|
במקור נכתב על ידי Rationalist
אני מצטער, אבל אני לא מצליח להבין איפה הבעיה.
ראשית, אם פתרון פשוט וקל הוא לוותר על מערכת ההפעלה XP וללכת על מערכת חינמית - אני מוכן.
לא עבדתי עם מערכת כזו בעבר - אבל אני לא רואה עצמי מחוייב ל- MS. מוזר בעיני שהתקנה של מערכת המבוססת על IDE או SATA שהן הטכנולוגיה השלטת הוא מיידי - שגר ושכח.
אם אתה חושב שזה הפתרון הקל - אמור לי.
מה שאתה טוען:
1. בעבר היה רק דיסק קשיח אחד במחשב, בנפח 80GB ובחיבור IDE. בכדי להתקין בו מערכת הפעלה, נאלצת משום מה להכניס דיסקט לכונן הדיסקטים וללחוץ על F6. מה בדיוק היה על הדיסקט? אני נוטה להאמין שמערכת ההפעלה XP (אמנם לא ציינת במפורש, אבל זו הנחה סבירה) יודעת לעבוד עם IDE מבלי צורך בדיסקט כלשהו. כלומר - אם תתעלם לרגע מה-SATA החדש (ממש תנתק אותו) יש אפשרות לא רעה שגם בלי דיסקט כזה או אחר תוכל להתקין XP על אותו IDE ישן. הייתי משאיר רק כונן אופטי אחד ואת ה-IDE, ומנסה להתקין ככה.
ניסיתי זאת - לא יודע מה היה על הדיסק - כנראה דריבר. כל פעם שהייתי נאלץ לפרמט - הייתי מתחיל את הריצה של הדיסק, לוחץ אף6 וממתין להוראות.
טעות מצידי שלא גיביתי את הדיסקט (חשבתי שזה משהו שבקלי קלות ניתן להוריד מהאתר).
לאחר אינספור משחקים - אמרתי לעצמי הדיסק כבר למעלה מ- 3 שנים, בוא נחליף אותו כפעולה מונעת בחדש על מנת לא להכנס למצב הזה עוד כמה זמן.
קניתי סאטה להפתעתי זה לא היה שגר ושכח - חשבתי שזה יהיה לשים את הדיסק, לראות שהביוס מזהה, להכניס דיסק התקנה - להתקין.
הבעיה שהמחשב לא באחריות ולכן אני לא יכול ללכת איתו לחנות שיראו לי מה אני לא עושה בסדר.
2. לאחר שלא הצלחת להתקין XP על כונן קשיח בחיבור IDE (שוב, מחזיר לסעיף 1) קנית כונן קשיח בחיבור SATA (אותה ברקודה, או ברקוקה), אשר מזוהה בבירור ב-BIOS, אך לא הצלחת להתקין עליו XP. זה מוזר - אם הוא מזוהה ב-BIOS, מערכת ההפעלה XP אמורה לדעת לזהות אותו. אם היא לא היתה מזהה אותו, הפתרון היה אחת מהאופציות הבאות (בכלליות, לא במקרה שלך):
A. "לעבוד" על ה-BIOS ולגרום לו לזהות את ה-SATA כ-IDE. במקרה שלך אין צורך.
B. להטמיע את מנהל ההתקן בתוך התקנת XP. את זה הציעו לך, לרבות מדריך, אבל אני מזדהה איתך ומבין שזו לא אופציה פשוטה למדי.
C. להוריד מנהל התקן לדיסקט, וללחוץ F6. זה מה שאני עשיתי השבוע, אחרי שניסיתי את ההטמעה ומשהו שם לא עבד. לדעתי, זה פתרון לא רע בכלל.
אם אתה עדיין רוצה להתקין דווקא ב-SATA (אם מה שאני מציע בסעיף 1 לא מסתדר), נסה לפעול כך:
קודם כל, נתק כונן אופטי אחד, כך שתישאר רק עם כונן בודד. הפוך אותו להיות הראשון בסדר ה-BOOT. לאחר מכן, שים את כונן ה-SATA שני בסדר ה-BOOT. ולבסוף, שים את כונן הדיסקטים אחרון בסדר ה-BOOT.
הורד את אותו קובץ של 3.23MB. חלץ את הקבצים.
ה- 3M שהורדתי הכיל רק קובץ אחד של driver update כך שזה לא הקובץ שמכין לי דיסקט.
DriverUpdaterPro.exe
שים דיסקט בכונן הדיסקטים.
בתוך ספריית MakeDisk יש קובץ בשם MakeDisk.exe. הרץ אותו.
יש לך את הלינק או הקובץ ללוח אם שלי? אם כן שלח לי.
ודא כי נבחר הכונן הנכון ולחץ Extract.
והנה - דיסקט עם מנהל ההתקן ללוח האם שלך. אם תלחץ F6 בתחילת ההתקנה XP תקרא את מנהל ההתקן ושלום על ישראל.
לסכום, אני למעלה משבוע עושה שמיניות באוויר על מנת להתקין מערכת הפעלה על מחשב עם 2 דיסקים סטנדרטיים (על זה או על השני - וזה לא עובד).
אם כל שבעת מדורי הגיהנום של מיקרוסופט ניתנים לפתרון ע"י מערכת חינמית, קל לפעיל אותה, אין לי מדפסת או התקנים אחרים מיוחדים, כל שאני צריך זה מקלדת, עכבר, צג, דיסקים, צורב,
USB
אנא אמור לי שזה מיידי - חוסר היכולת להתקין בקלות מערכת הפעלה הוא סיבה טובה לזרוק אותה ולחפש תחליף.
|