוד בנוסף לאלה שכבר הלכו וה grub היה על הכונן של הוינדוסים. אותו כמובן כבר לא ניתן לחבר אין מקום. לקחתי אותו גם למעבדה(כי אין לי חלקי חילוף לדור הזה) לראות אם אפשר לטפל בו על ידי החלפת שקעים וחיבורים, אך לא ניתן, הלוח עומד לגמור את החיים שלו והגיע הזמן לקנות חדש. יש ערוצים שלא היו בשימוש והלכו רק כאשר בדקתי איפה הצורב כן מזוהה גיליתי שגם הם הלכו.

כרגע נשארו לי שני חיבורים ואני יכול לחבר את הכונן של הלינוקס והצורב, הכוננים אחרים מנותקים עקב הערוצים שנהרסו.

אני צריך לוח-אם ל core 2 duo עדיף של חברה אמינה (asus למשל) ושיתמוך בלינוקס ו 8 חיבורי sata עם אופציה לraid עדיף. לוח אם מתקדם מהדור של ה core 2 duo גם יהיה בסדר. חייב שני חיבורי pci רגילים לפחות, כי יש לי כרטיס רשת אלחוטי ואולי אקנה עוד אחד ,לכן אצטרך שני חיבורים לפחות.
הוא חייב להתאים לכל הדברים שכבר ישנם: זיכרונות,מעבד,כרטיס מסך וכל השאר.

החלקים של המחשב:
קישור ראשון
קישור שני
קישור שלישי
קישור רביעי
הערה: המחשב שודרג לארבע גיגה זיכרון, אותם דגמים שהיו כאשר היה שני גיגה בלבד, כל הזיכרונות עובדים על dual.

הערוצים שנותרו ילכו בקרוב, אם מחשבים את רצף ההתקלקלות של הערוצים האחרים אפילו שחלקם לא היו בשימוש פעם אחת, כך שכמה שיותר מהר עדיף לפני שהלוח יאבד את כל חיבורי ה sata. (אין לי חיבורי ide מחוברים יותר למחשב וזה אם ה ide בכלל תקין ולא הלך בנוסף. לא בדקתי.) יש לי עוד שלושה שבועות-חודש ואז גם מה שנשאר יפסיק לעבוד, אם הדפוס יהיה זהה לערוצים האחרים.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 30-11-2008 בשעה 02:36.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:44

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר