
30-03-2009, 15:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.10.03
הודעות: 82
|
|
|
התנועה לאיכות השילטון לליבני: הגישי שינוי חוק יסוד להגבלת כמות שרים
התנועה לאיכות השלטון לציפי לבני: הגישי הצעת חוק להחזיר לחוק יסוד: הממשלה את ההגבלה ל-18 שרים – ולשריין אותה.
זאת לאור ההיקף חסר התקדים (ביחס לגודל הסיעות) של הממשלה שעומד יו"ר הליכוד ח"כ בנימין נתניהו להציג בפני הכנסת – ממשלה מנופחת ובזבזנית בת 30 שרים ו-6 סגני שרים, תוך פיצול בלתי נדרש של משרדים (ופיצולי פיצולים של משרדים שכבר פוצלו), הכל על מנת לחלק תיקים . -" התנועה פונה אליך, כיושבת ראש האופוזיציה הנכנסת, בבקשה שתגישי הצעת חוק לתיקון חוק יסוד: הממשלה, על מנת להחזיר על כנה ההגבלה שהייתה בחוק היסוד ואשר הגבילה את גודל הממשלה ל-18 שרים. כן מבקשת התנועה כי יוצע שההגבלה האמורה תשוריין, כך ששינויה יותנה ברוב מיוחד."
התנועה מציינת כי עלות כהונתו השנתית של שר ללא תיק בממשלה תסתכם בכ-4.5 מיליון שקלים ושל 12 שרים בכ-53 מיליון שקלים (בשקלול עלות אחזקת לשכת שר ללא תיק, אבטחת השר והתוספת למשכורתו של חבר כנסת המכהן כשר), זאת מבלי שסכום זה משקף הוצאות אדמיניסטרטיביות נוספות, וביניהן עלות הקמתה של הלשכה או פיצול משרד ממשלתי קיים. רק כדי לסבר את האוזן, עלותו השנתית הנחסכת של כל שר ללא תיק, משתווה לעלות השנתית של חזרתם לשוק העבודה של כ-95 מובטלים המשתכרים שכר מינימום.
לפרטים מקור
http://www.mqg.org.il/מאגרמידע/הודעותלעיתונות/tabid/93/ctl/Detail/mid/656/ItemID/11584/Default.aspx?SkinSrc=%5bG%5dSkins%2fmqg%2fAnnouncm ent+Skin+-+Full+Width
_____________________________________
עיתונאי ! תפסיק להאמין במשפט המטופש "אל תיתן לעובדות לקלקל לך ידיעה טובה"
|