לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-04-2009, 12:15
  משתמש זכר דיאמטר דיאמטר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.08
ישראל ביצעה ניסוי מוצלח בטיל החץ

מערכת הביטחון ערכה הבוקר בהצלחה ניסוי של מערכת הטילים "חץ" בבסיס חיל האוויר בפלמחים.
במהלך הניסוי הצליח החץ ליירט טיל המדמה שיהאב אירני ששוגר לעבר ישראל. מדובר בניסוי מורכב אליו נערכה מערכת הביטחון תקופה ארוכה, ובמהלכו נעשה גם שימוש במכ"מים חדשים.
שר הביטחון אהוד ברק, הרמטכ"ל גבי אשכנזי, מפקד חיל האוויר עידו נחושתן וגורמי ביטחון אמריקאים עקבו אחר מהלך הניסוי.
בנוסף, נטל בו חלק מכ"ם אורן אדיר מתוצרת אלתא שזיהה את שיגור הטיל. לדברי גורם ביטחוני, "מדובר בניסוי מאוד מוצלח. אנחנו עדיין מעבדים את תוצאותיו, אבל בהחלט יש לנו סיבה טובה מאוד להיות מרוצים".
מערכת ההגנה של טיל החץ, שאמורה ליירט טילי קרקע-קרקע, נכנסה לשימוש מבצעי בחיל האוויר בשנת 2000, וכיום מוצבות מערכות הטיל בבסיס פלמחים וכן במחנה עין שמר.
המערכת פותחה על ידי חברת בואינג ומתופעלת על ידי מכ"ם "אורן ירוק" של התעשייה האווירית, ומערך הנ"מ של חיל האוויר אמון על השימוש בה.

http://news.walla.co.il/?w=//1465450

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-04-2009, 12:36
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דיאמטר שמתחילה ב "ישראל ביצעה ניסוי מוצלח בטיל החץ"

שימו לב שאף אחד לא אומר : "יש לנו מערכת שעובדת פיקס, אם לא יפסיקו את תהליכי ההתגרענות אנחנו נפסיק אותם כי מה שיזרקו עלינו נוכל ליירט".

לפני שנים, כשהייתי בתיכון, היה לנו דיון על "החץ" והועלתה ההשערה שמדובר בבלוף שהעוצמה שלו נעוצה בהרתעה שהוא יוצר. הרעיון הוא שהצד השני יחשוב פעמיים לפני שהוא שולח נשק להשמדה המונית (אז לא חשבנו בכלל על גרעין) אם הוא מאמין שיש סיכוי תאורתי שהמותקף יירט את הנשק ואז יתקוף בחזרה בנשק להשמדה המונית משלו.

עוד כמה חודשים יש בחירות באיראן ואני מאוד מקווה שהמועמד הרפורמיסטי ינצח את אחמדינג'אד כי הוא אומנם מדבר על טכנולוגיה גרעינית אבל הטון שלו שונה לחלוטין, הוא מכיר בשואה ורוצה שינוי גישה מסויימת ביחס למערב. אני לא יודע עד כמה האיראנים מתחשבים בבחירות בישראל אבל הייתי שמח אילו הממשלה הימנית הייתה עולה אצלנו אחרי הבחירות אצלהם ולא לפני כי כשיש לך אוייב שבוחר ממשלה לוחמנית אתה עלול לבחור במנהיג לוחמני כקונטרה.

מה אתם אומרים?

ישן 07-04-2009, 13:03
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "שימו לב שאף אחד לא אומר : "יש..."

אני אומר שהחלק הראשון של התגובה שלך פחות מתאים לפורום סקופים וחדשות ויותר לפורום צו"ב.
מהידע שלי החץ הוא ממש לא פיקציה אלא יעיל באמת.
לא אומרים "יש לנו מערכת שעובדת פיקס, אם לא יפסיקו את תהליכי ההתגרענות אנחנו נפסיק אותם כי מה שיזרקו עלינו נוכל ליירט". כי זה לא נכון. החץ יוכל להתמודד עם רוב מוחלט של האיומים אך אם יירה מטח טילים גדול מספיק סביר שיהיו מספר טילים שיצליחו לחדור את מערך ההגנה (שכולל אצעים נוספים מלבד החץ).
עדיין, מדובר בטילים בודדים מתוך רבים מאד שישוגרו והחץ יצליח למנוע את נפילתם בישראל.

ישן 07-04-2009, 12:59
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דיאמטר שמתחילה ב "ישראל ביצעה ניסוי מוצלח בטיל החץ"

*

היום, בשעות הבוקר, בצעה מערכת "חץ" ניסוי מערכתי מוצלח. זהו הניסוי השבעה עשר של מיירט ה"חץ" והניסוי האחד עשר של מערכת הנשק.

בניסוי זה נבחנו יכולות משופרות של מערכות הנשק, כפי שפותחו במסגרת תוכנית השיפורים (ASIP) המשותפת לישראל וארה"ב.

במהלך הניסוי שוגר טיל המדמה איום בליסטי בתנאים מאתגרים במיוחד. לאחר שיגור המטרה נכנסה המערכת לפעולה, המכ"מ זיהה את המטרה והעביר נתוניה אל מרכז ניהול הירי אשר חישב תכנית הגנה נגדה.

הנתונים הועברו אל המשגר ומיירא הניסוי בעל הביצועים המשופרים ביצע את מסלולו בהצלחה מלאה והשמיד את המטרה.

בניסוי השתתפו נציגי משרד הביטחון, משרד ההגנה האמריקאי והתעשיות השותפות בפרויקט.

הצלחת הפרויקט מהווה מדרגה חשובה בתכנית הפיתוח ובהתפתחות היכולות המבצעיות למתן מענה לאיום הגובר של טילים בליסטיים בזירה.

שר הביטחון,אהוד ברק, צפה בשיגור ה"חץ" ממסוק צה"ל בעת חזרתו מסיור באוגדת עזה. השר עודכן על תוצאות הניסוי. השר ציין: "מערכת ההגנה העתידית היא פרויקט חשוב עבור מדינת ישראל. השילוב יחד של מערכת "כיפת ברזל", שגם היא ביצעה ניסוי מוצלח בשסוע שעבר, עם מערכת ה"חץ", וה"חץ המשופר" יעניקו הגנה מיטבית מאיומים קרובים ומידיים ועד איומים אסטרטגיים. מערכת הביטחון פועלת באופן אינטנסיבי על מנת לספק מערכת הגנה רב שכבתית מפני טילים ורקטות להבטחת ביטחוניים של אזרחי ישראל".

מנכ"ל משרד הביטחון,פינחס בוכריס, מסר שהצלחת הניסוי מהווה נדבך חשוב בפיתוח מערכת הגנה בפני איומים עתידיים. המנכ"ל שיבח את אנשי התעשיות הביטחוניות, אנשי משרד הביטחון וצה"ל על שיתוף הפעולה, היצירתיות ויכולות הפיתוח שהביאו להצלחת הניסוי.

יצחק ניסן, מנכ"ל התעשייה האווירית, אמר בנוגע לניסוי:" זוהי הצלחה משמעותית ביותר בניסוי אתגרי מול איום המייצג יכולות עתידיות שאולי יופיעו בזירה. התעשייה האווירית עם מפעל מל"מ כקבלן ראשי ומפעלים נוספים של התעשייה האווירית, תורמים את תרומתם למערכת הביטחון, לצה"ל ולמדינת ישראל".

מקור: עצמי

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:03

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר