11-12-2008, 13:25
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
סקר מעריב: הליכוד 31, קדימה 28
סקר מעריב, שבוצע ע"י "טלסקר" מספק את התוצאות הבאות:
קדימה 28
העבודה 12
מרצ 5
הירוקים 3
הערבים 10
סה"כ גוש השמאל: 58
הליכוד 31
ש"ס 9
ישראל ביתנו 11
יהדות התורה 5
הבית היהודי 6
סה"כ 62
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/823/779.html
---------------------------------------------------------------------------------------
נכון שהביקורת שאני עומד לשפוך על סקר זה (בניגוד לדבריי על הסקר של שווקים פנורמה באשכול
השכן), תיראה כאילו אני מפרגן רק לסקרים שטובים לימין, ותוקף סקרים שפחות טובים לו, אבל אני
מקווה שהנימוקים שלו לזלזול באיכותו של הסקר של מעריב, ייראו כסבירים:
1. ראשית, יש לזכור מי ערך את הסקר ומהו הותק שלו בחיזויים שגויים בנוגע לימין בכלל ולנתניהו
בפרט. טלסקר ערך את מדגם ערוץ 2 בבחירות 1996, ושם הגיע במדגם לתוצאות זהות לאלה של
מינה צמח (שערכה את מדגם ערוץ 1), דהיינו, 50.7% לפרס ו49.3% לביבי, אלא שבניגוד לצמח הוא
הוסיף סקר למדגם (שקלפיותיו ננעלו בשעה 20:00, בעוד שקלפיות האמת נותרו פתוחות עד 22:00,
מה שפגע במדגם), שקבע שבעצם הפער יהיה בן חמישה אחוזים - לטובת פרס, כמובן. אני מניח שגם
בטלסקר יודעים כיצד הסתיימו הבחירות ההן. בבחירות 1999 נובא פער בן 18 אחוז לטובת ברק.
הוא ניצח בפער בן 12 אחוז - הרבה מעל לטעות הדגימה. בבחירות 2001 נובא פער בן 18 אחוז
לטובת שרון, שניצח בפער בן 25 אחוזים. טלסקר תמיד מפקששים בנוגע לתוצאות הימין בקלפי,
אפילו יותר ממכוני סקרים אחרים (שמפשלים גם הם, אבל בפער קטן יותר).
2. כבר כתבתי בעבר על מדדים אישיים שקבעתי לבדיקת אמינות של סקר, ובראשם מספר המנדטים
שנותנים למפלגה החרדית יהדות התורה. יהדות התורה מחזיקה ציבור בוחרים קשיח למדי, שיש לו
ריבוי טבעי גדול ועקבי. מסיבה זו לא סביר שמספר המנדטים שלהם יירד. אי לכך אני מראש לא יכול
לקבל ברצינות סקר שחוזה י-ר-י-ד-ה במספר המנדטים של יהדות התורה, כסקר רציני.
3. ש"ס גם היא מדד עבורי. מאז 1996 לא ירדה ש"ס למספר מנדטים חד ספרתי, ואני סבור שגם לא
תרד למספר כזה. סקר שטוען שהיא תרד בלא פחות מ25 אחוזים מכוחה, צריך לכלול הסבר מדוע
יכולה תופעה כזו להתרחש, שכן אני לא ראיתי סיבה שבוחרי ש"ס צריכים לכעוס כ"כ על מפלגתם...
4. סעיף זה הוא עניין של תחושה נטו שיכולה להיות שגוייה: 28 מנדטים לאט"ד נראה לי מספר מופרך
כ"כ במצב הנוכחי (בהתחשב בכמות ההתקפות ההיסטריות שלה על ביבי), שלבדו הוא מבטל בעיני
את הסקר הזה.
|