לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-02-2009, 18:08
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי omeradi שמתחילה ב "אתרי מורשת"

במצב הקיים כיום בארץ, התשלום בכניסה לאתר מחוייב המציאות.

אף אחד לא מתעשר שם מה25 ש"ח שכל אדם משלם בכניסה, וככל הידוע לי האתר גם מנוהל ע"י מתנדבים.

אני מניח שכשביקרת באתר התרשמת מהכלים הצבועים והשמורים-יחסית, מהנקיון בשירותים ומהדשא והפרחים. כל הדברים האלה עולים כסף, והתשלום בכניסה מאפשר למבקרים לסייע בכך.

כאשר מתקיים באתר טקס צבאי רשמי, בני המשפחות נכנסים כמובן בחינם. ביום-יום, התשלום הסמלי מאפשר לאתר להיראות כמו שהוא נראה.

פרט לכך, בדרך כלל בפסח האתר פתוח בחינם (במימון בנק הפועלים).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-02-2009, 19:16
  משתמש זכר omeradi omeradi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.08.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "יצא לך לראות את מצבם של האתרים אשר אינם מצריכים תשלום דמי כניסה?....."

הכל נכון ואני בדעה שלכם אבל האם על מורשת וחינוך לערכים אני צריך לשלם כל שבת? האם זה לא חלק מהמיסים אותם אנו משלמים כבר?
האתר הרי הוא חלק ממשרד הביטחון שמתוגמל על כך- לדעתי אתרים אלו חייבים להיות בחינם וילדינו צריכים לחוות את המגע והטיפוס על כלים אלו ובכך לעצב את רוחם ואישיותם כחלק מאזרחי המדינה לעתיד. כולנו יודעים את סטטיסטיקת הפטורים ואהבת הארץ והצבא מתחילה בגיל צעיר.זה המקום דרך אגב להמליץ החום על המקום-היה מעניין ואטרקטיבי ונתן אפשרות לעתיד לענות על החידות הפורום......

ישן 14-02-2009, 20:38
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
שאלה קשה החוזרת על עצמה בתחומים רבים. הרצוי מול המצוי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי omeradi שמתחילה ב "אתרי מורשת"

מבחינה עקרונית - אתה צודק. אנחנו משלמים מיסים, נתח נכבד מהם הולך למשרד הבטחון ושם גם שוכנת יחידת המוזיאונים האמורה להעזר בשפע של מתנדבים פוטנציאלים מותיקי וממוקירי וסתם מוגבלי שרות הנחושים לתרום במשהו. ילדי בתי הספר צריכים להיות מובלים ללטרון, מצודת יואב, מוזואוני המחתרות, בתי האוסף, מוזיאון הפלמ"ח, האצ"ל בבית ז'בוטינסקי, בית גידי וגבעת התחמושת. הם צריכים לשוטט כחלק מלימודיהם בטבע הסמוך ולסיים בסיור ערכי עם מישהו שנתן ועשה וימשוך את ליבם. הם צריכים לטפס על הכלים ולדמיין את רעש הקרב בזכותו הם חופשיים ולהרכין ראש ליד קירות ההנצחה. אבל...

המערכות הגדולות הן החינוכיות והן הבטחוניות רחוקות מכך רחוק מזרח ממערב. אם לא יגבה תשלום סמלי בכניסה - ידמה המקום למנגלית ענק. בתוך הכלים יעשו צרכים, מתכות תגנבנה והמקום יהרס.
ספור דומה הינו הכניסה לשמורות הטבע. קצת קשה היה להתרגל לשלם בעבור הכניסה לדן, לחצבאני ולבניאס, קצת מוזר היהלהוציא את הארנק בפתח נחל פרת - אבל כל כך נוח שהמקום נקי, ששטחי הפיקניק מוגבלים ושיש פקחים המונעים הבערת אש וונדליזם.

ועכשיו לפרטים: גובה התשלום, ניהול המקומות והחינוך.

25 ש"ח X גודל משפחה זהו תשלום סביר באם הסכום זורם לקופת המוזיאון ומשמש ישירות לתחזוקתו יחד עם תקציב המגיע מהמדינה. אם הכסף זורם לתקציב הבטחון הכללי ואנשי המוזיאון צריכים לחזר אחרי פקידי המשרד בכדי לשרוד - זהו כבר סיפור אחר וראוי להפחית הסכום.

כניסת ילדי בתי ספר ותנועות נוער בתשלום סמלי מופחת צריכה להיות יזומה ע"י משרד החינוך ואגף המוזיאונים של משרד הבטחון. יתכן והדבר מתבצע אך בעיר מגורי לא נתקלתי כצופה מן הצד בשיתוף פעולה בין גופי החינוך האזרחיים לצבאיים.

טרוניות קלות יש לי לגבי שעות הפתיחה - ביום עצמאות כלשהו סיימנו סיור בוקר בהיכל העצמאות ובבית גולומב. ב13:00 הרמנו טלפון ללטרון. פתוחים? שאלנו.
- כן, עד 15:00.

מחילים סדירים עורפיים ביותר יכולים לצפות כי יאריכו מעט את יום עבודתם בנסיבות חגיגיות

עלבון מן העבר - סיימנו תרגיל לילה בסמוך למצודת לטרון. יחידה מעורבת של סדירים ומילואימניקים. שיחה החלה בין החילים אשר התלהבו לשמוע על תולדות המקום. במקום ארוחת בוקר - החליטו כולם להכנס ללטרון. הייתי מוכן לשלם אבל האמירה הבוטה: "חובה וקבע בחינם מילואימניקים בתשלום" בשער עלבה בי מאוד. הסתובבתי ולא נכנסתי פנימה. מה שאני יכול לשלם - יכולים לשלם גם אנשי קבע קל וחומר כאשר אני במדים...

ולסיום - שלא ישתמע חלילה כי השורה התחתונה אינה 'חיובית ובגדול'. הייתי שם בהשבעה לפני כשבוע [עם המשפחה ובחינם ] המקום מתוחזק באהבה וברמה גבוהה. הכלים שמורים, שלטי ההסבר מאירי עיניים גם להדיוט כמוני והוד המצודה ופצעיה שמורים היטב. הלוואי על כל אתר הנצחה ומוזיאון פתוח בארצנו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:36

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר