לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-02-2009, 13:59
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
כבוד הנשיא מפגין אצילות נפש אמיתית: "לא יכפה ממשלת אחדות"

...לגבי הרכבת הממשלה, הבהיר פרס שלא יכפה על קדימה והליכוד ממשלת אחדות. "לדעתי יש להיענות
לרחשי העם והעם לא אמר לכפות משהו", אמר. הנשיא הוסיף כי הוא חושש לשוחח על הנושא משום
שהעניין עשוי לדלוף לעיתונות "בצורה לא שקולה".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3672538,00.html

-----------------------------------------------------------------------------------

כשקראתי את הידיעה המוספנת (מלשון ספין) הזו, גם אני התפעלתי מכבודו, שמוכן לנהוג באחריות ולכבד
את רצון הבוחר - עד שהזכירו לי "מקורביי" שלאדון שעמון אין שום יכולת לכפות שום דבר. אם ביבי יחליט
שהוא לא נכנס לממשלה שהוא לא יעמוד בראשה, אז לכבוד השמעון אין מה לעשות בנידון, גם אם נורא
ירצה "לכפות".
כל השבוע האחרון קדחו לנו בראש על ממשלת הרוטציה המופלאה והישגיה (שכחו לספר לנו על אינספור
תעלולי החתרנות של שמעון, שהעלו את לחץ הדם הן של שמיר - והן של רבין, איש מפלגתו של שמעון...),
וסיפרו לנו שהיא קמה כשהנשיא דאז, הרצוג, כינס את שמיר ופרס ו"כפה" עליהן רוטציה, תוך הבעת
תקווה שגם שמעון "יידע מה לעשות"...

ייתכן ששמעון יחליט לנהוג לפי מיטב המסורת שלו, וינסה לרמוס את דין הבוחר, אבל אני הפעם אתן
לו קרדיט שמתוך רצון למנוע פגיעה במעמדו כנשיא, הוא לא יילך למהלך שיתנגש עם רצון הבוחר,
שרצה בראש ממשלה נטול רוטציה - לא מהמחנה של שמעון...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-02-2009, 16:39
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אה, אני מבין שאני חייב להיות הממונה על התקציבים באוצר כדי לחשוב שמגיע לו שיקצצו לו...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "לא ענית לשאלתי בתור מה EGOD..."

זוהי גישה יפה, וכמו תמיד, מאוד דמוקרטית מצידך...
אני לא יכול לדבר בשם אי גוד, אבל מכיוון שבעבר כבר הצעתי בדיוק את הרעיון הזה (נראה לי שהדרך
הפשוטה ביותר לגרום לשמעון לעזוב את משרתו, היא לקלקל לו את ההטבה הראשית, דהיינו נסיעה
לחו"ל ונאומים אינסופיים על הזיות השלום שלו...), אני יכול לציין שאם פרס מועל בתפקידו - הרי שיש
להזיזו משם, ומאחר שפיטורי נשיא מצריכים רוב מיוחס, יש דרך לגרום לו להתפטר, ובמקרה של שמעון,
יש דרך קלה ובטוחה לעשות זאת: לגרום לו להשאר בארץ ליותר משתי דקות ברצף...

ולא צריך לדבר בשם מישהו כשאתה גולש בפורום. אצלנו בימין נהוג לכבד דעות של כל אדם, ולא לשמש
כתוכי שחוזר על דברי אחרים, או מדקלם בשבילם...
ישן 16-02-2009, 17:19
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כמו שאומרים פוליטיקאים, אני שמח שהעלית את השאלה - כן, יש לו
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "האם לנשיא פרס יש תקציב שונה..."

שמעון שלנו ביקש נורא יפה שיגדילו לו (ולא בשקל תשעים) את תקציב הנסיעות כי הוא נורא אהוד בעולם,
ומביא לנו כבוד גדול בעצם קיומו.
שמעון ביקש לקראת אישור תקציב 2008 שתקציב הנסיעות שלו יוגדל פי ארבע מ590 אלף שקלים, ל2.09
מליון שקלים. http://tourism.walla.co.il/?w=/22/1167186
עברו מספר חודשים - והתקציב זינק שוב, הפעם רק פי 2.5 מ2.09 מליון - ל4.3 מליון שקלים
http://www.globes.co.il/news/docVie...0260870&fid=585
http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/197506

לכנות את שמעון "נוסע מתמיד", יהיה האנדרסטייטמנט של המילניום. אני בספק אם שהה בארץ מחצית
מהזמן שעבר מאז שהושבע לנשיא. אני גם חושב שלמרות נסיעותיו האינסופיות, די קשה להצביע על פרץ
אהדה היסטרי באותם מקומות ששמעון ביקר בהם. למעשה, יש חשד בלבי שדווקא כשהוא עוזב את אותם
מקומות, גדלה האהדה לישראל (שנובעת מהזדהות עם האנדרדוג שנגזר גורלו לקבל נשיא כזה...).

בקיצור - אם יקוצץ לאפס תקציב הנסיעות של שמעון - הוא לא יישאר כנשיא אפילו שנייה...
ישן 16-02-2009, 18:10
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כמו שאומרים פוליטיקאים, אני שמח שהעלית את השאלה - כן, יש לו"

לא הכרתי את המספרים.
אתה דורש כיבוד דעות כאשר אתה מזלזל בדבריי שהפעם הם באמת תמימים. אני לא ישן עם תקציב המדינה מתחת לכרית אתה יודע.
בכל מקרה, נראה לך הגיוני שיורידו את תקציב הנסיעות של נשיא מדינת ישראל לאפס רק בשביל להפטר משמעון פרס ?
יותר הגיוני שימצאו פתאום איזה רומן שלו מהעבר עם דוגמנית או מגישת טלוייזיה
או חו"ח ימציאו רומן שכזה
או אולי אפילו יאשימו את נשיא המדינה באינוס סדרתי של עובדות משרדו רחמנא ליצלן

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

ישן 16-02-2009, 18:14
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

שום רומן/פרשיית שחיתות לא יוציאו את שמעון לפנסיה - הוא בפוליטיקה כבר 500 שנה...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "לא הכרתי את המספרים. אתה דורש..."

ואיש לא מצפה ממנו להתנהגות הגונה. רוב הציבור כבר מזמן פסל אותו למשרות בכירות, ולכן הוא נמנע
מבחירות כלליות (למרות שבסקרים הוא מלך המלכים - הוא יודע מה שווים הסקרים שמפרגנים לו...).

לעומת זאת, אם תיקח ממנו את התענוג להסתובב בעולם מתי שבא לו ולבלבל את המוח הננו-טכנולוגיה
(מושג שהוא משתמש בו בלי סוף למרות שאני יכול לומר לך כנתון שאין לו מושג ירוק במה מדובר, מעבר
לכך שזה "חדשני ומודרני" וזו התדמית ששמעון שלנו מנסה למכור כבר שנים...), הוא יפרוש צ'יק צ'ק...

אגב, אני ב-א-מ-ת שמחתי ששאלת על המספרים, כי זה נתן לי אפשרות לפרוס אותם מול כולם. בפירוש
לא התכוונתי שישתמע כאילו לעגתי לזה שאינך מכיר את נתוני תקצוב בית הנשיא. גם אני לא הכרתי
אותם מעבר לידיעה ששמעון דרש תקצוב גבוה בהרבה לנסיעותיו לחו"ל בהשוואה לכל קודמיו. הבדיקה
שעשיתי עכשיו הדהימה גם אותי - לאיש אין גבול.
ישן 16-02-2009, 19:04
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

א. שמעתי אותו עונה לשאלה בנושא. אין לו מושג מה זה מעבר לזה שיש שם דברים קטנטנים...
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "א. אני לא בטוח ששמעון פרס לא..."

ב. ודאי שאפשר. אתה פשוט מסמן אפס בתקציב הנסיעות של בית הנשיא, והופ, שמעון נוסע למחנה
יהודה לעשות קניות, במקום לשדרה החמישית. הוא לא יפרוש ישר (הוא לא בנוי נפשית לפרוש) אבל
אחרי שיסתבר לו שלאיש לא אכפת ממנו ומעובדה שהוד קדושתו לא יכול לנסוע לפגוש את מיליארדי
מעריציו בחו"ל (אם הם כל כך רוצים שיבוא - שהם ישלמו על זה, וישמרו אותו אצלם, אם כבר...), הוא
יפרוש ויילך לעשות מליונים מכל הקשרים שיצר בעשרת אלפי שנותיו בפוליטיקה...
ג. הפרשנויות שלך לדברים שלי היום, בהחלט מראים על כך שאתה אדם מעמיק בהרבה ממני, שכן לי
לא הייתה בדל של כוונה כזו. קצב ביזה את עצמו לגמרי לבד, ובכל מקרה, סיים את כהונתו במועדה,
למרבה הצער.

מכל מקום, שמעון עולה לנו המון כסף, הרבה בגלל תאוות הנסיעות שלו. אם יושם סוף לתאווה זו, שמעון
הרבה פחות יהנה מתפקידו המכובד.
ואחרי שכתבתי את כל זה - אם שמעון לא ינהג כחתרן, ויטיל על המנצח את הרכבת הממשלה ולא על
מדקלמת המסרים - לא תהיה סיבה לוותר על שירותיו הטובים ככותב מאמרים שלומיסטיים לוושינגטון
פוסט (מעבר לעובדה שהוא מכהן בתפקיד מיותר, ומנפח את תקציביו עד לעבר לאבסורד...).
ישן 16-02-2009, 20:42
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ברוך שובך, עמיחי. הטקסט אמנם כתוב בג'יבריש, כרגיל, אך עדיין ראוי לברך על שובך...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי עמיחי שמתחילה ב "נסיונותך לעדן את השינאה..."

בסופו של דבר, צריך שיהיה מי שיגן כאן על אנ"ש, משל כשהם מגדילים תקציב במליונים ללא כל הצדקה.
עמיחי, רוב הגולשים כאן, הם אנשים מוזרים שחושבים שהקופה הציבורית היא לא של הסבתא שלהם,
והקונספט של איש ציבור שחושב שבגלל שהוא אוהב לטוס לחו"ל, אז המדינה חייבת לממן לו את, נראה
רע בעיניהם. חשוב שיהיה כאן מישהו כמוך, שיכול להסביר לאנשים פה, שיש סגל א' (אנ"ש) ויש את שאר
עם ישראל, ועם ישראל צריך לברך על כך שאנ"ש מוכנים לחיות על חשבונו ולא עוזבים אותנו לאנחות
לטובת עמים מוצלחים יותר...
אני אוהב את כבוד הנשיא בערך שמו שהוא אוהב אותי - כלומר, אני לא מכיר אותו באופן אישי, ולכן אין
בי יחס חיובי או שלילי כלפיו באופן אישי. יש בי בוז מוחלט לתפקודו כאיש ציבור שב32 שנים האחרונות
(שמהווים עשירית האחוז מהקריירה המפוארת שלו שהחלה כשחתר לראשונה תחת יוחנן מגוש בראשית
המרד הגדול ברומאים...). אפילו שופטים (שכידוע אללה עצמו חנן אותם בתבונה אינסופית) פורשים בגיל
70. רק שימון נותר לעד...
ישן 16-02-2009, 22:11
צלמית המשתמש של ichpatli
  ichpatli ichpatli אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ברוך שובך, עמיחי. הטקסט אמנם כתוב בג'יבריש, כרגיל, אך עדיין ראוי לברך על שובך..."

לא ברור לי למה התכוונת ב- "תפקודו כאיש ציבור שב32 שנים האחרונות". האיש פעיל ציבור מעל 66 שנים, לפחות מגיל 20 והמהדרין יאמרו שאף עוד קודם לכך!! בהחלט יש לו סיכויים טובים להתמודד על "שיא גינס" בתחום, או לפחות לתת קרב רציני לקומץ המתחרים הפוטנציאליים (בד"כ יהיו אלו דיקטטורים במשטרים אפלים...):

" ... לאחר מספר שנים בקיבוצים גבע ואלומות, נבחר פרס ב-1943 למזכיר תנועת "הנוער העובד והלומד".
ב-1947 גויס שמעון פרס לשורות ההגנה, בה הוטלה עליו האחריות לתחומי כוח האדם ורכישת נשק. הוא המשיך בתפקיד זה גם במהלך התקופה הראשונה של מלחמת העצמאות.
ב-1949 מונה לתפקיד ראש משלחת משרד הבטחון לארצות הברית, שטיפלה ברכישת נשק.
בשנת 1952 שב פרס לארץ, החל לעבוד במשרד הבטחון כסגן המנהל הכללי, ובשנת 1953 מונה לתפקיד המנהל הכללי של המשרד. בתפקיד זה ביסס קשרים הדוקים עם צרפת וקידם את התפתחותה של התעשיה האוירית הישראלית.

ב-1959 נבחר לכנסת ... . מאותה שנה ועד 1965 שירת כסגן שר הבטחון. ב-1965, יחד עם דוד בן גוריון, פרש שמעון פרס ממפא'י, והפך למזכיר הכללי של רפ'י (רשימת פועלי ישראל). ב-1968 פעל רבות להחזרת רפ'י למפא'י, ולהקמתה של מפלגת העבודה הישראלית.

ב-1969 מונה לשר הקליטה, וקיבל גם אחריות להתפתחותם הכלכלית של אזורי יהודה ושומרון.
... "
המקור - אתר משרד החוץ: http://www.mfa.gov.il/mfaheb/mfaarc...himon_peres.htm

"טוב קצר וקולע מארוך וצולע" - (ש.ר.)

ישן 17-02-2009, 06:56
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מה זה הביא? ממש סחב אותו על גבו החסון...
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "נכון גם כאשר הביא את הנשק מצרפת והקים את הכור בדימונה - העירו את אותן ההערות"

שמעון פרס היה אחד מרבים שקשורים בקהמת הכור. מתוך ידיעה שהאיש יודע פיזיקה ברמה של תלמיד
חט"ב, אני יכול לשער שסיועו בפיתוח הכור היה פחות גדול מכפי שאתה חושב. הוא סייע להגיע להסכמות
עם הצרפתים, כפי שסייעו פוליטיקאים אחרים. כנ"ל לגבי הנשק מצרפת.

מה שכן, בשנות ה60 אכן עוד היה לפרס משקל חיובי, וכך גם בשנות ה70 עד 1977. ב1976 הוא הגיע
לשיא גדולתו (והיה מיטיב לעשות לו פרש אז) כשהיה הכוח הדוחף הראשי למבצע באנטבה.

מאז 1977 לפרס יש תרומה שלילית לחלוטין לחיינו כאן, שהגיעה לשיאה ב1981 כאשר לגמרי לבדו, כמעט
הצליח לטרפד את תקיפת הכור, דבר שהיה מאפשר לצדאם לפתח פצצת אטום. למעשה, בתחום הגרעיני
תרומתו השלילית (בכך שבמחדל כמעט אפשר פיתוח פצצת אטום ערבית) גדול לאין שיעור מתרומתו
החיובית (בכך שסייע, לצד המוני אחרים) לפתח את תכנית הגרעין שלנו.

שמעון היה ונותר עסקנצ'יק שלא יודע מתי להפסיק.
ישן 16-02-2009, 17:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בעקבות השאלות לגבי תקציב הנסיעות של שמעון, החלטתי לבדוק בכלל את סוגיית תקצוב שמעון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כבוד הנשיא מפגין אצילות נפש אמיתית: "לא יכפה ממשלת אחדות""

נכנסתי לאתר משרד האוצר, שם מופיעה הצעת התקציב ל2009 (שלעולם לא תתממש...), שכוללת את
הסכום שלדעתם יש להעניק לבית הנשיא, לצד הסכומים בשנים הקודמות:
ובכן, לשנת 2009 חשבו באוצר שיש לתקצב את המעון של שמעון ב39.234 מלש"ח. ב2008 תוקצב
המעון של שמעון ב35.054 מלש"ח (באוצר חשבו שמגיעה לשמעון תוספת תקציב של למעלה מעשרה
אחוז - יותר מחמישה אחוז במונחים ריאליים). ב2007 - השנה האחרונה שבה היה נשיא שאיננו שמעון,
היה תקציבו של בית הנשיא... 24.581 מלש"ח. בתוך שנה קפץ תקציב בית הנשיא ביותר מ40%, ומייד
אח"כ בעשרה אחוז נוספים. נשאלת השאלה - על מה לעזאזל הם מבזבזים כ"כ הרבה כסף בשנתיים
האחרונות, שהרי הנשיא בין כה וכה לא נמצא בארץ (מה שמסביר חלק מהפער בהוצאות, אבל רק רחוק
מלהסביר את כל ההפרש).

למעוניינים בנתונים המקוריים:
http://www.mof.gov.il/BudgetSite/St.../2009budjet.pdf
רדו ישר לעמוד 271, סעיף מס' 1 בחלק א' - ממשל ומינהל.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:16

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר