מפגש בים בין סטי"ל ליאכטה של ארגון ISM אתמול בלילה 12/29
למישהוא ידוע היכן ניתן למצוא את הוידאו מהמפגש של הסטי"ל עם היאכטה של ISM? אני שואל כי אני מעוניין לראות אם הטענות של CNN נכונות ושהסטי"ל אכן "נגח" כטענתם שלוש פעמים ביאכטה שלהם. כשהוידאו יהייה ברשותי אני מתכוון להעלות אותו לאתר CNN לחלק באתר שבו הצופים יכולים להעלות סרטונים.
כל הבוקר (שעון ארה"ב) CNN טוענים לפגיעה מכוונת של הסטי"ל מה שקשה להאמין שכן אם זה היה נכון ניתן לשער שהנזק היה גדול פי כמה ממה שנראה בתמונות. הסיבה הנוספת שבגללה אני סקפטי היא משום שביאכטה היה צוות צילום של CNN והצילום היחיד שהם שחררו לאינטרנט הוא ראיון עם חברת קונגרס לשעבר מג'ורג'יה שהיא דמות מאוד שנוייה במחלוקת בארה"ב.
העובדות דיי ברורות:
1) אם הסטיל אכן היה נוגח היאכטה אזיי הנזק היה גדול בהרבה
2) CNN לא היו מוותרים על כזה חומר טלוויזיוני ולוודאי היו מנציחים את האגרסיביות של כלי השייט הישראלי אם אכן היו נוכחים לארוע שכזה.
3) אם אכן היו פגיעות מכוונות - מדוע CNN או כל גורם אחר לא מציג את התמונות או וידאו?
במהלך הראיון המתלהמת הנ"ל נשאלה על ההכחשה של דובר צה"ל ועל הטענה שהפגיעה נעשתה בגלל תמרון לא אחראי של היאכטה ליד הסטי"ל. התגובה ההזוייה של הסהרורית הזו הייתה סטייה ממתן התשובה ובמקום זה היא בחרה לספר לצופים שהיא עדיין כועסת ולא שוכחת איך צה"ל פגע בספינת ח"י USS LIBERTY במכוון. הלוואי ולמראיין היו הביצים לשאול מה הקשר בין זה לבין אירוע טראגי שהתרחש לפני 41 שנה במסגרתו צה"ל והמדינה התנצלו (ובצדק) איזה מאה אלף פעם.
בתודה מראש על העזרה
נערך לאחרונה ע"י ColMonty בתאריך 30-12-2008 בשעה 21:13.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "אין עדיין וידאו כזה ברשת...."
מה לגבי דובר צה"ל? ידוע לי שליחידות החי"ר יש צלמים ייעודיים. מה לגבי חייל הים? האם הם לא מצויידים במצלמות וידאו? אם העובדה הזו נכונה זה מצער משום שידוע שהיאכטה תנסה לצור פרובוקציה ושצריך לתעד את המפגש ואף לצרף צוות של דובר צה"ל או מיחידת ההסרטה הצה"לית. אם ישנו חומר וידאו שיכול להוכיח שהארוע לא התרחש דובר צה"ל יכול וגם צריך לדרוש מרשת CNN התנצלות על הדיווח המוטעה והמטעה ובכך גם להשיג ניצחון יח"צ כפול במערכה התקשורתית.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ColMonty שמתחילה ב "תודה על התגובה המהירה יוסיפון"
עומדת ספינה ישראלית למנוע מספינה בעלת דגל גיברלטר מלהיכנס לרצועה (היא כבר נכנסה לעזה ב- 20/12). ברור שיש פוטנציאל לאירוע תקשורתי - למה כל כך הרבה זמן אחרי האירוע דו"צ לא מסוגל לשחרר הקלטות של הקשר בסיילור (מכשיר הקשר האזרחי המשמש לתקשורת בים בין כלי שיט) ולמה אין וידאו של האירוע?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מתי נגיע מוכנים לאירוע כזה?"
לעניות דעתי הגורמים הממונים במשרד החוץ ובדובר צה"ל צריכים לתת את הדין על כך שידעו מבעוד מועד על הפרובוקציה ושנתנו לפרובוקטורים להיות הראשונים להגיע לתקשורת עם התמונות של הנזק ליאכטה. אם הגורמים הממונים היו פועלים נכון אזיי היה זה צה"ל הראשון לשחרר את סרטון המפגש בים, והראשון שזוכה לכותרות על האירוע. במקום זה חבורת הפרובוקטורים האלה זוכים לחשיפה מחוף לחוף וצה"ל שוב מוזכר כארגון צבאי שפועל כנגד אזרחים בניגוד לציפיות.
נקודת אור חיובית בנושא שאני מוכרח לציין - הייתה תגובה מהירה של משרד החוץ לטענות של אנשי היאכטה בדבר הנגיחה בסירה. חבל רק שארגוני תקשורת כגון CNN לא טורחים לבדוק עם אנשי חייל הים האמריקאי מה באמת הנזק שיכול להגרם מהתנגשות מכוונת כל סטי"ל.
מה שגם מראה שצריך לקחת את הדיווחים של הרשתות הללו בערבון מוגבל. העצלנים האלה ב CNN יכלו להרים טלפון אחד ולגלות שאם סטי"ל נוגח ביאכטה שלוש פעמים אז היאכטה נפגעת קשה מאוד. העובדה בשטח היא שהיאכטה ה "פגועה" יכלה לשוט עד לבנון שזה עוד 210 קילומטר! חצופים!
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ColMonty שמתחילה ב "לעניות דעתי הגורמים הממונים..."
איפה אתה חי?
1. ה- CNN זה לא ערוץ 10 שחי מהפרורים שמשרד ההגנה האמריקאי מאכיל אותו. לכל היותר הם היו יכולים, לו רצו, להביא מומחה ימי שיסביר.
2. למה בארץ לא בודקים עם חיל הים הישראלי? זאת השאלה שצריך לשאול.
3. אירוע כזה מסוקר בארץ ובחו"ל בשיטה אחת: העדות של כתב ה- CNN שהיה על הספינה (למה הוא לא צילם אם הוא כתב של רשת טלוויזיה?) מול הודעת דובר צה"ל. זהו. אין פרשנות מקצועית לא באמצעי התקשורת בארץ ולא בחו"ל.
בינינו? אם זה היה מספיק חשוב היו מביאים פרשנות אבל באמת מדובר באירוע איזוטרי, גם אם הם הוא מזיק לתדמיתנו בעולם.
אגב - באחד מהסרטונים הקשורים לאירוע מצולמת אישה בשערות שיבה מעמיסה קרטונים על הדיגנטי כשהיא לבושה בחולצה של "רופאים ללא גבולות", עם כיתוב בעברית. יכול להיות שמדובר בוידאו מהנגלה הקודמת של הדיגניטי, שנכנסה לרצועה ב- 22/12. אם מדובר באירוע הנוכחי מעניין לדעת אם היא ישראלית והאם גם היא זכתה לכבוד המפוקפק של ביקור בנמל של צור. מעניין גם לדעת מה הלבנונים חושבים על כך - הממסד הלבנוני והממסד החלופי - החיזבאללה.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב ""לבדוק עם אנשי חיל הים האמריקאי""
הראיון מCNN שכנראה עליו אתה מדבר כשברקע סירטון ההעמסה:
כנראה שזה סרטון ארכיון מהביקור הקודם של הספינה בעזה.
הנה רשימת הנוסעים כפי שפירסם ארגוןFreeGaza.org:
Civilians aboard the Dignity being threatened by the Israeli military:
(UK) Denis Healey, Captain
Captain of the Dignity, Denis has been involved with boats for 45 years, beginning with small fishing boats in Portsmouth. He learned to sail while atschool and has been part of the sea ever since. He's a certified yachtmaster and has also worked on heavy marine equipment from yachts to large dredgers. This is his fourth trip to Gaza.
(Greece) Nikolas Bolos, First Mate
Nikolas is a chemical engineer and human rights activist. He has served as a crewmember on several Free Gaza voyages, including the first one in August.
(Jordan) Othman Abu Falah
Othman is a senior producer with Al-Jazeera Television. He will remain in Gaza to report on the ongoing military onslaught.
(Australia) Renee Bowyer
Renee is a schoolteacher and human rights activist. She will remain in Gaza to do human rights monitoring and reporting.
(Ireland) Caoimhe Butterly
Caoimhe is a reknowned human rights activist and Gaza Coordinator for the Free Gaza Movement. She will be remaining in Gaza to do human rights monitoring, assist with relief efforts, and work on project development with Free Gaza.
(Cyprus) Ekaterini Christodulou
Ekaterini is a well-known and respected freelance journalist in Cyprus. She is traveling to Gaza to report on the conflict.
(Sudan) Sami El-Haj
Sami is a former detainee at Guantanamo Bay, and head of the human rights section at Al-Jazeera Television. He will remain in Gaza to report on the ongoing military onslaught.
(UK) Dr. David Halpin
Dr. Halpin is an experienced orthopaedic surgeon, medical professor, and ship's captain. He has organized humanitarian relief efforts in Gaza on several occasions with the Dove and Dolphin. He is traveling to Gaza to volunteer in hospitals and clinics.
(Germany) Dr. Mohamed Issa
Dr. Issa is a pediatric surgeon from Germany. He is traveling to Gaza to volunteer in hospitals and clinics.
(UK/Tunisia) Fathi Jaouadi
Fathi is a television producer and human rights activist. He will remain in Gaza to do human rights monitoring and reporting.
(USA) Cynthia McKinney
Cynthia is a former U.S. Congresswoman from Georgia, and the 2008 Green Party presidential candidate. She is traveling to Gaza to assess the ongoing conflict.
(Cyprus) Martha Paisi
Martha is a senior research fellow and experienced human rights activist. She is traveling to Gaza to do human rights work and to assist with humanitarian relief efforts.
(UK) Karl Penhaul
Karl Penhaul is a video correspondent for CNN, based out of Bogotá, Colombia. Appointed to this position in February 2004, he covers breaking news around the world utilizing CNN's new laptop-based 'Digital Newsgathering' system. He is traveling to Gaza to report on the ongoing conflict.
(Iraq) Thaer Shaker
Thaer is a cameraman with Al-Jazeera television. He will remain in Gaza to report on the ongoing military onslaught.
(Cyprus) Dr. Elena Theoharous, MP
Dr. Theoharous is a surgeon and a Member of the Cypriot Parliament. She is traveling to Gaza to assess the ongoing conflict, assist with humanitarian relief efforts, and volunteer in hospitals.
לפי דעתי זה רק שאלה של זמן עד שאחת מספינות יהיו ספינות נפץ הוא שיהיה עליהם חמושים וינסו לפגוע בסטי"ל.
היינו כבר עדים שלטרוריסטים אין בעיה להדביק סטיקר של TV וכדומה אז אני לא מוצא סיבה למה שלא יתחבאו בספינה אזרחית לצורכי פגיעה בספינה של חיל הים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ColMonty שמתחילה ב "מפגש בים בין סטי"ל ליאכטה של ארגון ISM אתמול בלילה 12/29"
למרות הנזק ההסברתי אני חושב שהמקרה הנ"ל במסגרתו ישראל רק מגיבה במקום להיות הראשונה שתספק את הסיפור נותן לנוגעים בדבר איתות באשר לחשיבות של מתן מידע רלוונתי ומהימן לגופי התקשורת לפני שהצד השני משבש את העובדות וממציא אירועים שלא התרחשו.
הארוע הזה פורסם ב CNN במשך 18 שעות בעמוד הראשי!
אם צה"ל היה מוסר וידאו של הפרובוקציה אזיי CNN היה חושב 8 פעמים לפניי שהוא מעלה את הסיפור הזה.
והעלות? 1500 שקלים עבור מצלמה, מטען, כרטיס זכרון ותיק.
העלות התקשורתית?
10 שעות רצוף עם אזכור בכל מבזק חדשות בארה"ב, כל הנוסעים בשדות התעופה ביום העמוס ביותר, וכל מי שמציץ בחדשות שומע שישראל מפירה את החוק הבין לאומי בגלל פגיעה בכלי שייט מחוץ למים הטריטוראליים של ישראל. בל נשכח את העובדה ש CNN משדרים למדינות רבות אחרות בעולם.
יכולנו למנוע ונכשלנו. אין תרוצים, רק תוצאות. עכשיו הגיע הזמן ללמוד את הארוע ולתקן על מנת לכבוש את דעת הקהל בעולם שאיובנו מנסה לשכנע שהקסאם הם זיקוקים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ColMonty שמתחילה ב "מפגש בים בין סטי"ל ליאכטה של ארגון ISM אתמול בלילה 12/29"
חשוב לציין שמאחר וישראל מעבירה המון סיוע רפואי ומזון לרצועה (כולל תרופות, חומרי חבשה, ניתוח והרדמה, קמח, מים, שמן, סיגריות ועוד) אין חשיבות הומניטרית לשום ציוד שיגיע על ספינה כזו.
גם היום עוברות למעלה ממאה משאיות פול טריילר לרצועה.
ואוכל להגיד כמה דברים בנושא:
1. הכתבה הוכנה במים השקטים של נמל צור, תוך כדי שהכתב מתאר מה קרה, מנקודת ראותו.
2. בעת האירוע הכתב היה מתחת לסיפון, שפוך ממחלת ים (פלאט בשפת הימאים) עקב הים הגבוה ולא היה עד להתרחשויות. הוא גם לא צילם את האירוע, כי המצלמה לא היתה בידיו אלא במקום אחר והוא לא הספיק למצוא אותה תוך כדי האירוע.
3. האירוע אירע בסביבות 17:00, כמעט בחשיכה גמורה ולכן אולי אין תיעוד שלו על ידי ספינות חיל הים.
4. הנזק לספינה הוא פחות או יותר מהלזבזת ומעלה, כלומר מקו הסיפון ומעלה. המסקנה שלי מהנזק הזה היא שהסטי"ל (אני מניח שזה היה סטי"ל בגלל גובה הפגיעה) לא נגח (Ram) את הדיגניטי כמו שטענו בכל הכתבות אלא התנגש/פגע/פגש אותה בזווית חדה כזו שהחרטום הגבוה שלו חירב את תקרת הגשר ואת הלזבזת. הגלים הגבוהים במילא הקשו שם על התנהלות בטווחים קרובים.
5. בכתבה נטען שלא היה כל קשר רדיו בין ספינות חיל הים לדיגניטי קודם לפגיעה. אני מקווה שיש למישהו בקריה הוכחות אחרות.
6. בגלל גובה הפגיעה לספינה לא נגרם כל נזק שפגע בכושר השיט שלה, אם כי נטען שמעט מים החלו לחדור לספינה. העובדה היא שהיא הצליחה להפליג שעות רבות, בים לא קל, עד שהגיע לנמל צור. לטענתם הם לא חזרו לקפריסין בגלל שלא היה להם מספיק דלק.
אני לא מבין על מה הם בוכים...
אם מזהירים אותם מראש שזה שטח צבאי סגור במים טריטוריאליים של ישראל אז למה נראה להם שהם יכנסו בכל זאת ואנחנו נשתוק על זה?
אני לא רואה שום סיבה שאם אתה מזהיר ספינה מראש על כך שהם מסיגי גבול והספינה עדיין ממשיכה לנוע קדימה בהתעלמות מוחלטת מהדברים שנאמרו להם, לא להיכנס בספינה הזאת ולמנוע ממנה כל התקדמות לעבר היעד שלה.
עיתונאים צעירים ושאפתנים שרוצים להתקדם, אני חושב שזאת תרומה נכבדת לקריירה להיות אחד מהעיתונאים הראשונים שמשדרים מתוך עזה. אז מנסים להיכנס בכח ואז בוכים למצלמה ומדברים על הישראלים האגרסיבים שלא נותנים לנו להיכנס.
הם באמת מאמינים שזאת זכותם להיכנס(חופש מידע) אבל משיקולים אסטרטגיים הם לא יכנסו, אז שיבכו כמה שבא להם, זה לא גן ילדים ולא באנו לשחק דמקה, חופש מידע שילכו לחפש במקומות שיכולים להרשות לעצמם.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Pilon שמתחילה ב "שמתם לב שהיא מזכירה את תקרית..."
ההבדל הוא שהליברטי הייתה חשודה כספינת ריגול של אחד מציי ערב ולכן הוטבעה, ספינת השוטים מהסיפור אתמול יכלה להיות ספינת נפץ ואף אחד לא חשב לפתוח עליה בירי או לעצור את צוותה גם אחרי שהתנגשה בספינה של חיל הים.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Pilon שמתחילה ב "שמתם לב שהיא מזכירה את תקרית..."
היא נמנית על החבורה היותר קיצונית שקיימת בארה"ב וששונאת כמעט כל דבר שהוא מזכיר צבע לבן.
ליברטי לא ממש מעניינת אותה אא"כ זה עוזר לה לנגח יהודים-לבנים-רפובליקנים.
את השנאה שיוקדת מגרונה אני מכיר טוב טוב מזה שנים.