14-02-2009, 13:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
יונתן גפן, סרסור וספסר תרבות ידוע מטעם עצמו, הציע במאמר "מבודח"
שלא להתייחס לזכות ה"עם" לקבוע, משום שזה הוכיח עצמו כטיפש. למעשה הוא מציע לעקר את העם מזכותו להחליט על העתיד הפוליטי של המדינה שבה רובו חי רוב הזמן (שלא כמו גפן).
במאמר מבודח קצת פחות, חשבתי ושקלתי והגעתי למסקנה כי לאור מה שעולה מכתיבתו של הגפן החורפי, או הגפן האביבי, אודות הרקע המשפחתי שלהם, יהיה נכון אולי לקרוא לעיקור המוני (פיסי) של בוהמיינים וספרסורי תרבות מסוגו, עוד בטרם נעקר את העם מזכותו להצביע ולהשפיע. אני די בטוח שמי מאנשי "המועצה לשלום הילד", אחרי שיקרא את סיפורי הגפן הגדול, והגפן הקטן, אודות התפקוד המשפחתי שלהם, יוכל להסכים איתנו.
ייתכן אף כי ייסוד מחדש של מעמד ה"סריסים" הפוליטי, יוכל להתאים למציאות הרצוויה על שני הצדדים - שהרי ייעודו של הסריס הוא להוות את ה"סיוויל סרבנט" המושלם: מקצועי, נאמן וחסר אמביציה אישית שושלתית. אם אכן נציגי השמאל בהאוס אוב קומנטס שלנו, בבתי המשפט ובבוהמה חשוב וראוי כ"כ, אולי ראוי כי אכן נלך על עיסקת חבילה:
העם יחליט פחות ויוכל להתרכז בפרו ורבו, חידרו וגימרו, איכלו וחרבנו, שתו והשתכרו
האליטה השמאלנית, נטולת הורמונים ודור המשך, תוכל להתרכז בלהיות המצפון והדרך של כולנו.
אני מציע שגפן ידון בכך בכובד ראש, ואם יסכים להיות הסריס הראשון, אני אסכים להיות נטול זכות הבחירה הראשון.