לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-02-2009, 15:11
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
זוועה: ברוב בתיה"ח מטפלים בפעוטות בלי הרדמה

ברוב בתיה"ח מטפלים בפעוטות בלי הרדמה
יום שלישי, 17 בפברואר 2009, 13:05 מאת: מערכת וואלה! חדשות

מנהל חדר מיון ילדים בהדסה עין כרם תוקף את חבריו שנמנעים משימוש בתרופות מאלחשות. "קושרים ילד על מנת שלא 'יפריע' לטיפול"

"בבתי חולים רבים ברחבי הארץ, נוהגים אנשי הצוות הרפואי לבצע פעולות בפעוטות מבלי להשתמש במשחות אלחוש או הרגעה", כך אמר היום (שלישי) ד"ר יורם בן יהודה, מנהל חדר מיון ילדים במרכז הרפואי הדסה עין כרם, בכנס באר שבע לשלום הילד הנערך באוניברסיטת בן גוריון. לדברי ד"ר בן יהודה, "בחלק מבתי החולים קושרים את הילד או מחזיקים אותו בכוח, על מנת שלא 'יפריע' לטיפול בו. הילד צורח והרופא תופר. פעולה כואבת מאוד כמו החזרת שברים מתבצעת ללא הרדמה בטענה ש'זה לוקח רק רגע'".

http://news.walla.co.il/?w=/1/1437385&bigmaavaron=1

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-02-2009, 18:05
  Lance Lance אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "דן, יש פתרון יותר טוב ושפוי: להשאיר את התינוק שלם"

קודם כל זה שטויות, כי רמת האנדורפין שמופרש מנטרל את הכאב בגילאים האלה,
זוהי מערכת הגנה אוטומטית של הטבע לתינוקות, בגלל שהם חסרי ישע בגיל הזה.

מעבר לכך, הוכח כבר מזמן שמילה היא האופציה הנקייה והטובה ביותר לפין,
העורלה צוברת בתוכה בקטריות מזיקות (בדומה לואגינה אצל נשים) וגורמת לא פעם לסיבוכים רפואיים ומגבירה את הסיכוי לסרטן,
הסרת העורלה מסירה סכנות רפואיות רבות, ולכן מילה היא מנהג מאוד פופולארי בארה"ב בלי קשר לדת היהודית.

אם את מתנגדת לטקס מבחינה דתית או משהו כזה זה דבר אחד,
אבל חוקרים כבר מזמן הגיעו למסקנה שהסרת העורלה מועילה מבחינה בריאותית לטווח הרחוק.
ישן 18-02-2009, 20:06
צלמית המשתמש של minimax

פשוט לא נכון!
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "קודם כל זה שטויות, כי רמת..."

1. תינוקות בוודאי חשים כאב ברמה שהיא לא פחותה מזאת של מבוגר. להגיד אחרת זה פשוט לטמון את הראש בחול.
2. אין היום אף משרד בריאות בעולם ואף ארגון רופאים שממליץ על מילת זכרים באופן שיגרתי. גם משרד הבריאות בישראל מתייחס אל ברית המילה בתור פולחן דתי בלבד. אתה יכול לתת לי המלצה אחת כזאת?
3. את העורלה מנקים באמבטיה, בדיוק כמו שרוחצים פיפי של בת. ואם יש בבית מים זורמים וסבון, אז אין שום סיבה שהמקום יזדהם. ברוב מדינות אירופה הגברים הם שלמים. האם אתה רואה שם מגיפות של סרטן ואיידס? האם תוכל לצטט לי מחקר שנערך במדינה מערבית מתקדמת שמוכיח את זה? ואני לא מדברת על מחקרים שנערכו באפריקה על שבטים נידחים שלא יודעים איך נראה ברז מים.
4. המילה היתה פופולארית בארה"ב, החל מסוף מהמאה ה19 (קרא בויקיפדיה על ד"ר קלוגס, ההוא שהמציא את הקורנפלקס). המגמה היום היא יותר ויותר להשאיר את הילדים שלמים, והסטטיסטיקה מדברת כבר על פחות מחמישים אחוז נימולים
ממליצה לך להיכנס ללינק שנתתי ל"גונן על הילד" , ולהיגמל מהמיתוסים.

נערך לאחרונה ע"י minimax בתאריך 18-02-2009 בשעה 20:13.
ישן 19-02-2009, 16:56
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
ביקשת מהסיבות הלא נכונות
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "אתה הבאת לינק למשהו שבפירוש ביקשתי לא להביא"

אני מסביר לך שאיין קשר לליכלוך (ונחמד שאת חושבת שרק לכושונים מלוכלכים ופרימיטיביים יש איידס).
ולגבי קונדומים-זה שיש בעולם המערבי נגישות לקונדומים לא אומר שאנשים באמת משתמשים בהם וגלוי וידוע שרבים לא אחרת לא היו כל כך הרבה הריונות לא רצויים, כולל מסטוצים חד פעמיים.
ברית מילה נותנת הגנה נ-ו-ס-פ-ת ומשמעותית.
ולגבי מחקרים בעולם המערבי-קשה לבצע מסיבות סטטיסטיות שאמורות להיות ברורות (רמז: באירופה נימולים בעיקר בני קבוצות חברתיות שגם ההתנהלות שלהם מבחינה מינית היא שונה).
ולגבי נשאים בישראל-שמעת פעם על זה שחלק מהנשאים בישראל אינם יהודים? שמעת על זה שחלק מהם נדבר כתוצאה מתרומות דם ושימוש במחטים נגועות? ואולי שמעת על זה שאם לא היו רוב הגברים נימולים בישראל שיעור הנשאים היה גבוה בהרבה?
על כל פנים, המילה היא בעיקרה עניין דתי-חברתי. יש לה יתרונות מסוימים מבחינה רפואית ויש לה חסרונות מסוימים. גם אלו וגם אלו אינם דרמטיים (אם כי להערכתי היתרונות עולים על החסרונות) ואלו שמנופפים בהם בדרך כלל משתמשים בנימוק הרפואי רק ככיסוי לדיעות רגשיות ו/או דתיות/אנטי דתיות מעיקרן.
ישן 26-03-2009, 17:30
צלמית המשתמש של minimax

בשימחה:
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אנא תני לי את המיקום לציטוט המדוייק שבו כותב הרמב"ם שהמילה נועדה לצמצם הנאה ממין..."

למה תינוק נימול לשמונה?
שלש סיבות יש לגזירת התורה שמילה תהיה בימי הקטנות:

שאילו המתינו עד שיגדל אפשר שלא היה מסכים להמול .
שנית בעודו תינוק לא ירגיש כאב גדול בגלל רכות עורו וחולשת כוח דמיונו כי הגדול מתוך פחד דמיונו מהמעשה יתמלא רעדה לפני בצועו . שאילו השאירו את הקטן עד שיגדל, אולי לא היה עושׂה, שאין הוא כואב כמו שכואב גדול, בגלל רכּוּת עורו ובגלל חולשת דמיונו, כי גדול חושב לנורא וקשה את הדבר שהוא מדמה שיקרה, לפני שהוא קורה. השלישית - שהוריו של קטן מקילים בערכו בשעה שנולד כי הוריו מולידיו בהיותו עדיין קטן ביותר טרם התחזקה אצלם אהבתו , כי אהבתם מתגברת מיום ליום ואין אהבת האב והאם את הבן בעת לידתו כאהבתם אותו והוא בן שנה ואילו המתינו שנתיים או שלש מלמולו היה מביא הדבר לבטול מצות המילה .
(הרמב"ם מורה נבוכים חלק שלישי פרק מט) .

טעמי המילה ע"פ הרמב"ם:

המילה, לדעתי אחד מטעמיה מיעוט התשמיש והחלשת האיבר הזה כדי שימעט בפעולה זו ויתאפק ככל האפשר. וכבר חשבו כי המילה הזו היא השלמת חסרון בבריאה, ומצא כל מפקפק מקום לפקפק ולומר היאך נעשו הדברים הטבעיים חסרים עד שיצטרכו להשלמה מבחוץ, עם מה שיתבאר מתועלת אותו העור לאותו האבר. ואין המצווה הזו להשלמת חסרון הבריאה, אלא להשלמת חסרון המידות, ואותו הנזק הגופני הנּגרם לאיבר זה הוא הַמַּטָּרָה הַמכונת... אבל פחתה בה הלהיטות והתאוותנות המופרזים מכדי הצורך. והיות המילה ממעטת כוח הקשוי ואפשר אף מיעוט ההנאה, הוא דבר שאין בו ספק, כי האבר כאשר הוטף ממנו דם והוסר המגן שלו מראשית גדילתו אין ספק שהוא נחלש, ובפירוש אמרו חכמים ז"ל הנבעלת מן הערל קשה לפרוש, וזהו הגדול בסיבות המילה לדעתי".
(הרמב"ם - מורה הנבוכים, חלק שלישי, פרק מ"ט)

ועוד:
שצריך לקבוע למאמיני יחוד השם, אות אחת גשמי שיקבצם, ולא יוכל מי שאינו מהם לומר שהוא מהם, כי פעמים יעשה אדם זה, כדי להגיע אל תועלת, או כדי להתנכל על אנשי הדת הזה, אך זה המעשה, כלומר המילה, לא יעשנה אדם בו, או בבנו, רק מתוך אמונה אמיתית, כי אין זה רק שרט בשוק ולא כויה בזרוע .... וידוע גם כן רוב האהבה והעזר הנמצא בין אנשים שהם כלן בסימן אחד.

ישן 26-03-2009, 17:12
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "הרבנים כתבו את זה לפני אלפי שנים"

נשמע לי לא הגיוני.
לא שאני דתי ובאמת לא מבין גדול בתחום הדת ,אבל אני אוהב לשמוע וללמוד כל מיני דברים.

א.מה אכפת לרבנים אם האשה או הגבר נהנים מיחסי מין. הם פוחדים שאנשים יעסקו במין ויפסיקו לעבוד?
ואם רצו לקלקל לאשה את ההנאה היו מצווים על ברית נשית יש דבכר כזה ,אז למה דווקא לגבר?
ועוד משהו בענין זה, ביחסי מין בין איש לאשתו אין שום איסור בהלכה על כל סוג של הנאה.(ככל שאני יודע) כולל מגע אנאלי ואוראלי. כך שמעתי מאדם דתי ואני מאמין לו.
כך אמר לי אותו אדם לצטט , מסכת נדרים פרק ב' דף כ' עמוד ב'.:
אבל אמרו חכמים אין הלכה כיוחנן בן דהבאי אלא כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו עושה משל לבשר הבא מבית הטבח רצה לאכלו במלח אוכלו צלי אוכלו מבושל אוכלו שלוק אוכלו וכן דג הבא מבית הצייד אמר אמימר מאן מלאכי השרת רבנן דאי תימא מלאכי השרת ממש אמאי אמר רבי יוחנן אין הלכה כיוחנן בן דהבאי הא אינהו בקיאי בצורת הולד טפי ואמאי קרו להו מלאכי השרת דמצייני כמלאכי השרת ההיא דאתאי לקמיה דרבי אמרה לו רבי ערכתי לו שלחן והפכו אמר לה בתי תורה התירתך ואני מה אעשה ליך ההיא דאתאי לקמיה דרב אמרה לו רבי ערכתי לו שלחן והפכו אמר מאי שנא מן ביניתא (במדבר טו) ולא תתורו אחרי לבבכם מכאן אמר רבי אל ישתה אדם בכוס זה ויתן עיניו בכוס אחר אמר רבינא לא נצרכא אלא דאפילו ב' נשיו .כלומר אפילו אם רוצה מגע אנאלי או רוצה לקייםן יחסים עם 2 נשותיו יחד -מותר.
בקיצור ,מותר להנות לפי רצון האדם.
היות שזה מקור קדום מהרמב"ם (עדיין לא הבאת מקור כמו שבקש אורי) אני מקבל את שאמר לי ידידי

ב.עוד מה שאמר לי ההוא שהברית היא ברית בין אדוני לאברהם אבינו. ואנחנו מקיימים אותה כסמל הברית ההיא ולא בגלל שום ענין מיני או בריאותי.

ג.אני מניח שזה מנהג קדום שהשתרש בעם היהודי ,וכל אחד יעשה כמו שמתחשק לו. עובדה שרוב העם מקיים את המנהג הזה -ואני ככזר אומר לך שהוא לא פגע בי וגם לא ב2 בני בכלום.

נערך לאחרונה ע"י פשוט בתאריך 26-03-2009 בשעה 17:15.
ישן 26-03-2009, 15:12
צלמית המשתמש של minimax

יכול להיות שלא זוכרים את הברית בגיל שמונה ימים
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "סעיף 1 שלך הוא אפילו לא שטות. הוא הזייה. כל המגיבים הזכרים פה, עברו ברית מילה"

אבל בעצם, ילד בן שמונה ימים לא זוכר שום דבר. הוא לא זוכר את הדברים הנעימים כמו נשיקות וליטופים, והוא לא זוכר את הדברים הטראומטיים כמו פציעות ושברים. אני יכולה ללכת אפילו לכיוון יותר קיצוני ולהגיד שגם אם יקטעו לילד את היד בלי הרדמה הוא לא יזכור שום דבר. ולכן, הזכרון לטווח ארוך זה ממש לא מבחן נכון לכמות הטראומה שהילד עובר.
לגבי "יצחקו עליו במקלחות", זה מיתוס. במקלחות הצבאיות יש הרבה עולים חדשים שלמים, ולאף אחד זה לא מזיז. ילדים הם עם אכזר מאד, אבל הם לא צוחקים דווקא על השונה. הם צוחקים על מי שאין לו בטחון עצמי.
ולמה אתה קורא לעורלה "עטיפה מוזרה"? זה המצב הטבעי שבו נולדים כל היונקים הזכרים.

נערך לאחרונה ע"י minimax בתאריך 26-03-2009 בשעה 15:34.
ישן 26-03-2009, 15:32
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

צודקת, להסיר את עורלה זה כמו לקטוע יד. עורלה היא דבר נוראאאאאאאא פרקטי...
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "יכול להיות שלא זוכרים את הברית בגיל שמונה ימים"

עורלה היא עטיפת עור שהעובדה שנולדים איתה, לא ממש מצדיקה את השארתה - אנחנו גם נולדים עם
חבל טבור, בואי נימנע מגזירתו וכל ילד יישאר לעד קשור לאמא שלו, האמא תהיה קשורה לסבתא, וכולם
יחיו יחדיו לעולם ועד...
לא יודע עם כמה עולים שירתת בצבא, אבל כ-ל העולים ששירתו איתי, נימולו במהלך לימודיהם בתיכון,
טרם הצבא (בגיל ש-ב-א-מ-ת זוכרים את החווייה הכואבת הזו), בגלל שרצו למנוע מעצמם את ה"מיתוס"
הזה - ואיש מהם לא היה דתי/שומר מצוות/או אפילו קרוב למסורת.

די מצחיק שכל הזכרים כאן, שכולם עברו את הטרגדיה האיומה הזו, מתייחסים אליה באהדה, ואת ממש
לא יכולה לטעון שזה בגלל שכולנו קיצוניים דתיים...
ישן 26-03-2009, 15:41
צלמית המשתמש של minimax

אני לא רוצה להשוות קטיעת יד לברית מילה
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "צודקת, להסיר את עורלה זה כמו לקטוע יד. עורלה היא דבר נוראאאאאאאא פרקטי..."

נתתי את הדוגמא הזאת רק כדי להמחיש לך בצורה קיצונית שילד בן שמונה ימים לא יזכור שום דבר.
אבל להשוות הסרת עורלה להסרת חבל טבור? נו באמת! אחרי הלידה אין אספקת דם לחבל הטבור, וגם אם לא תחתוך אותו הוא ינשור מעצמו.
אכן, לא ביקרתי אישית במקלחות הגברים, אבל קראתי עדויות רבות בפורומים. גם של הורים לילדים שלמים, וגם של בחורים שלמים שעברו את הצבא. רובם טוענים שזה ממש לא מפריע לאף אחד. אם תרצה, אני אוכל להביא כמה ציטוטים.
בנוסף לזה, קראתי לא מעט עדויות של זכרים נימולים, שבשבילם ברית המילה היא עדיין טרגדיה נוראה בגיל מבוגר. הכוונה היא לכאלו שסובלים מסיבוכי המילה הנפוצים יותר כמו עודפי עור או פין שעיר. גם לאנשים האלו יש סיבה טובה להתבייש במקלחות.

נערך לאחרונה ע"י minimax בתאריך 26-03-2009 בשעה 15:44.
ישן 26-03-2009, 15:53
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לפי שיטתך-שלך, אם חבל הטבור ינשור בעצמו - אז על אחת כמה וכמה שאין לקטוע אותו...
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "אני לא רוצה להשוות קטיעת יד לברית מילה"

שהרי אנחנו לא מתערבים בטבע, והטבע נתן לנו חיבור לאמא, ומי אנחנו שנתערב ונגדע את החיבור
הזה, לפני שהטבע התערב בכדי לעשות לזה סוף?...
לא יודע מה כותבים אנשים שהחליטו לא למול את ילדיהם לגבי החווייה של ביקור במקלחות, אבל החשש
מהמקלחות הוא דבר שהריץ אנשים בגיל מבוגר בהרבה משמונה ימים, אל בית החולים לצורך מילה...
אני שמח שקראת עדויות של אנשים שעבורם אירוע שעברו בגיל 8 ימים נותר בגדר טרגדיה כשהם
מבוגרים, ואני יכול רק לברך אותם שהטרגדיה שאין דרך בעולם שהם זוכרים אותה ושיכלה להשפיע על
חייהם בצורה שלילית כלשהי, היא האירוע השלילי המכונן בחייהם - הם כנראה בני האדם המאושרים
ביותר עלי אדמות. לי, למרבה הצער, קרו אירועים כואבים שאני דווקא זוכר (למשל, בכיתה ח' שברתי את
היד, ולפני שנה וחצי נכוויתי בצורה קשה בכף הרגל), ואני יכול רק להצטער על כך שברית המילה
(שהעדות היחידה לקיומה, הן כמה תמונות של תינוק שתוי והעובדה שאין עליי פיסת עור מיותרת) היא
לא הטרגדיה הקשה ביותר בחיי...

אגב, סתם טיפ, כשאת מכנה לא-נימולים בשם "שלמים" את פוגעת ב99.999% האחרים, כאילו הם
פגומים באיזושהי דרך. אני מבין שזה סוג של שיח שנועד לגרום למי שהחליט לא למול את ילדיו
להרגיש טוב יותר ביחס להחלטתו, אבל מן הראוי לא לעשות זאת ע"ח הרוב העצום שהחליט אחרת...
ישן 26-03-2009, 17:34
צלמית המשתמש של minimax

פין שעיר:
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "[QUOTE=minimax] קראתי לא מעט..."

מסיבוכי המילה הנפוצים ביותר עד שלא זוכה כמעט להתייחסות כסיבוך מילה אלא כשיעור הטיבעי של הפין.נדיר מאד למצוא פינים שלמים שעירים, אך נטען על ידי חלק מהגולשים בפורום שגם מצב זה קיים לעיתים.

איך זה קורה?

העורלה המוסרת הינה המשך עור גזע הפין הנמצא בקצה הפין.עור זה הוא בעצם שתי שכבות עור החופות על העטרה בעת מנוחה ויורד לכיוון בסיס הפין ועוטף את הפין בעת זיקפה (בזיקפה דרוש יותר עור, בשל התארכות הפין).

אצל נימול, בגידול הפין עם השנים וכן בעיקר לתמיכה בזיקפת הפין נמשך עור משק האשכים כלפי בסיס הפין כפיצוי על העור החסר. כיוון שעור שק האשכים הינו שעיר, הופך בסיס הפין העוטה עור זה לשעיר.

עור הפין נטול שיער וכך גם הוא נראה עד לגיל ההתבגרות גם אצל מי שיסבול מפין שעיר. בגיל הינקות והילדות הפין לא הגיע למלוא גדלו ועור שק האשכים עדיין חלק, וקשה לחזות את הסיבוך ואת חומרתו בגילאים צעירים וללא זיקפה.

רמת השעירות תלויה בשיעור הטיבעי בעור שק האשכים.

אורך השיעור תלוי בכמות העור הנדרשת לתמוך בזיקפת הפין הבוגר לעומת שטח העור שהוסר.

חסרונות: אסטטיקה, כאבים בחדירה בשל מתח בעור, חיכוך מוגבר בחדירה בשל העור השעיר שמשתתף בחדירה ותפיסה מכאיבה ביותר של שיער בקונדום בעת יחסי המין או בעת גילגולו לפתיחתו על הפין לפני השימוש והסרתו לאחר השימוש.

מה קורה במיקרים קיצוניים של פין שעיר?

ככל שחסר יותר עור, יעלה עור רב יותר משק האשכים לבסיס הפין. ככל שיעלה עור רב יותר, הוא פחות יתאים לפין בגלל רוחבו. (עור שק האשכים הינו רחב ורפוי יחסית, בעוד עור הפין אמור להיות צמוד לפין כשרוול גלילי. בתמונה (מופיע בהגדלה בקישור הראשון) ניתן לראות פין כזה בזיקפה. במקרים כאלה יש הפרעה אסטית ה"מקטינה" כביכול את אורך הפין (בסיס הפין `נבלע` בעור שק האשכים) ויש חוסר נוחות בחדירה עמוקה הכוללת את בסיס הפין, לעומת מצב זהה עם גבר שלם. גם הקונדום הופך לבעייתי יותר ככל שהבעייה מוקצנת.

איך נמנעים מזה?

-מילה בגיל בוגר לאחר הערכה מציאותית של היקף העור הדרוש לזיקפה

-מילה חלקית או לא רדיקלית בינקות (ראה מילה-חלקית (מילה ללא פריעה) במילון זה)

-אי מילה.

מקור:
http://www.tapuz.co.il/forums/main/...id=196&tdNum=11

ישן 26-03-2009, 18:06
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אכן, מקור רציני - פורום של נשים שמתנגדות לברית מילה...
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "פין שעיר:"

נורא מעניין שבמדינה שכמעט כווווווווווווולם נימולים בה (יהודים, מסלמים ודרוזים...), המקום היחיד
ששמעתי על הסיפור המוזר הזה, על הפין השעיר, זה בציטוט מפורום של נשים שמתנגדות למילה. יהיה
נחמד אם נקבל איזשהו סיפור אמיתי - אחרי הכל, מסתובבים כאן כך וכך מליוני אנשים שנימולו בינקותם,
והפינים שלהם נותרו נטולי שערות (ועטיפות עור מיותרות...).
אגב, אני לא חדל מלהתפעל מהעובדה שהיחידות שמתנגדות למילה של תינוקות, הן נשים, שאין להן
בדיוק יכולת לתרום חוויות טראגיות בעניין.
קראתי קצת בפורום המצחיק הזה (הם מפקפקים במאמר שהתפרסם בבטאון הרפואי של ניו אינגלנד,
שהוא כתב העת רפואי מהחשובים והמובילים בעולם), ואני יכול להתרשם שזה יותר פורום תמיכה להורים
(יותר נכון לאמהות) שהחליטו לא למול את בניהן, מאשר מקור שאפשר לקחת ברצינות.
ישן 26-03-2009, 14:29
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בדיוק, ה99.99% של המשוגעים שמלים את ילדיהם, הם סכנה לשלום הרך הנולד...
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "דן, יש פתרון יותר טוב ושפוי: להשאיר את התינוק שלם"

כל מה שכתבת לגבי ארה"ב, אינו מדוייק. המילה באר"ה ל-א נמצאת בירידה, ומחקר הראה שאחוז
היילודים בנימולו בבתי חולים בין 1997 ל2000 גדול משמעותית מילידי 1988 עד 1991 (61% בהשוואה
ל48%). מקור: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15711354
המושג המשעשע "שלם", לגבי אלה שבחרו להשאיר את פיסת העור המדולדלת (והמביכה מבחינת כל
ילד שצריך להתקלח איתה, כשהוא בסביבה שכולה אין אותה...), הוא ניסיון נואל להמציא טרנד, שלא
הצליח. לא יודע באיזה גני ילדים את מסתובבת, אבל אחוז הלא-נימולים בארץ, אפילו במגזרים שרואים
עצמם כנאורים, הוא כ"כ קטן, שהם מעדיפים ברובם לא לעסוק בזה בגלוי (כי הם יודעים שילדים הם עם
אכזר ובניהם יסבלו מזה שחבריהם יידעו שהם "שלמים").

מילה היא אקט בריא גם לפי מחקר של הCDC מ2008 ושל ארגון הבריאות העולמי מ2007. היא מצמצמת
משמעותית את הסיכון לאיידס, והשאלה של עולם מערבי ועולם לא-מערבי, היא זניחה לחלוטין בהקשר
הזה, שכן כמות כלי הדם בעורלה שלא קיימים אצל נימולים, מקטינים דרמטית מגע דם ישיר, במקרה
של פציעה בעורלה (דבר נפוץ מאוד). פציעות כאלה לא קשורות למים נקיים ולשאלה האם גרים באדיס
אבבה או באוסלו...

מילה של ילדים אינה התעללות בהם - בטח לא בחברה שכולה בוחרת למול את ילדיה, ומונעת מהם
מראש מלהיחשב לשונים. כל מי שהיה ילד, יודע ששונות היא בעייה קשה לילדים, אולי הכי קשה...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:14

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר