24-01-2009, 23:58
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 10.12.07
|
|
חביבי,חמאס ו"האחים המוסלמים" זה לא כל העולם המוסלמי.אלו הם האסלאמיסטים.בסרט "אובססיה" נאמר שמדובר בכ-15% מכלל המוסלמים. יש מספיק מוסלמים שלא מעניין אותם כל עניין הכופרים והח"ליפות,אלא שאת קולם לא שומעים.אליהם בתור ראשון צריך לפנות,ולהסביר,שסכנת הרדיקאלים מתייחסת לא רק לכופרים אלא אל המוסלמים המתונים,קודם כל.
יהודי ארצות האסלאם ידעו תקופות שונות,בממוצע-יותר טוב מיהודי אשכנז.כמובן שיחד עם ירידת חשיבותה של האימפריה המוסלמית מצבם של מיעוטים,בניהם היהודים,הוחמר,והיו גם רדיפות,כמו בתימן(עם כל המגבלויות,כמו האיסור לצאת לרחוב בזמן שיורד גשם,ועוד..) ובאיראן של המאה ה-19.
אבל בזמנים טובים הקהילה היהודית היתה נהנית מתנאים די טובים יחסית לד"ימי.לא תמיד מגבלויות אלה קוימו,לא תמיד היתה אפליה.היו כל מני זמנים.
כיום במידה רבה יודופוביה מוסלמית קשורה לקום מדינת ישראל,אם כי עצם הקיצוניות האסלאמית קשורה בגורמים אחרים,מלבד עניינה של ישראל והציונות.
צריך לעשות סרטים שיראו את כל התמונה,שיספרו על מונח הג"יהאד,על הבנת האסלאם על ידי מוסלמים רדיקאליים כמו חיזבאללה,חמאס,חיזב-א-תחריר,איראן,טליבן,ה"איחואן".אחרת פשוט לא יקשיבו לתסריטאים כאלה,זה הכל.רואים שפעם אחת אתה שיקרת,אז גם בפעם הבאה לא יאמינו לך,גם אם אתה דובר אמת.
|