לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-04-2009, 10:45
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
שליש המשרים של הממשלה החדשה תמכו בתחבורה ציבורית בשבת

שליש מהשרים: תמכו בתחבורה ציבורית בשבת

האם תשנה הממשלה החדשה את הסטטוס קוו, בעניין תחבורה ציבורית בשבת? בעבר תמכו שליש מהשרים החדשים בהפעלה גם בסופי שבוע, אך הישיבה סביב שולחן הממשלה עשויה לשנות את דעתם שחר הזלקורן פורסם: 31.03.09, 11:44

בדיקת ynet: שליש מחברי הממשלה החדשים תמכו בעבר בשינוי הסטטוס-קוו בעניין השבת, ובהפעלת תחבורה ציבורית גם בסוף השבוע. תשעה משרי הממשלה ה-32 שתושבע היום (ג') בכנסת, תמכו בעבר בהפעלת תחבורה ציבורית בשבת: ארבעה מהם יזמו או הצטרפו להצעות חוק הקוראות לשינוי הסטטוס-קוו, לפיו אסורה כיום הפעלת תחבורה ציבורית בימי שבת וחג. חמישה שרים אחרים - כולם שרי מפלגת העבודה - התחייבו במצע המפלגה האחרון לשינוי המצב הקיים, ולמתן היתרים להפעלת תחבורה ציבורית בשבת. האם הם עומדים לשנות את דעתם החל מהערב, לאחר שיושבעו לשרים?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3694916,00.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-04-2009, 13:35
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "יש תחבורה צבורית בשבת. אולי..."

אני מסכים איתך בכל מה שקשור לתחבורה ציבורית בשבת. חל כירסום במונופול של קרטלי התחבורה הציבורית בארץ ובמקומם צצו גופים פרטיים המספקים תחבורה ציבורית לכל דורש וכמעט בכל הקווים העירוניים.
אך לגבי תחבורה בקווים הבין-עירוניים, אינני רואה כל סיבה מדוע לא לספק את השרות הזה לכל דורש.
באיזור הצפון פועלים קווים באין מפריע.
אינני רואה קשר בין שמירת קדושת השבת, אליבא ד'חרדים, לבין מתן שרות לציבור.
זהו עוד נסיון לקעקע את אושיות החברה הדמוקרטית בישראל מצד החרדים שמנסים לכפות עלינו את תפיסתם הדתית.
מכיוון שממילא כמעט כל הציבור נוהג ברכב פרטי ועושה ככל העולה על רוחו והעובדה גם איזורי קניות נפתחים בשבת ולא נפלו עלינו שמיים מוכיחה שספסרי הדת לא הצליחו למוטט כליל את התפיסה המתקדמת יותר.
ישן 01-04-2009, 19:56
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "בעיניך זה סביר. בעיני לרבע את..."

61 שנה המפלגות בארץ המייצגות את הרוב מסכימות למצב הקיים ומאשררות אותו בכל פעם מחדש.
גם כשהיתה ממשלה על בסיס חילוני מובהק (שרון/לפיד) כולל תפיסה אנטי דתית מוצהרת
והמפלגות הדתיות היו בחוץ לחלוטין -לא שינו למרות שהיה בידם.
אז מה אתה אומר? אני שונא את הדת וזאת אחת האפשרויות שלי לקטר ?
גם טוב.
עובדה שהרוב הסתגל וחי סביר ומוצא לעצמו פתרונות בתוך המצב . נהנים לקטר -זה ידוע .
רוצה לשנות? בידך הדבר לפנות להנהגת המפלגה שאליה אתה מצביע ולדרוש שינוי או אל תצביע עבורם.
אם רוב האזרחים יצביעו למפלגה שתעשה את השינוי -הוא יתרחש לשביעות רצונם.
אחרת- תמשיך לקטר ללא תוחלת.

ישן 01-04-2009, 17:43
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
כמה תשובות
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "בוא נבהיר קודם כל כמה דברים"

1. מוניות שירות לא מכסות את כל הקווים. לדוגמא, אין מוניות שירות לבת ים בכלל. ולא כל מי שנוסע באוטובוס יכול להרשות לעצמו מונית. אז אם אין לחם תאכלו עוגות? במוניות שירות אין כרטיסיות וחופשי חודשי. למה אני משלמת 330 שקל בחודש על כרטיס מרחבי לבן הכי יקר שקיים, ומנצלת אותו רק חמישה וחצי ימים בשבוע?
2. אני צריכה תחבורה ציבורית בשביל כל מה שכן פתוח בשבת: מקומות בילוי, חוף הים, אתרי תיירות, בתי חולים וכו'. ומה לגבי סתם איזו סבתא שרוצה לבקר את הנכדים שלה בשבת? אסור לה בגלל שאין לה מכונית?
3. ברגע שההממשלה תיתן אישור עקרוני להפעיל תחבורה ציבורית בשבת, אין לי בעיה לתת לאגד ודן את שיקול הדעת איזה קווים להפעיל ובאיזו תדירות. בטוח שיש קווים שיהיו רווחיים בשבת כמו קו לחוף הים בימי הקיץ. החרדים רוצים להחרים? בבקשה! עם כל הכבוד, אנחנו מדינה יהודית, אבל עדיין לא מדינת הלכה.

נערך לאחרונה ע"י minimax בתאריך 01-04-2009 בשעה 17:48.
ישן 01-04-2009, 18:10
צלמית המשתמש של Zed3
  Zed3 Zed3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.11.05
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "1. גם מוניות שירות יש ביום..."

מוניות שירות הן קבוצה קטנה ביותר בתוך התחבורה הציבורית, לכן הקביעה שלך שיש תחבורה ציבורית בשבת היא אינה נכונה.

החוק שהבאת, ואגב הייתי בטוח כי תביא את חוק העזר העירוני, עדיין לא אומר שאיני יכול לפתוח את העסק בשבת. הוא אומר שאני לא יכול להעסיק יהודים. זה אולי נשמע לך קטנוני אבל לי מותר לפתוח את העסק בשבת.

לא שאלתי אותך ובכל זאת ענית, אז מן הראוי היה לגלות הגינות ולענות על השאלות.

אתה מבין, מי שאינו משתמש בתחבורה ציבורית באופן קבועה, קל לו לא להבין למה צריך תחבורה בשבת.
עם כל הכבוד לציבור החרדי, הוא אינו הרוב כאן, ואם אגד, אל על או מי מהחברות לא רוצה להפעיל קווי תחבורה בשבת, שלא תפעיל. אני מבטיח לך, אם וכאשר יאשרו תחבורה ציבורית בשבת, דברים שהיו "ברורים כשמש" ישתנו.

ישן 01-04-2009, 19:59
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "מובן מדבריך שאתה מאד שונא את..."

לשאלתך הראשונה "עיוולת" שאת משמעותה אתה יודע (עוולה).
גם "איוולת" (של ברברה טוכמן) תתאים במקרה הזהץ.

לשאלתך השנייה:
לא אהבתי את הממשלה הראשונה ויש לי הרבה "בבטן" על מה שעשתה.
הבעייה שלי עם הממשלה הנוכחית, היא רמיסה ביד גסה של ההבטחות לבוחר (בטח שמעת כמוני את ביבי של 2006 ואת his voice master גדעון סהר בנאומיו מלאי הפאתוס על נפוח הממשלה.
אני, כאזרח פשוט לחלוטין, שואל את עצמי, אם הממשלה הזאת לא עמדה בהבטחה הבסיסית שלה להראות דוגמא אישית ובטח אותם מקבלי אתנן פוליטי, דוגמאת בוגי, בני, יוסי, מיכאל ועוד כמה כאלה,, אזי מה עוד נותר לנו להאמין בו.
מישהו יזרוק איזו שהיא עצם למפוטרי המפעלים בעיירות הפיתוח?

ביבי הוא לחיץ עד כדי אימה. הדוגמא לחלק תיקים ללא פרופורציה היא ההוכחה הטובה ביותר שהאיש לא למד דבר מהמדבר הפוליטי בו שהה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:43

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר