10-03-2009, 10:43
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 27.01.02
|
|
1. יחסי החוץ:
אובאמה באמת יורה לכל הכיוונים, מנסה לעשות הכל, ועכשיו - וברור לך, בדיוק כמו שברור לי, שככה הוא רק ייכשל. הבעיה הגדולה ביותר של אובאמה, לפחות במחצית הראשונה של הכהונה, תהיה הכלכלה האמריקאית, ולה הוא יקדיש את רוב זמנו ומרצו. וכשהוא שולח את הילארי למזה"ת, במסגרת מדיניות הפייסנות שלו, האם לא עדיף שבישראל יהיה שר חוץ שיגיד לה, בדיפלומטיות כמובן, "גברת, עד כאן"? אל מול הפייסנות של הממשל החדש בוושינגטון יש להציב שר חוץ שיודע לעמוד על שלנו.
2. ענייני הפנים:
הטיעון של "מפלגה חרדית" אינו עובד - מדובר בטיעון רגשני, מהבטן, ולא בטיעון ענייני. אתה מוזמן להביא טיעון ענייני מדוע ש"ס לא יכולה להחזיק בתיק הפנים. אגב, כך חששו גם כשאריאל אטיאס נכנס למשרד התקשורת - והוא התברר כאחד משני השרים המוצלחים ביותר בממשלה האחרונה (השני היה פרידמן - שניהם עסקו אך ורק בענייני משרדם, והשר אטיאס הוביל כמה מהלכים חשובים מאוד).
3. ישראל ביתנו:
לא זכור לי מתי ברית הזוגיות היתה נושא מרכזי בקמפיין של ישראל ביתנו - הסלוגן שלהם עסק בענייני אזרחות ונאמנות, לא בענייני זוגיות. ציפי ניסתה להפוך את זה לעניין מרכזי במהלך נסיונה לגנוב שלטון, נסיון שנכשל, למזלנו. ליברמן מוותר על מה שפחות חשוב (עם כל הכבוד, בטחונה של המדינה וצביונה קודם לבעייה בירוקרטית) - ככה זה במו"מ.
4.
ציטוט:
|
עובדה שביבי עומד לבקש הארכה נוספת של שבועיים מוכיחה כמה קשה לבנות קואליציה שדומה יותר לרשת עם חורים גדולים.
|
- אפשר לקבל סימוכין? אני לא שמעתי עד לרגע זה על כך שנתניהו עומד לבקש הארכה. עד כמה שאני יודע, נתניהו עומד להציג ממשלה בשבוע הבא.