לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-02-2009, 18:47
  dormarzini dormarzini אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.01.09
מכתב לרמטכ"ל לגבי אחוזי הסרטן הגבוהים בבא"ח תל-ערד

לכבוד,
רב-אלוף גבי אשכנזי
ראש המטה הכללי
צבא ההגנה לישראל

הנדון: מכתב מחאה מגרעיני הנח"ל
א.נ,
שלום רב,
אנו, בני גרעיני הנח"ל, עתידים להתחיל את פרקנו הצבאי בחודש מרס הקרוב. לאורך שנות ילדותנו ונעורינו בתנועות הנוער, דרך שנת השרות אליה הצטרפנו מבחירה מיד בתום הלימודים ועד עצם היום הזה, הקדשנו את מרבית זמננו לביצוע משימות חינוכיות, לפעילות חברתית ולביצוע פרוייקטים קהילתיים. בשנת השרות היוונו חלק בלתי נפרד ממערכת החינוך הפורמלית והבלתי-פורמלית ביישובים השונים ברחבי הארץ.
כעת, כאשר אנו ניצבים בפתחו של הפרק הצבאי במסלולנו ורובינו (הקרביים שבינינו והצפויים לאייש תפקידי מנהלה בבא''ח נח"ל) עתידים להתחיל את שרותינו בבסיס האימונים בתל-ערד.

כידוע לך, בחודשים האחרונים פורסם בתקשורת כי מספר יוצא דופן של אזרחים אשר שירתו בעברם בבא"ח הממוקם בתל-ערד, לקו ברבות השנים במחלת הסרטן. נוסף על כך, נמצא כי בעיר ערד וסביבתה קיים אחוז תחלואה בסרטן הגבוה בהרבה מהממוצע הארצי. ממחקרים שערכו ארגוני סביבה שונים עולה כי קיימת סבירות גבוהה לקשר בין מיקום הבסיס לבין אחוז התחלואה הגבוה בקרב בוגרי הנח"ל. אי לכך, לא ניתן להתעלם מהעובדה שקיים חשש לבריאותם של החיילים השוהים בבסיס בימים אלה ובעתיד.

ברצוננו להבהיר את עמדתנו: אנחנו אזרחים צעירים וציוניים אשר מקדישים את מרצם וזמנם לתרומה למדינה ובעלי מוטיבציה גבוהה לשירות משמעותי בצה"ל. חלקנו אף שואפים להיות למפקדים וקצינים בצה"ל. ברור לנו כי בשירות קרבי כרוך סיכון חיינו למען הגנה על ביטחון המדינה ואנו מוכנים לו.
עם זאת, לא נסכים לשרת במקום שמסכן את בריאותנו, לא נרצה להצטרף למערכת הצבאית בידיעה שהיא מתעלמת מהסיכון הקיים בשהייתנו בבסיס וכאשר אנו חוששים שלא תיקח אחריות במידה ומשהו יקרה לנו.
אין אנו מעוניינים לפגוע בדרך כלשהי בצבא שלנו. אנו רוצים לדעת שכפי שאנחנו נהיה נאמנים למערכת, כך תהיה המערכת נאמנה לנו.
זכותו הטבעית של כל אדם לדרוש את בריאותו, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר באדם שמוכן להקריב המון מעצמו למען המדינה.
כל עוד קיים חשש, ולו הקטן ביותר, לסיכון בריאותנו מעצם השהייה בבסיס בתל-ערד, נבקשכם להעביר את תהליך ההכשרה שלנו למקום אחר או למצוא פתרון חלופי לבעיה.

כבוד הרמטכ"ל, אנא אפשר לנו לעשות את שירותנו בגאווה ובכבוד כפי שהיינו רוצים, כמו כל חייל אחר.

בהערכה ותודה,
גרעיני הנח"ל
מחזור ש"ג

כל עזרה תתקבל בברכה!
ניתן ליצור קשר בטלפון: 0547573243
או באימייל: harif2007@gmail.com
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-02-2009, 10:31
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי talp25 שמתחילה ב "זה אמור לשמח אותי? גם ללוחמי..."

ההבדל בין הקישון לבין הנח"ל - הוא בקישון לא קשה לבדוק המצאות מחוללי סרטן, עדיין לא יצא ולו פירסום אחד שמראה שיש קשר בין המיקום למחלה. למעשה אין ולו עדות אחת גלויה בנושא הזה.
בניגוד חריף - צה"ל פינה בשנות התשעים בסיס ששכן סמוך לרמת חובב ושם כן נמצא קשר בין הגברת תחלואה לבין המצאות אותו בסיס באותה נקודה.
תקן אותי אם אני טועה - אבל הידע שלך נשען רק על אותו פרסום בעיתונות, בלי שום ידע נוסף בנושא.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 04-02-2009, 12:30
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי talp25 שמתחילה ב "כן. אז אתה אומר שאני צריך..."

לא, אני אומר שאין מספיק מידע זמין בשביל לטעון שיש בעיה.
הדבר היחיד שאנחנו יודעים הוא כמות החולים - שאפילו לא ברור האם הוא חריג ביחס לאוכלוסיה, ומה בדיוק מחבר בין אותם אנשים.
יש מידע שהיה מאפשר לדעת האם הסיכון הוא מקומי. לדוגמה - מיהם רוב החולים? האם מדובר באנשי מפקדה שמבלים בבסיס את רוב שירותם, או שמדובר בלוחמים שרואים את הבסיס פעם אחת בשירות? האם יש מקור זיהום ברור בסביבה עם כמות חריגה של רעלנים?

אנחנו פשוט לא יודעים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 04-02-2009, 13:24
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי talp25 שמתחילה ב "חוסר ידיעה זה גם כן לא כזה..."

אתה שותה אלכוהול? אוכל מטוגן? עושה מנגל? מעשן? גר בעיר? ממלא דלק במכונית? גר ליד איזור תעשיה או תחנת כוח? משתזף בקיץ? אוכל פירות מרוססים בחומרי הדברה?

כל אלה ידועים כסיכונים למחלות - חלקם ידועים כסיכונים גבוהים לסרטן. לדוגמה, כשאתה ממלא דלק, אתה שואף בנזן - שהוא חומר מסרטן מאוד.
אתה תפסיק לעשות את כל אלה? אני מנחש שלא.

"אין שום מידע שקושר שירות בבא"ח לסרטן" - זה הרבה יותר טוב מאשר:"בנזן הוא חומר מסרטן", "שיזוף מגדיל סיכון לחלות בסרטן העור"," זיהום אויר מגדיל תחלואת דרכי אויר וסרטן ריאות", "עישון מגדיל הסיכון לקבל סרטן (בהמון איזורים)".

יש כמות של חולי סרטן בחטיבת הנח"ל - כן
הכמות הזו כפולה מחטיבות אחרות במסגרת של 8 שנים - כן.

זה כל מה שאנחנו יודעים - האם יש קשר לשירות בבא"ח? אני לא ראיתי שום מידע שתומך ולו בקצת בכך.

אתה רוצה דוגמה אחרת?
הכמות של הפיראטים בים ירדה מאוד מתחילת המאה ה-19.
התחממות כדור הארץ החלה במאה ה-19.

האם המסקנה היא שהעלמות הפיראטים גרמה להתחממות כדור הארץ? יכול להיות. אבל צריך יותר מאשר העובדות האלה בשביל אפילו להראות תחילת קשר.

ישן 04-02-2009, 14:08
  תמיר20 תמיר20 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.01.07
שלח הודעה דרך ICQ אל תמיר20 שלח הודעה דרך MSN אל תמיר20
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אתה שותה אלכוהול? אוכל מטוגן?..."

ביטיס סלח לי. אבל לפעמים נדמה שאתה כותב מטעם.
יצא לי לעקוב אחר האשכולות בנושא הזה בגלל שהוא נוגע לי אישית. גם אני שירתתי 4+ חודשים בבא"ח ו וואלה גם ההורים שלי מודאגים כמו כולם.
אתה אומר שלא נמצא שום קשר ישיר, אז זהו, שאין מספיק ידע בשביל לדעת מה הגורם לזן המחלה הזה ולכן נראה לי מאד תמוה שאתה מנסה לכבות שריפות.
אין טעם לוויכוח כי למרות שאתה לומד ביולוגיה וסטיסטיקה אתה מתבלבל עם השכל הישר שישר רואה שמשהו לא בסדר בסיפור הזה. הן בבסיס עצמו ובחטיבה והן בערד וסביבתה.

ולא אני לא מדבר על האוכל\שתייה\ מקלחות ואוהלים.
אולי אלו השבועות שטח שבכל מחזור נמצאים בואתו אזור (שבוע M16 במטווחים\שבוע שדאות בציר הרספים\שבוע מחלקה בבאח קריות בשטח האש ועוד ועוד). כן צריך לבדוק את הנושא ואם יש ספק אז אין ספק. להעיף את הסיס הנוראי הזה לכל הרוחות ותקוע אותו בשטח אחר בנגב. זה לא כזה קשה...

ישן 04-02-2009, 14:26
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי תמיר20 שמתחילה ב "ביטיס סלח לי. אבל לפעמים נדמה..."

הלוואי שהייתי כותב מטעם. כך לפחות הייתי מתגבר את המשכורת המדולדלת שלי.
אני אומר דבר מאוד פשוט שגם השכל הישר - שאינו בפניקה - אמור להבין. אין שום עדות לקשר בין שירות בבא"ח לסרטן
ברור עכשיו? אין שום עדות. שום ממצאים. שום דבר מלבד שני מספרים שסופקו ע"י עיתון נלהב לפרסום.
אם תהיה איזשהו ממצא בסיסי ביותר שמצביע על קשר כזה, אני הראשון יאמר שיש צורך לפעול בצורה מונעת. אבל אין. אם היתה, היו כבר חושפים אותה כבר (לא, לא הצבא), כמו שעשו עם מקרים אחרים!
אם כבר - הרי שהראשונים שתמצא אצליהם תחלואה חריגה אלו הבדואים שחיים בשטח אצליכם במשך כל חייהם. האם יש תחלואה חריגה באוכלוסיה זו? אני לא מכיר כזו.
מה עם נבטים, שנמצאים מאוד קרוב אליכם? תחלואה חריגה כלשהי?
מה עם האוכלוסיות שחיות במורד נחל ערד? תחלואות חריגות שם?

אני לא מכבה שריפות. מה שאתה עושה (ואחרים) זה פירומניות לשמה. למעשה זה יותר מזה - אתם מזיקים לעצמכם! כשצועקים "זאב, זאב" על צל שנראה אולי כמו זאב, זה מחליש אותך בפעם שזה יהיה אמיתי. כי מרוב צעקות וזעקות, אין שום סיכוי שמשהו אמיתי יוכל להתדיין כמו שצריך.
אתה רוצה לדעת את האמת, או שאתה רוצה לחיות בפניקה?

עריכה:
אני חריף קצת - בארץ יש תרבות של התפלשות בעפר ופניקה מוגזמת על כל פיפס. זו דוגמה מצויינת לכך, וכך גם צורת ההתמודדות עם בעיות. יום אחד, אולי גם אתה תלמד שהתמודדות קרה והבנה של העובדות תועיל יותר מאשר התלהמות והתלות בעיתון שיש לו אינטרס כלכלי להיות בומבסטי.

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 04-02-2009 בשעה 14:33.
ישן 04-02-2009, 16:04
  ab988 ab988 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.10.08
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "הלוואי שהייתי כותב מטעם. כך..."

תמיד מביאים את הדוגמא הקלאסית של מכירת גלידה וטביעה (בקיץ קונים הרבה גלידה ובקיץ הולכים יותר לים, לכן טובעים יותר), אבל אם באמת יש קשר סטטיסטי בין שירות בנח"ל לבין סרטן (אולי אין וזה סתם טעות מדגמית? אני לא מבין בזה מספיק כדי לקבוע!) אז יש שלוש אפשרויות אפשרויות:

א. השירות בנח"ל גורם לסרטן
ב. אנשים המשרתים בנח"ל הם חתך אוכלוסיה שונה מהמשרתים בגולני וחתך אוכלוסיה זה סביר יותר שיחלה בסרטן.
ג. סתם טעות מדגמית - אין כל כך הרבה חיילים בנח"ל וזה לא מספיק בשביל מחקר רפואי רציני.

אם ב' נכון, יש סיכוי לא רע שאשכנזים וקיבוצניקים הם סתם יותר חולים מעמיתיהם הצ'חצ'חים

אגב, מה זה קשור שהם עדיין לא התגייסו? איזה מנטליות פז"ם מטומטמת. צריך להבדיל בין ההיררכיה הפנימית של הצבע לקיומם של דיונים שעוסקים בדעות אובייקטיביות. אתה מציית לפקודות בלי קשר לדעתך כי ככה הצבא עובד, אבל הפז"מ שלך לא הופך אותך למומחה בענייני רפואה...
ישן 05-02-2009, 01:36
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ab988 שמתחילה ב "תמיד מביאים את הדוגמא הקלאסית..."

ציטוט:
אגב, מה זה קשור שהם עדיין לא התגייסו? איזה מנטליות פז"ם מטומטמת. צריך להבדיל בין ההיררכיה הפנימית של הצבע לקיומם של דיונים שעוסקים בדעות אובייקטיביות. אתה מציית לפקודות בלי קשר לדעתך כי ככה הצבא עובד, אבל הפז"מ שלך לא הופך אותך למומחה בענייני רפואה...

האם זו תגובה פבלובית? הפכתי והפכתי ולא מצאתי שכתבתי משהו שאפילו דומה לזה

ישן 04-02-2009, 14:56
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי meidos שמתחילה ב "הנתון שהבאת מתוך הדת המאמינה..."

זה כבר נושא אחר - זו לא דת רשמית, אלא נסיון להראות שדת הינה אמונה - ולנסות להוכיח שאלוהים קיים שווה לנסיון להוכיח שמפלצת הספגטי המעופפת קיימת.
אבל יפה לראות שיש אנשים שמכירים את זה...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:14

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר