לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-12-2008, 21:17
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בעקבות ניסיונות אנשי יוזמת ז'נבה להציע לנו הפסקת אש - בדיקה מחודשת של אתריהם

היום פורסם ב"ישראל היום" מאמר של גדי בלטיאנסקי שקורא "להפתיע את החמאס עם הפסקת אש".
המאמר מופיע באתר ישראל היום:
http://62.128.57.2/Olive/AM3/Israel...2%2F31&pageno=1
לפני שלושה שבועות עשיתי בדיקה מחודשת של אתר יוזמת ז'נבה ( http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=449663 ),
שבעצמה הייתה בדיקה חוזרת אחרי שנה וחצי
( http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...040&mode=linear ), ובשתיהן נתקבלו
תוצאות זהות: בעוד שהאתר בעברית של יוזמת ז'נבה הוא אתר מתוחזק ומושקע שמתעדכן כמעט מדי
יום, הרי ש"האתר הפלסטיני", הוא בכלל באנגלית, נטול עדכונים חדשים, ולא כולל את מפות ההסכם,
והחמור מכל - הגירסא שלו בערבית - כלל לא כוללת את יוזמת ז'נבה (כזכור, האתר מוצג כאתר
הפלסטיני של יוזמת ז'נבה), והסעיף שעוסק בהסכם, מציג עמוד ריק...

בעקבות מאמרו של בלטיאנסקי, חשבתי שראוי לבדוק כיצד מתייחסים ביוזמת ז'נבה למלחמה בדרום,
ומהם ההדים למלחמה בקרב "הפלסטינים תומכי ההסכם".
ובכן, להלן העדכונים ( אותם ניתן למצוא באתר עצמו http://www.heskem.org.il/ ) :
1. האתר בעברית מוסיף להתעדכן מדי יום-יומיים, ובהחלט כולל תגובות להתפתחויות האחרונות
(כולל מאמרו של בלטיאנסקי מהיום - זה שקורא לנו ליזום הפסקת אש חד צדדית, ש"תיתן לנו
לגיטימציה בינ"ל להגיב"...). מתוכננות פעילויות עתידיות לשבוע הקרוב, שכוללות הרצאה של דני
רוטשילד (מאבות אוסלו, בימי שירותו בצה"ל) לגבי "יוזמת השלום הערבית", סיורים לאורך הגדר
וכיו"ב.
2. "האתר הפלסטיני" (האתר באנגלית של "קואליציית השלום הפלסטינית", לא התעדכן מאז יוני
השנה.
3. הגירסא בערבית של האתר הפלסטיני ממשיכה להיות נטולת כל קשר למה שהגדירו אותה באתר
בעברית ("האתר הפלסטיני של יוזמת ז'נבה).

-------------------------------------------------------------------------------------

עד כאן העובדות, וכעת לפרשנות שלהן:
הסכם ז'נבה היה ועודנו יוזמה חיצונית של גורמים זרים שמממנים אותו בהון תועפות. ההון הזה מוזרם
כולו לפעילות בתוך ישראל, כיוון שברור ליוזמיו שאין פלסטיני שיסכים לו. לא במקרה, באתר בעברית
יש פניות של אנשי פת,ח שונים שמציעים לנו לתמוך בהסכם ואז יהיה אחלה - אבל אין פניות מקבילות
של ישראלים הפונים לציבור הפלסטיני (שוב, במציאות אין בכלל אתר מקביל...).
העובדה שבזמן המלחמה אנשי יוזמת ז'נבה ממשיכים בתעמולת הכזב שלהם, היא דבר עצוב מאוד.
על כולנו לקוות שלא המימון הנדיב מחו"ל הוא הסיבה להמשך התעמולה בעד יוזמת ז'נבה, אלא סתם
נאיביות ללא גבולות...
במקביל, עדיין מעניין לדעת מדוע אין "אתר פלסטיני" להסכם הזה, שאמור להיות דו-צדדי...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-12-2008, 23:27
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הסכם ז'נבה אינו בדיחה, בדיוק כשם ש"יוזמת השלום הערבית" אינה בדיחה
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "הסכם ז'נווה הוא בדיחה"

הסכם ז'נבה הוא שחזור מסוכן מאין כמותו של אוסלו, שאליו מחברים את התעמולה על "הסכם הסטורי
עם 57 מדינות אסלאמיות, במסגרת הסוס הטרויאני הסעודי.
הסכם ז'נבה ממומן באמצעות הון רב שמקורו בחו"ל, ובגלל שברור כשמש שכמעט כל הכסף הזה
מושקע בתעמולה בקרב היהודים, צריך להבין את גודל הסכנה שיש בהסכם זה, וההונאה שעומדת
מאחוריו. הסכם זה הוא אוסלו מוגדל: עוד הסכם שבו פת"חיסטים חכמים חותמים על שלום אמת עם
יהודים טיפשים (שחלקם לפחות מרפדים את אהבת השלום הנהדרת שלהם, בכל מיני הטבות מופלגות
בכסף ושווי-כסף). בהסכם אוסלו לא היה גירוש המוני של יהודים, וצה"ל שמר על נוכחות מאסיבית מסביב
לערים הפלסטיניות, וביניהן.
ההסכם הזה יביא לגירוש רבבות רבות של יהודים, יהפוך רבבות יהודים אחרים לתושבי מובלעות (מה
שיביא לנטישת אותם מקומות במסגרת של טרנספר מרצון), ובצמוד לגוש דן ולמרכז י-ם תקום חמאסטאן
מוגדלת. העובדה שמשווקי ההסכם הזה מתעלמים בבוטות מהצד הפלסטיני (מסתבר שהעובדה שאפילו
לזכות בבחירות, לא מסוגלים בפת"ח, וכשכבר היה עימות צבאי בין פת"ח לחמא"ס, החמא"ס טאטא את
הרצפה עם פת"ח, ששורד באיו"ש, רק בגלל ה"כיבוש"...)., מלמדת שלפחות אלה שעוסקים בו בחו"ל,
יודעים שהוא בדיחה.
אלה שמשווקים אותו בארץ, אמורים לדעת שהוא בדיחה, אבל חלקם הם או שלומיסטים קנאיים עד
בלי די, או שלומיסטי-תועלת מבית היוצר שהביא לנו את הגינוסרים ושותפי המרטין שלאפים
למיניהם...

חשוב להגדיש בכל פעם מחדש - הסכם ז'נבה כלל לא מיועד לשיווק בצד הפלסטיני. הוא משווק רק
כאן, ורק כאן אמורים לשלם את מחירו.
ישן 01-01-2009, 12:54
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מעניין. משום-מה אני סבור שאתה בכ"ז קרוב בדיעותיך יותר מאשר לרוב גולשי הפורום הזה...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "בקושי אני מצליח להסביר ולהבין את כותבי הפורום הזה ואתה דורש ממני הסברים על התנהגות"

ולכן סביר שתוכל "אותם" יותר בקלות מאשר להסביר "אותנו"...
אני לא שאלתי אותך לגבי עמדות הערבים - אלא לגבי עמדות יוזמי הסכם ז'נבה, שלא טורחים לתחזק אתר
בערבית, בשעה שהאתר שלהם בעברית הוא אתר מתוחזק, שטחי הפרסום שלהם עלו סכומי עתק,
והתעמולה בתקשורת בעניין ההסכם, לא חדלה לרגע.
אני שואל אותך, כמי שמציג עצמו כשוחר שלום, למה לא מנסים לקדם את היוזמה המופלאה הזו גם בקרב
הערבים? מדוע אתה, כאיש שלום ותיק, לא מתייחס לעובדה שבשעה שאתה זועק למען גירוש יהודים
למען הסכם עם ערבים, אינך שם לב לכך שאין לך שום מקבילה בצד הערבי? עוד לא ראיתי שלומיסט
ערבי אחד. לאן הם נעלמו?
ישן 01-01-2009, 13:08
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אל תדאג, אותך הם ישאירו. הרי אתה תהיה הרשיון המוסרי שלהם...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "בקושי אני מצליח להסביר ולהבין את כותבי הפורום הזה ואתה דורש ממני הסברים על התנהגות"

אבל לפני שאתה תוהה כיצד תוכל להנות משני העולמות: הפיכת ישראל ל'גן מעשי משובה' חמאסי + אמירת 'אמרנו לכם' אולי כדאי שתבחן כיצד אתה יכול לומר פשוט 'סליחה'?

'סליחה' מכל אלה שלפני 14 שנים ולפנ 9 שנים ולפני 3 שנים 'אמרו לך' ואתה זלזלת, אטמת אוזניך והתמכרת לאהבה העצמית ולאהבת האויב השלובות זו בזו.

הנה, באדיבות yrevach חומר למחשבה שאין לי ספק כי גם עימו תתפלפל. יודגש כמובן כי הדובר בהקלטה הינו ציוני אמיתי, מבוני הארץ. איש הראוי ממך ומדומיך בהרבה ואשר לפניו לא עמדו כל הנתונים העומדים לפניך כיום.

להאזנה: לחצו כאן

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 01-01-2009 בשעה 13:16.
ישן 01-01-2009, 08:49
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
הסכם ז'נבה אכן אינו בדיחה, הוא טרגדיה
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אכן, הסכם ז'נבה אינו בדיחה"

טרגדיה שעלולה לעלות בדמם של אלפים רבים (יהודים, שדמם פחות אדום בעיניך, אבל בכל זאת...).

הסכם ז'נבה יקדם את ההבנה בין שני העמים בדיוק כמו שהסכם אוסלו קידם אותו - ואת התוצאות של ההבנה המופלאה הזו אתה יכול לראות עתה, מעל מסך הטלוויזיה שלך, בשידור חי משדרות, מבאר שבע, מאשדוד, מאשקלון...

כמובן שאף אחד מיוזמי ההסכמים וההבנות לא מעלה על דעתו להודות בטעותו, להתנצל על מחדליו, להכות על חטא ולרדת מהבמה הציבורית. כל כישלון רק מדרבן אתכם לתת לצד השני יותר, להפנות את הלחי השנייה (כמה לחיים אתם חושבים שיש לנו?), לוותר על עוד ועוד, בתקווה שהוויתור הבא יביא את ה"שלום". וכשכמובן זה לא קורה, והוויתור הבא מביא רק עוד טרור ודם ומוות, האם זה גורם לכם לחשוב שאולי וויתורים זה לא הדרך לשלום? בוודאי שלא.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 01-01-2009, 09:49
  lets_go_to_dance lets_go_to_dance אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.06.08
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אכן, הסכם ז'נבה אינו בדיחה"

למה תמיד הטיעונים של השמאל הם מהרגש ומהיאוש ומהשאיפה הילדותית שכאן יהיה גן עדן כאן ועכשיו
ומיד ושרק המתגונן הוא זה שיוצר את הגיהנום?

פתרון נפלא להפסקת המלחמה והדם-שהמותקף יפסיק להתגונן וגם אם דמו ימשיך להשפך זה זמני כי כמה זמן כבר יקח להרוג אותו ואז אכן יהיה סוף למלחמות ולדם

פתרון זה אגב נוסה בהצלחה רבה על ידי היהודים שכדי להפסיק את כמויות הדם שנשפכו במלחמת העולם השניה על ידי זה שהם לא ישיבו מלחמה כלל
הרעיון היהודי כמעט הצליח להפסיק את נהרות הדם באירופה
אלא שלצערנו כמה אנגלים רוסים ואמריקאים רודפי דם לא קיבלו אותו
אם בעלות הברית צמאות הדם היו מקבלים את הרעיון מלחמת העולם השניה הייתה נגמרת בהרבה פחות הרוגים וברק 6 מיליון יהודים שהסכימו להקריב עצמם תמורת שלום עם גרמניה

גם ב 15 שנה האחרונות היה מזמן שלום עם הפלסתינאים לו הישראלים היו מוכנים להתפוצץ בפיגועים

ישן 01-01-2009, 08:47
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
"יוזמת ג'נבה" אינה בדיחה כלל ועיקר,למרות האירוניה שבה

יש להפסיק ולראות בכל המהלכים האירו-ערבים הללו, ואלה של שלוחיהם בישראל רק צעד שלאנטיישראליות ותו' לא, למרות שהם בהחלט כאלה - גם כאלה אם לדייק.

ה"סיכסוך" במזרח התיכון: אותה מלחמת עולמות עצומה שעל הנייר, או במוחו הקודח של איזה דיפלומט אירופי, מתרחשת כבר כ 61 שנה ומקיפה כך וכך עשרות מליוני אנשים - שכל בוקר, צהריים וערב חיים מלחמה, מלחמה,מלחמה (ותריך לדבר עם אירופי אחד או שניים כדי להבין עד כמה שהתפיסה הזאת מחלחלת להם למוח) - ה"סיכסוך" הזה הוא פרוייקט שיווקי אדיר מימדים שמזין מערכת כלכלית רווחית מאוד שאלפי "שליחים", "מומחים", "עיתונאים" וכו' וכו' מתפרנסים ממנה:

הם טסים "ביזנז" לכל מיני בירות אקזוטיות

הם ישנים בסוויטות במלונות "7 כוכבים" בקטאר, קהיר או ריאד (גם ה"סיטדל" בירושלים מאוד חביב על הטוני בליירים)

הם נפגשים עם הרבה אנשים נשואי פנים - חלקם אפילו מאוד פוטוגניים עם השבריות המוזהבות והגלימות הרקומות שלהם - ומדברים איתם שיחות אינסופיות, ובלי ששואלים אותם שאלות קשות.
הם מקבלים זמן מסך כמעט אוטומאטית- הרבה יותר נוח מאשר להיות, לדוגמא, "שליח האיחוד האירופי לנושא בדיקת נישול החוואים האנאטוליים עקב בניית סכר אטאטורק".

הם כותבים ספרי זכרונות בסוף, ואפילו מוכרים מהם.

זה חוזה ארוך טווח שרק המוות פותר ממנו (ע"ע מגדל הבוטנים מדרום ארה"ב): אין "הערכה רבעונית", אין סכנת פיטורים עקב משבר כלכלי, אין "גמר חוזה": שום עסק, אפילו לא הברחות הקוקאין, אינו רווחי כל כך, בעל שיעור צמיחה כזה גבוה ושאינו תלוי כלל בשום משאב שאינו בלתי נדלה.

בניגוד לחברות הייטק - שם אם בוטל הפרוייקט שלך, או שהאחרון אינו רווחי וכדאי כלל ועיקר, אתה לרוב מפוטר, ואפילו אם אתה טוב בתפקידך - ב"מידל איסט קונפליקט מרקטינג פרוג'קט" הסיכוי שהפרוייקט שלך יסגר ערב חוסר כדאיות, או חוסר הצלחה, הוא קלוש עד בלתי קיים: בכל מקרה תמיד מובטח לך שתוכל להתחיל פרוייקט חדש, תחת שם שונה במעט, ובלי שיזכרו לך שבחמישה פרוייקטים קודמים נכשלת לחלוטין, עד כדי הונאת החברה!

למעשה: אני מנסה לחשוב מה היה קורה לי בעבודה שלי לו הייתי מפגין שורת "הצלחות" כמו כל המתפרנסים מה"סיכסוך": 99% שאני, כמו כל אדם אחר, היה מועף מהעבודה לאלתר, אפילו לו היה לי חוזה שמחייב המשך תשלום משכורת לכחצי שנה.

ומה היה קורה לו הייתי בא ליו"ר החברה ונותן לו תירוצים כמו "בגלל ביבי ב 1996 הפרוייקט נכשל"? אני מניח שכאן לא רק שהייתי מקבל בעיטה, אלא שכל מעסיק עתידי שהיה מתקשר לבוס לשעבר לבקש עלי המלצות, היה נענה באופן ישיר ב"שלא תעיז לשכור את שירותיו!".

אבל.... הכל חלומות בהקיץ: לא מדובר כאן על המציאות, אלא על משחק הפלייסטיישן 3 "יש לי אחלה ג'וב: :" אי אם אה ספישל אנווי טו דה מידל איסט". במשחק הזה אין פסילות...

ישן 01-01-2009, 09:12
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
אין סומכים על נסים

ציטוט:
במקור נכתב על ידי eGod
קודם כל זה לא הסכם - הפלשתינים לא הסכימו לחתום עליו.

זה שהערבים לא הסכימו לחתום עליו זה נס. הם היו יכולים לחתום עליו ולא היה מפריע להם שום דבר לקבל אותו כמו שהוא, ואחר כך לתבוע יותר. או לצעוק אחר כך שישראל היא המפרה את ההסכם, בדיוק כמו שהיה עם הסכמי אוסלו והסכמי ההודנות למיניהם.

זה שיש אצלנו כאלו שאם וכאשר הם יהיו מוכנים ליוזמת ז'נבה זו סכנה קיומית.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:35

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר