לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-03-2009, 21:46
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Nim923 שמתחילה ב "היה על זה ביקורת בCNET..."

אני שמעתי על זה ממישהו, לא מ CNET.

זה שם פלצני ל RAID. אני לא בטוח שאתה חייב לעשות איתם RAID, כלומר, יכול להיות מאוד שאתה יכול לעשות RAID0 שזה לא באמת RAID. השאלה היא אם אתה רוצה שכל כונן שהולך, ילך איתו כל המידע שלך? נקודה למחשבה...

היתרון הגדול של ה Drobo הוא שזה appliance שלא צורך הרבה חשמל, ושאפשר להוסיף דיסקים ולהגדיל את נפח האחסון תוך כדי שהמערכת פועלת... מבלי לפרמט את כל המערך (ולשמור גיבוי בצד בינתיים). ככה שבעתיד, שיהיו דיסקים יותר ויותר גדולים, תוכל פשוט לשלוף את אחד הדיסקים (או להשתמש במקום פנוי), להגדיל אליו, ואז ככה את הדיסק הבא, והדיסק הבא, עד שיהיה לך נפח אחסון גדול יותר, והכל, בלי להעתיק כלום הצידה ומבלי שהמכשיר מפסיק לעבוד (כך לפחות לפי מה שהבנתי מהאתר שלהם...)

חוצמזה, תודה שהוא יפהפה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-03-2009, 22:05
  Nim923 Nim923 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.03.09
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "אני שמעתי על זה ממישהו, לא מ..."

עברתי על האתר שלהם, יש שם הרבה הסברים משכנעים, לא הבנתי איך עובד ה BeyondRAID שלהם ובחיים אני לא אעשה RAID0 חשבתי בכלל על RAID6 כי דווקא redundancy חשוב לי מאוד, עם כמויות מידע כאלו צריך להיות עם נטיות אובדניות כדי לא לחשוב על fault tolerance.

אבל הנוחיות והגמישות של המוצר הזה משנות את כף המאזניים ודווקא נראה לי בהחלט שאני הולך לשנות את דעתי, כי המחיר מגניב, המראה מגניב, הנוחיות והגמישות מגניב, אם רק היה לי מושג איך עובד הRAID שלהם שאני יכול להוציא הארדיסק 500MB להכניס הארדיסק 2TB והכל ממשיך לעבוד כאילו כלום לא קרה ורק גדל לי הווליום בטרה וחצי.

סוקרנתי. ונראה לי שאני הולך על זה O_O

תודה, ומזל שנכנסתי לכאן לשאול: )
ישן 21-03-2009, 22:41
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Nim923 שמתחילה ב "עברתי על האתר שלהם, יש שם..."

הווליום שלך לא יגדל בטרה וחצי בהחלפת דיסק בודד כחלק ממערך RAID. בשביל RAID תקין חייבים Parity. מה שאני אמרתי, זה שאפשר לעשות "החלפה בחלקים", כלומר, להחליף דיסק בודד, לתת למידע ש"הלך לאיבוד", להשתחזר אל הדיסק הזה, ואז להחליף את הדיסק הבא בתור, עד שכולם מוחלפים. בסוף התהליך, תקבל ווליום בנפח של N-1 דיסקים, כמו קודם, רק שעכשיו הם גדולים יותר.

יש רק חסרון קטן בהחלפה הנ"ל - בשלב של סנכרון הדיסקים מחדש לדיסקים הגדולים יותר - המערך פגיע, ונפילה של כל דיסק, תפיל את כל המידע, וזה משום שהם לא עושים RAID6, כמדומני. (ת'אכלס, זה סביר לא לעשות RAID6 במערכת שתומכת רק בארבעה כוננים. נראה לי שכבר עדיף RAID10 בתצורה כזו...)

נקודה נוספת: שים לב שהמוצר עצמו לבד אינו NAS! אלא DAS. אם רוצים שהוא יהיה NAS עצמאי, צריך לקנות גם את ה DroboShare...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:21

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר