לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-02-2009, 14:01
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
הווליום שמאלני קיצוני, הרמקול גרמני-אסלי

העיתונאי דוד בדין מדווח לערוץ 7 כי מרכז מינרווה לזכויות האדם שיצא נגד מינויה של שרביט ברוך ממומן ע"י ממשלת גרמניה.

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/184922

לא חדש, וכבר כתבתי על כך כמה פעמים, אבל בכ"ז חשוב מאוד לשים לב לתופעה החוזרת ונישנית הזאת. התערבות שקטה, אם כי מאוד כוחנית, של מדינות אירופיות - באמצעות כסף - בפוליטיקה הפנימים הישראלית.

לו היו קרנות יהודיות עושות את אותו הדבר בגרמניה כבר היינו שומעים על ה"כסף היהודי השולט בעולם".

דרך הזרועות האקטיביות שלה - קרן מינרווה ומרכז גטה, לדוגמא - מממנת ממשלת גרמניה לפחות כ-40 (!) גופים אקדמאיים, מחקריים ואחרים, ישראליים, ושלא יהיה לכם שום ספק: ללא חופש מחקרי, ועם הרבה משוא פנים.

אחד התנאים הבסיסיים לקבלת תמיכה גרמנית הוא מעבר הבקשה דרך ועדה שבהגדרתה כמחצית מחבריה + היו"ר, הם גרמנים.

אני מכיר סיפורים אמינים אודות חוקרים שנמנעה מהם תמיכה משום שכוון המחקר שלהם לא הלם את האג'נגה הגרמנית - בין אם ביחס לדרך בה היו עשויים לטפל בגרמניה (ניחא... כסף שלהם אז שכותם לרצות שישמש רק לחיבור שירי הלל ל"גרמניה האחרת") ובין אם משום שלא נראו ככאלה שיסיקו מסקנות נכונות ביחס לחברה/מדינה בישראל! (שזה חמור בהרבה).

העובדה כי גופים כאלה - כמו גם "יש גבול" - משומנים בכספים גרמניים, או העובדה כי עיתון הארץ מצוי בחלקו בבעלות של קונצרן גרמני עם שורשים נאציים, חשוב שתשמע בראש חוצות. המלהגים על "הימניים המתלהמים ונמוכי המצח" יענו לכם כי "חשובה מסקנת המחקר, ולא הממן", אולם את התירוץ הזה כבר לעסנו ממזמן.

ואין פלא כלל שאיש מן ה"משומנים" בכספי הגרמנים לא מוסר על כך בראש חוצות.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 01-02-2009 בשעה 14:03.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-02-2009, 15:50

אתה טועה! לאדם הגרמני לא איכפת מישראל!
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "הדברים של g l s h לא הזויים..."

ולא על זה בכלל הדיון: לא ממש מעניין אותי מה תחושת הבטן של הגרמני שמנהל חשבונות באיזה משרד באסן: חשוב לי שיהיה עסוק בחייו ומדינתו: כמו במדינה נורמאלית. מנסיוני זה אכן כך.

מידת ה"חיבוק" שנותנים גרמנים מן השורה לישראל לא חשובה כאן, כמו שאמרתי.

המציאות, לה מתכחשים הטוקבקיסטים הנ"ל אפילו בלי לבדוק את העובדות (ואני בטוח שאיש אקדמיה כמו ori ואחרים פה יכולים להוסיף עוד כהנה וכהנה), היא שהזרועות הביצועיסטיות של גרמניה (אקדמיה לזרועותיה, מימון ממשלתי וכו') משפיעה בערוצים מסוכנים, וכלל לא תמימים. הצוללת שהם יבנו לנו אינה שקולה לבעיה הנוצרת כאשר ממנים באופן שיטתי ארגונים כמו "יש גבול"! מאז 1973 שום צוללת, מטוס, או טנק לא היו חיוניים לקיומה של מדינת ישראל - הם היו חיוניים לאיכות התוצאות המבצעיות של הזרוע החמושה שלה.

ארגונים כמו "יש גבול" - קיומם אכן חיוני לטובת החלשה תמידית של המדינה היהודית הלאומית, וחבל שכל מיני אנשי שמאל מתון לוקים בעיוורון כאשר הם אוטומאטית תומכים בכל מי "שיראה מה זה לנמוכי המצח הימניים".

קרנות גרמניות באופן עקבי עוסקות במימון מאסיבי של ארגונים ומחקרים שמטים לחלוטין את "המאזניים" הטבעיות של ישראל מבחינת תפרושת הדעות. זה משול לכך שמדינת ישראל תדאג לשחד חצי מליון אוסטרים שיצביעו למפלגה הסוציאליסטית.

"מחקרים" כמו זה של ד"ר דולב - שהפכו לשם דבר בהטלת כתם הגזענות, ואפילו הנאציפיקציה הקלה, בחברה הישראלית ("הישראלים החילוניים יפילו כל עובר שלא נראה להם מושלם"), הם רק דוגמא אחת מני רבות שהטוקבקיסטים מתעלמים בעיקביות מקיומה.

והפן האירוני הוא שחלק נכבד מן המחקרים הללו מטילים בראש ובראשונה את הכפשותיהם בציבור החילוני הישראלי ממעמד הביניים הגבוה: אותם אלה שלא פעם מהללים את גרמניה האחרת.

אבל לך תשכנע טוקבקיסטים...

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 01-02-2009 בשעה 15:54.
ישן 01-02-2009, 19:28
  Shpringa Shpringa אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.07.08
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אתה טועה! לאדם הגרמני לא איכפת מישראל!"

ידוע לך מה המקורות של אותם קרנות? פרטיות ,ממשלטיות, פן אירופאיות? (לא שאלה רטורית)
עד כמה שאני מבין את הנושא הגרמנים עצמם לא אוהבים ישראלים בדיוק כמו שאר האירופאים, לעומתם רוב הממשלים הרשמיים נוהגים בהבנה כלפי ישראל, לפחות יחסית למדינה אירופאית. כמו כן הציוד שהגרמנים העבירו לישראל לאורך השנים בהחלט משמעותי ובניגוד לאמריקאים הם לא עשו זאת ממניעים כלכליים של סובסידיית ייצוא (דוגמאות מהעת האחרונה: צוללות דולפין, חלקים מטנק המרכבה) כמובן שגם לזה יש צד שלילי בכך שיראל תלויה בגורם חוץ בנדבכים חשובים בבנין הכוח שלה (בזמן חומת מגן היו איומים שגרמניה תפסיק את האספקה של חלקי המרכבה וישראל לא תוכל ליצר חדשות עד שתפתח קו ייצור משלה מה שייכח כמה חודשים).
ישן 01-02-2009, 20:38

שאלה טובה: בוא נבחין בין שלושה "מקורות" למה שאתה מתאר
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Shpringa שמתחילה ב "ידוע לך מה המקורות של אותם..."

א. סיוע צבאי הוא ללא ספק ממשלתי. אני לא מומחה בתחום זה, אפילו לא כאן בפורום סקופים, אבל תרשה לי להניח שמי שיעשה זיקה בין צוללות הדולפין ובין מימון יש גבול, הבעיה היא שלו ולא שלי!

ב. סיוע מקרנות לא ממשלתיות, או קרנות ממשלתיות שבהגדרתן הן ממוקדות למימון "כיוונים" ברורים. קרנות אלה אינן משתוות בעוצמתן לאלה של סעיף ג', ובכל מקרה קשה לי להציג האשמות מתחום ה"אתיקה" נגד מי שנותן, כמו גם נגד מי שלוקח. ואם כבר יש מקום למשהו מעבר לאתיקה, הרי שזו חובתה של ממשלת ישראל לטפל בכספים כאלה, המממנים "זרמים" פנים ישראליים מתוך מטרה ברורה להשפיע על דעת הקהל הפנים ישראלית באופן "לא טבעי".

ג. קרנות ממשלתיות למהדרין. כאן הכסף הגדול, כמו גם ה"פריסה" הרחבה דייה בכדי להשפיע על יותר מאשר פינה פה, פינה שם. קרן מינרווה שהזכרתי למעלה, היא קרן של משרד החינוך הגרמני. אני לא חושב שיש צורך להוסיף מעבר לכך.

לעניין גרמניה, גרמנים ואירופה: אני לא חושב שהגרמנים "שונאים ישראלים/את ישראל": כעם מאוד גאוותן אין ספק שלא נוח להם עם "הענין ההוא" (כמו שקוראים לו פעמים) ואיפושהו אפילו הפושע הכי חוזר בתשובה לא ממש נלהב להזכר שקורבנותיו גרים מעבר לפינה. איפושהו אני מוצא את טבעי: אבל זה בגלל אמונה בסיסית שלי שאומרת שאין בהכרח אמת אחת, אין בהכרח צודק וטועה ולא כל דבר פתיר. "ניהול" סכסוכים, או "ניהול" איבה זה מדע חי, קיים ואפילו מאוד מועיל: גם אם לא מודים בקיומו.

אני לא כועס על הגרמנים אם אני שומע שאומרים "נמאס לנו לשמוע על השואה" וזה מן הסיבה הפשוטה שאני לא צריך, לא רוצה ואין לי סיבה טובה לחיות אתם. אין לי בעיה שיתרוצצו היכן שירצו בתחום הסביר שבין "כולי צער על מה שעוללו אבותי ליהודים" ובין "שילכו לעזאזל כל היהודים": אני לא רוצה את הגרמניות ליידי - ולשימחתי הסיכוי שזה יקרה הוא קלוש.

בעיני אין סיכוי סביר שכיהודי, שקרובים רבים שלו נרצחו בידי הנאצים, אי פעם "אסלח" להם: לא רק שזה לא בסמכותי (לא הייתי חי אז, ואלה שכן: כבר אינם בחיים, ומעולם לא העסיקו עצמם בשאלה פילוסופית כזאת), אלא שזה יהיה אקט צבוע שמטרתו העיקרית היא "לשים X". אני גם לא מצפה מהגרמנים שיתייפחו תמידית על נושא זה.

לעת עתה יחסי יהודים-גרמניה הם מערכת יוצאת דופן שגם בתקופתינו עדיין יש לתפעל אותה, לא לנרמל אותה. כל הנסיונות השונים והמשונים להכנס אחד לת#ת של השני, בכאילו "חיבוק של אוייבים לשעבר" (הם מממנים אצלינו "מרכזי זכויות אדם" ואנחנו פועלים אצלם להקים אנדרטאות שואה במרכז העיר) הם לטעמי חסרי תועלת וטעם, ולפיכך אני מוצא טעם לפגם בכל "סיוע" גרמני שמגיע לישראל בכלל (וזו דעתי האישית) או לפחות זה המותנה בתנאי כלשהו (כמו ועדה גרמנית, פוליטית, שתחליט לאן יופנה הכסף).

ישן 01-02-2009, 17:32
צלמית המשתמש של נוסטור
  משתמש זכר נוסטור נוסטור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.06.08
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לא מכיר פרטים על מימון מחקרים אבל הרי לך סוגיה מעניינת"

השאלה מי אלה אותם קרנות גרמניות בכלל?

לגבי הגרמנים חוזר ואומר שוב,זמנים עוברים אנשים מתחלפים שנים עוברות אבל האופי נשאר,אין מה לעשות גרמניה לא מכה על חטא ולעולם לא הכתה על חטא,היא פשוט מסדרת את השנאה בחדרי חדרים חשוכים שלא יבלוט,ומי שחושב שנגמרה האנטישמיות בגרמניה לא רק טועה הוא גם מטעה.

לגבי מדינות אירופה המוסלמיות אין חדש תחת השמש,הנצרות הפסידה מראש,עכשיו הכל מוטל על כתפי היהדות שזהו איננו נטל קל להוכיח את מטרת האיסלם האמיתי.

ישן 01-02-2009, 17:48
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
זה כמובן יותר מורכב מזה
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי נוסטור שמתחילה ב "השאלה מי אלה אותם קרנות..."

גרמניה כמדינה כן הכירה בפשעיה וכן היכתה על חטא כולל מתן פיצויים וכו'. זה יותר ממה שעשו מדינות אחרות כמו בלגיה וכמובן טורקיה עם ראש ממשלתה החוצפן. מעבר לכך ,גרמניה הפכה לתומכת חשובה של ישראל (באופן יחסי כמובן למדינות אחרות באירופה...). גם מבחינת האזרחים הרי שגרמנים רבים מתביישים בעבר של מדינתם וידידותיים לישראל וליהודים. זה שיש שם גם היום הרבה אנטישמיים? בזה אין ספק אבל כך גם במדינות אחרות באירופה.
מה שכן, כפי שנכתב כאן קודם, לגרמנים יש צורך להוכיח שלישראל ולישראלים קווים פשיסטיים, ברוטאלים, גזעניים וכו' משום שזה מקל על הייחודיות של האשמה שלהם-קרי, אם זה קורה אפילו ליהודים שהם היו הקורבנות הגדולים ביותר, הרי שזה יכול לקרות לכולם.
על כל פנים, אני בהחלט חושב שמין הראוי שבציבור ידעו מהם מקורות המימון של פרויקטים מכל הסוגים, כולל בתחומי מדעי החיים ומדעים מדוייקים. כמעט לכל מחקר (וסרט) יש משמעויות מעבר לנראה לעין במבט ראשון.
ישן 01-02-2009, 18:37
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
ראיון של פולמן אצל רוגל אלפר מעלה עוד כמה פרטים פיקנטיים
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "זה פרט מאוד מעניין, אם בסופו של דבר הוא בעיקרו "פיקנטי""

http://www.nrg.co.il/online/5/ART1/742/935.html
מעבר לכך שהראיון כולו אינו אלא ליקוק הדדי מבחיל, ניתן ללמוד בו פרטים מעניינים רבים. כך למדתי על מקורות המימון של הסרט, על נקודת המוצא הפוליטית של הבימאי (בין הפותרים נכונה יוגרל סוף שבוע בג'וניה) ועל זהות חבריו הטובים, ביניהם אורי סיוון. יאמר לזכותו של פולמן שבניגוד לרוגל אלפר וחבריו של פולמן עצמו הוא מסרב בדרך כלל להציג את הסרט כמשהו מעבר לחוויה האישית שלו. אבל אין ספק שעמדותיו הביסיסיות צפות בסופו של דבר ביצירה.
עוד פרט מעניין הוא שאדון רוגל אלפר רומז מבעד לענני הליקוק שארי פולמן הוא בעצם שקרן. תוך שהוא משתמש בביטויים מכובסים כמו "מספר סיפורים".
ישן 01-02-2009, 18:04

אני מקווה שיש לך מהלכים במקומות הנכונים...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ralf שמתחילה ב "אני לא אגיב לדברי השנאה..."

כי אולי תוכל להודיע, לכתוב, לספר ש:

למרות שהכספים של הנאצים לא מגיעים לארץ, אלא כספים של משלמי מיסים גרמניים רגילים, בכ"ז מוטב שישקיעו אותם היכן שמשלמי מיסים אלה חיים, ולרווחת משלמי מיסים אלה. זה אמור להיות המצב הטבעי והרגיל.

כישראלי אני מתבייש בכך שעמיתים שלי צורכים כספים ששולמו מתוך מיסים של אזרחים הגונים, המשלמים אותם לטובת פיתוח ותחזוקת הארץ בה הם חיים, וכזו שאין לה שום אינטרס איסטרטגי בישראל.

את מה שאני לא מוכן לסבול שנעשה מצד אוכלוסיות מוגדרות בתוך תחומי מדינת ישראל, אין לי שום כוונה לעשות לאחרים. ראוי שבגרמניה ישמעו גם קולות כאלה: יחסים נורמאליים אינם מבוססים על היפוך תמונה של יחסים לא נורמאליים! מעבר לתשלום פיצויים למי שהועבד בפרך, איבד רכוש וכמובן בני משפחה, אין לגרמניה סיבה לשמן בכסף ישראלים/מוסדות ישראליים מעבר למנה הרגילה של פילנטרופיות מצד מדינות רווחה כלפי מדינות אחרות, ועל בסיס רגיל של סיוע לקידום התרבות של המדינה התורמת.

אולי בעיני כמה נראה שהכסף הגרמני הנדיב מציג גרמניה אחרת, אבל רבים אחרים רואים בכך קניית מחילה בכסף, ולכן אל להם לגרמנים ודובריהם כאן להתרעם על כך שמאמציהם לא זוכים להכרה נדיבה. מי שחושב שכסף מהווה הצהרת כוונות, עבורי רק מעלה חשד כי באה לידי ביטוי אמונתו בסטריאוטיפ האנטישמי שיהודים, בסופו של יום, הם רק עניין של מחיר.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 01-02-2009 בשעה 18:07.
ישן 02-02-2009, 01:19
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
הגרמנים לא עושים לנו טובה עם הכספים שהם משקיעים כאן
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ralf שמתחילה ב "אני לא אגיב לדברי השנאה..."

מדובר באנשים מחושבים למדי, שכל צעד שלהם מחושב.
השילומים באו לעולם כדי שגרמניה המערבית תוכל להכנס חזרה למועדון הלא-מצורעות, ואיך שלא תהפוך
את הסכומים - הם פינאטס לעומת הסכומים שאבדו בשואה (רוב הניצולים לא קיבלו שילומים כלל, והיו
רבבות משפחות שנמחקו לגמרי, שלא היה מי שיקבל שילומים בשמן...).
היחסים הדיפלומטיים עם ישראל גם הם לא באו מתוך נדיבות מערב גרמנית, אלא אך ורק אחרי שאולבריכט
(שליט מזרח גרמניה) נסע למצרים והתקבל אצל עבד אל-נאצר בכבוד מלכים. קישון אפילו כתב על זה
קטע קטן...
הסכומים שהם, וגורמים אירופיים אחרים, מעבירים לכל מיני גופים פוליטיים ומחקריים בארץ, גם הם לא
נועדו לשם שמיים, אלא לקידום אג'נדות שהם תומכים בהן ומאמינים בהן.
העובדה המזעזעת שעמותה במימון ממשלתי גרמני מעזה לנסות למנוע קבלתה של קצינת צבא ישראלית
לעבודה באוניברסיטה ציבורית ישראלית, היא שערורייה שהייתה צריכה לגרור תקרית דיפלומטית עם
הגרמנים. כל זה כמובן, לא מפחית מהחוצפה שבכלל היה ניסיון של גוף-נתמך-מדינה למנוע תעסוקה
מקצינה בצה"ל ב-ג-ל-ל מה שעשתה במסגרת תפקידה כקצינה בצה"ל. זה גם לא מפחית מהחוצפה של
העיתון הקורס של רשת שוקן, שכנראה מקווה שאם יהיה אנטי-ציוני מספיק, אולי יוזרמו גם אליו חלק
מהכספים שמגיעים מהגולה...

צריך לומר זאת בבירור, ממשלת גרמניה לא עושה לנו טובה כשהיא מממנת כל מיני גופים ציבוריים
כאן. היא פועלת משיקולים שלה, שלפחות חלק מהם, נמצאים בדיוק 180 מעלות מהאינטרס הלאומי
שלנו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:41

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר