לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-11-2008, 14:38
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.10.07
לא!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי thebomb2 שמתחילה ב "נפילה מקורס טייס, וקבלה שתוצאותיה ידועות מראש."

לקורס טיס כמעט ואין בעיה לסנן מועמדים עקב המספר הגבוה מאוד של מועמדים על כל מקום פנוי ולכן לא צריך לקבל מועמדים שלא עומדים בקריטריונים.

אין כל הגיון בקבלה של מועמד למסלול שברור, או שיש סיכוי גבוה שהוא לא יעבור אותו בזמן שניתן להפנות אותו למסלולים אחרים בהם הצבא זקוק לאנשים ושמתאימים למועמד.

אני לא מומחה גדול בנושאי חיל האוויר אבל אני לא חושב שיש מכסות שיש למלא בקורס טיס משום שאין מכסות למספר מסיימים של הקורס. אף אחד לא יסמיך אדם להטיס מעל מרכזי אוכלוסיה בארץ מכונת מלחמה ששווה עשרות מליוני דולרים חמושה או לא, ושכנראה מסוגלת למחוק שכונה שלמה בגלל שחייבים למלא מכסות.

שורה תחתונה:
מי שמתקבל לקורס טיס (או לכל מסלול התנדבותי אחר) הוא אדם שמערך המיון הרלוונטי הגיע להחלטה לגביו שיש סיכוי סביר שלאדם הזה יש היכולות הגופניות והמנטליות לעבור את המסלול.
כמובן שיש טעויות אבל לא סביר שיקבלו בכוונה אדם לא מתאים.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-11-2008, 17:24
  CoPilot CoPilot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.08
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי sherminator שמתחילה ב "מחזק את 2 הבחורים..."

האם תוכל לפרט קצת איך הולכים הצ'קים?
אני יודע משני חברים שלי שהתגייסו ל162 שהם סיימו טירונות ועכשיו בלימודים האקדמיים, ובקרוב מתחילים לטוס.
השאלה היא איך אפשר להתחיל בלי ללמוד כלום על ההטסה עצמה, זורקים אותך יום בהיר אחד למטוס ואומרים לך תעשה פה תעשה שם, ואז רואים אם יש לך את זה או אין?
מה שנראה לי יותר הגיוני וגם השמות של הצ'קים מרמזים על כך, שמדריכים אותך 5 ש"ט ואז יש צ'ק וכן הלאה עד צ'ק כלשהו (?).
השאלה היא מה מדריכים, כאילו התחלת קורס טייס אזרחי, עובדים על הבסיס ואז בוחנים אותך כל כמה שעות ורואים את קצב ההתקדמות ולפיו מחליטים אם יש לך פוטנציאל להיות טייס טוב ובכמה שפחות ש"ט? זה נושא דיי עלום, וממה ששמעתי הרוב נופלים שם, אז זה כמובן חשוב.
ישן 18-11-2008, 23:48
  sherminator sherminator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.03.08
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי CoPilot שמתחילה ב "האם תוכל לפרט קצת איך הולכים..."

הי
גם אני התגייסתי ל162 ונפלתי צ'ק 15,
בעיקרון חודש הטיסות(שכל גף עושה בתורו) מתחיל בשבוע הסבה קרקעי בו לומדים את הבסיס ובעיקר את הבדח"ים והמפות, מכירים את המטוס המכוונים השונים וכו'.
לאחר שבוע ההסבה מתחילם בטיסות עצמן- טיסה בכל יום(כל טיסה בין 40-60 דקות) ובשאר הזמן לומדים לטיסה הבאה(יש בסוף כל יום תדריך ליסה הבאה) + פעילויות שוטפות(תיזוזים מסעות וכ'ו)
לכל טיסה(צ'ק) יש תוכנית קבועה אותה לומדים מראש והשיטה העיקרית היא הדגמה וביצוע של המדריך(בדרך כלל טייסים בפנסיה או מילואים) כאשר רמת התרגילים והמיומנויות אותן אתה נידרש להציג עולה בחדות מטיסה לטיסה.
אחרי כל טיסה עושים תחקיר בנפרד ועם הצ'קר וגם תחקיר גפי ומוצאים נקודות לשיפור לטיסה הבאה.
האוירה בטיסה עצמה היא בין שיעור נהיגה לטסט ותלויה גם בצ'קר עצמו(מתחלפים כל טיסות5 חוץ מצ'ק 10 ו15 שמתחלפים גם). וועדות ההדחה הן בצ'ק 10 ו15.
אף אחד לא יודע באמת לפי איזה פרמטרים מדויייקים בוחרים את מי שישאר אבל בעיקרון זה למי שיש פוטנציאל גבוה לסיים בתור טייס קרב את קורס הטיס של חיל האויר(המיונים למגמות הם אחרי כשנה). בצ'קים במכין נופלים
כ60% .
עצתי לך היא לא להלחץ יותר מידיי וללמוד כמו שצריך לטיסות(ממולץ אולי להתחיל טפה לפני הגיוס אם אתה מאותר) ובעיקר לנסות להנות בסך הכל בסוף עובר מי שמתאים(לא תמיד קשור לרמת ההשקעה) והשאר לתותחנים

בהצלחה
ישן 19-11-2008, 15:45
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי thebomb2 שמתחילה ב "האמת היא, שאם אני צריך..."

אז לא הבנת על מה אני מדבר.

כושר זה דבר שכל אחד יכול לבנות עם מספיק התמדה, מאמץ ורצון. מה גם שבלי קשר טייסים צריכים כושר טוב בגלל הלחץ G וכל מיני דברים אחרים שאני לא מבין בהם.

להיות טיס זה לא סתם יוקרה ולא סתם קשה; מי שמגיע עם כושר ירוד ולא מוכן להשקיע עוד חצי שעה ביום כדי להוריד את הריצת 2000 שלו בדקה או שתיים במידה ודורשים ממנו זמן מסוים, לדעתי לא רציני ולא מקצועי והייתי מעיף אותו מהסיבות האלה ולא בגלל שהוא רץ לעט.

הריצה היית סתם דוגמא אגב, זה יכול להיות כל תרגיל כושר אחר, העקרון נשאר אותו דבר.

ישן 19-11-2008, 15:28
צלמית המשתמש של שמוליק
  שמוליק שמוליק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.11.01
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי thebomb2 שמתחילה ב "נפילה מקורס טייס, וקבלה שתוצאותיה ידועות מראש."

בתור אחד שהשיא שלו ב2000 בתיכון היה 10:30 (בדקתי פעם, ובהליכה מהירה שמרתי על אותו קצב )
בקורס עצמו מכניסים אותך לכושר. ונותנים לך את כל הכלים על מנת שתהיה טייס טוב.

גם בלימודים, אתה לא צריך להגיע עם בגרות ממוצע 122 . חבר לכיתה שלי שבקושי זכר איפה המקום שלו בכיתה. ובקורס עצמו הוא התגלה כבעל כישרון טיסה, קיבל עזרה בלימודים מעל ומעבר לכל מה שרק תחלום עליו. העיקר שהוא יתקדם בלימודים.

כמובן שכמו שאמרו מעלי, אתה חייב להשקיע.
ואם אין לך רקע מספיק, אתה תצטרך להשקיע יותר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:41

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר