לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-02-2009, 14:55
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
איך אומרים "יהודונים אינם רצויים פה" באיסלנדית

"ג'ודר אלקי ולקומניר" - קליט... הרבה יותר מאשר ה"יהודים וארמנים אינם רצויים כאן" התורכי (אני מבין שלבעל החנות התורכי יש בעיה עם ניצולי שואה...).

על דלת חנות אופניים הוצב שלט שמצהיר בבוטות " Judar Ekki Velkomnir" "יהודים אינם רצויים כאן". המילה המופיעה בשלט "Judar", הינה בעל משמעות משפילה בשפה האיסלנדית. "Gydingur" זאת המילה הנכונה בהתייחסות ליהודי. המילה "Hamas" והמילה באיסלנדית " “solidarity הוזכרו שלט מתחת לתמונה.

http://80.179.148.196/heb/events/38262/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%9C%D7%A0%D7%93_%E2%80%93_%D7 %A9%D7%9C%D7%98_%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%A9%D7% 9E%D7%99_%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7% A8%D7%99%D7%A7%D7%99%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A7

יגידו אולי אנשים ש"זה זקן אחד תלה - לא מצביע על שום דבר" ואני אומר שהרבה זקנים אנטישמיים עברו בשישים+ שנה האחרונות, אבל משום מה לא תלו כאלה שלטים...
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-02-2009, 19:43
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אני לא אומר שאתה טועה, אבל זו תגובה מהרגש
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אבל עכשיו יש לנו מדינה..."

גם בלב הלבנט הזה, ובין פראי האדם המוסלמים, אני עדיין מחזיק באשליה (?) שבאו לכאן אבותינו להקים מדינה של ממש - כן, כן מדינה של ממש עם זונות וגנבים וכל הגשעפט - והציונות הייתה מהפיכה שנולדה מתוך הצורך להקים מדינה, ולא איזו תנועה דתית שיש לה חיות משלה (ולכן אני נמנע מהלגדיר עצמי ציוני בסביבה שבה אפשר גם להסביר למה).

יש לנו מדינה, ואפילו מחזיקה מעמד לא רע וגם לא ממש רע בה. אני לא מוכן לחיות בצילו של חוק השבות וגלי עליה כמו איזה "רד נק" אמריקאי שמדבר על התיקון לחוקה המדבר על עניין החופש להחזיק תותח מגנום...

כמובן שחוק השבות חשוב, אבל אני לא מוכן להיות ספקולנט שמריח רווח לישראל מרדיפת אנשים טובים שבסופו של יום אוהבים לחיות ביבשת ההיא. אין לי אינטרס בגלי פליטים דה לוקס בישראל, ולא מסיבות של כדאיות (אני מניח שגלים כאלה הם חיוביים) אלא פשוט משום שככל הנראה, בלי פוליטיקלי קורקט, אני מוסרי מספיק בשביל לרצחות שלאנשים יהיה טוב בחיים בלי שקודם יהיו "אשנ מוכה" ואז יראו את האור.

יהודים רבים באירופה חיים שם כי הם רוצים. הם רוצים גם להיות אזרחים טובים ותורמים, ואפילו אינם נמנים על הלאומנים שונאי הזרים: גם לא שונאי המוסלמים. ההתנכרות לאנשים אלה היא נבזית וחורה לי בראש ובראשונה מתוך הזדהות שיש לי עם "אזרח טוב" ואפילו לא מהזדהות עם יהודים.

את ההתנכלות הוולגרית והמצחינה ליהודים בכל הזדמנות אפשרית, אני לא יכול לתרגם לאיזו תחושה שאולי יהיה מכך רווח לישראל. ברגעים כאלה אני לא יותר מאשר דור שני לניצולי שואה, ולא שום דבר אחר: זה כמו לראות ילד תמים מוכה ללא סיבה בידי חבורת נערים משועממים - אתה לא מכיר אותו, אבל בכ"ז אתה אחיו הגדול ברגע זה, ותאמין לי שלא פעם אחת ולא שתיים הכנסתי עצמי לבוץ עמוק של אלימות וקטטה כאשר ראיתי התנכלות כל כך מגונה וברורה, כמו גם חסרת פרופורציה.

ואגב: אין לך מה לדאוג: לא צפוי "גל" של עולים ממערב אירופה, מן הסיבה שהוא חי וקיים מזה כ-8 שנים בערך. בתחום בו אני עובד השפה המדוברת היא אנגלית - אנגלית של מנצסטר, אנגלית של קייפטאון, אנגלית של מלבורן וגם אנגלית של סנטיאגו ואפילו סופיה... אני מוקף באנשים שלא עונים לשום פרופיל קלאסי של "העולה" (כולל הפרופיל של העולה הציוני מארה"ב או בריטניה או צרפת): אלה אנשים שפשוט יום אחד ראו בדרך לבת מצווה של בת הדודה שלהם, בשבת אחת בסידני, איך כמה נערים צצו מאיזו פינה ושפכו עליהן בירה תוך קריאות "יהודיות מלוכלכות". חלק יבליגו, או יהגרו לארה"ב, אבל יש כאלה - בחורות חילוניות, אקדמאיות עם הרבה חברים לא יהודים ומודעות יהודית של "יהדות בתוך הבית" - שאומרות: אני לא מוכנה לזה - אני מעדיפה נהגי אוטובוס גסי רוח של דן שיצחקו על המבטא המזעזע שלי, אבל לא להרגיש ביזוי כזה.

אני מכיר עשרות כאלה.

ישן 02-02-2009, 20:13
  Shpringa Shpringa אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.07.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "איך אומרים "יהודונים אינם רצויים פה" באיסלנדית"

השלט הותקן כשירות לציבור, במיוחד לאחינו המתקשים שגם העבים שברמזים לא הספיקו להם.
לא אוהבים אותנו בעולם, ולא גם ליפני כן לא אהבו אותנו, ולא זה לא בגלל ש"הושחטנו" ע"י "כיבוש" , ולא בעל החנות לא מתכוון רק ליהודים ציונים או ישמור אללה/ישועה/בודהאה ישראלים מיליטנטים אלה היהודים כולם, והוא גם לא יהפוך את עורו כאשר יכיר אתכם לעומק.
אבל יש גם צד חיובי, בניגוד לרבים מאבותינו לנו יש מדינה לא רעה בכלל בה לא רודפים יהודים בגלל יהדותם (אלה אם כן הם "מתנחלים" "הזויים" שחיו והתפרנסו בכבוד בגוש קטיף ב 30 השנה האחרונות). ואת המדינה הזאת אנו יכולים להמשיך לשפר ולבנות, בזמן שאירופה שוקעת/מפריחה בועות אחרי ששקעה ושכנינו הקרובים רק יכולים ללטוש עיניים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:17

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר