|
מדריך לצו הראשון
שלום לכולם ,
גם אני החלטתי לשתף אתכם במה שקורה בצו הראשון.
לפני ההתייצבות
סחטיין עליכם , קיבלתם מכתב רשמי ראשון מהצבא!
הצבא לא שכח אתכם ומזמן אתכם להתייצב בבקו"ם הקרוב לביתכם. לרוב תקבלו מכתב זה בכיתה י"א , לפני גיל 17 , אלה מכם שנולדו אחרי א' בתשרי יקבלו אותו לרוב אחרי גיל 17 - וזה קצת באסה להתגייס אחרי כולם כי איחרתם למיונים של כיתה י"ב בגלל הצו המאוחר .( אז יוצא שאני , לדוגמא , נדפק כי אני כנראה לא אספיק למיונים רבים ואדחה את הגיוס בגלל זה.קיפוח ואפליות. למה אין איזה סמיילי שבוכה ושומע עופר לוי? )
במכתב תקבלו גם טופס שבו יש למלא את פרטיכם הרפואיים , פרטים אישיים , טופס שימלא הרופא על המצב הרפואי וטופס על מצב העיניים - ימולא רק ע"י מי שמרכיב משקפיים/משתמש בעדשות ( ימולא ע"י אופטומטריסט ). רצוי לא לדחות את הבדיקות הרפואיות ליום האחרון .
בטופס תקבלו גם שוברי נסיעה בתחבורה ציבורית.
השלב הראשון
הגעתם ללשכת הגיוס שלכם ( אני , אישית הגעתי לזו של י-ם ) , חמושים בת"ז ( חובה!!1111$%* ) , צו ההתיצבות ומצב רוח טוב ( זה באמת חשוב) . חיכיתם ליד שער הכניסה ( במידה והגעתם מוקדם בבוקר ) וניסיתם ליזום שיחות עם הסובבים אתכם.
והנה אתם נכנסים ללשכה , מקבלים מהחיילת בכניסה כרטיס מגנטי ( המפתח שלכם לכל התחנות ביום ) ומתחילים את הצו!
המחשב הצהוב
מהכניסה מגיעים למחשב ( סוג של ) אשר צבוע בצהוב. מעבירים את הכרטיס כמו ברקוד בסופר ( זה חשוב , אנשים הסתבכו עם זה ) ומחכים. כעבור זמן מה ( שמתקצר אם אתם לומדים בשמינית ) חיילת תקרא לכם להיכנס לחדר שבו תעברו אימות נתונים.
הצבא יודע הכל עליכם , אין טעם לשקר , ידי האח הגדול ( לא , לא יוסי בובליל ) יכולות להגיע לכל מקום.
באימות הנתונים ישאלו אתכם שאלות על פרטיכם , מצב משפחתי של ההורים , מס' חדרים בדירה , הימצאות של אזרחות זרה , יח"ל , איפה ההורים עובדים. כמו כן ישאלו למי תרצו להעניק כספי פיצוים למקרה שתפגו , חו"ח טפו טפו טפו.
לאחר מכן יתנו לכם שני משפטים לקרוא , ואז לכתוב שניים אחרים , המשפטים הם בעברית קצת גבוהה וארכאית , אבל עבדכם הנאמן הצליח לקרוא ולכתוב אותם בלי בעיה ( ותודה לקורס הפסיכומטרי )
אותי גם שאלו דווקא בשלב הזה היכן אני רוצה לשרת.
המחשב האדום
הראיון האישי.
משעברו אי אילו דקות בציפיה אחרי שהעברתי את הכרטיס במשחב האדום קראו לי לשיחה עם המראיינת. דיברתי עם המראיינת על נושאים חברתיים , איפה רוצה לשרת , תכונות שלי , משברים ובעיות - בשלב הזה חשוב להתנהג בטבעיות ובקלילות , לא לגמגם , לחייך הרבה ( אבל לא יותר מדי ). בקיצור , אם אתם לחוצים לפני הראיון יותר מדי תקראו איזה ספר של קרנגי על יחסים חברתיים.
איתי , אישית , בראיון היא דיברה איתי יחסית הרבה על החברים שלי ומצבי החברתי , ופחות על התחביבים , אבל זה משתנה.
המחשב הסגול
השלב של המעבדה והרופאים המומחים , אליו מגיעים אחרי הראיון ,הוא השלב שבו חיכיתי הכי הרבה.
משקראו לי , הביאו לי כוסית בשביל הgolden water . ( שימו לב , אפשר להגיע לצו גם בלי בדיקת שתן - היא תיעשה שם ). החייל ייתן לכם סטיק לטבול בכוס וע"פ הצבעים של הסטיק הוא ייקבע את טיב השתן ( לא נשמע טוב ) , לא רצוי שתהיה נוכחות של דם , סוכר ויותר מדי חלבון בשתן.
לאחר מכן תשלחו לחדר אחר , שם יבצעו לכם מדידת גובה ומשקל ובדיקת עיניים בסיסית ( שנכשלתי בה , לצערי ).
אז יחליטו , בהסתמך על הבדיקות והמצב הרפואי של ההורים לאילו רופאים מומחים לשלוח אתכם , והאם תבצעו בדיקת דם.
אותי שלחו לרופא עיניים.
בחדר של הרופא מכניסים את הראש למכשיר שמקרין תמונה מסוימת , קודם לעין שמאל , ואז עין ימין. חשוב לא לזוז ולא למצמץ. אני זזתי ומצמצתי וזכיתי לנזיפה מהמתמחה. אחרי הבדיקה הוא התייעץ עם הרופא הבכיר יותר , והם אמרו שיזמנו אותי לבדיקה נוספת , שם ייקבע האם אני צריך משקפיים ( לא רוצה!! לא רוצה משקפיים!! סמיילי של שיר דיכאון , כבר אמרתי? )
המחשב הכחול
ועדה רפואית . כשתגיעו , תביאו לחייל את כל הניירות הרפואיים שלכם וכעבור זמן מה תגיעו לרופא. הרופא ישאל על מצב בריאותי במשפחה , ועל מצב רפואי שלך ( קוצנ"ש , אסטמה , מומי לב , סמים , עישון וכו' ).
לאחר מכן יבוא השלב של ההתפשטות מאחורי פרגוד , להתכופף , מישמוש ושיעול ( אני דווקא חייכתי חיוך דבילי בשלב הזה וניסיתי להפנות את מבטי לקיר ).
לפי מה שהבנתי ניתן לבקש את הפרופיל ישר אחרי הבדיקה , לי הרופא אמר שחוץ מהעיניים שטרם נבדקתי , אין לו על מה להוריד לי .בסוף הבדיקה מגישים לחייל את כל הפרטים.
המחשב הירוק
הגיע השלב של המבחנים הפסיכוטכניים .
לפני המבחן יש להיות בטוח שמרגישים טוב , כי לא תינתן הזדמנות חוזרת לבדיקה , אם יש צורך - ניתן לדחות את המבחן.
מגיעים לחדר ( אחרי המתנה קטנה ) שבו מתיישבים ליד מחשב ( ממש כמו בתיאוריה החדשה , למי שעשה ) ומתחילים את המבחן.
המבחן מורכב מצורות , מילולי , כמותי , אנלוגיות ועוד חלק אחת ממש חמוד וקל.
המבחן עצמו הלך לי מאוד חלק , וכל פעם נשארו לי מספר דקות פנויות , יש לציין שלא ניתן לנצל אותן , לא יוצאים מחדר המבחן במשך כל השעתיים.
מסיימים את המבחן.
מגיעים חזרה לקבלה.
מקבלים סנדוויץ' ( שלא מצאתי...)
מחזירים את הכרטיס.
ממלאים סקר קטן.
ויאללה הביתה!
דגשים :
1. לא לזלזל.
2. לא להיות כבדים .
3. כבר עכשיו להתאמן על יצירת קשרים חברתיים מכלום , כי כך זה יהיה בצבא.
4.במידה ויש אבחון - להביא.
נערך לאחרונה ע"י heretic בתאריך 24-11-2008 בשעה 17:24.
|