לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-12-2008, 16:50
  matan0805 matan0805 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.11.08
שאלות| לגבי המבחנים הפסיכוטכניים ועדשות

שלום לכולם,

אני רוצה לדעת מה מדיניות צה"ל לגבי העדשות שישנים איתם בלילה ואחרי זה רואים איתם טוב למשך כל היום...
ועוד משהו, אם עושים ניתוח לייזר בגיל 18 אפשר להתקבל לצוות אוויר לפני 21 אם הבדיקות מראות שהעיינים רואות טוב?

ובקשר למבחנים הפסיכוטכניים וכל המבחנים שיש עד לתחילתו של קורס הטייס, הם קשים במיוחד עד כדי כך שרק אחד מתוך שישה עובר?
אם אדם פונטנציאלי משקיע את כל מאמציו ויכולותיו במבחנים יש סיבה עניינית לפיה הוא לא יתקבל?
למשל אדם אשר הפרופיל שלו הוא 97 וקב"א 54+ יכול להכשל אם הוא משקיע את כל מאמציו במבחנים?

עוד שאלה, יש למישהו דוגמא למבחנים פסיכוטכניים באינטרנט או בכלל, זה מאוד מעניין אותי לראות איך זה נראה...
רמת ה IQ של הבן קשורה איכשהו לכל הסיפור הזה, למשל אדם עם 110 IQ מתאים לקורס טייס?

תודה מראש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-12-2008, 23:06
  Phosgene Phosgene אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי matan0805 שמתחילה ב "שאלות| לגבי המבחנים הפסיכוטכניים ועדשות"

לשאלתך האם נבחן בעל נתונים יבשים מתאימים יכול ליפול , בהחלט כן .
במבדקים השונים לא נבחנת רק יכולת שכלית , אלא גם יכולת מוטורית , בהתחלה במבדקי צוות-אוויר(בניית המכונה ומבחן קואורדינציה) ואחרי זה בסימולטור בירפ"א א' , ויכולת אנושית כגון החלק המילולי בירפ"א א' והפסיכולגית(שני חלקים שמשלימים אחד את השני)בירפ"א ב' .
אני כבר לא מדבר על עצם העובדה שיכול להיות שתיפול בירפ"א ב' בבדיקות הרפואיות(מה שקרה לי) .
המבחנים הפסיכוטכניים בצו ראשון ובירפ"א א' דיי דומים , בירפ"א א' רמה קצת יותר גבוהה .
ד"א , כל מי שמקבל את הזימון לצוות אוויר הוא בעל קב"א 54+ , אז בוודאי שאפשר ליפול מצ"א או ירפ"א עם הנתונים הללו .
בקיצור , עזוב אותך שטויות . תגיע , תיתן את המקסימום , ותהיה שמח שהיית חלק מזה .
ישן 07-12-2008, 14:19
  משתמש זכר דניאלהאמניאל דניאלהאמניאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי matan0805 שמתחילה ב "שאלות| לגבי המבחנים הפסיכוטכניים ועדשות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי matan0805
שלום לכולם,

ועוד משהו, אם עושים ניתוח לייזר בגיל 18 אפשר להתקבל לצוות אוויר לפני 21 אם הבדיקות מראות שהעיינים רואות טוב? ּבעקרון לא. יש חריגים כמובן.

ובקשר למבחנים הפסיכוטכניים וכל המבחנים שיש עד לתחילתו של קורס הטייס, הם קשים במיוחד עד כדי כך שרק אחד מתוך שישה עובר?
...אני לא מבין את השאלה הזאת. בוא נגיד שהם אמורים להיות לחלק קשים ולחלק לא קשים. כנראה שהם במידה כן קשים אם רוב האנשים לא עוברים.

אם אדם פונטנציאלי משקיע את כל מאמציו ויכולותיו במבחנים יש סיבה עניינית לפיה הוא לא יתקבל? כן. אם הבן אדם לא מתאים הוא לא יעבור. הם מחפשים הרבה דברים. ובסופו של דבר אתה יכול גם ליפול ברפואי; לא חסרים מיקרים שמישהו שאף פעם לא היה לו בעייה, מוצא שבירפ''א הוא לא מתאים רפואית.

למשל אדם אשר הפרופיל שלו הוא 97 וקב"א 54+ יכול להכשל אם הוא משקיע את כל מאמציו במבחנים? כל מי שמגיע למיוני צוות אוויר בעל קב''א 54+ ופרופיל 82+

עוד שאלה, יש למישהו דוגמא למבחנים פסיכוטכניים באינטרנט או בכלל, זה מאוד מעניין אותי לראות איך זה נראה... המבחנים הם מסווגים, אסור לך לדעת בדיוק איך הם נראים ומה יש. בכל זאת מישהו פרסם פה: (יותר מזה לא תראה)

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/m...&sc=345&ssc=116

http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=391513

רמת ה IQ של הבן קשורה איכשהו לכל הסיפור הזה, למשל אדם עם 110 IQ מתאים לקורס טייס? ישירות, לא קשור. אבל סביר להניך שבנאם בעל אייקיו גבוהה יצליך במחנים כלשהם, יותר ממישהו בעל אייקיו יותר נמוכה.

נראה לי שאתה מחפש שמישהו יגיד לך שהמבחנים קלים, ובגלל שאתה בעל קב''א 56 אתה בטוח תעבור את כל השלבים, ותתקבל לקורס טיס. וזה ממש ממש לא כך. קורס טיס הוא הקורס הכי ממיין בצה''ל. רק להתחיל את המיונים אתה צריך קב''א 54+ דפר 70 או 80+. ואנשים נופלים בכל שלב...מהשלב הראשון של צוות אוויר ועד הבדיקת ראייה בירפ''א ב'

בכל זאת, תן בראש, ובהצלחה. אם יש לך שאלות בקשר למיונים שלח לי בפרטי
ָ
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:15

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר