03-02-2009, 18:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.10.08
|
|
אל תאמר להם שאתה רוצה "רק שייטת" כי הם לא יקחו אותך. המוטיבציה שלך חייבת להיות מוקדשת לשירות משמעותי בצה"ל, לא "אני רוצה שייטת ואם לא אז אני לא מתגייס" או סיירת ניירת או משהו כזה. זה רק טיפ להתחלה..
ראייה נחשב לסעיף פוסל?ואם כן אז הסרת משקפיים בלייזר יפתור את העניין?
מאוד כן. היו סיפורים על אנשים שהצליחו להתקבל לשייטת עם מספר של חצי או 0.75 אבל בוא נאמר שזה הרבה מאוד פרוטקציות וזה מאוד נדיר. אני לא סגור על זה, אבל אני חושב שיצא איזה תקנון לאחרונה יחסית שאומר שניתוחי לייזר לא מורידים פרופיל באופן רשמי.
לפי מה נקבע הפרופיל ?(אני מתכוון האם עושים מבחני כושר ודברים כאלה) וכמה קשה להשיג פורפיל 97?
לפי בדיקות רפואיות בצו ראשון. אין שום מבחני כושר, לא כלום. מבקשים ממך להמתח, לכל היותר. אם אתה בריא, יהיה לך 97.
האם במיונים הם מסתכלים על תעודות בגרות או משהו שקשור בלימודים?
בשייטת, לא ממש. אתה צריך תעודת בגרות בשביל קב"א גבוהה יחסית, למרות שאני לא באמת יודע ממה הקב"א בנויה. בכל מקרה, עדיף שיהיו לך ציונים לא רעים בלי קשר לצבא.
מישהו כאן היה בגיבוש שייטת?איך זה? מה עושים שם בכללי?
יש מספיק סיכומים לגיבוש שייטת במפתח המאמרים בראש הפורום.
מה הסיכוי להתקבל לשייטת?(יש לי כושר גופני טוב מצב בריאותי תקין ואני מאוד מאוד מאוד רוצה)
1 לעשרה אנשים מתקבלים, 2.5 מתוך עשרה מסיימים מסלול. מספרים מופלצים לגמרי (מה שאני אמרתי). בגיבוש האחרון התחילו 280 והתקבלו 29. מספרים בסדר גודל הזה, נאמר שהסיכוי לא גבוה.
|