לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-01-2009, 11:55
  DanielS13 DanielS13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.05.07
יציאה לקמ"ט מיד לאחר המסלול

אז ככה, כרגע אני ממש בסוף אימון מתקדם ואוטוטו מסיים מסלול בחש"ן.
הסגל של הפלוגה שלי כבר הודיע פחות או יותר את מי הם רוצים להוציא לקמ"ט מיד בסוף המסלול, ואני ביניהם.
כרגע אני עומד בפני התלבטות קשה, האם לצאת ישירות לקמ"ט או האם לעשות כמה מחזורים במבצעית ומשם לנסות לצאת לקמ"ט.

השיקולים שלי הם כאלו:
1. הבנתי שהשאיפה העיקרית היא להחזיר את מי שמגיע מהמבצעית לשירות בפלוגה שלו לאחר הקמ"ט, בעוד שבדר"כ מי שמגיע ישירות מהצמ"פ ימצא את עצמו משובץ בהדרכה, דבר שאני לא מעוניין בו כרגע, ולכן יציאה למבצעית לפני תבטיח לי את מקומי בפלוגה.
2. הנסיון- במבצעית אני אצבור נסיון לפני שאני מגיע לקמ"ט, גם מבחינת פעילות מבצעית וגם מבחינת העבודה על הטנקים, כך שלאחר הקמ"ט כשאבוא לפקד על חיילים, אני לא אהיה שוקיסט ופעור בגלל שזאת הפעם הראשונה שלי במבצעית, אלא יהיה לי נסיון כלשהו.
מצד שני, הקו הראשון של הפלוגה אליה אני מיועד הוא קו חי"ר, כך שניסיון בטנקים יהיה לי אולי מהמחזור השני והלאה.
3. לא בטוח כלל שאני אצא לקמ"ט מהמבצעית, אולי אני אתאהב בשירות כחפ"ש ואולי בכלל לא ירצו להוציא אותי, הרבה תרחישים יכולים להיות שימנעו ממני הגעה לקמ"ט במידה ואסרב לצאת עכשיו.
4. המחשבה על 4 חודשים של טחינת מטבח, בסיסיות, שמירות מונפצות ועוד פעם מטבח והמון המון המון המון אימונים ופודרה מיד לאחר המסלול בלי הפסקה מסויימת לא ממש קורצים לי. אני מסתכל על החבר'ה של הקמ"ט בשיזפון וכל מה שאני רואה זה כמה הם נטחנים... זה לא מעלה את המוטיבציה כל כך.

בקיצור, הרבה לבטים, אשמח לשמוע את דעות השריונרים בעבר ובהווה על סמך נסיונם.

תודה ושבת שלום.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-01-2009, 13:17
  DanielS13 DanielS13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.05.07
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי magad שמתחילה ב "תראה אין לי תשובות אבל יש לי..."

1. בעבר היו הקצאות גדולות מאוד, יצאו המון אנשים, היום יש כמות אנשים מאוד מצומצמת. בנוסף בגלל שינויים שעוברת חטיבת ההדרכה של שריון שכוללים בין היתר פיצול לפלוגות קטנות יותר, הפרדה בין פלוגות טירונים לפלוגות צמ"פ ועוד, ההקצאות ירדו מאוד. אצלנו יצא שבערך 2-3 איש מכל מחלקה יוצאים, אבל אני מאמין שלמחזור נוב' יהיו הרבה יותר, גם כי אתם מחזור מאוד גדול וגם אני מאמין שעד שתגיעו לצמ"פ ביסל"ש יסיימו את כל השינויים וידעו בדיוק כמה צריך להוציא.
2. מה הסיכוי לצאת? תלוי בך ובמפקדים שלך, אני אומנם עדיין במסלול אבל בקמ"ט אפשר לראות לא מעט חבר'ה שהגיעו במבצעית. אם תשקיע ותראה נכונות אני מאמין שיוציאו אותך.
3. אני לא יודע איזה בן אדם צריך להיות, אבל לפי האנשים שהחליטו להוציא מהפלוגה שלי אני יכול להגיד לך שבעדיפות ראשונה אלה החבר'ה שהשקיעו במהלך כל המסלול, שהראו נכונות לצאת לקמ"ט ולקק"ש בכל השאלונים והשיחות שעשו להם ושלא עשו בעיות.

שיהיה בהצלחה!
ישן 24-01-2009, 16:44
  magad magad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.03.08
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי DanielS13 שמתחילה ב "1. בעבר היו הקצאות גדולות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי DanielS13
1. בעבר היו הקצאות גדולות מאוד, יצאו המון אנשים, היום יש כמות אנשים מאוד מצומצמת. בנוסף בגלל שינויים שעוברת חטיבת ההדרכה של שריון שכוללים בין היתר פיצול לפלוגות קטנות יותר, הפרדה בין פלוגות טירונים לפלוגות צמ"פ ועוד, ההקצאות ירדו מאוד. אצלנו יצא שבערך 2-3 איש מכל מחלקה יוצאים, אבל אני מאמין שלמחזור נוב' יהיו הרבה יותר, גם כי אתם מחזור מאוד גדול וגם אני מאמין שעד שתגיעו לצמ"פ ביסל"ש יסיימו את כל השינויים וידעו בדיוק כמה צריך להוציא.
2. מה הסיכוי לצאת? תלוי בך ובמפקדים שלך, אני אומנם עדיין במסלול אבל בקמ"ט אפשר לראות לא מעט חבר'ה שהגיעו במבצעית. אם תשקיע ותראה נכונות אני מאמין שיוציאו אותך.
3. אני לא יודע איזה בן אדם צריך להיות, אבל לפי האנשים שהחליטו להוציא מהפלוגה שלי אני יכול להגיד לך שבעדיפות ראשונה אלה החבר'ה שהשקיעו במהלך כל המסלול, שהראו נכונות לצאת לקמ"ט ולקק"ש בכל השאלונים והשיחות שעשו להם ושלא עשו בעיות.

שיהיה בהצלחה!

הבעיה היא שאני לא יודע מה המפקדים במחלקה חושבים עלי (בסה"כ אני חייל בסדר לא זה שמארגן הכול אבל עוזר לאנשים ועושה דברים מאחורי הקלעים כי ככה אני בוא נגיד לא צהוב אבל גם לא זורק ז*ן).
דיי משפיע עלי הקטע של היציאה לקמ"ט, אני מאוד רוצה לצאת , כי הבנתי שההקצאות לא משהו (במיוחד אחרי כמה קווים ולא בסוף מסלול).

תאכלס אני אישית לא מרגיש שיש הערכה כלפי מצד המפקדים (בכול זאת מרגישים) השאלה כמה זה משפיע על יציאה לקמ"ט כלומר מה היחס בין הרצון לצאת לבין הרצון של המפקדים .

ישן 23-01-2009, 12:38
צלמית המשתמש של סמבוסק
  סמבוסק סמבוסק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.05.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DanielS13 שמתחילה ב "יציאה לקמ"ט מיד לאחר המסלול"

א. אין שום ודאות שיוציאו אותך מהמבצעית לקמ"ט, אם כרגע יש אפשרות- לדעתי כדאי.
ב. הכלל לפיו מי שיוצא מהמבצעית יחזור למבצעית לא תמיד נכון- הכרתי מט"קים רבים שיצאו בזימון ישיר לקמ"ט ושובצו לאחר הקמ"ט כמפקדים בפלוגות מבצעיות (ואפילו היו מפקדים מצויינים). הכלל שאני מכיר הוא שמי שטוב בקמ"ט משובץ בפלוגות מבצעיות או נשאר כגנן בשזפון (כמובן, אם הוא לא יצא לקצינים).
ג. ככל שתעשה יותר מחזורים במבצעית הסיכוי שיוציאו אותך לקמ"ט יקטן. בתקופתי בסדיר היו מוציאים מהמבצעית לקמ"ט לאחר מחזור אחד או שניים ולאחר מכן היה מאוד מאוד קשה לצאת.

לסיכום- לדעתי כדאי לך לצאת עכשיו.
בהצלחה בכל מקרה.

ישן 23-01-2009, 19:08
  matainho matainho אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.03.06
שלח הודעה דרך MSN אל matainho
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DanielS13 שמתחילה ב "יציאה לקמ"ט מיד לאחר המסלול"

ממש לא מסכים שהמפקדים שמגיעים לקמ"ט אחרי המבצעית הם יותר מקצועיים, מהסיבה הפשוטה שחלק גדול מהם מגיעים לאחר קו חי"ר/אימון. רק החבר'ה שמגיעים אחרי אימון אולי מגיעים באמת יותר מקצועיים.

בנוגע לנתון שאמרת שרוב מי שמגיעים מהמבצעית חוזרים למבצעית - חרטא. רבים מהחבר'ה שהגיעו מהמבצעית נשארו בשיזפון, ואילו חבר'ה שהיו זימונצ'יקים הלכו למבצעית. בתכלס זה נטו החלטה של הגננים, ורק מי שיש לו מספיק כח כדי שהמבצעית תמשוך אותו חזרה - יחזור. כל השאר זה בידי הגננים.

גם התגובה של עומרי90 היא די שטותית לטעמי. בסוף הקמ"ט אתה טוחן טנקים והרמה המקצועית די מתאזנת. מה עוד שבמבצעית אתה לא באמת צובר ניסיון רציני מחוץ לתא שלך (נכון, טענים ינהגו לפעמים, תותחנים לפעמים יבצעו תרגולי טעינה וכדומה, אבל שום דבר רציני מעבר לזה).

בשורה התחתונה, אם אתה רוצה היות מט"ק - אל תאבק בשום החלטה של הסגל וצא אם ירצו שתצא.

נ.ב
בנוגע להקצאות חריגות:
במחזור האחרון יצא חבר טוב שלי ובנמ"ח יקר אחרי 4 מחזורים במבצעית (נוב' 06 בקמ"ט 114). זה מראה שאם רוצים מספיק חזק, הכל אפשרי.

בהצלחה.
ישן 26-01-2009, 19:46
צלמית המשתמש של yoni_la
  משתמש זכר yoni_la yoni_la אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.05
שלח הודעה דרך ICQ אל yoni_la

אני יכול לומר לך מניסיוני, יצאתי קמ"ט ישיר אחרי מסלול.
לאן תגיע אחרי הקמ"ט נטו החלטה של הגנן שלך, יש כאלו שמגיעים מהמבצעית ורוצים להשאר בביסל"ש, הת"ש קורץ להם ועוד סיבות כהנה ואחרות.
הניסיון בסופו של דבר מתיישר עם האחרים, מה גם שאתה לומד המון בקמ"ט, אם לא בפרק המקצועות, אז בכל יום במהלך הקמ"ט, בעזרת עבודה על הטנקים, ועזרה מהחבר'ה היותר מנוסים (שלא בהכרח ותיקים ממך)
סתם לידיעה, שתגיע לקמ"ט תראה כמה צוותי שמירה בבסיס זה ת"ש (במקום להיות בשטח) או דברים מונפצים כאלו ואחרים כלשונך יכולים לבוא מאוד בטוב.
אתה גם צריך לזכור שאתה לא תמיד תדע להבדיל בין פלוגת קמ"ט של 7\188\401 וכולם ייראו לך אותו דבר בגלל הכותפות, אבל תזכור שמדובר בחבר'ה מפלוגות שונות, אז בקשר לטחינת מטבחים, תדע שעושים בדיוק כמו כל פלוגה אחרת בשיזפון ואולי פחות.

תחשוב שאם תגיע מהמבצעית לאוירה של קורס, זה יהיה קצת יותר משביז מאשר להמשיך עוד 4 חודשים באוירת קורס אחרי המסלול, ואפשר לראות את זה טוב מאוד על חבר'ה שבאו מהמבצעית.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:59

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר