לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-03-2009, 17:04
  met_mizman met_mizman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.06.07
גישה מרחוק להתקנים שונים ברשת מרוחקת

הבעיה היא זו:

4 משרדים של אותה חברה, בכל אחד מהמשרדים ישנו מכשיר "טיפש" המחובר לרשת (שעון נוכחות). אני צריך מהמחשב במשרד הראשי, לבצע קריאה מרחוק לכל אחד מההתקנים הללו.

הקריאה להתקן מתבצעת ע"י גישה לכתובת ה IP של ההתקן (שאותה ניתן להגדיר במכשיר) בפורט מסויים.

(מסיבה שאינה נהירה לי כעת, הפניית הפורט המתאים בראוטר להתקנים, עדיין לא מאפשרת גישה להתקן מרחוק, הגישה אפשרית רק דרך הרשת המקומית או מחשב המחובר לרשת המקומית ע"י חיבור vpn).

לצורך חיבור המחשבים בכל המשרדים למחשב במשרד הראשי, וליצירת חיבור בין כל המחשבים בכל המשרדים, השתמשתי ב openvpn, כל המחשבים בכל המשרדים מתקשרים ומתחברים למחשב הראשי, מתקשרים עימו ועם כל שאר המחשבים ברשת.

לא ניתן ליצור חיוג וחיבור vpn מההתקנים האחרים ברשת שאינם מחשבים.

מה למעשה הפתרון כדי לאפשר גישה להתקנים הללו מהמחשב במשרד הראשי, או אפילו מכל מחשב בכל משרד ברשת?

תודה מראש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-03-2009, 01:20
  met_mizman met_mizman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.06.07
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "לא, אני רוצה שיהיה סרבר VPN..."

אז למה לי שרת VPN בכל סניף, מה לא טוב בתצורה הנוכחית שכל מחשב מתקשר ומתחבר ישירות לסרבר VPN שבמשרד הראשי, וכך מתקשר בקלות מול כל שאר המחשבים שמחוברים אליו?

אבל לגבי ההתקנים האחרים, הבעיה למיטב הבנתי היא כזו:
אם כתובת המכשיר בטווח כתובות הרשת הפיזית, הרי שהוא יתקשר עם המחשבים ברשת הפיזית, ולא אם המכשירים ברשת הוירטואלית שנוצרה ע"י ה VPN.

ואם כתובתו בטווח הרשת הוירטואלית שנוצרה ע"י ה VPN, אם כן הוא לא יכול בכלל ליצור קשר עם המחשבים, כיון שלמעשה אין לו חיבור לרשת הזו.

אלא אם כן, באחד המחשבים בכל מיקום, יהיה כרטיס רשת פיזי מגושר עם כרטיס הרשת הוירטואלי, אבל אז אם הכרטיס יקבל את כתובתו משרת ה VPN, כיצד הוא יתקשר עם הראוטר המקומי לצורך גישה לאינטרנט (כשאינני רוצה כמובן לנתב את כל הגישה לאינטרנט של מחשב זה דרך ה VPN)?
ישן 22-03-2009, 02:04
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי met_mizman שמתחילה ב "אז למה לי שרת VPN בכל סניף,..."

זה מיותר מהרבה בחינות להרים ריבוי tunnel-ים בין אתרים. זה גם לא נוח במיוחד לבצע בקרת גישה ככה. ברגע שכל סניף מחובר דרך עמדת קצה אחת, אפשר לשלוט מה עובר שם ומה לא. כמו כן, לא צריך לתמוך בלקוחות קצה. דואגים שמכונה אחת תעבוד כמו שצריך, והמשתמשים לא צריכים להתחיל להרים קליינטים ושאר דברים, וליצור קריאות תמיכה כי הווינדווז שלהם החליט שככה וככה (מה לעשות, גם openvpn לא חסין מבאגים של חלונות...).

אני אומר לך את הנ"ל פשוט מנסיון של מי שמריץ רשת שכזו, וזה פשוט מעולה, שהכל עובד, יוזרים לא צריכים לעשות כלום, וכל מחשב יכול להגיע לכל מחשב בארגון בלי להתחיל להתעסק עם קליינטים (ומה תעשה שעובד עוזב כדי לוודא שהוא לא לקח את ה certificate איתו מאף אחד מהמחשבים?)

אם מחשב מקומי באותו מקום שנמצא המכשיר, יוגדר כך, שמופעל בו IP Routing, ובמכשיר יוגדר אותו מחשב כ DGW, ובשרת ה VPN המרוחק אתה תגדיר ב client-config-dir את ה certificate של אותו מחשב-שער, שאותו לקוח מנתב עבורך רשת מסויימת (שתכלול רק את המכשיר ב 32/) - זה יעבוד.

אבל יותר פשוט שיהיה site2site vpn שבו הכל עובד שקוף

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:58

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר