12-03-2005, 23:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
נפטר האלוף דרורי שהוביל את הכניסה ללבנון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "האלוף במיל. אמיר דרורי ז"ל, נפטר מהתקף לב במהלך טיול בנגב"
האלוף במיל. אמיר דרורי (68), שפיקד על כוחות צה"ל בעת כניסתם ללבנון ביוני 1982, מת בצהריים (שבת) מהתקף לב בטיול בנחל חווה בנגב. דרורי שימש אלוף פיקוד צפון, ושימש בתפקיד זה במלחמת לבנון. הוא כיהן כמנכ"ל רשות העתיקות. בעבר שירת כמפקד חטיבת גולני במלחמת יום הכיפורים.
האלוף (מיל.) דרורי הצטרף היום לטיול מאורגן באזור נחל חווה סמוך לציר הנפט בנגב המרכזי. במהלך הטיול חש ברע. בנחל חווה חברו המטיילים למשאית הספארי של חברת "טיולי מדבר" שהובילה אותם במהלך הסיור. עם עלותו על המשאית, לקה דרורי בלבו. המטיילים הזעיקו סיוע. למקום הוזנקו אנשי יחידת החילוץ הר הנגב. במקביל הוזנק מסוק חיל האוויר ובו צוות יחידת החילוץ 669. רופא היחידה קבע את מותו של דרורי במקום.
אדם סלע, חובש מגן דוד אדום, ומאנשי יחידת החילוץ הר הנגב סיפר ל-ynet: "הזעיקו אותי מהבית במדרשת שדה בוקר, הגענו די מהר אבל מסוק חיל האוויר עם אנשי יחידת החילוץ הגיעו שתי דקות לפני. הבנו שהאדם עבר אירוע לב. עד להגעתנו הוא הונשם ועבר טיפול החייאה על-ידי חבריו לקבוצה. הרופא הצבאי טיפל בו ולאחר כמה דקות קבע את מותו. גופתו הועברה במסוק, כשאשה שהייתה עמו טסה עמו.
נהג משאית הספארי של חברת "טיולי אילת המדבר", סיפר: "הצטרפתי לקבוצה רק היום, ביום השני של הטיול. המתנתי להם במפגש בין נחל חווה באזור גבי המים ושביל הג'יפים של ציר הנפט. הקבוצה עלתה למשאית ואחרי בערך ארבע דקות של נסיעה צעקו לי לעצור. אמיר דרורי הרגיש מאוד רע. טיפסתי על גבעה סמוכה כי האזור היה ללא קליטה סלולארית והתקשרתי למוקד 100 של המשטרה. עד שהגיעו כוחות החילוץ, חברי הקבוצה עשו בו החייאה והנשימו אותו אבל כל זה לא עזר. זה נורא. אני משתתף בצער המשפחה".
דרורי טייל עם קבוצת מטיילים מיטיבי לכת, שמנתה כ-35 חברים. קבוצה זאת נהגה טייל יחד בשש השנים האחרונות. המסלול שבו טיילו בנחל חווה הוא מסלול מטוייל ומוכר היטב, הנמצא כ-15 מטרים צפונית מזרחית לכביש המחבר בין מצפה רמון לשדה בוקר. המסלול נמשך בין ארבע לחמש שעות הליכה. מזג האוויר באזור הר הנגב היה קריר ונוח מאוד לטיול רגלי. הקבוצה טיילה בהנהלת חברה מסודרת וקיימה את כל הנהלים. האזור הוא שטח אש של צה"ל בימות השבוע, אך בטוח למטיילים בשבתות.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3057319,00.html
|