23-01-2009, 11:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.05.07
|
|
|
יציאה לקמ"ט מיד לאחר המסלול
אז ככה, כרגע אני ממש בסוף אימון מתקדם ואוטוטו מסיים מסלול בחש"ן.
הסגל של הפלוגה שלי כבר הודיע פחות או יותר את מי הם רוצים להוציא לקמ"ט מיד בסוף המסלול, ואני ביניהם.
כרגע אני עומד בפני התלבטות קשה, האם לצאת ישירות לקמ"ט או האם לעשות כמה מחזורים במבצעית ומשם לנסות לצאת לקמ"ט.
השיקולים שלי הם כאלו:
1. הבנתי שהשאיפה העיקרית היא להחזיר את מי שמגיע מהמבצעית לשירות בפלוגה שלו לאחר הקמ"ט, בעוד שבדר"כ מי שמגיע ישירות מהצמ"פ ימצא את עצמו משובץ בהדרכה, דבר שאני לא מעוניין בו כרגע, ולכן יציאה למבצעית לפני תבטיח לי את מקומי בפלוגה.
2. הנסיון- במבצעית אני אצבור נסיון לפני שאני מגיע לקמ"ט, גם מבחינת פעילות מבצעית וגם מבחינת העבודה על הטנקים, כך שלאחר הקמ"ט כשאבוא לפקד על חיילים, אני לא אהיה שוקיסט ופעור בגלל שזאת הפעם הראשונה שלי במבצעית, אלא יהיה לי נסיון כלשהו.
מצד שני, הקו הראשון של הפלוגה אליה אני מיועד הוא קו חי"ר, כך שניסיון בטנקים יהיה לי אולי מהמחזור השני והלאה.
3. לא בטוח כלל שאני אצא לקמ"ט מהמבצעית, אולי אני אתאהב בשירות כחפ"ש ואולי בכלל לא ירצו להוציא אותי, הרבה תרחישים יכולים להיות שימנעו ממני הגעה לקמ"ט במידה ואסרב לצאת עכשיו.
4. המחשבה על 4 חודשים של טחינת מטבח, בסיסיות, שמירות מונפצות ועוד פעם מטבח והמון המון המון המון אימונים ופודרה מיד לאחר המסלול בלי הפסקה מסויימת לא ממש קורצים לי. אני מסתכל על החבר'ה של הקמ"ט בשיזפון וכל מה שאני רואה זה כמה הם נטחנים... זה לא מעלה את המוטיבציה כל כך.
בקיצור, הרבה לבטים, אשמח לשמוע את דעות השריונרים בעבר ובהווה על סמך נסיונם.
תודה ושבת שלום.
|