לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-02-2009, 09:47
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "עכשיו צא ולמד כמה פירושים ניתן לתת ל"לחזק את הרש"ף" שאינם כוללים מסירת רובים..."

אם אתה תהיה פרקליטו של נתניהו לאורך כהונתו, נוכל להחזיר את תל אביב, לחלק את נתניה ולחפור מנהרות בין עזה לירושלים עוד השנה.

ציטוט:
נתניהו סבור כי יש לחזק את הכח הצבאי של הרשות הפלשתינית, כך עולה מדבריו למנהיגי יהדות ארה"ב, כפי שדווח בג'רוסלם פוסט.

נתניהו לא אמר חיזוק הרש"פ אלא חיזוק כוחה הצבאי של הרש"פ.
איך ? נראה לי שגם שבעזרת הסכמים כלכליםם ניתן יהיה להגיע לעסקה כלשהי שתספק כח צבאי כלשהי לרש"פ. ניסתי להתפתל ולא הצלחתי. אשאיר לך את המלאכה.

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-02-2009, 10:31
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אם אתה תהיה פרקליטו של נתניהו..."

נתניהו והליכוד יצטרכו לעשות החלטה קשה: האם פניהם להחתנף לקומץ שמאל הקיצוני השולט בתקשורת, ואז הם יסתבכו יותר ויותר בתוך הרשת שלהם, או שרוצים לקבל קצת אומץ ולעשות מה שמרדכי היהודי איש ימיני היה ש"לא יכרע ולא ישתחווה", גם כשכל עבדי המלך בחרו להשחוות להמן.

מר בנימין נתניהו, תהיה מה שהשם שלך אומר בן ימין, איש ימיני!

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 17-02-2009, 15:25
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בטח שעלה על דעתנו. אחד הדברים שמאפיינים פוליטיקאים הוא שהם תמיד מדייקים...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "עלה בדעתך שאולי הוא אומר את..."

הם מדייקים בעיקר כשהם אומרים דברים שניתן למאה פרשנויות, ואז יושב מישהו וקובע נחרצות ש"ייתכן
הוא התכוון לכל מילה - ומי שבוחר לא להאמין לו הוא כמו אישה מוכה"... אחרי הכל, פוליטיקאי לעולם
לא יגיד דברים שמותאמים לקהל שלו. אתה הצבעת עבודה ואתה רגיל לפוליטיקאים שמסתכלים לאמת
בעיניים", לא כן? עכשיו לך לארכיוני העיתונות ובדוק כמה פעמים זגזג אהוד ברק ב4 החודשים האחרונים
לשלטונו. אם זה רחוק מדי עבורך, בדוק מה הבטיח ברק לגבי יציאה מממשלת אולמרט, כאשר
לפריימריס, ומה עשה דקה אחרי שנבחר...
אכן, הוא התכוון למה שאמר, נכון?
ישן 17-02-2009, 19:43
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בטח שעלה על דעתנו. אחד הדברים שמאפיינים פוליטיקאים הוא שהם תמיד מדייקים..."

מאה פרשנויות ל"יש לחזק את הכח הצבאי של הרשות הפלסטינית" ?

לעמוד מאחורי מישהו זה לא אומר שאתה צריך להסכים עם כל דבר שהוא עושה או אומר. כשהייתי צריך להעביר ביקורת על שלי יחימוביץ'/עמיר פרץ/אהוד ברק לא נמנעתי מלעשות את זה ולא חיפשתי עבורם תירוצים. כשהם טועים אז אני רואה את זה ומגיב לזה.

אצלך יש סינגור-יתר. תהיה קצת יותר ביקורתי. תמיד יותר קל להתחבא מתחת לאיזה אבן ולחפש התפלספויות מתחכמות שיעניקו משמעויות נוספות למשפטים ברורים וחדים מלהתמודד עם המציאות והמציאות היא במקרה הזה שביבי אומר בחו"ל את האמת בזמן שבארץ הוא מוכר למצביעים שלו לוקשים.

ישן 17-02-2009, 20:58
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

"כשהיית צריך לבקר את פרץ/ברק"? מתי היה יום ב3 השנים האחרונות שבו ל-א היה צריך לבקרם?
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "מאה פרשנויות ל"יש לחזק את הכח..."

תראה, אני מבין ללבך - אתה נמצא בסיטואציה נורא מוזרה. אתה הצבעת למפלגה שאיננה עוד - ושיכולה
לבוא בטענות רק אל עצמה. היא מעלה באמון בוחריה פעם אחר פעם אחר פעם, והצליחה להיות שותפה
לכל המחדלים של שותפתה הבכירה לקואליציה (שבסוף גם גנבה לה את הבוחרים).
מהמקום המיוחד הזה אתה מחפש לבקר את מי שעשה את מה שהעבודה הייתה צריכה לעשות פעם
אחת בחייה, ולשבת באופוזיציה. אתה כותב שאתה בעד ישיבה שלהם באופוזיציה, אבל האמת היא שאין
להם אופציה אמיתית לשבת בקואליציה - שכן אין להם מספיק ח"כים שיצדיקו לתת לכל מי שרוצה ג'וב
בעבודה, לקבל את זה (ובעבודה יש בערך שני מועמדים לתפקיד שר, על כל מושב בכנסת...).

יש מאה פרשנויות למה שמצוטט בשם ביבי. אתה שמעת את דבריו (או יותר נכון, לא שמעת אותם) בדיוק
כמוני. אני למדתי לקחת בערבון מוגבל ציטוטים שמובאים בתקשורת, ושיש מאחוריהם מגמה כלשהי.
את ערוץ 7 מנהל חגי סגל שסבור שביבי אינו ימני מספיק, ומן הסתם ייתן דגש למשפט מסויים, ואולי יוציא
אותו מההקשר הרלוונטי. אתה מצפה ממני לתקוף את ביבי על בסיס משהו שנאמר עליו בתקשורת, ולא
על בסיס דברים ששמעתי/ראיתי שאמר/עשה. אני מזדקן לאיטי ולמדתי לא להסתמך על מובאות בתקשורת, במיוחד לא כשזה נוגע למישהו שהתקשורת לא רוצה ביקרו (ולביבי יש את הכבוד להיות לא
אהוד גם בערוץ 7, בנוסף להיותו שנוא נפשה של התקשורת הממוסדת...).
אתה מבין, מותר וצריך להיות ביקורתי - אבל מוטב להפעיל שיקול דעת האם להיות אנטי באופן
אוטומטי זה להיות ביקורתי או סתם להיות אנטי. אני לא גיליתי שביבי הולך לנסיגות פרועות. בדר"כ
אלה שמספרים לנו כמה שהוא רוצה לסגת - הם אלה שבין כה תומכים בנסיגות מהסוג הזה -
ומשום-מה הם לא מצביעים לביבי למרות שהם טוענים שהוא רק מחפש את הנסיגות האלה...

בכל מקרה, כל הכבוד לך שאתה יודע לזהות מתי אומרים לך ומתי לא אומרים לך אמת. השאלה
היא איך בחרת להצביע דווקא לברק (שהמקום היחיד שבו אמר אמת היה בשלטי הפרסום שלו,
ובפרסומות הטייח ומכונאי שלו...), אבל אני משוכנע שיש לך הסבר משכנע במיוחד לזה (כזה שישכנע
גם את החבר'ה בחו"ל וגם את החבר'ה בארץ...).
ישן 17-02-2009, 11:02
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

א-נ-ח-נ-ו לא נוכל "להחזיר" את ת"א. רק אתה יכול "להחזיר" אותה...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אם אתה תהיה פרקליטו של נתניהו..."

הסיבה היא כמובן שרק אתה סבור שלקחנו אותה ממישהו באופן שמצריך את "החזרתה". בעצם, אולישווה שתברר אם גם דן בעד ה"החזרה"...

לא אתה ולא אני שמענו את נתניהו, אלא קראנו את הציטוט שלו - והפרשנות שלך לציטוט, פרשנות של
מי שחושב שרובים לאש"ף יפתרו את כל הבעיות ביקום, יכלה להיות לגיטימית, לולא טען נתניהו את
ההיפך, בערך בכל פעם שעסק בנושא. ברגע שתמצא לי דברים ברורים של נתניהו לגבי הפנטזיות שלך
על מסירת עוד רובים לחברים של ברע'ותי - אשמח לחזור בי מהפרשנות שלי...
"כוחה הצבאי" של הרש"ף בימים אלה הוא בעיקר כידוני צה"ל, במידה ושכחת את המצב בערי איו"ש.
הפרשנות שלך את דבריו כאילו עלינו לתת להם עוד נשק - נובעת מכך שזו התפיסה שלך לגבי מה שצריך
לעשות, ולעזאזל המציאות המעיקה הזו שמראה שזו שגיאה...

בסופו של דבר, לו ביבי היה כ"כ "מתון" (כך כותבים שמאלני בשלומיסטית...), החברה' שלך לא היו מתופפים על תופי הטאם-טאם מחשש שהוא
יקים ממשלת ימין...
ישן 17-02-2009, 11:52
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "פשששש, סיימת "להחזיר" את ת"א, ועכשיו אתה "מביא דברים בשם אומרם"?"

אתה מפתיע מחדש.
אם מתוך הדברים שאני כתבתי הצלחת לייצר כאילו אני רוצה להחזיר את תל אביב מלמד על היכולת שלך לנתח דברים של אחרים, או למעשה חוסר היכולת לנתח.
א-נ-י לא התכוונתי ולו לשבריר שנייה להחזיר את ת-ל - א - ב - י -ב וחוץ ממך כרגע אני לא מאמין שקיים מישהו שכן הבין מדברי רצון שכזה. אל תסיט את הנושא.
זו היתה רק דוגמה שכזו שמשתמשים בה כאשר מנסים להדגים נקודה כלשהי תוך כדי כתיבה או דיבור.
מאדם עם אבחנות חדות כשלך הייתי מצפה להבין, אבל אולי הן לא כל כך חדות כמו שחושבים ?

john reese

ישן 17-02-2009, 13:03
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "חביב, ולא משנה את העבודה שאתה כתבת לגבי החזרת ת"א כאילו הייתה שייכת פעם למישהו אחר..."

אני לא רוצה להעליב אותך ולקרוא לך בשמות אז אני לא אעשה את זה.

חבל מאד (וכבר ציינתי זאת רבות) שאתה משתמש ביכולות הכתיבה שלך על מנת לסלף דברים של אחרים.

למרות שאתה מודע ליכולות שלך, ולתמיכה הגורפת שיש לך בפורום שלך, ואתה מחזיק ידע רב ביותר, אתה מתעכב על קטנות ועל שטויות וגורם להסטת הדיון מהעיקר אל עולם התפל והטפל ועל שרשורים אינסופיים מתנצחים.

בפעם האחרונה, אם באמת ובתמים לא הבנת את הדוגמה שלי על תל אביב אז אני מתנצל בהערכת היתר לגבי כישוריך.

אם כן הבנת אז חדל עם סילופי הדברים.

מותר לי לתת דוגמאות ואנלוגיות בלי שאחשד שאלו הן כוונותי.

אתה הלוחם הגדול בדמגוגים ובמסלפים רק עד שזה מגיע לדברים שלך אתה ?

נו באמת. אתה באמת יכול יותר מזה.

חבל שהויכוח נגרר למקום בו אתה הכי טוב, פלספנות אינסופית שנובעת מסילוף הכוונה במקור.

בקיצור, התפלק לך ניתוח לא מוצלח לדברים של ביבי ואל תפיל את זה עלי.

דבר איתי על דבריו של ביבי, ולא על תל אביב ולא על הדברים שלי, ואשמח להשיב.

john reese

ישן 17-02-2009, 13:10
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני כבר נתתי את ההסבר שלי לגבי דבריו של ביבי. אם טעיתי - נדע רק בעתיד...
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אני לא רוצה להעליב אותך..."

ביבי הביע עמדתו לגבי הצורך בשמירת האחריות הבטחונית באיו"ש בידי צה"ל מעל כל במה אפשרית.
אתמול הוא נשא נאום (שלא אתה ולא אני שמענו את כולו), ובו נאמרו דברים שיכולים להתפרש כאילו
תומך בחימוש נוסף של הרש"ף (דבר שכאמור הוא התנגד לו), או באלף ואחד דברים אחרים שיכולים
לעזור לביסוס בטחונה ויציבותה של הרש"ף - שלא כוללים מסירת רובים לרשותה - למשל, הסרת האיום
הצבאי של חמא"ס מעל צווארה של הרש"ף.

אנשים בישראל הקטנה לא יודעים שמכל המקומות הרבים שבהם הפגינו נגדנו, היה מקום אחד בלבד
שבו נהרג מישהו שהפגין נגד פעילותה של ישראל ברצועת עזה בידי כוחות השיטור המקומיים - המקום
הזה היה רמאללה. יאסר עבד ראבו התבטא אחרי סיום המבצע שסיימנו אותו מוקדם מדי (ההתבטאות
לא מפתיעה - מפתיעה הפומביות שלה...). בהחלט אפשר לחזק את בטחון הרש"ף בלי לחזק פיזית את
הכוחות שלה.

אני, אגב, נגד חיזוק הרש"ף. הכלומניקים המושחתים והרקובים הללו רוצים בדיוק מה שרוצה חמא"ס,
ולא צריך לתת להם פרס רק בגלל שהם כושלים יותר בביצוע משימותיהם באופן שגורם לחמא"ס לפורר
להם את כל המנגנונים בתוך 24 שעות...
ישן 17-02-2009, 13:20
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני כבר נתתי את ההסבר שלי לגבי דבריו של ביבי. אם טעיתי - נדע רק בעתיד..."

נתניהו יודע לדבר ואתה כאן מדברר אותו למעשה.
כותרת האשכול היא חיזוק הצבא הפלשתינאי והציטוט שאני הדגשתי מדבר על חיזוק כוחה הצבאי של הרש"פ.
אתה מדבר על חיזוק הרש"פ, חיזוק בטחון הרש"פ ועוד מילים מכובסות כאשר הציטוט המקורי (סליחה שאני חוזר על עצמי) מדבר על חיזוק הכח הצבאי של הרש"פ.
מוצא חן בעינך או לא, זה מה שאמר, ולא אמר את מה שאמרת שהוא אמר.
אתה דובר מוצלח עבור הימין הקיצוני. ביבי יגיד את דבריו המרכז-שמאלה ואתה תתרגם אותם עבור הימנים בדרך שתהיה להם נוחה לאוזן. אני קונה את הדיל הזה.
כמו שציינתי, עם דובר כמוך לביבי אפשר להזיז תהליכים די מרחיקי לכת (אני בכוונה לא מזכיר שמות של ערים כמו ת"א ירושלים נתניה וגדרה אחרת אחשד ברצוני העז להחזירן )

john reese

ישן 17-02-2009, 13:59
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

עוד לא הבנת? אני לא חשדתי בך גם גם קודם ברצון להעביר את ת"א למישהו אחר
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "נתניהו יודע לדבר ואתה כאן..."

אני רק טענתי שהמינוח "להחזיר" מעיד על כך שלא הייתה שלנו מלכתחילה. אתה לא מחזיר משהו
שתמיד היה שלך. לכל היותר, אתה מוסר אותו...

הכותרת של האשכול מבוססת על השורה בטקסט שאתה ציטטת, והיא לא באה כתוספת אליה. אני
עדיין מחכה לנוסח המלא של הנאום לפני שאתרשם שאמנם ביבי שינה את עמדתו מזה בעשור וחצי
האחרונים וכעת הוא סבור שמסירת רוביפ לאש"ף תביא לגאולת עם ישראל בארצו. יש לי הרושם שלא
נקבל את זה. כל זמן שאין לי נוסח מלא של הנאום, אני יכול להתבסס רק על מה שנכתב, ולצרף את זה
להיכרות שלי עם העמדות של האיש, והמסקנה שלי היא שלא ראינו כאן "מהפכה שמאלנית" בעמדותיו,
כפי שינסו לזעוק אלה שרק בנס רצו הפעם ברשימה אמיתית לכנסת, ולא הביאו לבזבוז המנדט הקבוע
שלהם, תוך שהם מרגישים צודקים וטהורים, בשעה שספקו לשמאל נצחון...
ישן 17-02-2009, 14:34
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
תפתח ספר ותלמד
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "LOL, חזרנו ל"הסטוריה אלטרנטיבית אה-לה דן". ספר נא לי ממי כבשנו את ת"א..."

מוסררה אומר לך משהו ? בית הקברות המוסלמי אומר לך משהו ? על שייח מוניס שמעת ? שלא לדבר על יפו, שהיא חלק מתל אביב, אבו כביר.
אם תחפש טוב תמצא בודאי עוד ועוד. אבל מה אני דורש ממך יותר מדי לפתוח ספר חס וחלילה. לצאת מהבונקר, בו אתה נמצא - אוי לאוזנים שככה שומעות.

הכיבוש, בדרך זו או אחרת, משתרע על כל שטחה של מדינת ישראל הריבונית. עד היום שגורים שמות היישובים הערביים בפיהם של אלו שבאו במקומם לאחר הכיבוש.

על מנת למנוע לעז מיותר ודברי הבל, אני מדגיש שכל כיבושי מלחמת העצמאות היו חיוניים, הכרחיים וצודקים, שמטרתם הייתה להבטיח מדינה יהודית דמוקרטית לעם ישראל, בשטחי ארץ ישראל.
כל הכיבושים לאחר מכן הפכו לשגיאות הסטוריות, שאנו סובלים מהן עד לעצם היום הזה. מאחר ולא השכלנו להפוך את הנצחונות המרשימים להישגים מדיניים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:28

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר