לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-12-2008, 19:53
  giladp89 giladp89 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.08.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי matan7 שמתחילה ב "לפי מה שכתבת לא קראת את מה..."

אני כנראה אעמוד במצב דומה במשהו לשלך בשבועות הקרובים, למרות שעוד לא התחלתי ממש להכנס למלחמה עם המערכת על הפרופיל אני אתן לך מספר קווים מנחים ע"מ שיהיה לך סיכוי להעלות את הפרופיל(שוב, העצות אינן מניסיון אלא מבירורים שערכתי מאחר ואני אעמוד בקרוב בפני סיטואציה דומה).

1. ההמלצה "כשיר לכל פעילות גופנית" בעיני הצבא לא שווה הרבה(אתה נחשף כלוחם לקשיים וסכנות בריאותיות שהן הרבה מעבר למאמץ גופני, עצים ככל שיהיה),אתה צריך המלצה שבה הרופא ירשום שאתה כשיר לתפקידי לחימה או,וזה עדיף, המלצה לפרופיל ספציפי(היינו שירשום שם 72 82 או כל פרופיל אחר שהוא מוצא למתאים). חשוב שזה יהיה רופא שעבד במערכת הצבאית וידע על איזה פרופיל להמליץ כי אם הוא יכתוב שם פרופיל 97 בלי שום קשר לתוכן בספר הפרופילים אז אף אחד לא יקח את ההמלצה ברצינות(וכמובן שהרופא צריך להיות מנתח לב-חזה,למרות שיתכן כי גם חו"ד של קרדיולוג תעזור).

2.תצרף בדיקות שמראות את רמות הכשירות שלך, לדעתי במקרה שלך הבדיקה שצריך לעשות היא אקו לב, ואקו לב במאמץ, אבל זה תלוי בסוג הניתוח שעבר ובקשר לזה אתה תצטרך להתייעץ עם מנתח חזה\קרדיולוג.

3.במקרה ויש לך חו"ד של רופא מומחה שאתה כשיר לתפקידי לחימה, בדיקות תקינות ועדין לא מוכנים להעלות לך פרופיל אז צריך לפנות לאמצעים יותר קיצוניים, כלומר להתחיל לשלוח מכתבים ופקסים, להתחיל מרע"ן מיון רפואי בצה"ל ומשם להתקדם בסולם הדרגות עד אפילו לקרפ"ר בתקווה שמישהו יקשיב לך(אני מזהיר מראש שהסיכויים במקרה זה אינם גבוהיים).

ולבסוף אני מוכרח לסייג את כל מה שנכתב, בכך שאם הניתוח שעברת משפיע עליך באיזה שהוא אופן, אם מבחינת טיפול תרופתי מתמשך שאתה צריך לקחת אם מבחינת קיפוח המודינמי וכדו' אז לצערי לא תוכל להיות לוחם, לא עקב הבירוקרטיה של צה"ל אלא מכיוון שאתה באמת לא כשיר.
למזלך יש לך עוד זמן עד הגיוס ואתה יכול לחפש אפיקים אחרים בשירות הצבאי שלך שיובילו לשירות תורם ומשפיע(אל תעז לוותר על מיונים לתפקידים עורפיים נחשקים רק עקב השאיפה שלך לקרבי, מאוד לא מומלץ)

שיהיה בהצלחה ותעדכן!!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-12-2008, 12:12
  matan7 matan7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.12.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי matan7 שמתחילה ב "רוצה קרבי- מבקש יעוץ"

קודם כל תודה על התגובה.
לגבי 1-הקרדיאולוגית שלי רשמה "כשיר לכל פעילות גופנית תחרותית" לא סתם...אלה אם משהו פה יודע איך בצבא של ארה"ב נותנים פרופילים רפואיים,אז לפי הנוהל שלהם אני פשוט כשיר לכל התפקידים הצבאיים (במקביל לכאן פרופיל 97),אבל בגלל שבכל זאת עברתי ניתוח לא אקבל 97 אני מודע...אבל לפחות 82 זה מה שאני שואף אליו.

לגבי 2-כן,עברתי אקו לב,מבחן מאמץ וכל התוצאות טובות מאוד אם אתה שואל,כך שאם הייתי מתמיין לצבא ארה"ב בוא נגיד...לא הייתי צריך להלחם כ"כ כמו כאן...

ואם לא ציינתי אז לא ממש לא! הניתוח נורא שולי וחסר משמעות כבר עבר 15 שנה (אם תעשו את החישוב) ועוד לא ניתקלתי בשום תופעה או השפעה שנגרמה מהניתוח ואני מתאמן נורא קשה ומגיע למצבי מאמץ קיצוניים רק להבהרה.(כמובן שאני מודע לגבולות)

אם תוכל לרשום את מספרי הפקסים של כל הגופים שכדאי לי לפנות בבקשה.
תודה רבה על העזרה!!!
ישן 24-12-2008, 14:38

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי matan7 שמתחילה ב "קודם כל תודה על התגובה. לגבי..."

קודם כל, אני מציע לך מראש לעזוב את ענין ההשוואה לצבא ארה"ב או לכל מקום אחר, צה"ל הוא צה"ל ולא יעזור כמה המצב במקום אחר הוא יותר טוב או יותר גרוע, זו המערכת שאתה צריך להתמודד איתה.
אין ספק שהרעיון שאפשר לכתוב ספר פרופילים ולכתוב בו שכלל האוכלוסיה עם קריטריון X מתאימה\לא מתאימה לשירות מסוג Y הוא בעייתי ביותר, אבל זה המצב כרגע ועם זה צריך להתמודד.

1. זה מאוד קריטי שתבין, בעיני הצבא(ובצדק לדעתי) כשיר לפעילות גופנית לא שווה לכשיר לפעילות לחימה. נכון שכושר גופני הוא חשוב מאוד ללוחם, אך מלבד זאת כלוחם אתה עובר מבחינה בריאותית עוד הרבה תלאות: מחסור מתמיד בשעות שינה, בתנאים מסוימים מחסור באוכל, תנאי שטח ומזג אוויר קשים ואני בטוח שישנם עוד קשיים שלא עולים לי לראש כרגע.
אני לא אומר שאתה לא כשיר לעבור את כל התלאות הללו אני רק אומר שאתה חייב רופא שיכתוב לך את זה, אתה צריך מכתב שחור על גבי לבן בחתימת רופא מומחה שאתה כשיר לפעילות לחימה...ואז גם סביר שתזומן לוועדה רפואית נוספת כי מבחינת צה"ל זה מהווה שינוי בסטטוס הבריאותי שלך.

פרט מאוד מאוד חשוב, לדעתי קרדיולוג שלא היה במערכת הצבאית מאוד יהסס לנסח לך המלצה כזו, ע"כ תדאג לראות קרדיולוג\מנתח לב-חזה אשר עבד והתנסה במערכת הרפואית הצבאית כך יש סיכוי גדול יותר שיסכים לנסח לך המלצה בלשון זו(זאת לא צריכה להיות בעיה גדולה מידי למצוא רופא כזה, הרבה מהרופאים בארץ היו עתודאים ועושים שירות מילואים בתדירות גבוהה למדי).

2. אולי כדאי לעשות גם אקו לב במאמץ(בדיקת מאמץ רגילה בודקת רק את ההולכה החשמלית של הלב שלך בעוד אקו במאמץ בודק את הלב מבחינה מבנית), אבל אני לא יודע אם יש אינדיקציה לזה וכדאי לשאול את הרופא שלך.

3. לא הצלחתי למצוא את המספר באינטרנט, אני ממליץ להתקשר לחר"פ\לשכ"ג ולבקש את הפקס של ענף מיון רפואי, לא צריכים לעשות לך יותר מידי בעיות...בכ"מ גם פה אני ממליץ לך לפנות אליהם רק לאחר שקיבלת את ההמלצה שאתה כשיר ללחימה.
כשאתה פונה אליהם, מאחר וממילא הפניה לא רשמית כי זה הרי לא צינור מקובל, אני ממליץ לצרף מכתב שבו אתה מסביר את הנסיבות וכמה אתה הרוצה להיות לוחם וגם כדאי לנדנד ולא להכנע אחרי פקס אחד.

בהצלחה!!
ישן 24-12-2008, 19:35

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי matan7 שמתחילה ב "רוצה קרבי- מבקש יעוץ"

שמע כל רופא בישראל מחויב לכמות מסוימת של ימי מילואים בשנה, כך שלמצוא אחד לא צריך להוות כזאת בעיה...
אתה יכול לשאול את הרופאה פה אם היא יכולה לקשר אותך עם קרדיולוג כזה:

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2696-12409,00.html

בכדי להיפגש עם הרופא שתרצה אתה יכול או לקבוע תור למרפאת חוץ בבית חולים ללא טופס 17(העלות לא נוראית משהו כמו 180 שקל) או לקבוע תור פרטי שזה כבר יותר יקר.

ד"א לצה"ל יש קרדיולוגים צבאיים שרואים חיילים במרפאות המומחים של צה"ל, אתה יכול לברר אפשרות להבדק שם למרות שאני דיי בטוח שזה לחיילים בלבד.

נ.ב
הרופאים בפורומים האלו בדר"כ לא אוהבים לתת המלצות על רופאים סיבות שונות, כך שאתה צריך להבהיר שהמטרה שלך מאוד ספציפית ואתה לא סתם מחפש המלצה על רופא.

נערך לאחרונה ע"י giladp89 בתאריך 24-12-2008 בשעה 19:37.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:24

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר