24-12-2008, 14:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.08.07
|
|
קודם כל, אני מציע לך מראש לעזוב את ענין ההשוואה לצבא ארה"ב או לכל מקום אחר, צה"ל הוא צה"ל ולא יעזור כמה המצב במקום אחר הוא יותר טוב או יותר גרוע, זו המערכת שאתה צריך להתמודד איתה.
אין ספק שהרעיון שאפשר לכתוב ספר פרופילים ולכתוב בו שכלל האוכלוסיה עם קריטריון X מתאימה\לא מתאימה לשירות מסוג Y הוא בעייתי ביותר, אבל זה המצב כרגע ועם זה צריך להתמודד.
1. זה מאוד קריטי שתבין, בעיני הצבא(ובצדק לדעתי) כשיר לפעילות גופנית לא שווה לכשיר לפעילות לחימה. נכון שכושר גופני הוא חשוב מאוד ללוחם, אך מלבד זאת כלוחם אתה עובר מבחינה בריאותית עוד הרבה תלאות: מחסור מתמיד בשעות שינה, בתנאים מסוימים מחסור באוכל, תנאי שטח ומזג אוויר קשים ואני בטוח שישנם עוד קשיים שלא עולים לי לראש כרגע.
אני לא אומר שאתה לא כשיר לעבור את כל התלאות הללו אני רק אומר שאתה חייב רופא שיכתוב לך את זה, אתה צריך מכתב שחור על גבי לבן בחתימת רופא מומחה שאתה כשיר לפעילות לחימה...ואז גם סביר שתזומן לוועדה רפואית נוספת כי מבחינת צה"ל זה מהווה שינוי בסטטוס הבריאותי שלך.
פרט מאוד מאוד חשוב, לדעתי קרדיולוג שלא היה במערכת הצבאית מאוד יהסס לנסח לך המלצה כזו, ע"כ תדאג לראות קרדיולוג\מנתח לב-חזה אשר עבד והתנסה במערכת הרפואית הצבאית כך יש סיכוי גדול יותר שיסכים לנסח לך המלצה בלשון זו(זאת לא צריכה להיות בעיה גדולה מידי למצוא רופא כזה, הרבה מהרופאים בארץ היו עתודאים ועושים שירות מילואים בתדירות גבוהה למדי).
2. אולי כדאי לעשות גם אקו לב במאמץ(בדיקת מאמץ רגילה בודקת רק את ההולכה החשמלית של הלב שלך בעוד אקו במאמץ בודק את הלב מבחינה מבנית), אבל אני לא יודע אם יש אינדיקציה לזה וכדאי לשאול את הרופא שלך.
3. לא הצלחתי למצוא את המספר באינטרנט, אני ממליץ להתקשר לחר"פ\לשכ"ג ולבקש את הפקס של ענף מיון רפואי, לא צריכים לעשות לך יותר מידי בעיות...בכ"מ גם פה אני ממליץ לך לפנות אליהם רק לאחר שקיבלת את ההמלצה שאתה כשיר ללחימה.
כשאתה פונה אליהם, מאחר וממילא הפניה לא רשמית כי זה הרי לא צינור מקובל, אני ממליץ לצרף מכתב שבו אתה מסביר את הנסיבות וכמה אתה הרוצה להיות לוחם וגם כדאי לנדנד ולא להכנע אחרי פקס אחד.
בהצלחה!!
|