08-12-2008, 15:51
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
מצטער אך התקשיתי להבין את שאלתך (אולי בגלל שגיאות הקלדה).
זה שטיל אחד פגע בסטי"ל ישראלית לא אומר כלום (היות והסטי"ל, מתוך רשלנות פושעת, לא היה ערוך להגנה). הדבר היחיד שאפשר ללמוד מהפגיעה הזו הוא שגם פגיעה של טיל כזה בספינה קטנה יחסית אינה ממש מזיקה (מצטער, אך שריפונת והרג של שלושה חיילים לא נחשב לפגיעה משמעותית כשמביאים בחשבון מלחמה, גם אם לכל משפחה ממשפחות ההרוגים זהו נזק עצום וגם אם לחיזבאללה זה הישג עצום כשהוא נלחם כנגד הצי הישראלי העצום ומאיים, לעומת מה שיש לו... אך ההישג הוא פסיכולוגי-תדימיתי לא הישג צבאי אמיתי).
כשמדובר על מדינה, אירן, שתוקפת מדינה, ארה"ב, פגיעה של טיל אחד לא תתויר רושם. בטח לא כשהמטרה שעליה יורים את הטיל היא נומ"ט עצומה.
למעשה גם פגיעה של 20 טילים בנומ"ט אינה ממש משמעותית.
בנוסף אני מניח שמערכות ההגנה השונות יהיו מסוגלות לטפל היטב באיומים כמו טילי חוף ים ומטוסים (ויותר מכך: האמריקאים ישמחו להפיל את המטוסיים הלו ויצליחו בכך בקלות. כשישקללו את תוצאות התקיפה: מספר טילים שפגעו והנזק שגרמו אל מול מספר המטוסים שהופלו לאיראנים התוצאה תהיה לטובת האמריקאים בגדול. בטח אם חיה"א האיראנים כמעט ויושמד).
לעומת זאת אם נחיל של סירות מהירות, שיסוו כסד"גים, יפגע באותן ספינות:
א. הפגיעה עלולה להיות משמעותית (ראה מקרה המשחתת קול וסירות הנפץ של הקומנדו הימי הישראלי במלחמת השיחרור).
ב. יהיה קשה מאד לפעול כנגד הסירות הללו ולהשמיד אותן.
ג. השמדה של סירה כזו אינה אבידה גדולה לאיראנים (כמו אובדן מטוס שהזכרתי למעלה) והאמריקאים יתקשו להציג הישג אל מול הפגיעה בהם.
ד. בהתקפה של הסירות הללו כל קבוצת הקרב הופכת למטרה וכל ספינה אמריקאית שתיפגע תהיה הישג עצום. גם אם זו ספינת שירות קטנטנה והכי פחות חשובה. בהתקפת טילים, כעיקרון, רק פגיעה בנומ"ט עצמה תוכל להיחשב להישג שראוי להתכבד בו.
בשורה התחתונה: הבחירה של האיראנים לייצר איום של סירות מהירות (יורות או מתפוצצות או שניהם גם יחד) היא החלטה נבונה ונכונה על רקע איום הייחוס/מטרה שלהם. הטעות שלהם, להבנתי, היא החשיפה של האיום הזה (גם אם א. הם לא חושפים את כל הקלפים שיש להם בשרוול [אל-בחאר, שמתי לב לתגובתך המוצדקת] ב. בעצם יצירת "מאזן אימה" הם משיגים אפקט משמעותי אפילו בלי לתקוף בפועל).