25-01-2009, 15:07
|
 |
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
|
הודעה חשובה לכל הלוחמים שהשתתפו בקרבות
אני כותב הודעה זאת בעוגן אל כל הפורום בגלל חשיבות הנושא ובעקבות הודעות פרטיות שקיבלתי.
להלן מצורפת התשובה שנתתי לאחד החיילים בהודעה פרטית:
לדעתי דווקא חשוב מאד שתפתח עכשיו וכמה שיותר את כל מה שעבר עליך בלחימה ובעיקר את הארוע הטראומטי הזה.
אם אתה יכול ומסוגל עשה זאת עם החברים בתוך היחידה. בקש בצורה רשמית לדבר על הארוע, לתחקר אותו ולאפשר בלי בושה לדבר גם על הרגשות והתחושות תוך כדי הארוע ובעקבותיו.
עדיף לפתוח עכשיו את הפצע המוגלתי, לשפוך הכל החוצה, לחטא ולנקות ואז לסגור. אני מבטיח לך שתרגיש יותר טוב אח"כ.
הסיכון בהדחקה הוא עצום. הנושא עלול להפריע לך במשך כל החיים או, אפילו אם תצליח להדחיק היטב ולהתגבר עליו, הוא יוכל להתפוצץ פתאום, יום אחד, בלי שתהיה לך שליטה על זה בצורה לא נעימה.
אם אתה חושש שביחידה והחברים עלולים לא להבין והתוצאה לא תהיה טובה אני מוכן לפגוש אותך ולשבת לדבר כמה שתצטרך בדיסקרטיות מלאה מבלי שהדברים שתגיד ימשיכו הלאה.
לצערי דווקא בגלל שאני מנוסה במה שמקרים כאלו והדחקה שלהם יכולים לגרום ויש לי ניסיון גם בעזרה לחיילים מיידית כך שבסופו של דבר הם לא פיתחו שום תסמין של פוסט טראומה או שהצליחו לשלוט על הנושא ולהשאיר אותו קטן עם מינימום הפרעה.
חשוב שתבין: מה שעברת הוא לא ארוע פשוט! אף אחד לא אמור "להיות גבר" לירוק הצידה ולהמשיך הלאה.
אתה נפצעת בארוע הזה!
גם אם לא יורד לך דם ואף אבר לא נקטע, זו פציעה!
הדרך לרפא את הפציעה הזו אינה באמצעות ניתוח או חבישה. אתה חייב לדבר על הארוע והרגשות שלך במסגרת הכי תומכת שתוכל להגיע אליה.
אם תצטרך, אני כאן בשבילך (ואם אני לא פנוי אני אדאג להכווין אליך חבר מתאים).
כל מי שמרגיש צורך מוזמן לפנות אלי לדואר אלקטרוני (הכתובת בתחתית הודעה זו) או לתיבת הדואר הפרטית באתר. אני מתחייב לעשות כל מה שאוכל כדי לעזור. גם אם זה לא אני אישית לא אוכל לעזור אני אשתדל להפנות לגורם הכי מתאים.
יש לנו ניסיון בפורום בעזרה לחברים על הרקע הזה. אל תתביישו לפנות!