לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-03-2009, 16:17
  primak primak אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.10.08
ההגדרה של יחידה מובחרת.

לאחרונה התפתח ויכוח ביני לבין חבר: האם יהל"ם היא יחידה מובחרת או לא. הוא טוען שלא, מסיבות שאני עדיין לא הבנתי, ואני טענתי שכן. לא הגענו להסכמה, אבל הבנתי שהבעיה היא בהגדרה של יחידה מובחרת - יחידה התנדבותית, שצריך לעבור מיון מיוחד בשבילה, שיש לה ייעוד והכשרה ספציפית, יחידה קטנה בעלת משימות מיוחדות. הוא טען שלפי ההגדרה הזאת, גם מוד"ש היא יחידה מובחרת (הוא משרת באמ"ן, ומכיר את מוד"ש בע"פ אז בחרתי לא להגיב לזה). הוא בכל זאת החליט לא להסכים עם ההגדרה שאני נתתי לזה בהתבסס על הידע שלי, וטען שאני מתווכח על משהו שאני לא מבין בו. בתור דוגמא ליחידה מובחרת הוא הביא את אגוז.

רציתי לשאול האם קיימת הגדרה ספציפית ליחידה מובחרת, או שזה בעצם איזה משהו שתלוי הגיון?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-03-2009, 21:57
  omer k omer k אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.10.07
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי יול' 09 שמתחילה ב "אל תקח את זה לעניינים של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי יול' 09
אל תקח את זה לעניינים של אגו.
יהלום פחות מובחרת משייטת וסיירת מטכל, מהעובדה שההכשרה של שתי היחידות האלו יותר מעמיקה, והם בקיאים בכל דרכי הלחימה. הם יכולים לבצע משימות של יהלום במידת הצורך.

כמובן שיהלום זו יחידה מובחרת של צה"ל, אין פה שאלה בכלל.

אז בוא אני אבהיר לך שיהל"ם עושה דברים ששייטת ומטכ"ל לא עושות ולא מוסמכות לעשות.
אין ספק שההכשרה שעוברים ביחידות העלית היא רחבה הרבה יותר מיחידות מובחרות אחרות,
וכן, עושים גם יותר דברים,יותר הכשרות, ודורשות יותר מהאנשים המשרתים בהן, אבל ההשוואה לא נותנת כלום. כל יחידה מתמחה בעניינים שלה.
אתה לא יכול להשוות יחידה שמיועדות למשימות הנדסה למיניהן, ליחידה שהייעוד שלה היא לצורך העניין השייטת (הגנה על גבולות הים,פשיטה וצלילות וכו'). שייטת למשל לא מפנים מוקשים, ולא עובדים במנהרות. ומן הסתם בוחרים יחידה למבצע לפי אופי המבצע.
ההשוואות האלו מי יותר "מובחר" ואיפה יותר "תותחים" מיותרות ולא במקום.
ישן 16-03-2009, 22:01
  מלאך החבלה מלאך החבלה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.01.09
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי יול' 09 שמתחילה ב "אל תקח את זה לעניינים של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי יול' 09
אל תקח את זה לעניינים של אגו.
יהלום פחות מובחרת משייטת וסיירת מטכל, מהעובדה שההכשרה של שתי היחידות האלו יותר מעמיקה, והם בקיאים בכל דרכי הלחימה. הם יכולים לבצע משימות של יהלום במידת הצורך.

כמובן שיהלום זו יחידה מובחרת של צה"ל, אין פה שאלה בכלל.

אתה ממש טועה. ההכשרה של מטכ"ל ושייטת לא מעמיקה יותר אלא שונה בתכליתה מההכשרה של יהל"ם. משך ההכשרה של כל היחידות די דומה. אבל הייעוד אחר...
שייטת בים. מטכ"ל - כדאי לא לדבר... יהל"ם - חבלה והנדסה מיוחדת.

יהל"ם כמו מטכ"ל ושייטת היא יחידה מובחרת.
הצבא מבדיל בין יחידה מובחרת לבין יחידה מיוחדת אבל כאן לא המקום לדון בזה...

מוד"ש זה חיל - לא סודי, לא מיוחד ולא שטויות. אבל עדיין חיל שעושה עבודה חשובה ביותר.

ישן 16-03-2009, 22:46
  primak primak אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.10.08
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי יול' 09 שמתחילה ב "במידת הצורך, מטכל יכולים לבצע..."

בקשר לאמרה שסיירת מטכ"ל יכולה לעשות מבצעים של יהל"ם - בנסיון החילוץ של נחשון וקסמן, אוקטובר '94, היחידה ניסתה לפרוץ את הדלתות בפיצוץ. מכיוון שהם לא היו מתורגלים בשימוש בחומר נפץ או ידע הנדסי מתאים, הדלת לא התפוצצה אלא פשוט השמיעה רעש שהזעיק את המחבלים שהרגו את וקסמן במקום, ולאחר מכן את ראש צוות החילוץ, סרן ניר פורז, שהוביל את החוליה. מספר לוחמים ממטכ"ל נפצעו בפעולה, שקרתה רק בגלל שהם לא היו מוכשרים בסוג פריצה כזאת.

ספקטרו - החבר משרת באמ"ן ומתמחה בציוד שמוד"ש משתמשים בו. הוא מכיר את החיל מא' ועד ת' ולכן, בהקשר הזה, החלטתי שלא להתווכח. מה שכן, לטענתו - יש הרבה מאוד תפקידים במוד"ש שמעבר למה שידוע בציבור (ולתפקיד "לוחם איסוף" שבמנילה), אבל אין יחידות מיוחדות כהגדרתו. שוב, אני באמת לא יודע.
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:54

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר