07-02-2009, 20:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.01.07
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ביתר12
עובדה זאת תוכנית שמאלנית עם הרבה שקרים אל תאמין לכלום
|
צריכים לתת לך באן של החיים, מה הקשר? מאיפה אתה מסיק את המסקנות הללו? אני מכיר את המקרה של עובדה קצת יותר מקרוב, אבל לא ממש, זאת אומרת רק שמעתי אבל לא באיזושהי סוג של הנפצה, זה אחד המקרים עליו דובר.
כפיר זו חטיבה מסכנה, שתודה לאל העבירו גדוד שלה לעזה. הם כל הזמן במחסומים ומעצרים ורואים את אותם ערבים והשחיקה, אח השחיקה הורגת אותם, ויש שם רוסים (ואני שוחר תרבות של ברית המועצות) שמדברים בינם לבין עצמם רוסית בלי שהאחרים יבינו (ממקור מהימן בהחלט), יש שם אלימות כלפי העצורים, ובאמת, אלימות שאין לה סיבה. כבר תפסתם אותו, למה צריך לענות אותו?יש מקרים שכשחייל שאומר ההפך ממה שהמפקד מחליט, גם אם מדובר בעניין של מוסר, הוא חוטף מכות. זה עצוב, זה מעורר רחמים, איך היהודי שסבל מאנטישמיות, ומהתעללות בכל העולם, מאבד את צלם האנוש שלו ופוגע גם באזרחים באותה מידה ואפילו יותר.
בחטיבה יש ריבוי מקרים של אלימות, מה שיש בכל חטיבה, אבל בעיקר בחטיבה הזאת וזאת בגלל השחיקה ואני חושב, שצה"ל צריך לטפל בעניין ולנסות למגר את השחיקה עד כמה שהוא יוכל, בצורה כזו שמקרי האלימות בחטיבה יהיו מעטים (לא ניתן למנוע) כמו שאר החטיבות. אני חושב שיש לעשות זאת באמצעות רוטציה של גדודים ברחבי הגזרות שכוללות את עזה והצפון כאשר 3 גדודים באיו"ש ו3 גדודים מחוץ לאיו"ש והם מתחלפים כל כמה זמן 
שלא תבינו לא נכון, אני חושב שלוחמי החטיבה, בתור לוחמים, הם מהלוחמים הטובים בצה"ל מכיוון שהם נתקלים בלש"ב כ"כ הרבה ומתנהגים במקצועיות, ואני חושב שאם אף אחד לא יתגייס לשם ריבוי מקרי האלימות יישארו ואני גם חושב שהשינוי יתחיל בפרט ולכן צריך להתגייס לחטיבה ולעשות שינוי 
|