25-02-2009, 00:03
|
 |
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
1. כסף - זה הבסיס להכל למעשה וממנו נגזר הכל. לשם השוואה - מלגת מחקר ממוצעת במדעי החיים היא של כ 50000 דולר לשנה לשלוש שנים. הרבה פעמים זה פחות. מלגת מחקר ממוצעת היכן שאני נמצא - 250000 דולר לשנה לשלוש שנים.
2. מתוך זה נגזרות מלגות המחיה של הסטודנטים. בארץ רוב הכסף בא מהמנחה ומיעוט קטן מתקבל מהאוניברסיטה. היכן שאני נמצא, זה הפוך. המשמעות היא הקטנה של הכסף ש"מתבזבז" על מלגת מחיה במקום מחקר. ריאלית, הדבר מקטין עוד יותר את הכסף שנותר למחקר. בחישוב מהיר, דוקטורנט שמקבל מהמנחה שלו את המלגת המקסימום (5500 ש"ח בחודש) על מנת שיקדיש את כל זמנו למחקר, עולה כ- 15000 דולר לשנה. נתח נכבד מאוד מכסף שמיועד למחקר.
3. מיכשור - כאן אנחנו בבעיה חמורה שרק מחמירה. מכשור אנאליטי חדיש עולה המון כסף לקניה ויותר לתחזוקה. לאוניברסיטאות אין כסף לרכוש אותו, ואם כבר רוכשים, אז עלות השימוש אינה ריאלית לרוב המשתמשים.
למעשה, הפתרון הוא שנור מסיבי והרבה מאוד עסקאות סיבוביות.
לשם השוואה, במכון שאני עובד בו יש יותר ציוד אנאליטי בתחום ה Mass spectrometry, מאשר בכל מדינת ישראל, הוא יותר חדיש, ברמת אוטומציה יותר גבוהה וכמערכת הוא נותן מענה יותר טוב.
הוא גם נגיש וזמין בעלות קטנה פי 100 (!) מאשר כל מכשיר לא אוטומטי דומה בארץ. המשמעות היא שאני יכול, לא רק לבדוק את הדגימות שלי בצורה מקיפה יותר, אני יכול גם "לשחק" ולעשות ניסויים חדישים ושימושים חדישים שלא הייתי מעז בארץ מפאת העלות
4. זמן של הסטודנטים - מנחה שלא יכול לממן מלגה מלאה ומחסור במשרות תרגול, גוזרים על סטודנטים שאין להם מימון חיצוני כלשהו, לעבוד. סטודנט שעובד יום בשבוע מפסיד בשנה 5 שבועות עבודה נטו. אם הוא גם עושה מילואים, הוא מפסיד עוד לפחות 3 שבועות. זה זמן שהולך לאיבוד בתחום שצורך זמן רב, ובאקדמיה דלת אמצעים, אתה משלם בזמן על מחסור בכסף, כי הכל לוקח הרבה יותר זמן לבצע.
בשורה התחתונה -
סטודנט ישראלי באוניברסיטה עתירת אמצעים וממון: 3 שנים דוקטורט, הרבה מאמרים ובעיתונים מהשורה הראשונה.
סטודנט ישראלי באוניברסיטה עניה וחסרת אמצעים: 5-7 שנים דוקטורט, מעט מאמרים ובעיתונים פחות טובים.
מי שרוצה לעסוק במחקר, צריך רזומה טוב - בגלל זה המון חבר'ה עוזבים לעשות פוסט בארה"ב. בגלל זה אוסטרליה הפכה למקום שמושך סטודנטים מאירופה וארה"ב ולא רק ממדינות עניות יותר.
אני יכול להעיד על עצמי שיש לי, כבר אחרי חצי שנה, 3 מאמרים בקנה שאחד מהם אנחנו מתכוונים לנסות לשלוח ל Nature.
אז לסטודנט המחקרי הישראלי הממוצע יש את השכל. מה שצריך לעשות זה רק לתת לו להפעיל אותו, ולא באילתורים ושנור.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
|