לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-01-2009, 11:16
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "נדמה לי שהמצרים חושבים שמגיע להם הקרדיט בגין הפלאפל... :)"

אלו הלבנונים שטוענים שישראל גנבה להם את החומוס, והם נסמכים על תקדים הפטה היוונית.
בתביעה תקדימית הצליחו חברות יווניות לעצור את השימוש בשם גבינת פטה על גבינות פטה הולנדיות,אנגליות ועוד מדינות אירפואיות. לפי התביעה המונח פטה הוא יווני ומציין גבינה שנוצרה ביוון לכןן לא ניתן לקרוא בשם פטה לגבינת מחוץ ליוון. על פי עקרון השמפניה ומחוז שמפיין בצרפת.
אם יצליחו להוכיח זיקה חח"ע בין חומוס ללבנון אז יש להם קייס, מה שנראה די קלוש.
בכל מקרה, מהנסיון שלי עם חומוס בארץ ובעולם, ויצא לי לאכול בכל מיני לבנוניות ברחבי העולם, החומוס הישראל גם אם גנוב, הרבה יותר טעים. כלומר גם חומוס גנוב ימתק

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-01-2009, 11:27
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אין להם שום קייס במקרה זה: חומוס "חימצה" - הוא שמו של צמח בכלל
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אלו הלבנונים שטוענים שישראל..."

שסברה מבוססת מאוד גורסת כי היה צמח הבר הראשון שבויית ע"י האדם, או לפחות אחד מהראשונים, וזה לא קרה בלבנון (קרה בכורדיסטאן אולי...). "חומוס" הוא השם הערבי של הצמח ואחרי זה שמו של המאכל.

באותה מידה ניתן לדרוש בעלות על "לימונדה", לדוגמא...

ללבנונים יש סיבה טובה להתעסק בסמלים לאומיים מקרב המטבח שלהם, בעיקר משום שאין להם מאפיינים לאומיים רבים אחרים. בניגוד לכל מיני גבינות צרפתיות - ששמן הוא כשם איזה כפר בנורמנדי בגודל של מושב קטן בארץ - אני לא רואה איך בדיוק העיסה מבוססת החימצה - שהמצאתה לא בדיוק "גאונית" ופתאומית כהמצאת הזכוכית - קשורה למדינת לבנון.

ישן 21-01-2009, 11:36
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אין להם שום קייס במקרה זה: חומוס "חימצה" - הוא שמו של צמח בכלל"

בעלות על שמפניה יש, אז למה לא על מאכלים אחרים ?
יש יינות נתזים טובים יותר משמפניות, אבל הם אינם נקראים שמפניה רק בגלל מחוז הגידול. גם ליקבי רמת הגולן יש יין נתזים עם תשבוחות בינלאומיות אבל אסור לקרוא לו שמפניה (בינתיים).
פתה ביוונית זו פרוסה, אבל בכל זאת הצליחו היוונים לשלול את השימוש בשם פטה לגבינה שיוצרה מחוץ ליוון.
אמנם חומוס הוא צמח עתיק (לפי ויקיפדיה הסימנים הראשונים לביות באו מטורקיה/מצרים/יריחו) אבל ההגדרה ממרח חומוס יכולה להיות בלעדית של מישהו.
בכל מקרה אני באמת לא יודע מה המקור של הממרח. עובדה אחת היא שהיהודים לא לקחו איתם בנדודים את החומוס מעבר לים, והוא נשאר מאכל ים-תיכוני עד סוף המאה האחרונה. כלומר הוא נולד וגדל והגיע לבגרות בים-התיכון המזרחי, והשאלה באמת מי האבא המקורי של החומוס (רמז, לא אבו שוקרי המקורי, ולא אבו שוקרי המקורי האמיתי) תשאר לא פתירה וגם לא שפיטה אני מאמין.

john reese

ישן 21-01-2009, 11:44

איך יכלו היהודים לקחת את ממרח החומוס אל מעבר לים?
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "בעלות על שמפניה יש, אז למה לא..."

אם הצמח הזה אינו מצוי שם...? זה פשט לעובדה שטרם עידן הבוהמיניות המודרנית, מאכלים התפתחו/הותאמו/נזנחו בהתם למצאי, מזג האוויר ועוד שלל גורמים של אזור המגורים. ביישובים מתקופת הברזל המרוחקים כ 5 ק"מ מן הים יש ממצא נפוץ של עצמות דגים ומוצרים שעושים שימוש משני במוצרי דגים. באתרים המצויים כ-20 ק"מ יותר בעומק היבשה מציאת עצמות דגים הנה סימן לנוכחות שכבת אליטה צרכנית. גם אם יוכח כי קבוצה כלשהי "נדדה" מכפרה ליד עתלית למקום מחיה חדש ליד עפולה, ברור יהיה כי התזונה שלהם לא תכיל עוד דגים, אלא מזונות הנפוצים באזור המחייה החדש שלה.

וכשיוכח כי ללבנונים חצי "בלעדיות" על החומוס מזו שיש לצרפתים על השמפניה, אז אולי יהיה להם חצי קייס.

בינתיים קל להוכיח שביאה וזלילה של חומוס במגוון חבלים של המזרח התיכון מאות שנים לפני שהצרפתים המציאו את לבנון.

ישן 21-01-2009, 11:50
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "איך יכלו היהודים לקחת את ממרח החומוס אל מעבר לים?"

הכלל שאמרת לא מתקיים ביין.
גפן, ענבים ויין ותיקים ביותר ולא רק בשמפיין, אבל צורת ההכנה של השמפניה המקנה את השם שמפניה עדיין ייחודית למחוז בצרפת וזו הגדרה מסחרית בלבד. כאמור יש יינות נתזים מהעולם שטובים יותר משמפניות ועדיין אסור מסחרית לקרוא לזה שמפניה.
הויכוח הוא על צורת ההכנה של הממרח חומוס, ולא על המוצא שלו.
בערך כמו הויכוח על הסביח, שיש אחד שבגלל שזהו שמו והוא היה הראשון למכור אותו, טוען לבלעדיות על השם, אבל מצד שני יודע שאין לו יכולת להוכיח לכן השם נפוץ ומותר בשימוש בכל רחבי העולם

john reese

ישן 21-01-2009, 12:15
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "ואיך בדיוק הגעת לזה שהלבנונים המציאו את צורת ההכנה של החומוס?"

בכלל לא הגעתי לזה ואין לי מושג מי המציא את החומוס.

מה שכן אפשר להגיד זה שהבישול המזרח תיכוני, או הערבי, או הגלילי, או הירדני, והבנת את הרעיון, משתמשים בקטניות ובעלים וגרגירים באופן מסורתי הרבה לפני המטבח האירופואי והישראלי (כאשר נולד מטבח כזה). אמנם החמין נחשב לאשכנזי, אבל השריית קטניות במים ובישולם ואכילתם מאפייין יותר עמים שגרו לחופים המזרחיים של הים התיכון (אפילו לא היוונים) כמו המצרים, לבנונים, סורים, והעמים שנמצאים מזרחית להם. במטבחים פרסיים ,כורדים, עיראקים יש שימוש רב יותר בקטניות באופן מסורתי ממטבחים אחרים.
אז אני באמת לא יודע מי המציא את החומוס ואת צורת ההכנה, אבל יש סיכוי גבוה ביותר שהוא אכן הומצא לחופי הים הים התיכון בידי עמים ערבים/ארמים/יהודים קדמונים.

john reese

נערך לאחרונה ע"י מצפון בתאריך 21-01-2009 בשעה 12:20.
ישן 21-01-2009, 12:24

בין היהודים (מה זה "קדמונים"?), הארמים (והפניקים) שהם ה"אבות" האתניים של לבנון
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "בכלל לא הגעתי לזה ואין לי..."

ובין ה"ערבים" יש משהו כמו אלף שנה +...

המסקנה היחידה אליה אתה יכול להגיע מהעובדות שהבאת בעצמך היא שנסיון לטעון כאילו ללבנוני יש יותר "בעלות" על תבשיל בסיסי כמו החומוס מאשר לישראלי, קשור לעולם האגדות ולא העובדות.

לידיעתך: יהודי חלב, דמשק, ביירות וחאסבייה (לדוגמא) הם "אוטוכטוניים" לארצם פי כמה וכמה מאשר הערבים! נכון שהם "שוורצע" (סוג של...), אבל בכ"ז יהודים...

למה בכל פעם שרוצים להוכיח כי אנו "זרים" כאן מייד מוחקים משהו כמו 50% מאזרחי ישראל ששורשיהם במדינות שבהן הערבים הם כובשים? מדוע ה"קובה" הוא עיראקי? בפומפדיתא ונהרדע ישנו יהודים כשהערבים עוד השתחוו לאבנים עגולות ומבריקות ברובע אל חלי!

לפי האנלוגיה זאת: היהודים הם שצריכים לדרוש "בעלות" על שלל מותגי אוכל - אולי יחד עם הדרוזים והקופטים - כנציגים הכמעט בלעדיים לתרבויות הים התיכון האוטוכטוניות שהוכחדו בכוח בידי הכובש הערבי.

כאשכנזי אין לי שום בעיה להכיר בכך שהבישול ה"ארץ ישראלי" הוא מותג של יוצאי ארצות ערב הרבה מעבר ל"שלי". הגיע הזמן שגם הערבים יכירו בכך.

ישן 21-01-2009, 12:58
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "בין היהודים (מה זה "קדמונים"?), הארמים (והפניקים) שהם ה"אבות" האתניים של לבנון"

אני חלש בהסטוריה אבל חזק באוכל ובמיוחד בחומוס.
המצרים למשל חזקים מאד בפול וטחינה אבל פחות בחומוס.
הלבנונים מוכרים חומוס ברחבי העולם לפני הישראלים, עד כמה שאני זוכר.
ייצוא החומוסיות הוא עסק די חדש בעולם, כמה עשרות שנים בודדות. כאשר חומוס לבנוני ניתן היה למצוא ברבעים מוסלמים בבירות אירופאיות לפני פלפל מעוז (שגם שם יש שותפות עד כמה שפעם שמעתי בין ישראלי לערבי (לבנוני?)) והחומוסיות של הקאו-סאן אפילו.
עדיין אין זה אומר מי המציא את זה קודם, ואם בכלל יש בעלות למישהו על החומוס. חומוס ולבנון לאו דווקא מצטיירים כהגדרה חד חד ערכית

john reese

ישן 21-01-2009, 15:41

אין כאן שום בעיה שצריך ידע בהיסטוריה (או משפט, או קולינריה) כדי לפתור
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אני חלש בהסטוריה אבל חזק..."

הכל מתודולוגיה פשוטה.

אין שום חשיבות למועד המוקדם ביותר שבו מסעדת מהגרים לבנטינית מכרה חומוס בפאריס: לא מדובר על בעלות על מותג "אני לבנטין יזם חרוץ ומוכר לאירופים חומוס אמיתי", אלא על המותג "חומוס" נקודה. הלבנונים שלחו לאירופה את ראשוני המהגרים הלבנטיניים ׁ(בכמויות משמעותיות) כך שבוודאי שמסעדות המהגרים שלהם היו הראשונות (בוא נגיד שנות ה-20? נהיה נדיבים...) להביא את המאכל הזה, אבל האם בדמשק, יפו וקהיר קיבלו את החומוס דרך פאריס?

גם העובדה שכל מיני ישראלים (שאין לי שום מושג מי הם מחוסר עניין באוכל ישראלי כשאני בחו"ל) פתחו חומוסיות אחרי הלבנונים, לא חשובה לעניין זה: הלבנונים לא יכולים לתבוע על בסיס של "זה לא של הישראלים" (הם לא בית דין בין לאומי לחקר פשעי פלגיאט קולינארי) אלא רק על בסיס של "זה של הלבנונים": ולזה אין להם שום הוכחות. לו היו מצליחים להוכיח כי חומוסיות בזחלה ערבבו את החומוס הסודי שלהם מאות בשנים, עד שפלאי הטכנולוגיה והישראלים המעתיקנים עלו על הפטנט הזה אי שם במאה ה-20: דיינו. אבל מה שיש בפועל הוא מאכל ים תיכוני פשוט, מזין, קל להכנה וממרכיבים שהם "מלח הארץ" בכל ארצות הלבנט, שמשול בתפוצתו וזיקתו לאזור זה או אחר, כמעט כמו בשר החזיר לחבל זה או אחר באירופה. מאכל זה סעדו את ליבם בו בני עמים ודתות שונות, עוד הרבה (מאוד) לפני שהומצאה לבנון.

למרות שהדיון הזה, בסך הכל, מוריד כותבים/קוראים משכילים לדיון בהגיגים ילדותיים של לאומנים דה-לה-שמעטה, שמידת רצינותם מוטלת בספק, בלבנון, הוא חשוב משום שדרכו אנו למדים עד כמה שהתעמולה הערבית המתארת את הישראלים כ"ערב רב של שוכני שטעטל שגנבו לא רק את פלשטין, אלא גם את התרבות שלה" חודרת עמוק לתת הכרה.

ישן 21-01-2009, 15:58
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אין כאן שום בעיה שצריך ידע בהיסטוריה (או משפט, או קולינריה) כדי לפתור"

מבלי לגלוש לנושא אליו אתה מגליש את הויכוח (זה השורש ג.ל.ש. בטח):
1. זה הלינק לכתבה על התביעה העתידית:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/796/100.html.

2. זהו לא דיון בהגיגים ילדותיים, לפחות לא בהתיחס לשאר המאכלים/משקאות שעולים מדי פעם לדיון לגבי חוקיות השימוש בשם. מדובר על שווקים עם הכנסות גבוהות מאד, לכן הוכיוח רציני (לפחות בין מתוכחיו). ראה מקרה השמפניה, הברנדי, הוודקה והפתה (מופיע בלינק הנ"ל).
אין מה לזלזל ברעיון, אפשר אולי לזלזל בחוזקה של התביעה ובנכונותה.

3. לגבי הישראלים שגונבים תרבות או מעתיקים מאחרים, כאן אין שום דבר חדש או מפתיע אולי במקרה הנ"ל החומוס הוא ישראלי או לא בהכרח לבנוני, אבל אין זה הופך כל ההאשמה דומה להאשמת שווא.

john reese

ישן 21-01-2009, 16:07

כאשר אתה נוסע לחו"ל ורואה מאות קילומטרים של חקלאות מודרנית
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "מבלי לגלוש לנושא אליו אתה..."

המאפשרת לחקלאי חיי רווחה, ולא חיים של "צמית" תזכור גניבות...

תגיד תודה לדור שלם של עובדי כפיים ישראלים שלמרות שהיה להם שכל להיות "אינג'ינר" הלכו לעבוד בפלחה והחדירו תבונה לענף של נחשלים.

אל תגיד תודה לאותם הטיפשים שאת כל הטפטפות/הרכבות/הכלאות/חממות/זנים פיזרו בחינם ברחבי העולם (המפותח והמתפתח) בתמימות של נער קומוניסט ושבזכותם הישראלי החקלאי אכל את הדגים המסריחים וגם גורש מהעיר: איבד את כוחו בשווקים וגם לא קיבל שום תקבול ראוי על ההמצאות הגאוניות שמאפשרות למאות אלפי חקלאים ברחבי העולם להוציא את המקסימום מחלקתם.

ןלצערי, מידע אישי (כמי שעזב את התחום במפח נפש) גם היום המדיניות ממשיכה וידע ישראלי שהוא לא פחות ולא יותר מאשר "זהב ירוק" זולג כמעט בחינם לארצות העולם, כולל לא מעט שכלל אינן מודות לנו על זה.

את הידע הישראלי: אגב, אפשר לראות יפה ממטולה בעמק עיון.

אז: אין לי מושג איזה ישראלים גנבים (יותר מהמקובל) אתה מכיר, אבל אני לא ראיתי יותר מדי מהם. ראיתי בעיקר ישראלים שגנבו מהם: יש להם מוח של מליון דולר, אבל את הכסף לא הם עושים.

לעניין ההשוואה (שלא במקום) בין ברנדי/שמפניה/גבינת פונט-לה-וק וחומוס כבר הסברתי. אתה עדיין מתעקש להתלות בהשוואה הזאת שבין מקרים כלל לא דומים.

ולעניין ה"כינוי" שלי. גם אם בהומור חפצך, מוטב שתנסה שוב לקרוא אותו (לא להבין, רק לקרוא). אני בטוח שאפשר למצוא אירוניה, אבל לא בכוון שאתה רמזתה.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 21-01-2009 בשעה 16:12.
ישן 21-01-2009, 16:15
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "כאשר אתה נוסע לחו"ל ורואה מאות קילומטרים של חקלאות מודרנית"

דווקא חלק מהידע הירוק זולג תמורת שלמונים, ולא מעט מהם, אבל אין ספק שיש ידע רב שזלג וזולג ללא תמורה. הרי אפילו את המזרח הרחוק ישראלים לימדו איך לגדל יותר אורז.
אני לא בקיא כמה "חולק" בחינם, אבל יחסים חקלאיים מתקיימים בין ישראל גם לבין מדינות שאין לנו איתם יחסים דיפלומטיים (מדינות מוסלמיות גדולות למשל) וסחר בידע חקלאי ישראלי תמיד נחשב.
לא זוכר שטענתי שהישראלים הם הגנבים הגדולים ביותר, חלילה, אבל הם גנבים לא קטנים. החל בלחנים, מתכונים, שירים, תוכנות, סרטים וזכויות יוצרים. לא סתם ישראל ממוקמת במקומות שהיא לא גאה בהם בתחומים האלה.

john reese

ישן 21-01-2009, 16:56
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
מספר בעיות טכניות:
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אלו הלבנונים שטוענים שישראל..."

[1] האם לבנון הייתה קיימת כמדינה לפני 'המצאת' החומוס? במילים אחרות, האם החומוס היה מוכר כמאכל לפני 1943 או לכל הפחות לפני 1920?

[2] ה'זכות' הלבנונית על מושג ה'חומוס' צריכה להיות תקפה גם כלפי כלל מדינות ערב והן עלולות להיות עדינות קצת פחות מאתנו באם הויכוח יתלהט בעיצומו של קוקטייל דיפלומטי בדמשק:

בשאר - מישל, תעביר לי את החומוס משואוושה ותערבב לי אותו עם חתיכות לחם כמו שאבא היה אוהב..

מישל - הא לך כבוד הנשיא 'מחית חימצה כתושה בטעם חומוס" מתוצרת דמשק.

בשאר - אמרתי חומוס מישל, חו-מוס!

מישל - צר לי כבוד הנשיא אך אינך יכול להשתמש במושג זה לגבי מוצר שלא יוצר על אדמת האומה הלבנונית הגאה והנכבדת. אני יכול לתת לך ולדודך ריפעת 'גרגרי חימצה מעוכים', 'ממרח קטניות פיקנטי' או 'תערובת מזרחית נימוכה' אבל 'חומוס' - זה שלנו.

בשאר - תורכמני, בויינה רגע. צריך כאן את העזרה שלך. תגיד סולימאן, איך אמרת קוראים לאומה הגאה שלך?

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:20

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר