
05-01-2009, 08:14
|
 |
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
|
|
|
|
סוכל ניסיון לחטוף חייל צה"ל בעזה
דיווח: סוכל ניסיון לחטוף חייל צה"ל בעזה
יום שני, 5 בינואר 2009, 6:33 מאת: מערכת וואלה! חדשות
במהלך פעילות לחשיפת מנהרות ניהל כוח של גולני קרב עם חמושים מחמאס. אחד החיילים נותק מהכוח, אולם הצליח בסופו של דבר לחבור אליו.
צה"ל הצליח ככל הנראה לסכל אמש חטיפה של חייל צה"ל. חיילי גולני נכנסו לבית בחלק המזרחי של רצועת עזה וגילו מתחתיו רשת של מנהרות. במקום התפתח קרב עם חמושי חמאס שנמלטו דרכן לבתים סמוכים, ולפי הערכות ניסו למשוך את אחד החיילים למנהרה כדי לחטוף אותו.
בקול ישראל דווח, כי בתוך אחת המנהרות התפתח קרב בין לוחם גולני שניתק משאר חבריו לבין חמושים מחמאס. החייל סיכל את הניסיון לנתקו, והצליח לחבור לשאר אנשי הכוח. למקום גם הוזעק חיפוי אווירי של מסוקי קרב.
חמאס הודיע כבר כי בכוונתו לנסות לחטוף חייל צה"ל במסגרת ההתנגדות למתקפה הצבאית של ישראל בעומקי הרצועה. מדובר צה"ל נמסר בתגובה לדיווח כי "כאשר יהיה אירוע משמעותי, דובר צה"ל ידווח עליו לציבור".
|