לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-11-2008, 15:37
  CoPilot CoPilot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.08
מיונים ליחידה הטכנולוגית-מאמר

שלום,
ממש עכשיו חזרתי מבית השריון מהמיונים ליחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין, והתפנה לי קצת זמן לכתוב מאמר, כל עוד הכל טרי בראש.

אם גם אתם קיבלתם מכתב שמזמין אתכם ליום מבחנים ל"חיל המודיעין" ולא הבנתם מי? מה? מו? כמה? ולמה? זה בסדר, גם אני לא הבנתי ולא אף אחד שחיכה בבית השריון בבוקר סגרירי זה, למה המבחנים.
כמובן, באיחור מסורתי של שלושת רבעי שעה, התחלנו להיכנס.
* שימו לב, מי שקיבל שאלון רפואי במכתב, ולא מילא אותו, ימלא אותו בכניסה וסתם יעכב את כולם שעומדים בדלת לאולם הכנסים, אז כדאי שתמלאו ותביאו.

מתחילים את היום בהסברים של נציגת יחידת האיתור (בדרגת סג"מ). היא מסבירה מהם שלבי המיון, מה הולך לקרות בחודשים הקרובים עד שחלק יקבלו את המכתב הנכסף המודיע על שיבוצם לחיל המודיעין, ושלא לשמוח אם עברתם רק שלב אחד, כי יש עוד ראיונות ותחקיר בטחוני, ויכול להיות שחיל המודיעין יזרוק אתכם חודש לפני הגיוס כשאין לכם שיבוץ (את זה היא לא אמרה, אבל כן חשוב שתדעו) כי כל המיונים שלכם הוקפאו אחרי שקיבלתם את המנילה.

ממשיכים עם מפקדת ביחידה הטכנולוגית, קצינה בדרגת סרן\סא"ל.
היא מסבירה קצת על היחידה הטכנולוגית ומנסה להלהיב אתכם, שזאת היחידה המובילה בארץ ולפעמים בכלל בעולם בפיתוחים הטכנולוגיים והיא ממש סביבת חממה לחננות כמוכם שרוצים כל היום לשבת במשרד. לאחר ההסברים יש זמן לשאלות, אל תתביישו.
אחרי השאלות הוקרן סרט, שאני חייב לומר לא ממש מראה מידע על התפקיד, אלא רק קבוצת חיילים מתכננים במחשב מודל תלת-מימדי של איזשהו חלק, ובעיקר את הפעילויות ה"ספורטיביות" של החיילים ביחידה (אולם התעמלות, חדר כושר וכו'), את עזריאלי ורחובות תל אביב (אחח מוזס...) בלילה, וחיילים צוחקים ונהנים.
מה שהסרטון הזה מנסה לומר, ומצליח בכך, שאתם יושבים מול מחשב בקבוצות קטנות ומתכננים חלקים מסויימים, בבסיס פתוח במרכז הארץ, משעה 8 בבוקר עד 5 וחצי בערב ויוצאים הביתה בכל יום (אבל היזהרו לנפשותיכם! לפעמים יש פיתוחים שצריכים אותם כאן ועכשיו ולכן השעות יכולות להתארך לשעות מטורפות כמו 10 וחצי בלילה! באמת, בשעה כזאת לא הייתי ער בחיים...)

אחרי הסרטון הנחמד, הגיע מי שמלווה ומנהל את המסלול הזה ביחידה. הוא ציין את הכמה פרטים שנתתי שורה מעל: את התפקיד שאנחנו מתמיינים אליו וכו'.
הוא נתן דוגמא למשימה שהיחידה עושה, בשביל להמחיש יותר את התפקיד. אני לא יודע עד כמה מותר לפרט, אבל בעיקרון מדובר בתכנון ופיתוח פתרונות לצרכים (הטכנולוגיים) של יחידות צה"ל השונות. אתם אחראים על התכנון, ועל התפקוד של אותו פיתרון. אם המוצר שבניתם לא משרת את הצרכים אתם האחראים ואתם גם תצטרכו לתקן.
צוין שלא ניתן לצאת מהמסלול שאנחנו מתמיינים אליו לקצונה, וכמעט לא ניתן לחתום קבע, אלא במקרים חריגים.
הקורס לתפקיד עצמו, הוא 3-4 חודשים, והוא בא אחרי טירונות 02. הרמה שמגיעים איתה ליחידה היא רמה מספקת, אך בסוף שלוש שנות השירות מגיעים לרמות גבוהות כתוצאה מהלימוד שנעשה תוך כדי השירות.

אני חושב שעד כאן לגבי ההקדמה.
השלב הבא: מבחנים.
ישנו מבחן אחיד ויחיד של שעתיים (לבעלי תוספת זמן תינתן ההקלה, כמובן בהצגת המסמכים הנדרשים).
במבחן יש: חידות, פיזיקה (ברמת חישובים), חשיבה צורנית (איך רואים גוף תלת מימדי מזויות שנוות), ושרטוט גוף תלת מימדי ע"י מבטים מזויות שונות (ההפך מהתרגיל הקודם). החלק האחרון הוא לדעתי החשוב מכולם, נותנים לכם מספר בעיות ואתם צריכים למצוא להן פיתרון, בעזרת שרטוטים והסברים. יש מספר בעיות שצריך לתת יותר מהסבר אחד, וזה דורש אילתור וחשיבה יצירתית.
חלק אחרון, עד כמה אתם מתעניינים בסוג העבודה שהמסלול מציע, האם אתם עושים דברים מסויימים שקשורים למסלול בחיי היום יום שלכם ועד כמה אתם רוצים להתקבל.

בתום שעתיים ניתנות מספר דקות למלא את החלק האחרון שהזכרתי, כי הוא לא חלק ממבחן אלא בא להצביע על מוטיבציה והתעניינות.
כל מי שאין לו תוספת זמן מתבקש לצאת ולהמתין.

*המבחנים מתבצעים כך, שניתנים לכם טופס מבחן ודפי טויוטה, שעל חלקם אתם מחוייבים לכתוב שורות (בשביל לדרבן אתכם לפרט את הרעיונות שלכם בחלק של הבעיות)

בשלב הזה תתרעננו, תאכלו (יהיה בערך 12 בצהריים) ותשתו, וחשוב מאוד שתלכו לשירותים, כי בחלק השני של יום המבחנים הזה אין אפשרות לצאת.

נכנסים אחרי שכולם סיימו את תוספת הזמן שלהם, בשלב הזה מגיעות מספר חיילות ממדור מדעי ההתנהגות בחמ"ן. הן רהוטות וניכר כי מעבירות את ימי המיונים כבר הרבה זמן.
מבחן ראשון-צורות חבויות. נשבע לכם מבחן קשה ומעצבן. ההסברים שם ארוכים ומייאשים, אסור לפתוח את החוברת ועדיין אנשים עושים את זה וחוטפים צעקות מהמאבחנת (היא רואה הכל, אפילו אם אתם בשורה אחרונה). במבחן הזה בעיקרון יש לכם ריבועים עם הרבה קווים בתוכם, ואתם צריכים למצוא 5 צורות מוגדרות מראש, בתוך הקווים האלה. יש לכם 16 שאלות ב20 דקות. אתם תעשו תרגול של שתי שאלות ביחד עם המאבחנת, כדי שכולם יבינו.
זה מבחן מאוד קשה, לפחות לי, מזלי שלמרות שאסור לכתוב על החוברת, חלק מהקודמים שעשו את המבחן הזה לא הקשיבו כ"כ והעבירו קווים חלשים מאוד עם עיפרון שבעזרתם ראיתי את הצורה.

מבחן שני, הוא מבחן הקוביות. ההסברים שם נוראיים, עד שכולם הבינו לקח רבע שעה. בעיקרון אם אתם מכירים את המשחק של הקוביות שבונים מגדל, וצריך להוציא קוביות עד שהוא נופל ומי שנפל בזמן שהוא הוציא אכל אותה? זה ככה, רק שלא מוציאים קוביות. מסמנים לכם קוביות עם X ואתם צריכים לדעת כמה קוביות אחרות במגדל באות במגע איתן. הסיטואציות משתנות, כלומר הסידור של הקוביות במגדלים משתנה כל פעם, ולכן גם כמות הקוביות שנוגעות באותה קוביה מסומנת.
3 דקות, ל30 שאלות. אני הספקתי רק 20, וככה גם רוב מי שהיה לידי (בסביבות ה19-20). לא סימנתי יותר כי פשוט לא היה זמן אפילו לנחש.

אחרי שיחטפו מהיד שלכם הכל, ולא תפסיקו לשמוע אנשים בשורות שמאחוריכם מתלחששים ומחליפים תשובות עד שאיזה חיילת נזכרת שנגמר הזמן וצריך לקחת את הדפים, אתם תמשיכו לשאלון 300 לא לפני שיקראו את האנשים ברי המזל שעשו את הסבל הזה במיון אחר והם פטורים. בשלב הזה מותר לעשות הכל, חוץ מללכת הביתה. שאלון 300 למי שלא יודע-300 היגדים, בכל אחד צריך לציין אם הוא נכון או לא מבחינתכם. יש שאלות שמופיעות פעמיים באותו פורמט (קופי פייסט יעני) ויש שאלות מתוחכמות יותר. תהיו עצמכם ועקביים. בעיקרון אסור לדףדף אחורה וקדימה, אני עשיתי את זה לגבי שאלה אחת שהחלטתי שלא מתאימה לי ולא קרה כלום. בעיקרון גם צריך לענות ישר ו"אסור" לחשוב יותר מדי, אני לא הקשבתי לזה ב10 משפטים הראשונים, אחרי זה קלטתי שאם אני רוצה לסיים את השאלון עוד היום עדיף לי פשוט לענות את התשובה הטבעית.

אחרי זה תמלאו עוד שאלון שביעות רצון "המורה! את מש"קית מדעי התנהגות?" ואתם יכולים ללכת הביתה.

*המבחנים בחלק השני (מבחן צורות חבויות, מבחן הקוביות ושאלון 300) מתבצעים על דף כמו של הפסיכומטרי, יש שיטה למלא אותו.

תשובות כעבור שלושה שבועות (זה מה שנאמר לפחות).

בהצלחה לכם!

נערך לאחרונה ע"י CoPilot בתאריך 20-11-2008 בשעה 15:45.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:13

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר