01-01-2009, 08:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
"יוזמת ג'נבה" אינה בדיחה כלל ועיקר,למרות האירוניה שבה
יש להפסיק ולראות בכל המהלכים האירו-ערבים הללו, ואלה של שלוחיהם בישראל רק צעד שלאנטיישראליות ותו' לא, למרות שהם בהחלט כאלה - גם כאלה אם לדייק.
ה"סיכסוך" במזרח התיכון: אותה מלחמת עולמות עצומה שעל הנייר, או במוחו הקודח של איזה דיפלומט אירופי, מתרחשת כבר כ 61 שנה ומקיפה כך וכך עשרות מליוני אנשים - שכל בוקר, צהריים וערב חיים מלחמה, מלחמה,מלחמה (ותריך לדבר עם אירופי אחד או שניים כדי להבין עד כמה שהתפיסה הזאת מחלחלת להם למוח) - ה"סיכסוך" הזה הוא פרוייקט שיווקי אדיר מימדים שמזין מערכת כלכלית רווחית מאוד שאלפי "שליחים", "מומחים", "עיתונאים" וכו' וכו' מתפרנסים ממנה:
הם טסים "ביזנז" לכל מיני בירות אקזוטיות
הם ישנים בסוויטות במלונות "7 כוכבים" בקטאר, קהיר או ריאד (גם ה"סיטדל" בירושלים מאוד חביב על הטוני בליירים)
הם נפגשים עם הרבה אנשים נשואי פנים - חלקם אפילו מאוד פוטוגניים עם השבריות המוזהבות והגלימות הרקומות שלהם - ומדברים איתם שיחות אינסופיות, ובלי ששואלים אותם שאלות קשות.
הם מקבלים זמן מסך כמעט אוטומאטית- הרבה יותר נוח מאשר להיות, לדוגמא, "שליח האיחוד האירופי לנושא בדיקת נישול החוואים האנאטוליים עקב בניית סכר אטאטורק".
הם כותבים ספרי זכרונות בסוף, ואפילו מוכרים מהם.
זה חוזה ארוך טווח שרק המוות פותר ממנו (ע"ע מגדל הבוטנים מדרום ארה"ב): אין "הערכה רבעונית", אין סכנת פיטורים עקב משבר כלכלי, אין "גמר חוזה": שום עסק, אפילו לא הברחות הקוקאין, אינו רווחי כל כך, בעל שיעור צמיחה כזה גבוה ושאינו תלוי כלל בשום משאב שאינו בלתי נדלה.
בניגוד לחברות הייטק - שם אם בוטל הפרוייקט שלך, או שהאחרון אינו רווחי וכדאי כלל ועיקר, אתה לרוב מפוטר, ואפילו אם אתה טוב בתפקידך - ב"מידל איסט קונפליקט מרקטינג פרוג'קט" הסיכוי שהפרוייקט שלך יסגר ערב חוסר כדאיות, או חוסר הצלחה, הוא קלוש עד בלתי קיים: בכל מקרה תמיד מובטח לך שתוכל להתחיל פרוייקט חדש, תחת שם שונה במעט, ובלי שיזכרו לך שבחמישה פרוייקטים קודמים נכשלת לחלוטין, עד כדי הונאת החברה!
למעשה: אני מנסה לחשוב מה היה קורה לי בעבודה שלי לו הייתי מפגין שורת "הצלחות" כמו כל המתפרנסים מה"סיכסוך": 99% שאני, כמו כל אדם אחר, היה מועף מהעבודה לאלתר, אפילו לו היה לי חוזה שמחייב המשך תשלום משכורת לכחצי שנה.
ומה היה קורה לו הייתי בא ליו"ר החברה ונותן לו תירוצים כמו "בגלל ביבי ב 1996 הפרוייקט נכשל"? אני מניח שכאן לא רק שהייתי מקבל בעיטה, אלא שכל מעסיק עתידי שהיה מתקשר לבוס לשעבר לבקש עלי המלצות, היה נענה באופן ישיר ב"שלא תעיז לשכור את שירותיו!".
אבל.... הכל חלומות בהקיץ: לא מדובר כאן על המציאות, אלא על משחק הפלייסטיישן 3 "יש לי אחלה ג'וב: :" אי אם אה ספישל אנווי טו דה מידל איסט". במשחק הזה אין פסילות...