29-11-2008, 18:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
|
גיבוש 669 26.12
שלום לכולם, כמו ששמתם לב אין הרבה מאמרים על גיבוש 669 אז החלטתי לעזור קצת פה לאנשים וגם להפיג קצת תשעמום
גיבוש 669
בזימונים היה כתוב להגיע בשעה 9 לתחנה המרכזית בבאר שבע, הגענו הסתדרנו ויצאנו ב4 אוטובוסים לחצרים, שם קיבלנו ציוד, והתחלקנו לקבוצות.
אחרי כל הבירוקרטיות המעצבנות בשמש עלינו לאוטובוסים למגרש המשחקים!
ירדנו מהאוטובוס והלכנו אחרי המדריך לבריכת הזחילות כאשר כל אחד יודע איזה סיוט הולך להיות...
המפקד אומר לכולם להוריד שעונים ונותן למישהו את הסטופר שלו... אני אישית הייתי כמעט כל הגיבוש עם הסטופר ואני חושב שעשיתי את זה די טוב... בסוף בשיחות האישיות המפקד אמר לי שהוא שם לב לזה שלא עזבתי תסטופר,אז קחו אותו.
המדריכים היו די נחמדים והסבירו לנו על התרגיל-מעגל זחילות:
זוחלים בריבוע שמסומן ב4 תיקים ופשוט סופרים כמה סיבובים עשית.
אחרי בערך 3 דקות של זחילות המפקד מוסיף מטרה חדשה: מעכשיו כל אחד שעוקף צועק את המספר שלו. אחרי התרגיל הזה עברנו לזחילות בסדרי הגעה, שם פשוט נכנסתי לראבאק מטורף ופשוט הייתי כל הזמן מקום ראשון ואולי פעם-פעמיים שני או שלישי... אחרי זה עושים עוד פעם את הריבוע זחילות וגם שם המשכתי את הראבאק ועקפתי מלא
טיפ לתרגילי זחילות: התרגיל הזה חשוב! תנו בו הכל כי אחרי זה יש לכם את כל היום בלי תרגילים פיזיים וזה בעצם החלק הפיזי הכי קשה בגיבוש! זחילות=ראבאק, תנו בראש!
אחר כך הולכים לאכול מנות קרב ואז הולכים לתרגילים הקבוצתיים...אין לי כוח ממש לפרט על התרגילים, וגם זה לא נחוץ כי עד שאתה לא רואה את זה אתה לא מבין... פשוט צריך להתבלט שם ולהראות נוכחות.
טיפ לתרגילים הקבוצתיים: אל תהיו שתלטנים! אל תראו למפקדים בכוח שאתם שם, אל תצעקו על כולם ואל תפקדו בכוח... פשוט תנו רעיונות טובים... הקבוצה לא אוהבת כאלה שמשתיקים אחרים כדי להראות שהם משתתפים.
בין התרגילים לפעמים יש חידות אישיות, הרצאות על נושאים שהמפקדים נותנים,לדוגמא-עונש מוות,פלאפונים,התעללות בבע"ח וכו...ודיונים קבוצתיים, אני לא אספר על החידות כי הן די חוזרות על עצמן בגיבושים וזה לא הוגן. אני באופן אישי עניתי על כל החידות והשתתפתי המון בדיונים.
כשסיימנו את המשימות האלו הלכנו למחנה ושם אכלנו, קיבלנו תד"לים, יציקות עוזי והתחלנו לבנות את האוהלי סיירים... המפקד "רומז" שתהיה הקפצה בלילה, אומר איך יהיו השמירות וכולם הולכים לישון.
4 ורבע בבוקר-אני שומר להנאתי ופתאום בא אלי אחד המפקדים ואומר לי לקחת את כל השומרים האחרים וללכת רחוק עם הגב למחנה... הבנו שזה כדי שלא נספר לכולם שעומדים להקפיץ...
4 וחצי בבוקר-אנחנו מסתכלים אחרה ורואים את המפקדים רצים אל האוהלים וצועקים "לקום כולם 5 דקות מוכנים למסע!!!" תוך כדי קפיצה ובעיטות באוהלים... היה נחמד לראות מהצד 
אכלנו "כריכים" (לחם יבש) ויצאנו לחימום קל עם המד"סניקית הכוסית D: אחרי החימום יצאנו ל"טיול" (כינוי של המפקדים למסע העלוב שעומד לבוא), עושים את המסלול פעם אחת עם אפוד+נשק+תד"לים+פק"לים ואחרי הסיבוב הראשון יוצאים לעוד אחד קצרצר עם אלונקה פתוחה ועליה 7 תד"לים כאשר כל פעם שהמפקד צועק "מספרים" מי שבאלונקה אומר תמספר שלו... ומדי פעם הוא מבקש לדעת מי נמצא על הפק"לים(קשר ומים) אני אישית נרשמתי די הרבה פעמים על האלונקה ופעמיים (מתוך 3 שהוא שאל) הייתי עם פק"ל קשר...
טיפ לטיול: זה אשכרה טיול, המסע קל מאוד, אבל מאוווד... משו יותר קל מהמסע הראשון בשייטת! כשיש אלונקה פתוחה תמיד תמיד תלכו לאלונקה, ואם לא שם אז תנסו לקחת פק"ל, זה פשוט מסע בדיחה.
אחרי המסע הולכים לעוד כמה משימות קבוצתיות כמו יום לפני ואז לאכול ולהחזיר ציוד, משם הולכים לאוטובוסים!
נוסעים נסיעה של שעה וחצי בערך ומגיעים לבריכת השחיה בגדרות...
בבריכה יש תחנות ושם אתה כבר לא קשור לקבוצה שלך, כל אחד עושה את זה לבד ושם מחלקים לקבוצות שונות... התחנות בבריכה ומחוצה לה:
שחיית חזה הלוך חזור וחתירה הלוך חזור.
נשימה עם שנורקל בלבד מתחת למים וריקון מסיכה מתחת למים.
פירוק משקולות מתחת למים.
פירוק והרכבה של מאג.
2 סוגים של קשירות שמראים לך וצריך לעשות כמוהם.
לבישת רתמת סנפלינג כזאת.
ואחרון חביב-מעגל לחץ.
טיפ למעגל לחץ: כולם יודעים בטח מזה אז אין טעם לפרט... המעגל בהחלט די מלחיץ ואני גם הייתי בקבוצה הכמעט אחרונה אז כל פעם שיצאו מהמים החבר'ה מהמעגל אמרו כמה שזה קשה ומלחיץ, כשאתה נכנס לבריכה אתה גם שומע את אלה שבמעגל צועקים ותוקעים גרעפסים של מים... לא נעים, אבל, זה בהחלט אפשרי ופשוט אסור להלחץ שם! תהיו רגועים תחשבו על דברים טובים ואל תתעצבנו אם מטביעים אתכם כי זה כל הקטע של התרגיל ואין מה לעשות... מי שהיה לחוץ פשוט לא עמד בלחץ הזה! לבוא רגועים... התחלנו שם 14 וסיימנו 6.
אחרי התרגילים יושבים לשיחת סיכום ומילוי שאלון סוציומטרי.
משם נוסעים לתל נוף ומקבלים ארוחה טיפ טיפה יותר טובה ואז הולכים לישון.. בבוקר קמים ברבע ל7 ואז הולכםי לחדר אוכל לאכול... משם מתייבשים עד התוצאות שהן בערך ב12....
אני באופן אישי הייתי ממש בטוח בעצמי כי באמת הרגשתי שהלך לי בן זונה בגיבוש וננתי הכל,השתתפתי,בלטתי והחבר'ה בקבוצה שבאמת היו גברים אחד אחד אהבו אותי...
לצערי לא עברתי את הגיבוש ומהקבוצה שלי אף אחד לא עבר...התבאסתי רצח :|
את הגיבוש עברו 12 או 13 מתוך 140 שהתחילו.
המפקדים אמרו לנו בשיחות הקבוצתיות וגם המפקד של הגיבוש אמר בסוף שביחידה מחפשים אנשים מאוד מסויימים עם אופי ותכונות מאוד מסויימות והם לא לוקחים את הטובים ביותר,הם לוקחים את המתאימים ביותר,אז כנראה שבאמת לא הכל תלוי בך...
פשוט תנו הכל אבל הכל בזחילות ותשתדלו לבלוט כמה שיותר כדי לא להעילם שם.
בהצלחה לכולם ומי שיש לו שאלות מוזמן לשאול!
קבוצה 8 שולטת 
|