לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-12-2008, 18:56
  martins martins אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.06.08
קבילת רופא, מרפאה, ושוטרי מצ''ח(מספר שאלות)

שלום יש לי מספר שאלות,

1. אם יש לי המלצה מרופא ממוחה צבאי לפטור מסוים. כמו פטור מחשיפה לאבק לדוגמה והרופא ביחידה אומר שהוא יביא את הפטור הנ''ל רק אם מפקד ישיר שלי יביא חוות דעת(חיובית) בנוסף להמלצה של הרופא ורק אז היא תביא את הפטור, זה עילה לקבילה? אם כן אפשר תמספר של מדור קבילות?
בנוסף אם השיחה איתה הוקלטה זה יכול לשמש כראיה?

2. למי אני יכול להתלונן על תפקוד המרפאה בבסיס שלי(לדוגמה מתן טיפול לקוי של החובשים, פתיחת תורים לרופאים בשעות לא סדירות וכך נוצר קושי רב לקבוע תור)? לאיזה גורמים חיצוניים. אם יש כאלו אשמח למספר שלהם.

3. שאלה אחרונה, נגיד ותפסו חייל על אחזקת נשק/סמים או כל דבר בסגנון ועושים אצלו חיפוש בחדר. מותר לשוטרי מצ''ח לגעת בשאר הדברים של עמיתיו לחדר בלי המצאותם בחדר ואי ידיעתם על המקרה הזה?

תודה רבה !
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-12-2008, 20:38
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי martins שמתחילה ב "קבילת רופא, מרפאה, ושוטרי מצ''ח(מספר שאלות)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי martins
שלום יש לי מספר שאלות,

1. אם יש לי המלצה מרופא ממוחה צבאי לפטור מסוים. כמו פטור מחשיפה לאבק לדוגמה והרופא ביחידה אומר שהוא יביא את הפטור הנ''ל רק אם מפקד ישיר שלי יביא חוות דעת(חיובית) בנוסף להמלצה של הרופא ורק אז היא תביא את הפטור, זה עילה לקבילה? אם כן אפשר תמספר של מדור קבילות?
בנוסף אם השיחה איתה הוקלטה זה יכול לשמש כראיה?

אם קיבלת פטור מרופא צבאי, אז יש לך פטור. אם למפקד שלך יש בעיות עם זה, הוא צריך לפנות לרופא שנתן לך את הפטור. פנה לקצין פניות הציבור (03-5691000) ולנציב קבילות חיילים (03-6977374 ). קח בחשבון, שקבילה מגישים כתובה. עיין כאן לפרטים

2. למי אני יכול להתלונן על תפקוד המרפאה בבסיס שלי(לדוגמה מתן טיפול לקוי של החובשים, פתיחת תורים לרופאים בשעות לא סדירות וכך נוצר קושי רב לקבוע תור)? לאיזה גורמים חיצוניים. אם יש כאלו אשמח למספר שלהם. כן. פנה ל-
03-9489999.
זהו המספר של מרכז זימון תורים, אבל הם מטפלים בפניות בנושא רפואה בצה"ל. (תבחר שלוחה 3)

3. שאלה אחרונה, נגיד ותפסו חייל על אחזקת נשק/סמים או כל דבר בסגנון ועושים אצלו חיפוש בחדר. מותר לשוטרי מצ''ח לגעת בשאר הדברים של עמיתיו לחדר בלי המצאותם בחדר ואי ידיעתם על המקרה הזה?

תודה רבה !
ישן 11-12-2008, 21:00
  Pan1c Pan1c אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי martins שמתחילה ב "קבילת רופא, מרפאה, ושוטרי מצ''ח(מספר שאלות)"

1. אין עילה לקבילה. בסופו של דבר המילה האחרונה היא של הרופא יחידה שלך. רופא מומחה יכול להמליץ על פטורים ומכאן בא העיניין - המלצה, רופא היחידה לא חייב לקבל את אותה המלצה. זה שכולם חושבים שהמלצה מרופא מומחה = פטור זה לא נכון. בסופו של דבר אם הרופא יחידה לא חושב שמגיע לך הפטור, אתה לא תקבל אותו. אני לא יודע מה הקשר בין זה לבין המפקד שלך [סביר להניח שהוא חושד שהוצאת פתאום פטור מאבק אחרי שהיית בתפקיד הרבה זמן כי היה לך טאקל עם המפקד או משהו בסיגנון].
מה שכן זה לא סופי. אתה יכול לפנות לקר"פ פעילה [לאדע מאיפה תשיג את הטלפון] ולהגיש ערעור על ההחלטה של הרופא יחידה שלך. אתה שולח את הטפסים עם ההמלצה לשם והם דנים בזה.

2. קר"פ פעילה.
ישן 12-12-2008, 00:37
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי martins שמתחילה ב "תודה, אבל לדעתי שני הקישורים..."

אני ניסיתי לטעון שה"המלצה לפטור" של הרופא המומחה (שהבנתי מדבריך שזה מה שיש לך...) - היא כבר "המלצה" (משום מה פ"מ גם תמיד מדברות על הוראות של רופא צבאי בשם "המלצות", כמדומני), שלא צריכה שום חוו"ד נוספת כדי להיות תקפה - כולל לא של רופא היחידה.

ומה זה משנה גימלים או פטור קבוע? משהו שרופא קבע, זה משהו שרופא קבע...

להקלטה אין קשר - היא יכולה לעזור לך בקבילה (אם הקבילה מוצדקת - על זה האשכול) כהוכחה לזה שנעשה לך עוול - אבל היא לא משנה לעניין האם מגיע או לא מגיע לך פטור כלשהוא.

אבל הסתייגתי כבר קודם לכן בדברי - בכל זאת מדובר בצה"ל. אני מכיר יותר מדי אנשים שהיה להם "רומן" עם חיל הרפואה והתעלמות מפקודות מפורשות (ובעצם, אפילו לי זה קרה בטירונות...) - בקיצור, הכי טוב שתשאל את נקח"ל/פניות הציבור... (בקיצור - אני מחזק את דבריו של מתושלח)

ישן 12-12-2008, 11:04
  martins martins אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.06.08
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Jesus Christ שמתחילה ב "באיזה מרפאה מדובר? תגדיר..."

תודה למתושלח.

התלונה מתחלקת לכמה נקודות: 1. אם יש לבן אדם הפניה והוא רוצה להאריך אותה הבנתי שהחובש יכול להכנס למחשב ולחדש אותה ורק להכנס לרופא שישים את חתימתו. אך אצלנו החובשים מפנים אותנו לרופאים, בשביל דבר קטן כזה צריך לקבוע תור שמאוד קשה לקבוע בבסיס שלי. אני צודק בזה?

2. במפראה יש שני רופאים. אחד יכול להביא פטור קבוע שזה הרופא הראשי והשני יכול להביא רק פטור זמני ואם אתה צריך משו קבוע הוא מפנה אותך לרופא השני. הבעיה היא שהרופא הראשי פותח תורים בצורה אקראית בשעות לא סדירות. פעם יום ראשון פעם יום שלישי כל שבוע ימים שונים שעות שונות.א םזה ב8:00 בבוקר או אם זה פתאום ב3 אחרי הצהריים.
מי שאמור לקבוע את התור זה המפקדים הישיריפ דרך תוכנה במחשב שלהם(שרק יש להם תגישה) וככה יוצא שהם מנסים לקבוע ולא מצליחים כי פעם פותחים ככה פעם פותחים ככה..אם היה יזה צורה מסודרת של פתיחחת תורים נגיד יום ראשון בבוקר ב8 פתיחת תורים עד ליום שלישי..ומיום שליי לשאר השבוע זה היה מקל.המפקד שלי שלך תבקשה והרופא הגיב בתירוצים רבים.

אז ככה שיואצ שמאוד קשה לקבוע תור. החובשים/ופקידים במרפאה בעצמם לא יודעים להגיד בעצמם מתי יפתחו התורים אלה רק שעה משוערת. ברגע שאתה מתקשר באיחור של 5 דקות כבר אין תורים.

והבעיה יותר גדולה כשצריך לקבוע תור לרופא הראשי לגבי הפטור הקבוע. כי הוא פותח תורים מתי שבא לו וכמות תורים מצומצמת מאוד(הרופא הקודם פעל הרבה יותר טוב בנושא , יותר תורים, יותר זמינות).

3. בהמשך לדברים שאמרתי..לפעמים נפתחים תורים במוצאי שבת. המפקד שלא נמצא בבסיס לא יכול לקבוע תור וכשמגיע יום ראשון לבסיס כבר מאוחר. למה? כי חיילים קובעים לעצמם תורים שלפי ההוראות אצלנו לפחות דבר פסול. צריך שהמפקד יקבע ומה שיותא בתכלס שהחייל קובע.

אודה לתשובתך
ישן 12-12-2008, 17:25
  משתמש זכר Jesus Christ Jesus Christ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי martins שמתחילה ב "תודה למתושלח. התלונה מתחלקת..."

1. לא - חד משמעית. זהו לא תפקידו של החובש להאריך הפניות. אני לא ארחיב הרבה בנושא זה, אך זהו אחריותך לדאוג לכך ולקבוע תור כל עוד ההפניה תקפה. לא עשית זאת? פנה למרפאה בהתאם לנהלים שלה להאריך הפניות. אם במרפאות מסויימות באים לקראת החיילים "לפנים משורת הדין" במקרים כאלה - זה רק בגלל שנחמדים נורא במרפאה ושאין מספיק עבודה במרפאה זו. ברפואה הצבאית יש הרבה עסקים מנהלתיים, לכן כל "ג'סטה" מסוג זה עלולה לפגוע בפעילות השוטפת המרפאתית.

2. בתלונה זו נשמע מצד אחד שלא מדובר במקרים רפואיים דחופים ולכן הם יכולים להידחות, ומצד שני לכל בירוקרטיה צבאית צריכה להיות סוף. לכן, במקרה זה אני ממליץ לפנות בתחילה לאחראי \ מפקד מרפאה לקבל הבהרות בנושא. אם זה לא עוזר, לפנות לסמכות הממונה על המרפאה - וכאן תלוי באיזה מרפאה מדובר.

בכל אופן - בנוגע לטיפול רפואי חשוב (וחשוב כאן היא מילה צנועה מאוד לחובה) שתהיה זמינות רפואית בכך שתהיה אפשרות לחייל לראות רופא תוך 24 שעות (רופא צבאי, ביקורופא או מיון).
ישן 12-12-2008, 17:51
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06

לגבי עניין פטורים שרופא מומחה ממליץ עליהם -

מה שממליץ רופא מומחה (צבאי או לא צבאי) אינו תקף עד שרופא היחידה בוחן אותו.
לרופא היחידה יש אפשרות לקבל את מה שכתב הרופא המומחה או לא לקבל (על פי כללים קבועים, לא לפי מה שבראש שלו, וזה לא מטופש כפי ששימי סבור).

עם זאת, לא ברור למה במקרה המסויים הזה, הרופא התנה את אישור הפטור באישור מהמפקד שלך - אני לא מכיר שום הוראה שמאפשרת התנהלות כזו, ובנושא המסויים הזה אתה מוזמן לפנות לנציב קבילות החיילים בכתב, על מנת שיבדוק אם בחן רופא היחידה את המלצת הרופא המומחה לפי ההוראות, או לא לפי ההוראות.

אני לא רומז בכך שרופא היחידה לא פעל לפי ההוראות, אלא שהדבר דורש בדיקה.

נציב קבילות החיילים (הטרי), אלוף (מיל') יצחק בריק: פקס: 03-697-7135

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:58

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר