לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-11-2008, 17:52
  פלטיאל פלטיאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.07
אתקן מניסיון..:)
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי bigdady שמתחילה ב "לפני שאתה קורא את התשובה שלי..."

כמי שמשתחרר עוד שבוע בדיוק מהנ"מ נראה לי שאני גורם מהימן לפחות לגבי הנ"מ.
אני אפילו לא אעמיד פנים שאני יודע מה הולך בתותחנים (עברתי את השלב הזה מה לעשות
אבל בנ"מ אתה בפירוש עושה את היעוד שלך.
הנ"מ מתחלק לטק"א וטקטי - טילי קרקע אוויר (הוק ופטריוט) וטילי הסטינגר.
מי שהולך לטקא ישרת כל השירות שלו ביעוד שלו שהוא הגנה אווירית שוטפת באתרים מרכזיים בארץ.
מי שהולך לטקטי, נכון, שם זה יתפצל לאלו שיעשו את היעוד שלהם (שהוא בעיקר הגנה על כוחות קרקעים שלנו מכוחות אווירים אויבים) ולאלו שיעשו שינוי יעוד ויעברו לתפוס קו - שמירות, מארבים, סיורים. בכל מקרה, שינוי יעוד זה לא מילה (או 2) גסה, גם פלח"ץ לא מוציאים כל יום פצועים מתוך הריסות לצורך העניין.
מבחינת האנשים הנ"מ הוא הכור היתוך הקלאסי, כך שלשאול על האנשים שם זה בערך כמו לשאול על השכבה שלך, מה שכן, בסופו של דבר כיוון שהנ"מ (כמו הרבה מקומות בצהל) עובד בתצורות של סוללות של עד איזה..100 איש ולא ממש בבסיסי ענק, בסופו של דבר כולם מתגבשים לחבורה אחת גדולה...
מקווה שעזרתי
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-11-2008, 19:40
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
כן, הייתי בגדודים
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי kaker שמתחילה ב "[QUOTE=עידו403]רואים... ..."

במבט לאחור אני יכול להגיד שנהניתי מהשירות שלי, ושהוא תרם לי רבות בלא מעט מובנים ותחומים.
לגבי השאלה הראשונה שלך:
בהתייחס לאנשים- בכל מקום יש הכול מהכול.
לגבי הכלים- חת"ם נחשב לחיל טכנולוגי ומשוכלל מאוד, והכלי עצמו, על אף שהוא מורכב על פלטפורמה ותיקה (M-109), שופר ושודרג במהלך השנים.
להגיד לך שהשירות קל? אני לא יכול להגיד דבר כזה. מבחינה פיזית לא אמורות להיות בעיות מיוחדות, אבל מבחינה נפשית- כן. לא לראות את הבית במשך שבועיים-שלושה, לא לראות את המטרות שאתה יורה עליהן, להצטייר בציבור ומול מלש"בים שאין להם מושג כחיל של תומכי לחימה וחירשים.
רק אחרי שתתגייס ותפגוש חבר'ה מיחידות אחרות, תבין כמה כבוד רוחשים לחיל הזה, איך אף גדוד צנחנים לא מוכן להתקדם אל היעד שלו לפני שהוא (היעד) עבר ריכוך ארטילרי, ומבלי שיש סוללה שמחפה על אותו גדוד חי"ר.

ישן 23-11-2008, 22:18
  bigdady bigdady אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.03.08
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "כן, הייתי בגדודים"

היי עידו.

קראתי מאמרים שלך כאן בפורום על תותחנים, היה יפה מאוד.
כמיועד לתותחנים:
שני חברים בכפיר "אתה הולך לטחון סתם"
חבר בגולני "זה בכלל נחשב קרבי?"
מדריך כושר קרבי "אתה הולך לטחון סתם"
מילואימניק ביחידה *** "אתה הולך לטחון סתם"
הרשת מוצפת על תותחנים ב: "אתה הולך לטחון סתם"
הקצין מהתותחנים שהיה אצלי בבית: "אתה הולך לטחון סתם".. סתם לא.. "תופסים קו (כחול?) כוננות בצפון, מתאמנים, ותופסים קווי חי"ר". כששאלתי אותו "אז בעצם קו כוננות עם התותח זה כמו חופשה בצבא, יורד מהלחץ", כתשובה קיבלתי על הכיף שמעבירים בפלייסטישן שם. ואני דובר אמת.
חבר של חבר שסיים שירות בתותחנים "טחנתי סתם".

המאמרים שלך בלי ספק הכניסו קצת אור לכל הענן השחור הזה, אבל קצת קשה ללכת אחריהם בלב שלם כשמכל פינה אפשרית רואים/שומעים/קוראים רק רע על התותחנים. אתה ראית את המצעד האחרון שהם עשו ליד בבית התותחן? אני נורא מצטער על מה שאני הולך להגיד עכשיו, אבל נשק בלי נשק הם פשוט נראים רע, ואת זה אמר גם דוד שלי שהיה איתי.
ישן 24-11-2008, 18:35
  פלטיאל פלטיאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.07
מגעיל עם כל הכבוד לכל מה שאמרו לך
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי avrahama שמתחילה ב "כל הכבוד שאתה עומד על שלך. גם..."

לפני שבועיים ברכבת שמעתי שיחה של 2 שלדגיסטים שהסתכמה במשו כזה:
"קיצר, מה זה מגלן? קורעים לך את התחת עד שאתה מסיים את המסלול ואז זהו, אתה חותם על סנדלים וחולצה שחורה ועושה מדסים עד סוף השירות שלך"

תדע כבר מעכשיו, זו התחרות הישראלית הקלאסית שמגיעה לאחד משיאיהבשלב של הצבא. כשמסיימים את הצבא אחד התחליפים לנושא הצבא בתחרות המטומטמת הזו יהיה האוטו שלך למשל.
אל תשים על כל השטויות האלה, עם כל הכבוד, אם תותחנים היה סתם, אז לא היה את התותחנים, צהל לא היה מחזיק חיל שלם סתם נכון..? זה עולה קצת כסף וזה....
הטייס יצחק על החבר שלו מגולני שהוא לא עושה כלום, הגולנצ'יק יצחק על החבר שלו מתותחנים.....בלה בלה בלה, זוכר את שרשרת המזון משיעורי ביולוגיה..?
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:50

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר