לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-11-2008, 09:53
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
מה מבין יורם קניוק בכלכלה?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ybd123 שמתחילה ב "יורם קניוק בכתבת שער בynet: "נתניהו אחראי לקריסתכם הכלכלית""

כנראה שכלום. כנראה גם שזכרונו בוגד בו, כי ב-3.5 השנים האחרונות שר האוצר לא היה נתניהו, אלא מישהו אחר, שלא עשה, כך נראה, דבר כדי להפוך את הצעד ה"מסוכן" של נתניהו. יש להזכיר למר קניוק, כי הוא כנראה כבר שכח, כי באותן 3.5 שנים ראש הממשלה, הממונה על שר האוצר, לא היה מהליכוד אלא מ"קדימה" (שהיא המפלגה שמר קניוק רוצה שתזכה בבחירות הקרובות), וגם הוא לא הורה לשר האוצר שלו לעשות משהו בנידון.
אבל לא אבלבל את מר קניוק עם העובדות...

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-11-2008, 12:59
צלמית המשתמש של Leopad
  Leopad Leopad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.06
אם בתעמולה עסקנן
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "זה ממש לא משנה מה מבין יורם..."

יסביר לי כבודו פשר תגובתו?
או שחלילה לא נפריע לך בעובדות.
גם אנשים שאינם נמנים על חובבי הביבי ומבינים דבר או שניים בכלכלה,
מסכימים שנעשו מהלכים וננקטו צעדים חשובים ומועילים בחלקם הגדול.
אפילו קופת האוצר המדולדלת, כדרך שבשגרה, צברה שקל או שניים,
שהעסקן בראון חשב להוציאם על אתנן בחירות, אך שוד ושבר,
באה המפולת ואיתה צצו ועלו הבעיות החמורות בקופות הגמל והפנסיה,
גיבנת עתיקת יומין מאז ימי הכלכלה ה"סוציאל הסתדרותית" העליזים.
קשה להיות הוגן ולהאשים את "קדימה" בכל הרעות החולות של המדינה,
אך קשה עוד יותר להצביע על מעשים חיוביים שנעשו בתקופתה, כאשר
מעיניו של ראש הממשלה היו נתונים רוב הזמן לשרידותו המשפטית,
שר האוצר מטעמו מואשם בגניבה, שר התשתיות בממשלתו הביאנו אל
חרפת צמא ו"גולת הכותרת", בהצלחות שרת החוץ בממשלתו, היא החלטה
1701, שכל דרדס בגן הילדים הבין מראש שהיא לא מחזיקה מים.
אלו רק מחדלים בודדים ברשימת המחדלים הארוכה של הממשלה המכהנת.
השאלה, אם הביבי ראוי או אינו ראוי לשמש כראש הממשלה הבא, אינה
רלוונטית כלל לנוכח ממשלת המחדל ואחיזת העיניים הזאת.
מי שיצביע קדימה יצטרך להסביר לילדיו וילדי ילדיו בעתיד כי הגענו אל
שפל המדרגה, מפני ש"רק לא ביבי".

נערך לאחרונה ע"י Leopad בתאריך 23-11-2008 בשעה 13:06.
ישן 23-11-2008, 13:06
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "אם בתעמולה עסקנן"

עובדות הן רק המלצה, כתבתי כבר קודם.
ההסברים ההגיוניים והנכונים לא מענינים את אנשי התעמולה.
נתניהו זכור כזה שפגע בעניים ונתן לעשירים.
וככה התעמולה תציג אותו.
אני לא מבין את הפליאה שלך, רמת הבנת והכרת העובדות בקרב פשוטי העם איננה גבוהה ומושפעת מאד מסיסמאות. הנסיון לתקוף את נתניהו ולהציג אותו כמסוכן לכלכלה ולעם יכול להצליח.
עליך זה לא עובד, עלי זה לא עובד (אני בכל מקרה ובכל מצב לא מתצביע נתניהו) על הרבה זה לא עובד, אבל על הרבה יותר זה כן עובד.
אין מה לבלבל אותי עם העובדות, כי העם הולך להיות מבולבל בקרוב עם עובדת, חצאי עובדות, שקרים לבנים, שקרים כתומים, סילופים ושאר ירקות. אני לא מגן/תוקף את נתניהו, אני פשוט מכיר את הכיוון הזה שהם הולכים אליו, והוא לא רחוב ללא מוצא בכלל.
ישן 23-11-2008, 14:29
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
ודאי שזה משנה. קמפיין ההשמצות נגד ביבי הצליח מאוד - עד לגבול מסויים
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "זה ממש לא משנה מה מבין יורם..."

מאותו רגע היא הפכה לבומרנג, ואני מעריך שאחת הסיבות הראשיות להובלה העצומה שלו בסקרים
(אפילו אלה שמתפרסמים בתקשורת - לך דמיין מה מופיע בסקרים הפנימיים...) היא העובדה שאלה
שהובילו את קמפיין המשצמות הם אלה שהובילו אותנו לבור הבטחוני והכלכלי. הניסיון להאשים גם בהם
את ביבי (אני מופתע שעוד לא האשימו אותו במלחמת לבנון2...), הוא מסוג הדברים שאט"ד מתמחים
בהם, ויכולים לעבוד כשהמצב עדיין לא בקאנטים, תודות לאנשי אט"ד. למרבה הצער, המצב החרא הוא
כרגע, ודי קשה יהיה לשכנע אנשים שלא שונאים את ביבי מראש (ורובם לא ממש שוקלים להצביע לו
כרגע...), להאמין בכך שהוא אשם במצב הנוכחי.
אפשר לספר בלופים על כך שבגללו קרנות הפנסיה מפסידות ואפשר לטעון שבגללו ליהמן בראד'רס קרסו,
אבל האמת היא שלו קרסו כאן בנדים בטרם הוציא מהם את קרנות הפנסיה, המצב יכול היה להיות גרוע
באותה מידה - ועדיין לא ברור שבנקים כאן הם כאלה בטוחים (בעיקר בהתחשב בכך שגדולי אנשי
העסקים שלנו ממונפים עד לשד עצמותיהם - תשובה, נוחי, לבייב ופישמן).
בקיצור, ככל שלא ינסו להשמיץ את ביבי בבחירות הללו - והם ינסו אפילו יותר מאשר בדרך כלל - הפעם
הסיפור הזה גמור. לא בגלל גדולתו של ביבי, אלא בגלל הקטסטרופה שהביאו עלינו משמיציו...
ישן 23-11-2008, 14:42
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני חושב הפוך ממך: ניסיון של אט"ד לייחס אחריות למלחמה לאחרים, יהפוך לבומרנג
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "ייתכן מאד. רק אל תשכח את..."

האחריות של אט"ד למחדלי המלחמה גדולה בסדרי גודל משל כל אחד אחר, ולא צריך את דו"ח וינוגרד
בשביל זה. לבני בעצמה מתגאה שהביאה את 1701, שהייתה מחדל בפני עצמה, ובכך מזכירה לנו
שהייתה בקבינט בזמן המלחמה. עניין המלחמה גם יזכיר לנו שחיים לשון היה בקבינט אז - הוא ולשונו
המתפתלת...
עניין ביבי והעניים הצליח יפה בבחירות הקודמות כיוון שש"ס הובילה את המהלך וש"ס באמת נתפסת
כנציגה אותנטית של העניים (לא סתם היא דואגת כ"כ להנציח את עוניים...) - אלא שהפעם מובילים את
המהלך אהוד מגדלי אקירוב וציפי החברה של הורטהיימרים. איש לא ייקח את זה ברצינות, במיוחד לאור
העובדה שהם שיבחו את ביבי ומדיניותו, וציפי אפילו הצביעה עבורה בממשלה פעם אחד פעם...
ישן 23-11-2008, 19:54
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

שטייניץ היה בשלום עכשיו - אני מבטיח לך שהיום הוא חושב אחרת...
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "ויעלון הוא קיבוצניק שתומך..."

אתה צריך להבין, בישראל ממש-ממש לא משתלם לעבור מהשמאל לימין - ולכן מי שעבר לימין, הוא
בדר"כ לא בדיוק אופורטוניסט גדול.
מעבר מימין לשמאל (שנפוץ בהרבה, מסיבות כלכליות, חברתיות ופוליטיות מובנות) הוא קליל ומהנה.
אתה פתאום מוצג כאילו "ראית את האור", "הפכת שפוי", והמעגל החברתי שלך בתקשורת מתרחב
פלאים. קופות שרצים שנשאת על גבך, נעלמות חיש קל, וכל עוונותיך הופכים צחים כשלג. אין ספק, כיף
לעבור שמאלה, ולכן מעבר שמאלה הוא חשוד מטבעו כלא-אידיאולוגי...
זה שלבני הצביעה בעבר עבור א-ו-ת-ה תכנית כלכלית, די מגחיך את טענותיה שמהלכיו של ביבי הם
שהביאו לאסון. אלא אם כן היא טוענת שהצביעה אז מבלי להבין על מה היא מצביעה...
אצל יעלון אין כל בעייה להבין שהאיש אכן עבר התפכחות כואבת, ממצב של תומך באוסלו (והוא כותב על
כך בספרו) לאדם שמלא פקפוקים בחזיונות השלומיזם ההזוי. יעלון ניזוק בגלל דבריו (תראה את הקמפיין
ההיסטרי שמריצים נגדו עבריין המין המורשע ושני הקשישים בערוץ 10, למשל), בעוד שלבני נמשחה
בשמן בעקבות דבריה.

אין לי ספק שהיא תתקוף את ביבי על כל צעד ושעל, אבל זה לא ממש אפקטיבי - שכן ריח הנואשות
עולה מכל צעד שהיא והבוסים שלה עושים. כדי שביבי יפסיד את הבחירות הללו, צריך לקרות נס גדול
מבחינת אט"ד (אולי התגיירות המונית של הנהגת חמא"ס ונכונותם להתפרקות מוחלטת מנשק שתבוצע
עוד קודם לבחירות...). אם הוא סתם יישב על התחת ויעשן סיגרים (תוך שצלמי אט"ד ינציחו זאת
וידיעות וערוץ 2 ידאגו להפיץ תמונות אלה בתפוצת נאט"ו, תוך ציון העובדות שכל סיגר נקנה בכספם
של פנסיונר קשיש וארבעה ניצולי שואה...), הוא עדיין ינצח את הבחירות הללו, כיוון שהנצחון שלו
הובטח בכך שיריביו הם כוכבי סיר הלילה מסיפורו של ישראלה...
ישן 23-11-2008, 11:59
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
חליק, חשבתי שאתה מבין ענין..
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "חלילה מתגונן אבל מה קשורה..."

לקחו את מר קניוק מתהום הנשייה בשל מי שהוא, כתיבתו ודעותיו והפכו אותו לכלי שרת לתעמולת הבחירות של קדימה.
באשר לכלכלה, אתה לא ממש חושב שמר נתניהו אחראי לקריסת הכלכלה העולמית, נכון?
אבל אתה יודע שאם אפשר היה להאשימו בקריסת הכלכלה..המתנגדים והחוששים היו מאשימים את מר נתניהו בקריסת הכלכלה העולמית או הבין גלקטית וברצח ארלוזורוב.
לגופו של ענין, יש כאן נסיון נואל וציני לגמד את פועלו של מר נתניהו כאחראי ליציבות הכלכלית עוד מאותה תקופה שכיהן כשר אוצר מוצלח.
כזכור המשק היה על עברי פי פחת, בעיית אשראי ודרוג נמוך שאיימו לטלטל אותנו כהוגן בלשון המעטה.
ביבי החליט על מהלכים אמיצים ומבעסים כאחד והוציא את המשק לדרך חדשה שבסיומה, התמלאה קופת המדינה.
ביבי איפשר לחברות הגדולות המחזיקות את המשק להתגלגל לכיוון הנכון וזה בא, נכון, ע"ח שכבות האוכלוסיה החלשות שהיו קורסות ומתמוטטות לגמרי לולא נקט באמצעים שנקט..
באותה תקופה, היה סיכוי יותר מסביר להתמוטטות המשק הישראלי כולו וכידוע זה לא קרה ואף נותר כסף בקופה לניהול מלחמה כושלת..
לגבי הפנסיה וקופות הגמל שנסחרות בבורסאות השונות ומפסידות מערכן.
גם כאן, באותה תקופה, המהלך היה נכון וכל עוד הקרנות למיניהן צברו כספים והיה טוב לכולם, איש לא פצה את פיו.
ברגע זה (הרבה לפני) הממשלה בראשותה של מפלגת קדימה היתה צריכה לקחת אחריות מידית ולערוב לחסכונות מבלי להתקשקש, להתפלש ולהתגולל על מר נתניהו כאילו הוא אחראי למשבר.
נתניהו הוציא את כל המדינה ממשבר עמוק ועל כך יעידו כל הכלכלנים (גם אלה שאינם נמנים על אוהדיו..).
ברגע זה יש לנו חלמאית נגררת ובלתי אחראית כשרת חוץ הנושאת עיניה לראשות הממשלה ושר אוצר מנותק שאינו מפנים את גודל השעה ובטח הלום מה"טיימינג" האכזר לשרת ללא הבנה יתירה את כלכלת המדינה בימים הקשים ביותר שלה.
האמן לי, בר און מת לברוח מהתפקיד.

ישן 23-11-2008, 12:57
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "חליק, חשבתי שאתה מבין ענין.."

אני מבין עניין אבל אני מאוכזב מחוסר הבנת העניין שאני קורא פה.
בנימין נתניהו לא מואשם בקריסה העולמית, לא ברצח ארלוזורוב ולא ברצח הבל.

אני אהיה עוד יותר מופתע אם אף אחד פה לא מכיר את התחושה הזו שביבי פגע בשכבות החלשות שדי רווחת בשטח. מספיק לדבר עם אנשים ברחוב, לשמוע מדי פעם תוכניות מאזינים ועוד דרכים להבין שזו תחושה מקובלת ברחוב.
אין פה נסיון חדש להאשים את ביבי במשהו שהוא לא עשה, יש התלבשות על אותה תחושה שקיימת ברחוב וחיזוק שלה.
ככה זה תעמולה, וככה צפוי לנו בקרוב.

ברור שבראייה של כמה שנים אחורה, או אם נגיד שמי שחוסך מעל חמש שנים עדיין מורווח היום, ביבי לא אחראי באמת למה שקורה היום, ואולי אפילו בזכותו אפשר להשאר ברווח למרות הקריסות מסביב.
קופת גמל היא השקעה לטווח ארוך, אבל בראייה של שנה-שנתיים אחורה כולם מופסדים ואפשר לשחק עם זה בתעמולה.
זה סוג של שקר לבן ולא שקר מלא, אבל לך תסביר את זה לפשוטי העם שרואים אדום במסכים כל יום בטלויזיה.
ישן 23-11-2008, 17:48
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חצי אמת גרועה משקר. התעמולה של קניוק היא חצי אמת.
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אני מבין עניין אבל אני מאוכזב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מצפון
אני מבין עניין אבל אני מאוכזב מחוסר הבנת העניין שאני קורא פה.
בנימין נתניהו לא מואשם בקריסה העולמית, לא ברצח ארלוזורוב ולא ברצח הבל.

אני אהיה עוד יותר מופתע אם אף אחד פה לא מכיר את התחושה הזו שביבי פגע בשכבות החלשות שדי רווחת בשטח. מספיק לדבר עם אנשים ברחוב, לשמוע מדי פעם תוכניות מאזינים ועוד דרכים להבין שזו תחושה מקובלת ברחוב.
אין פה נסיון חדש להאשים את ביבי במשהו שהוא לא עשה, יש התלבשות על אותה תחושה שקיימת ברחוב וחיזוק שלה.
ככה זה תעמולה, וככה צפוי לנו בקרוב.

ברור שבראייה של כמה שנים אחורה, או אם נגיד שמי שחוסך מעל חמש שנים עדיין מורווח היום, ביבי לא אחראי באמת למה שקורה היום, ואולי אפילו בזכותו אפשר להשאר ברווח למרות הקריסות מסביב.
קופת גמל היא השקעה לטווח ארוך, אבל בראייה של שנה-שנתיים אחורה כולם מופסדים ואפשר לשחק עם זה בתעמולה.
זה סוג של שקר לבן ולא שקר מלא, אבל לך תסביר את זה לפשוטי העם שרואים אדום במסכים כל יום בטלויזיה.

ב 1.1.2006 יצאה לדרך הרפורמה המתקראת חוק בכר. זו שכולם היום כל כך אוהבים להשמיץ . מה שקניוק שכח לומר זה שאומנם ניתנה לקופ"ג אפשרות להשקיע יותר בבורסה אבל מאידך ניתנה אפשרות לחוסך בקופות הגמל (כולל קרנות פנסיה והשתלמות) לעבור מקופה אחת לשנייה ולכפות מעבר זה על המעביד.

יש המון קופות גמל סולידיות שמשקיעות בבורסה אחוזים זעירים או שלא משקיעות בה כלל אלא רק באפיקים אחרים. במשך השנתיים האחרונות ( ו - 9 חודשים) כל עובד שרצה בכך יכל לעבור אליהן - ועובדים רבים ממשו זכות זו.

אבל חלק מהישראלים רצו לעשות "מכה" ונשארו בקופות הגמל הלא סולידיות. כל עוד הם עשו רווחים יפים, איש לא התלונן, לא על נתניהו ולא על בכר - עכשיו כשיש ירידות הם מאשימים את נתניהו כמו שמאשימים אותו בכל דבר שמשתבש בישראל ושוכחים לספר שהחמדנות שלהם הובילה אותם לקופות שמפסידות עכשיו עשרות אחוזים ..

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:55

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר