לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-02-2009, 19:11
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.07.08
כרגי מותקן אחד על מנת לא לערבב
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Rationalist שמתחילה ב "יש כאן משהו לא ברור. כמה..."

[QUOTE=Rationalist]כרגע מחובר ומזוהה אחד - SATA barrakuka חדש דנדש.

בעבר המחשב היה מורכב מדיסק IDE 80GB.

לאחר שנאלצתי לפרמט אותו לא הצלחתי להתקין windows.

הדיסקט מת.

קניתי כונן חדש תוך מחשבה שאולי הישן בעייתי (החדשים לא יקרים ונמאס לי מ- 80GB).

שוב לא הצלחתי להתקין בין אם זה מחובר או השני - כמובן, שאני מוודא שהוא מזוהה ב- BIOS.

העלתי סדררת תמונות של BIOS בהן רק מחובר החדש.

לא צפיתי כאלו בעיות.

נכנסתי לאתר של ASUS על מנת להוריד ללוח אם דריבר - וקבלתי קובץ EXE של 3M כך שלא יכול להתאים לדיסקט ולא יכול להפעיל מחשב מושבת.

לא אכפת לי באיזו קונפיגורציה אני אצליח להתקין מערכת הפעלה (לאחר מכן אחבר את הדיסק השני (שיהיה).

/QUOTE]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-02-2009, 22:19
  Rationalist Rationalist אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.05
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "כרגי מותקן אחד על מנת לא לערבב"

אני מצטער, אבל אני לא מצליח להבין איפה הבעיה.

מה שאתה טוען:
1. בעבר היה רק דיסק קשיח אחד במחשב, בנפח 80GB ובחיבור IDE. בכדי להתקין בו מערכת הפעלה, נאלצת משום מה להכניס דיסקט לכונן הדיסקטים וללחוץ על F6. מה בדיוק היה על הדיסקט? אני נוטה להאמין שמערכת ההפעלה XP (אמנם לא ציינת במפורש, אבל זו הנחה סבירה) יודעת לעבוד עם IDE מבלי צורך בדיסקט כלשהו. כלומר - אם תתעלם לרגע מה-SATA החדש (ממש תנתק אותו) יש אפשרות לא רעה שגם בלי דיסקט כזה או אחר תוכל להתקין XP על אותו IDE ישן. הייתי משאיר רק כונן אופטי אחד ואת ה-IDE, ומנסה להתקין ככה.
2. לאחר שלא הצלחת להתקין XP על כונן קשיח בחיבור IDE (שוב, מחזיר לסעיף 1) קנית כונן קשיח בחיבור SATA (אותה ברקודה, או ברקוקה), אשר מזוהה בבירור ב-BIOS, אך לא הצלחת להתקין עליו XP. זה מוזר - אם הוא מזוהה ב-BIOS, מערכת ההפעלה XP אמורה לדעת לזהות אותו. אם היא לא היתה מזהה אותו, הפתרון היה אחת מהאופציות הבאות (בכלליות, לא במקרה שלך):
A. "לעבוד" על ה-BIOS ולגרום לו לזהות את ה-SATA כ-IDE. במקרה שלך אין צורך.
B. להטמיע את מנהל ההתקן בתוך התקנת XP. את זה הציעו לך, לרבות מדריך, אבל אני מזדהה איתך ומבין שזו לא אופציה פשוטה למדי.
C. להוריד מנהל התקן לדיסקט, וללחוץ F6. זה מה שאני עשיתי השבוע, אחרי שניסיתי את ההטמעה ומשהו שם לא עבד. לדעתי, זה פתרון לא רע בכלל.

אם אתה עדיין רוצה להתקין דווקא ב-SATA (אם מה שאני מציע בסעיף 1 לא מסתדר), נסה לפעול כך:
קודם כל, נתק כונן אופטי אחד, כך שתישאר רק עם כונן בודד. הפוך אותו להיות הראשון בסדר ה-BOOT. לאחר מכן, שים את כונן ה-SATA שני בסדר ה-BOOT. ולבסוף, שים את כונן הדיסקטים אחרון בסדר ה-BOOT.

הורד את אותו קובץ של 3.23MB. חלץ את הקבצים.

שים דיסקט בכונן הדיסקטים.

בתוך ספריית MakeDisk יש קובץ בשם MakeDisk.exe. הרץ אותו.

ודא כי נבחר הכונן הנכון ולחץ Extract.

והנה - דיסקט עם מנהל ההתקן ללוח האם שלך. אם תלחץ F6 בתחילת ההתקנה XP תקרא את מנהל ההתקן ושלום על ישראל.
ישן 28-02-2009, 12:13
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.07.08
ניסיתי את רב מה שאתה מציע
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Rationalist שמתחילה ב "אני מצטער, אבל אני לא מצליח..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Rationalist
אני מצטער, אבל אני לא מצליח להבין איפה הבעיה.
ראשית, אם פתרון פשוט וקל הוא לוותר על מערכת ההפעלה XP וללכת על מערכת חינמית - אני מוכן.
לא עבדתי עם מערכת כזו בעבר - אבל אני לא רואה עצמי מחוייב ל- MS. מוזר בעיני שהתקנה של מערכת המבוססת על IDE או SATA שהן הטכנולוגיה השלטת הוא מיידי - שגר ושכח.

אם אתה חושב שזה הפתרון הקל - אמור לי.

מה שאתה טוען:
1. בעבר היה רק דיסק קשיח אחד במחשב, בנפח 80GB ובחיבור IDE. בכדי להתקין בו מערכת הפעלה, נאלצת משום מה להכניס דיסקט לכונן הדיסקטים וללחוץ על F6. מה בדיוק היה על הדיסקט? אני נוטה להאמין שמערכת ההפעלה XP (אמנם לא ציינת במפורש, אבל זו הנחה סבירה) יודעת לעבוד עם IDE מבלי צורך בדיסקט כלשהו. כלומר - אם תתעלם לרגע מה-SATA החדש (ממש תנתק אותו) יש אפשרות לא רעה שגם בלי דיסקט כזה או אחר תוכל להתקין XP על אותו IDE ישן. הייתי משאיר רק כונן אופטי אחד ואת ה-IDE, ומנסה להתקין ככה.
ניסיתי זאת - לא יודע מה היה על הדיסק - כנראה דריבר. כל פעם שהייתי נאלץ לפרמט - הייתי מתחיל את הריצה של הדיסק, לוחץ אף6 וממתין להוראות.
טעות מצידי שלא גיביתי את הדיסקט (חשבתי שזה משהו שבקלי קלות ניתן להוריד מהאתר).
לאחר אינספור משחקים - אמרתי לעצמי הדיסק כבר למעלה מ- 3 שנים, בוא נחליף אותו כפעולה מונעת בחדש על מנת לא להכנס למצב הזה עוד כמה זמן.
קניתי סאטה להפתעתי זה לא היה שגר ושכח - חשבתי שזה יהיה לשים את הדיסק, לראות שהביוס מזהה, להכניס דיסק התקנה - להתקין.
הבעיה שהמחשב לא באחריות ולכן אני לא יכול ללכת איתו לחנות שיראו לי מה אני לא עושה בסדר.
2. לאחר שלא הצלחת להתקין XP על כונן קשיח בחיבור IDE (שוב, מחזיר לסעיף 1) קנית כונן קשיח בחיבור SATA (אותה ברקודה, או ברקוקה), אשר מזוהה בבירור ב-BIOS, אך לא הצלחת להתקין עליו XP. זה מוזר - אם הוא מזוהה ב-BIOS, מערכת ההפעלה XP אמורה לדעת לזהות אותו. אם היא לא היתה מזהה אותו, הפתרון היה אחת מהאופציות הבאות (בכלליות, לא במקרה שלך):
A. "לעבוד" על ה-BIOS ולגרום לו לזהות את ה-SATA כ-IDE. במקרה שלך אין צורך.
B. להטמיע את מנהל ההתקן בתוך התקנת XP. את זה הציעו לך, לרבות מדריך, אבל אני מזדהה איתך ומבין שזו לא אופציה פשוטה למדי.
C. להוריד מנהל התקן לדיסקט, וללחוץ F6. זה מה שאני עשיתי השבוע, אחרי שניסיתי את ההטמעה ומשהו שם לא עבד. לדעתי, זה פתרון לא רע בכלל.

אם אתה עדיין רוצה להתקין דווקא ב-SATA (אם מה שאני מציע בסעיף 1 לא מסתדר), נסה לפעול כך:
קודם כל, נתק כונן אופטי אחד, כך שתישאר רק עם כונן בודד. הפוך אותו להיות הראשון בסדר ה-BOOT. לאחר מכן, שים את כונן ה-SATA שני בסדר ה-BOOT. ולבסוף, שים את כונן הדיסקטים אחרון בסדר ה-BOOT.

הורד את אותו קובץ של 3.23MB. חלץ את הקבצים.
ה- 3M שהורדתי הכיל רק קובץ אחד של driver update כך שזה לא הקובץ שמכין לי דיסקט.
DriverUpdaterPro.exe
שים דיסקט בכונן הדיסקטים.

בתוך ספריית MakeDisk יש קובץ בשם MakeDisk.exe. הרץ אותו.
יש לך את הלינק או הקובץ ללוח אם שלי? אם כן שלח לי.

ודא כי נבחר הכונן הנכון ולחץ Extract.

והנה - דיסקט עם מנהל ההתקן ללוח האם שלך. אם תלחץ F6 בתחילת ההתקנה XP תקרא את מנהל ההתקן ושלום על ישראל.

לסכום, אני למעלה משבוע עושה שמיניות באוויר על מנת להתקין מערכת הפעלה על מחשב עם 2 דיסקים סטנדרטיים (על זה או על השני - וזה לא עובד).
אם כל שבעת מדורי הגיהנום של מיקרוסופט ניתנים לפתרון ע"י מערכת חינמית, קל לפעיל אותה, אין לי מדפסת או התקנים אחרים מיוחדים, כל שאני צריך זה מקלדת, עכבר, צג, דיסקים, צורב,
USB
אנא אמור לי שזה מיידי - חוסר היכולת להתקין בקלות מערכת הפעלה הוא סיבה טובה לזרוק אותה ולחפש תחליף.

ישן 28-02-2009, 15:22
  Rationalist Rationalist אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.05
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "ניסיתי את רב מה שאתה מציע"

לא הבנת אותי נכון - אני לא ממליץ על מערכת הפעלה אחרת. אני פשוט לא מכיר מקרים בהם כונן קשיח IDE עושה בעיות עם התקנת XP, ודורש לחיצה על F6 בתחילת ההתקנה (בכדי להתקין מנהל התקן כזה או אחר). זה לא אומר שזה לא ייתכן/אפשרי - פשוט, התקנתי לא מעט מערכות הפעלה בחיי, כולל XP, על כונני IDE ומעולם לא נתקלתי במקרה כזה. הכוונה שלי היתה שאולי אתה עושה משהו לא נכון ו"נעול" עליו (הרגל וכו'), ובשל כך מסתבך. אמור להיות פשוט למדי להתקין XP על IDE.

עם זאת, מעולם לא ברחתי מאתגר. אם אתה מעוניין להתקין XP על SATA, אסייע לך (רק השבוע התקנתי מחשב עם IDE ו-SATA, ובחרתי דווקא ב-SATA ככונן מערכת-ההפעלה, למרות שההתקנה לקחה לי כמה שעות לביצוע).

הורד את הקובץ כך:
http://support.asus.com/download/do...SLanguage=en-us
בחר Motherboard.
בחר Socket775.
בחר P5LD2-VM.
לחץ על Search.
בחר WinXP.
לחץ על OK.
הרחב את RAID.
הורד (מהמיקום Global) את הקובץ:
IT8211 ATA RAID Controller Driver and Application V1.3.2.0 for Windows 2000/XP/2003.(WHQL) and 64bit XP/2003.(WHQL)

בהצלחה.
ישן 01-03-2009, 02:30
  IpDo IpDo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.08.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "עזרה עם מחשב מבוסס לוח של Asus"

עברתי בריפרוף על האשכל, כך שאני מצטער אם כבר שאלו אם השאלות וענית עליהן.
ביקשת הוראות Step By Step ורק עכשיו ראיתי, צר לי.

כמו שציינתי בהתחלה.
ההורדה של ה 3 מגה (זאת שRationalist הסביר איך להוריד בפירוט בהודעה הארונה) היא מה שאתה צריך.
היא 3MB מכיוון שהיא מכילה מס' גרסאות של הדיסק.

1. הורד את הקובץ כפי שתואר מעלי או בקישור הבא:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb...ium/ITE8211.zip
חלץ אותו.
2. עכשיו יש לך 2 אופציות:
א. ליצור דיסקט בעזרת הקבצים שנמצאים בספריה MakeDisk (אין לי דרך להסביר לך את זה, מאחר וזה דורש כונן דיסקטים שאין לי).
ב. לשלב את הדרייברים לתוך דיסק של Windows XP:
כאן יש מדריך דיי מפורט:
http://maxeasyguide.blogspot.com/20...llation-cd.html
הקבצים שאתה צריך לתהליך אם אלו שנמצאים בספריה:
ITE8211\Disk\WINXP
ואם זה לא עובד:
ITE8211\Driver\32bit\WINXP
למרות שהם זהים לפי דעתי.

תזכור, חובה לסמן TEXT MODE בזמן השילוב.
רצוי גם להשתמש מראש בדיסק שמשולב בו SP3.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:56

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר