לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-12-2008, 21:16
  hersh5 hersh5 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.04.08
מצב עגום בצהל

שלום חברי הפורום..

רציתי לספר את הסיפור שלי עד כה בצה"ל ולשמוע מה אתם חושבים.

אני פרופיל 45 רפואי, התגייסתי לצה"ל מלא מוטיביציה לשרת שירות משמעותי שיועיל גם לי, וגם למערכת הצבאית. הקב"א שלי 54, אני מאמין בעצמי וביכולות שלי ופה נכנס הסיפור שלי עם המערכת הצבאית..
עשיתי טירונות 02, עברתי אותה בהצלחה, שובצתי בחיל האויר ולאחר מכן הגעתי לימ"מ להמשך שיבוץ בחיל. הם ביקשו ממני לעשות תחקיר בטחוני כי רצו שאני אלך לקורס חוקר מודיעין אויר, עשיתי את התחקיר, עברתי, ולבסוף הוחלט שאני ועוד אנשים לא ניגש לקורס מטענת "בעיית הקצאות לקורס". המשכתי הלאה, הציעו לי קורס אבטחת מידע, ולבסוף הוחלט לוותר עליו כי באופן מפתיע רוצים לשלוח אותי להיות רכז כח אדם.

אני לא מסוגל לעשות תפקיד פקידותי נטו, בבקשות חוזרות אליהם בימ"מ הם לא רוצים להתחשב בשום בקשה שלי על אף הנתונים הרפואיים והשכלתניים שלי. זה ממש מוריד את המוטיבציה לשירות ואת הרצון לעשות שירות משמעותי. אני אמרתי להם שאני מעדיף להשתלב בהדרכה או בכלל בתפקיד קצת יותר רציני עבורי אבל הם לא היו מוכנים לשמוע. זה ממש מעצבן לדעת שהמערכת הצבאית כל כך אטומה לטפל בפרט והיא רואה רק את רצון המערכת בלי להתחשב בנתונים של החייל.

מה אפשר לעשות? יהיה אפשר במהלך השירות לצאת לקורס כלשהו? זה קורה?

אשמח לתגובות.

בברכת חג שמח.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-12-2008, 22:51
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
לא תמיד הנתונים הגבוהים באים לידי ביטוי בשיבוץ.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי hersh5 שמתחילה ב "אני לא מצפה מהצבא להביא לי..."

גם הצבא רוצה את זה, לקבל את האנשים עם האיכויות הגבוהות, אבל יש כל מיני מגבלות תכנוניות. למשל, שמתכננים X+2 אנשים לקורס, כי יודעים שבדרך כלל 2 לא מגיעים ורוצים להתחיל עם קורס מלא. אבל במקרה כן הגיעו השניים האלו - אז מה יעשו? יקיימו קורס גם אתך למרות שאינם צריכים את האדם הנוסף? יתכן ואם היית מתמיין מראש לקורס אחר היית מחייך היום.
אבל אגיד לך משהו - אם לאדם יש יכולות גבוהות - הן תבואנה לידי ביטוי בכל תפקיד. תפקיד של רכז כח אדם הוא לא "פקידותי". אם כי יש בו גם אלמנטים כאלו. לשבת ולעבוד ליד מחשב זה לא "פקידות". טיפול בכוח אדם הוא חשוב מאד. הנה, גם אתה נוכח בכך.
קח על עצמך את התפקיד ותוכיח לעצמך שאתה עושה אותו טוב מקודמיך. לך לקורס קצינים. הראה לעצמך את יכולותיך. אל תיתן למגבלות ארגוניות וגם, כן, אין מה לעשות, ביורוקרטיות לעצור בך. גם אחרי הגעה לתפקי יש לך אפשרות לשנות. בסיסי חיל האוויר הם גדולים, עם הרבה תפקידים ואני יכול להעיד כי אנשים המוכיחים את עצמם (גם חוגרים) מחליפים תפקיד ומתקדמים. זה עובד, אגב, גם לצד השני. במיוחד בטייסות הטיסה. חייל שמגיע ולא עומד בסטנדרטים מסוימים - לא ימשיך בתפקיד.
ישן 24-12-2008, 01:08
  skelz skelz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.10.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hersh5 שמתחילה ב "מצב עגום בצהל"

כמו שנאמר פה..
הצבא פועל לפי צורך וגם לפי פרט, אך הצורך קודם לכל.
כנראה שיש צורך ברכזי כוח אדם כרגע, ולא בחוקרי מודיעין אוויר (שלפי דעתי יכול להיות תפקיד מאוד מאתגר ותרומתי)
לפעמים יש חיילים בדיוק כמוך, שאינם מעוניינים בתפקיד שלהם ועושים בעיות
המערכת הצבאית הבינה את זה, ממזמן. ולכן היא עובדת בשיטה של.. "ניתן לו, אבל לא בקלות"

בכל מקרה אני מציע לך לדבר עם אחד מקציני המיון המלוקקים שם
ואם יש צורך, אז לעלות בסולם התפקידים
בכל מקרה, אין פה כל כך מה להפסיד

שיהיה בהצלחה חבר

ישן 28-12-2008, 20:55
  משתמש זכר Dapu Dapu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hersh5 שמתחילה ב "מצב עגום בצהל"

היי גבר,

(1) אפשר מבחינה בריוקרטית, להגיש בקשה לדרג בכיר לשינוי מקצועך הצבאי במהלך השירות.

(2) בהנחה שבסוף יקבע תפקידך ככזה, הייתי ממליץ לך להשקיע מאמצים ודגש על הצלחתך במקצוע. תיכנס אליו, תקיף אותו, תתחיל לבצע אותו, תשפר את מה שלוקה בו כיום, ותהפוך את השהות שלך ביחידה שלך לכזו שמועילה למתרחש שם. ברגע שיתאפשר, תתחיל בהליכים בריוקרטיים של הסעיף הראשון (1).

(3) כשתזדמן לך האופציה לצאת לקצונה, אז לצאת לקצונה. היציאה לקצונה היא כניסה למשפחה מצומצמת של חיילים מיומנים יותר, ובדרך-כלל הם משובצים מחדש בשירות. המגמה הכללית היא להחזיר קצינים, כחיילים מיומנים יותר, לתפקידם הקודם - אך קורה, למזלם של חיילים שבוזים, שבסוף קורס הקצונה מוצאים אותם מתאימים יותר לתפקידים אחרים.

(4) בהנחה שעוד לא נקבע תפקידך כרכז כח-אדם, לך תכין לעצמך רשימה של מקצועות שמעניינים אותך - כשתיפגש עם קצין המיון, תציג בפניו את הרשימה. תן לו לראות אילו קורסים הולכים להיפתח, וישנן הקצאות נוספות, ויתכן שיתמזל מזלך. קציני המיון לא דואגים, ובצדק, לשתף את החיילים במכסת ההקצאות שלהם - אז אל תשכח להראות לו עוד מקצועות שמעניינים אותך, לפני שהוא מפיל אותך לידי גורל הצרכים הצבאיים.

(5) ככה סיפור לסוף יום:
נכון שאסור להרים אף מעל שום אדם שמבצע תפקיד בצבא, אבל כמוסר השכל: תמיד כשאני נוסע ברכבת ורואה את החניכים של המערך הטכני - אני מתמלא רחמים ואני נזכר שכוחו של חה"א מושתת בהרבה על הטכנאים הללו.

ונכון שהתנאים והמקצוע עצמו חרא להם, אבל הם מהווים המון ברגים חשובים. כדי לא להשתבז, אני נזכר - אם היו כופים עליי להיות טכנאי במערך הטכני, הייתי משתבז? לא. ועל הזין שלי. חשוב לי לראות את המטוס ממריא, וטס לעבר המבצע, יותר מאשר לשמוח שאני יכול לכתוב באינטרנט מדי יום. לולא המטוס טס, לא הייתה ההגנה לתת לי לשבת בטוח בבית מול המחשב.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:39

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר